Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 48a8bc52b658434028dccb257d9f53cb

Politisk spill og partistrategi

Det mener Kirsti Marie Lager Lyngås, gruppeleder i Senterpartiet, er hovedårsaken til at OPS-finansiering vant fram i kommunestyret.

- Lier SP sin strategi i denne saken er veldig enkel; å bruke kommunens penger forsvarlig der de trengs mest, og et kulturhus er ikke prioritert på nåværende tidspunkt. Når fylkesmannen har et øye på kommunens økonomi burde ringe en bjelle, sier Senterpartiets leder.

-Hvilken umiddelbar kommentar har du til vedtaket vedrørende bygging av  kulturhus?

- Et ja til fortsettelse av OPS-konkurransen med 2 (3) tilbydere betyr ikke at det skal bygges kulturhus. Når de endelige kostnadene for kommunen ligger på bordet har kommunestyret fortsatt en mulighet til å trekke seg ut av prosjektet. Lier Senterparti har ikke programfestet å bygge kulturhus, men å støtte tiltak som skaper aktiviteter og møteplasser for alle aldre i Lierbyen. Det kan gjøres på en langt billigere og i hvert fall en mer økonomisk måte enn å belaste kommunens økonomi med 6-9 mill. i økte faste kostnader i mange år fremover på kun ett bygg.

- Er du overrasket over det klare flertallet etter vedtaket i formannskapet?

- I formannskapet ble Ap sitt forslag stemt over punktvis. Nei-partiene fikk mulighet til å stemme imot OPS-finansiering og nei til totalenterprise. I kommunestyret igår måtte vi stemme for noe vi er imot, og det føles ikke godt. Jeg mener også det er uheldig og lite demokratisk av Høyre å binde gruppen sin som medførte at utbryterne meldte forfall til møtet.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 6. mai 2010 11:54: Svein H Trogstad
Helt enig med deg. Også enig i det Mathias Dannevig skrev i Lierposten 29\04. For en som står utenfor politikken, virker det rart at høyre kan binde sine representanter til å stemme i en sak som dette. For meg som velger kan jeg ikke se at stemmegivningen her har noe med demokrati å gjøre. Det må være flaut for høyres representanter og kun være droner, som må få beskjed fra gruppefører om hva de skal stemme til enhver tid.
Honør til de andre partiene og representantene som stemte etter sin overbevisning. Kanskje bør politikere kun sitte i to perioder, før de må ut.
20 år er i allefall for lenge.
Mandag 10. mai 2010 16:17: Jostein Hoset
Jeg sitter i kommunestyret (H) og er vel en av de det siktes til her som utbryter. Jeg meldte forfall til dette møtet lenge før jeg visste hvilke saker som skulle behandler der. (Fordi jeg deltok på kundearrangement i Trondheim). Når det er sagt så ville jeg nok støttet Høyre her og stemme slik jeg gjorde i Tjenesteutvalget, fordi denne konkrete saken handlet om finansierings modell.
Det ville vært uryddig å uklart å stoppet dette på grunnlag av finansieringsordningen. (som i seg selv er ok)

Jeg blir Oppgitt over å se hvordan sak etter sak blir blåst opp eller krympet slik at politikere kan forsøke å slå mynt på det. (Det eneste slike forsøk ender opp med er uklarhet og forakt.)

Jeg er fortsatt forkjemper for et Flerbrukshus i Lierbyen. Mitt store nederlag var i fjor da kommunestyret valgte å kun kjøre "kulturaksen" og ikke se på andre alternativer som jeg mener vil gi mer for pengene, samt bli en mye bedre arena for Liers befolkning.
Vi får se hvordan stemningen er når de konkrete tallene kommer på bordet. Jeg mener å huske at det ble forespeilet 5-6 mill, ikke 6-9 mill. Jeg tror og håper aldri dette vil holde.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode