Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8feb8953c3b37116340ae3be8b487f62

Mer kultur for pengene

Gruppeleder i Lier Ap, Bård E. Strand, begrunner her hvorfor han avviser en OPS-løsning for å få bygd et kulturhus.

- Vårt forslag i kulturhussaken innebar å fortsette frem mot kulturhus så raskt som praktisk mulig, men innenfor et mer konkurranseutsatt byggemarked enn det begrensede OPS-markedet. I OPS-markedet, som også Lier AP har støttet prøvingen av, viste det lave antallet tilbydere oss at kommunen måtte regne med høyere kostnader enn nødvendig. Lier AP er opptatt av mer kultur for hver krone som puttes inn i prosjektet, og derfor blir det riktig å henvende seg i et marked som vil gi oss mer for pengene skriver Strand i en epost til Liernett.

Han skiver også dette: - For Lier Høyre er det åpenbart viktigst å gjennomføre en OPS-konkurranse, og derfor stemte de ned et forslag om å gå videre i en annen konkurranse, etter at konkurransen i OPS-markedet var stemt ned. For Lier Høyre, KrF og V er det altså viktigst å fortsette å hive så mye penger som mulig etter entreprenørene hver gang Lier kommune må bygge noe. Sitt dogmatiske mantra om dårlig offentlig forvaltning av skattebetalernes penger fortsetter Lier Høyre konsekvent å bevise i Lier.

Formelt sett vil den pågående konkurransen ikke bli endelig avlyst før etter kommunestyrebehandlingen. Men det er samme flertall i kommunestyret som i formannskapet i denne saken, slik at det sannsynligvis vil være flertall mot OPS-konkurransen også i kommunestyret. Dersom det i salen er flertall for kulturhus, vil kommunen gå videre med en totalentreprisekonkurranse. Dersom Lier Høyre egentlig ikke ønsker kulturhus, kan de skrinlegge prosjektet 4.mai sammen med FrP, som redelig nok hele tiden har vært mot kulturhuset. Dersom Lier Høyre faktisk ønsker et kulturhus, vil de støtte vårt forslag om å utlyse konkurransen i et bredere marked.

Og han konkluderer med dette: - Kulturhus i Lier eller ikke, valget er pr. i dag helt og holdent opp til Lier Høyre.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode