Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ce4e7d7fd69718277f741b7792a7ac64

Ja eller nei til Liertoppen?

Det ser ut til at Liernetts lesere har et klart svar på spørsmålet

I skrivende stund har 180 lesere avgitt stemme i vår uhøytidelige avstemming på Liernett:

A/S Vinmonopolet har søkt Lier kommune om å etablere et utsalg på Liertoppen ut fra markedsmessige behov. Formannskapets flertall har tidligere gått inn for Lierbyen. Ja eller nei til polutsalg på Liertoppen?

Ja 76 %
Nei 20 %
Ingen mening 4 %

Kommunestyret skal behandle nettopp dette spørsmålet tirsdag neste uke, og vår avstemming varer helt frem til kommunestyret samles klokken 18.00 denne dagen.

Delta i avstemmingen her!

Det er kun mulig å avgi én stemme per bruker i denne avstemmingen.
Forhåpentligvis retter dette opp skjevheter som fort oppstår når det er mulig å avgi flere stemmer, som for eksempel en ny stemme per dag.

Det store spørsmålet blir om de folkevalgte lokalpolitikerne vil stemme slik som Liernetts lesere.


180 lesere, som denne illustrasjonen viser, har så langt benyttet muligheten til å vise sitt standpunkt i denne saken.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 6. mars 2008 12:44: Svein H Trogstad
Vedrørende pol på Liertoppen.
Det er klart at de fleste stemmer for pol på Liertoppen, hvis det polet gir inntrykk av at det ikke er noe annet alternativ. Og også når teksten er så ledende som denne.
Men, hvorfor legge et pol til et kjøpesenter som ligger nær polet i Asker?. Da kunne en jo like ha et Lier-pol, hos Lidl på Lierstranda, nesten i Drammen.
Nei, et vinmonopol må ligge i kommunesentret i Lier, i Lierbyen. Se til Hokksund hvor kommunesentret blomstrer med miljøgate, uteplasser, butikker og nå også pol. Trenden i utlandet går, etter det jeg har lest, også mot store konsentrerte kjøpsesenter. Kommunestyret har vedtatt å gjøre Lierbyen området penere, med ny miljøgate, ny rådhuspark, bedre parkering. Da er det jammen på tide at de også skjønner alvoret og legger ting til rette for de som nå driver næringsvirksomhet eller vil etablere seg i Lierbyen. Det er som sivilarkitekt Petter Grimm skriver i Lierposten, " dette er ikke bare er et spørsmål om ja eller nei til et vinmonopol, men et ja eller nei til Lierbyen som et sterkt og velfungerende kommunesenter."
Det er nesten flaut at flere av våre kommunepolitikkere bøyer nakken, for trusler fra et halvstatlig konsern, om at det ikke blir pol i Lier hvis dere ikke gjør som vi sier og vedtar Liertoppen. Jeg trodde den husmannsånden var borte, Da får vi heller reise på vinmonopolet i Asker eller Drammen.

Svein H Trogstad
Fredag 7. mars 2008 00:28: Svend Asbjørn Sylling
Spørsmålet i denne avstemmingen kan virke noe ledende, som du påpeker, men det er fordi vi spør om nettopp det som skal behandles av kommunestyret:
De skal si ja eller nei til Vinmonopolets søknad om å etablere seg på Liertoppen.
Fredag 7. mars 2008 00:34: Nille
Kun 1 stemme pr. bruker? Hallo!! Det er bare å gjøre som følger for dere som ønsker å stemme flere ganger: Internett åpent - klikk Verktøy - Alternativer for internett. Klikk leserlogg - slett. Midlertidige internettfiler - Klikk: Slett informasjonskapsler. Logg: Slett logg - Lukk og OK. Gå ut av nettleseren og gå inn igjen på www.liernett.no og avstemmingen ligger åpen. Dette kan du gjøre hele tiden - vakkert!! På den måten får du ikke bare gitt èn stemme, men kan stemme hele tiden. PUH Liernett - dere sier at avstemmingen deres er "trygg" - tullebukker!!!
Dette er det veldig mange som kan og vet om - Liernetts avstemminger er like dårlige som alle de andre tullegreiene på nettavisene.
Fredag 7. mars 2008 00:54: Svend Asbjørn Sylling
Takk for tilbakemeldingen!
Vi har aldri sagt at vår avstemming er "trygg", hva nå det måtte innebære. Vi oppgir derimot at det er uoffisielle meningsmålinger som viser meningene blant våre lesere, og at det ikke kan anses som vitenskapelige målinger.

Du trenger forresten ikke gjøre alt det du skriver for å åpne opp for å avgi flere stemmer i slike avstemminger hos nettavisene, det er nok å slette informasjonskapslene.
Alternativt kan du blokkere for bruk av informasjonskapsler, så kan du stemme hele tiden. Hvis du som leser har et så høyt ønske om å avgi flere stemmer, er ikke dette noe vi kan nekte deg.

Dette er så klart en utfordring som alle nettaviser er klar over og som man må leve med. Det eneste alternativet er å kreve at man må registrere seg med et bekreftet personnummer og opprette en brukerkonto, for så å logge seg inn for å kunne avgi en stemme.
Du er sannsynligvis enig i at det ikke er noe godt alternativ for leseren.
Fredag 7. mars 2008 01:02: Nille
Jo, Svend Asbjørn Sylling, jeg synes faktisk at det er god idè. Er det èn stemme pr. bruker så er det èn stemme pr. bruker. Det er helt feil at tekniske genier skal få lov til å få overstemmer på meningsmålinger. Liernett burde være med på trenden som sier at stemming er stemming, kun en pr. person. Det er ikke noe tilbakeslag!
Fredag 7. mars 2008 01:09: Svend Asbjørn Sylling
Jeg ordla meg kanskje litt diffust, for registrering med personnummer er ikke et reelt alternativ.
Bruk av personnummer er begrenset av paragraf 12 i Personopplysningsloven og ikke noe Liernett har ønske eller planer om å endre på.
Fredag 7. mars 2008 22:44: Aud Langsyn
Spørsmålet er vel ikke hvorfor legge et pol til et kjøpesenter som ligger nær Asker, men hvorfor legge et pol til et kjøpesenter? Fordi politikerne kan like det eller ikke, men kjøpesentra er kommet for å bli, og ikke er det noen dum idé heller. I en ikke for fjern fortid måtte liungen reise til Drammen for å handle. Nå kan vi i stedet reise til Liertoppen og handle inn stort sett det aller meste av det vi trenger, og det på ett sted. Om det regner kattunger så kan vi gå tørrskodd og og vi kan parkere gratis og slippe og bekymre oss for overivrige parkeringsvakter. Men nå mener altså noen at vi skal tvinges til å sette oss i våre forurensende biler og kjøre en ekstra tur til Lierbyen dersom vi ønsker ei flaske rødvin til lørdagsbiffen! Og overraskende nok støtter Senterpartiet opp om dette, det partiet som ellers holder desentraliseringsfanen høyest. Og hva med Framskrittspartiet? Jeg trodde at de i hvert fall ville holde seg langt unna en slik lokaliseringsdebatt og overlate valget til de frie markedskrefter.
Nå har politikerne i snart 50 år forsøkt å få vedtatt at Lierbyen skal bli noe annet enn det innbyggerne gjør den til. Slutt å surre med skattekronene våre!
Søndag 9. mars 2008 11:26: Svein H Trogstad
Hei Aud Langsyn.
Går det ikke fortsatt busser til Drammen, Asker og til Lierbyen, hvis du ikke vil forurense.
Har vel ikke noe imot Liertoppen kjøpesenter som kjøpesenter, ei heller at sentret ligger på grensa mot Asker
Det jeg sier er at trenden om store kjøpsenter, i utlandet, har snudd.
Der vil folk handle i nærområdet hvor de kan få service osv. Det vil jo selvsagt ta tid før den trenden kommer til Norge. Og, det er heller ikke snakk om hvor jeg privat kan kjøpe meg ei flaske rødvin, men det jeg mener og tror at et pol i Lierbyen vil gi et løft til et kommunesenter og de som i dag forsøker å få et utkomme av det de driver med. (Jeg driver ikke forretning) Liertoppen kjøpsenter står godt på egne bein, uten det løftet et pol vil gi.
Ønsker deg gjerne et glass rødvin til maten, enten den vil bli kjøpt inn på Liertoppen, Lierbyen, Asker eller Drammen.
Ellers er jeg enig i at mange av våre valgte kommunepolitikkere ikke gjør jobben sin. Lierbyen er vel det område som har vært forsømt, kanskje i femti år, som du sier. Et nei til pol på Liertoppen kjøpsenter nå, kan være et ja til pol og en blomstrende handel i kommunesentret Lierbyen senere. Rett opp ryggen, Ulla.
God søndag
Mvh
Svein H Trogstad
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode