Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Det kan hende det blir Kiwibutikk i Lierbyen i stedet for Kulturhus. Onde tunger vil ha det til at det i så fall vil være et uttrykk for kulturnivået i kommunen. Men uten mat blir det ikke særlig kultur, så det er kanskje like greit. Og pirker jeg for mye borti matgigantene, kan det hende de gjør felles sak og stopper meg i døra neste gang jeg vil inn og fylle bæreposene. Da kan jeg risikere å sulte i hjel i verdens beste land å bo i. Men nå er det slik at vi eter for mye her til lands.

Tilgangen på mat er mer enn god nok, og en tredjedel av oss menn er for feite i forhold til hva som er bra for helsa. Bare ut fra et slikt synspunkt hadde det vært fornuftig å bygge et hus som henvender seg mer til hjertet og hjernen enn til vomma denne gangen. Nå er saken ute til utredning.

Dette kan gjerne være taktikeri fra politikere som i første omgang ikke ønsker å si nei, og dermed framstå som kulturfiender. I neste omgang sender de saken fra seg og lar grasrota føre debatten. Og når kampen har rast ute i felten en stund,  er det tid for å rake glørne ut av ilden. Det kan godt ende med at politikerne toer sine hender og proklamerer for all verden at kulturhus var noe de virkelig ønsket, men ut fra tilbakemeldingene, ville det være mot all fornuft å sette i gang bygging under rådende forhold. Kjøper du et brød, vet du hva du får, og du betviler aldri nytteverdien av investeringen. Skal du bruke penger på kultur, er det ikke sikkert at forbindelsen mellom input og output er like klar.

Kulturrådet har hittil gjort en god innsats for å berede grunnen til et kulturhus, men det er nå det gjelder. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud sitter dessverre ikke der .  Av naturlige grunner har hun ikke så lang tid igjen som kultursjef i kommunen, og det måtte være fint å avslutte kulturkarrieren med å fredigstille et kulturhus.

I en demokratisk prosess har folk krav på å få vite sånn noenlunde hva skattepengene deres skal brukes til. Derfor må nytten av et kulturhus gjøres klar for folk flest. Hvorfor trenger vi det, og hva vil vi med det? Det ville være synd å si at lierpolitikere flest  i særlig grad er opptatt av kultur, noe de vel har til felles med gjennomsnittspolitikere landet over. Men de har et byråkrati til å hjelpe seg. Nå må kultursjefen vise at hun er noe mer enn en kulturforvalter, vise at hun er i stand til å rydde  veien politkerne må gå for å komme helt fram til det målet de tross alt har satt seg.

Les også: http://www.liernett.no/?artikkel=3567

Kulturhus

6 kommentarer

Mandag 16. mars 2009 08:42: Kultursjef Ingeborg Rivelsrud
Ja, nytteverdi og formålet med kulturhuset vil nok framover bli klarere og mer konkret bl.a. gjennom informasjon fra kommunen - det skal jeg gjerne bidra til. Vi planlegger for et åpent og levende hus med møteplasser, opplevelser og tilbud til alle! Ikke et palass, men et praktisk og hyggelig sted, passe stort og tilpasset Lier. Forøvrig sitter kultursjefen ikke i kulturrådet - det er et råd for de frivillige kulturaktørene. Og ryktet om min snarlige (og naturlige) avgang er betydelig overdrevet...
Mandag 16. mars 2009 10:42: Thorvald Lerberg
Ingeborg Rivelsrud: Beklager at jeg plasserte deg i Kulturrådet. Det var feil. Men du burde kanskje ha sittet der. Men det er så. Når jeg snakket om naturlige grunner i forbindelse med din avgang, mente jeg ikke annet enn at du også i likhet med oss andre eldes. Og i en slik sammenheng blir snarlig et relativt begrep. Du er i hvert fall hjertelig velkommen til å bruke Liernett når du nå skal kjempe for kulturhus i Lier. Lykke til!
Mandag 16. mars 2009 12:24: Lierbyen beboer
Hei.
Vi får jo håpe kulturhuset blir som Ingeborg sier.
Kanskje navnet er feil. Vi forbinder vel kulturhus med et noe forfinet noe? Kanskje flerbrukshus hadde passet bedre inn i folks bevisshet. Vi i Lierbyen trenger først og fremt et eldresenter. Så får vi håpe at det i dette nye bygget (hvis det kommer) vil gjøres
plass til det som et eldresenter måtte trenge.
Nå er det jo få av 60 eller 70 + som har PC og kan komme inn på Liernett. Er vel heller ikke så flinke til å ytre oss i aviser eller forsamlinger heller. Prate kan vi, og det det snakkes om blandt eldre i Lierbyen, er ikke konserter osv., men som nevnt et eldresenter med lett underholdning, rimelig middag osv. Klar over at dette bygges for hele Lier, men det er nok vi i nærområdet som kommer til å bruke stedet mest. Hvis våre forventninger blir innfridd.
Mandag 16. mars 2009 12:59: karl Bellen
Det er ingen konflikt mellom Kivi butikk og Kultur/flerbrukshus. Grunnen til at Kivibutikken ble utsatt var at vedtaket om kulturhus ble vedtatt etter 1. gangsbehandling av bebyggelsesplan av Kivi og etter siste skrivefrist av 2. gangsbehandling.
Planutvalget ville sikre seg at det forelå parkeringsmulighet for kulturhuset. På kommende møte tirsdag 24. mars håper jeg at administrasjonen kan bekrefte det.

Karl Bellen
Leder Planutvalget
Mandag 16. mars 2009 14:41: Lierbyen beboer
Hei
Har også lurt på det med parkeringsplasser. Stasjonsområdet er jo frem til kl. 1600 fullt. Hørt rykter om å grave seg inn i Andershaugen, men det er vel ikke spesielt troverdig. Bør ikke den også bevares som et friområde. Ønsker Kiwi velkommen og der den skal bygges, er det vel parkeringsmuligheter, når Centrum blir revet.
Onsdag 17. februar 2010 22:01: Gunnlaug Hellumbråten
Jeg har hatt en god drøm...

Hvis jeg skulle være så heldig at jeg en gang i framtida må innom bygdas nye sykehjem,tror jeg at det som møter meg er omtrent sånn som jeg drømte her ei natt:

Sykehjemmet/kulturhuset i drømmen var stort,men ikke høyt.Rommene lå i bakkeplan,så når jeg hadde lyst på frisk luft,gikk jeg ut selv.En praktfull hage,med vann,frukttrær,bærbusker,kjøkkenhage,benker lang en asfaltert sti.Duftende blomster var det og.Der kunne jeg gå tur alene,for området var skjermet av husene som lå i ring rundt.Inne var rommene bygd rundt ett fellesareale med spiseplass og stue.Det fantes ikke lange korridorer.Det var ett "datahjørne" i en del av fellesstua.Der kunne jeg blogge på Liernett eller snakke med venner og familie på facebook hvis jeg jeg ønsket det.Når jeg kom ut fra rommet mitt,kom jeg rett ut i fellesarealet hvor det alltid var personale tilstede.Det var trygt og godt.En dag jeg følte meg veldig opplagt,hungret jeg etter litt god kulturopplevelse.Jeg vandret mot kulturhuset som var bygget inn i sykehjemmet.Ett sangkor hadde øvelse der,og det var flott med litt musikk.Det var en god dag,og når ettermiddagen kom,hadde jeg ikke lyst til å hvile.Naboen min ble med bort på puben/kafeen,som lå på sykehjemmet.Det var irsk aften.Det passet humøret godt.Det var mange kjente utenfra som vi pratet og hygget oss sammen med.En øl senere gikk jeg til rommet mitt for å ta kvelden.Synes jeg hadde hatt en fantastisk dag.Sovemedisin hadde jeg ikke bruk for.Kommunens dagsentre,hjemmesykepleien og demensteamet hadde kontorer rundt hagen.De ansatte i sykehjemmet var veldig fornøyde med arbeidsplassen sin.De sa ofte at de hadde det så bra.Alle de trengte å samarbeide med var i nærheten.Det ble ett godt ,utviklende fagmiljø med mange instanser på samme plassen.Gikk noen litt leie i perioder,hospiterte de litt hos hverandre.En ansatt sa til meg at hun aldri kom seg hjem fra jobb,for det skjedde så mye på huset som hun ville være med på.Folk utenfra hadde ett naturlig samlings sted på sykehjemmet.De deltok på kulturaktiviteter,og på pub/kafe.Pårørende syntes også det var lett å besøke sine på sykehjemmet.De ble med på en kulturaktivitet sammen istedet for å sitte på rommet.Sykehjemmet lå sentralt,med skogen og tursti rett utenfor området.Tannlege,frisør og butikker var i nærheten
Denne drømmen var en god drøm,mareritt vil vel ingen ha!?

Flere saker fra arkivet

Kulturregnskap

Hva koster kulturen oss, og hva bruker vi pengene til?

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Kulturhus NÅ!

Møtet om Kulturhuset har alt ført til debatt på kommentarfeltet i avisa.

Flertall for kulturhus?

Gruppelederne for både Høyre og Kistelig Folkeparti uttaler seg positivt til å starte prosessen for bygging av kulturhus bygd på en OPS-avtale, men intet er avgjort før gruppemøtene er avsluttet på mandag --

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Mer kultur for pengene

Gruppeleder i Lier Ap, Bård E. Strand, begrunner her hvorfor han avviser en OPS-løsning for å få bygd et kulturhus.

Lier kommune - best i klassen?

KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering) er et nasjonalt informasjonssystem som gir styringsinformasjon om kommunal virksomhet. Statistikken gir en interessant indikator på hvilke områder vår kommune har et sterkt forbedringspotensiale.

Kulturhus nå

Lier trenger et kulturhus. Rådmannen har satt et slikt hus på agendaen. Men arbeidet med et kulturhus har alt vært i gang i to år. Kan vi stoppe nå?

Kulturhus i Lier innen få år?

Kulturkonsulent Pål Skogmo og hans delegasjon fra Lier kommune ble imponert over å høre Per Lien fortelle om innsatsen til folk i Gjerdrum kommune for å reise kommunens kulturhus.

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

- Ingen stor dramatikk

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe (bildet) om saken om kulturhus som ble utsatt i Formannskapet i går

Demonstrerte for nytt kulturhus

Tranby Juniorkorps demonstrerte for nytt kulturhus utenfor kommunes møtelokaler

Om Ap s stemmegivning

Bård Strand og Tonje Evju, henholdsvis Arbeiderpartiets gruppeleder og partileder, gjør her greie for forskjellig stemmegivning i saken om kulturhuset i torsdagens formannskapsmøte.

Seier for tilhengerne

Formannskapet vedtok i går at det skal jobbes videre med et kulturhus i tilkytning til Meierigården --

Bør tale med én tunge

Det mener Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand, etter at medlemsmøtet på mandag vedtok at partiet skal stå samlet i kulturhussaken.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Nøytral i kulturhussaken?

Det spørsmålet stiller Lars Haugen, leder i Lier Fremstrittsparti, i dette innlegget.

Mangler entusiasme?

Er det det som mangler hos tilhengerne av bygging av et kulturhus?

Du skal ikke sove

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud tråkket vel i salaten da hun gikk ut i Drammens tidene og kunngjorde sitt syn på regjeringens økonomiske politikk. Dette vakte som ventet reaksjoner fra arbeidsgiver, og ordfører Ulla Nævestad benyttet i dag sjansen til å kvesse kniven i DT.

Politisk spill og partistrategi

Det mener Kirsti Marie Lager Lyngås, gruppeleder i Senterpartiet, er hovedårsaken til at OPS-finansiering vant fram i kommunestyret.

Kulturløftet

Undertegnede personer tar ikke stilling til verken lokalisering eller ønskelighet av et kulturhus i Lierbyen. Dette vil være et stort løft for Lier kommune med en anslått årlig kostnad på 6 millioner kroner.

Avviser ikke kulturhus

- Det er likevel ikke aktuelt for Lier Fremskrittsparti å støtte etablering av et kulturhus i Meierikvartelet, sier leder Knut Eilert Sørnes (th på bildet)

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Nei til kulturhus i Lierbyen

En langvarig politisk prosess endte som foventet.

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

Uenighet om finanisiering

Det avtroppende kommunestyret vedtok enstemmig å be rådmannen legge fram en sak om et kulturaktivitetshus i Lierbyen som innebærer en mulig OPS avtale, mens mindretallet, representert ved Jannicke Solheim, ønsket primært et rent kommunalt prosjekt.

Kultursplid og manglende visjoner?

Det som kunne vært en debatt som kunne gi et løft for kulturen i Lier ble i stor grad en debatt om kommunens hovedprioriteringer -

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

Kulturhus vedtatt i kveld

Etter en lang debatt ble det et klart flertall for å bygge om Meierigården til et kulturhus

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

- Vis mot og tenk langsiktig

Svein Rognlien kommer med en klar oppfordring til kommunestyret i dette leserinnlegget.

Gamle Hegg skole området.

Makta rår! Gamle Hegg skole skal rives. Denne historiske, estetiske og dette verdifulle elementet fra 1914, i Lierbyen blir borte.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Tilbakeblikk: Kulturhuset

Da Liernett fremla fakta om den mangelfulle og tildels gale informasjonen de folkevalgte hadde fått, sa flertallet i kommunestyret nei til det planlagte kulturhuset.

Realistisk å bygge kulturhus

- Jeg ser for meg et lokalt og praktisk hus som fylles med aktiviteter og tilbud som allerede finnes, sier Kultursjef Ingeborg Rivelsrud i et intervju med Liernett.

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

En lyttende pådriver

Leder av Lier kulturhus, Leif Vinge, synes at gårdagens informasjonsmøte fikk belyst enda flere positive sider ved et kulturhus i Lierbyen.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Nitrist utvikling

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe som etterlyser større entusiasme til kulturhusprosjektet som nå ser ut til å bli nedstemt i kommunestyret.

Økonomisk uforsvarlig

Det mener Kirsti Marie Lyngås ( her th sammen med partileder Navarsete), gruppeleder i Senterpartiet, om å si ja til Kulturhus nå.

Hva gikk galt i kulturhussaken?

Hvorfor reagerte ikke administrasjon og politikere på blant annet mangelfull behovsvurdering, urealistiske budsjetter og andre kommuners negative erfaringer?

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

Nei til kulturhuset

- Etter en saklig og god debatt besluttet Arbeiderpartiet i sitt medlemsmøte i kveld at partiet skal stå samlet når saken kommer opp i kommunstyremøtet, 8. mars, sier Knut Røssum som var en av møtelederne. Venstres gruppeleder, Nina E. Johnsen, kaller dette diktering av myndige mennesker.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Bør se på andre konkurranseformer

Det mener Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård E. Strand, etter at det har meldt seg få aktører til å bygge Liers kulturhus.

Kulturpolitikkens "D-dag"

På tirsdagens kommunestyremøte vil de folkevalgtes vedtak kunne legge til rette for et felles møtested for kulturen for framtida --

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Kulturhus i Lier?

Kulturinteresserte bør finne veien til det åpne møtet på Haugestad på tirsdag --

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Utsettelse av kultursaken?

- Senterpartiet er positive til etablering av kulturhus, men vil utsette behandlingen av saken til behandling av Handlingsprogrammet, uttaler parlamentarisk leder Siri Loe (bildet)

Knapt flertall i formannskapet

Etter en saklig debatt med 20 innlegg er det nå opp til kommuneestyret den 8. mars å fatte det endelig vedtak om det skal bygges et kulturhus i Lierbyen.

Stor publikumsinteresse

Forslag om skolenedleggelser, drift og bygging av haller og bygging av nye skoler og sykehjem trakk folk til kommunstyremøtet på Haugestad kveld --

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

- Lier Høyre slipper for lett unna

- Jeg var på debattmøtet på Haugestad i går. En god debatt hvor spesielt Høyre, AP og SV gjorde en fin figur, skriver Petter Dreier i dette innlegget. Han er valgkampleder i Lier Arbeiderparti.

Våg å satse på kultur i Lier

Rådmannsteamet i Lier kommune har planlagt hardhendte nedskjæringer i kommunens budsjett. Det ser ut til å gå særlig ut over kulturlivet. Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har med denne bakgrunn kritisert de økonomiske rammevilkårene de sentrale myndighetene i Norge gir sine kommuner og hun har sluppet til i en stor artikkel i Drammens tidende. Dette har ikke gått upåaktet hen.

Prosessen går videre

Det ble et klart flertall i kommunestyret i kveld for å jobbe videre med bygging av kulturhus i Lier

Meierigården i 2013?

I en pressemelding uttrykker Lier kulturråd sin bekymring for konsekvensene av en utsettelse.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Bygger kulturhus i Latvia

I all hemmelighet bidrar forretningsmannen fra Lier med nærmere 80 millioner til Liers nye kulturhus.

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Mangfoldig fritid i Lier

Kan din organisasjon kunne tenke seg å delta på kulturminnedagen på bygdetunet søndag 14. september, spør kultursjef Ingeborg Rivelsrud

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

- En siste utvei

Hva er galt med kommunens kalender? spør kultursjefen. Vi har hele 3 svar.

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Det du ikke fikk vite om kulturhusenes økonomi

Kulturhusplanene i Lier skjøt fart etter at ansatte fra kulturkontoret hadde besøkt fire kulturhus i Akershus i 2006. I dag sliter tre av de fire kulturhusene tungt, og et av dem er på randen av konkurs, men det er bare det fjerde huset vi hører om.

Kulturhusets uheldige konsekvenser

Mye er usikkert når det gjelder det planlagte kulturhuset -

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

Kulturhusets mange uavklarte sider

Det er ingen tvil om at kulturlivet i Lier både trenger og fortjener mer egnede lokaler, men det er stadig mer usikkert om det foreslåtte kulturhuset er en tilfredsstillende løsning. Kostnadene er også uklare.

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Lier svarte ikke til forventningene

Dette sier Ellen Benestad til Østlandets Blads nettutgave. Ellen Benestad begynte 30. juni i år som Kommunalsjef, med ansvar for kultur, undervisning og barnehager i Lier Kommune

Kulturhusprosjektet en usikker fremtid?

Derfor konkluderer kulturrådet (her representert ved Leif Vinge) i et åpent brev til de politiske gruppelederne med at administrasjonen må få en frist til 1. september 2010 med å fremlegge et fullverdig grunnlag som er egnet for politisk behandling.

Nei til pol i Lier

Maxi-petit av Thorvald Lerberg

Vellykket Sankt Hallvardspill godt politisk forankret

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud (bildet) framhever dette i sitt innlegg her --

Hvor går Lierskolen?

For mange år siden ble jeg innkalt til skolesjefen for å snakke om noe av ubehagelig art. Vi hadde ikke noe i mot hverandre, og det alt egentlig skulle dreie seg om ble snart skjøvet til side til fordel for en generell prat om Lierskolen.

Å skyte spurv med kanon

Å bli fortalt at man er dum pga noe man har skrevet i avisen, kan skape irrasjonelle følelser i et menneske.

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Steng biblioteket og bli med på kjøpefesten

Rådmannen har foreslått å legge ned Tranby bibliotek. Dermed mister kommunens tettest befolkede område bibliotekstilbudet i nærmiljøet. Dette vil i stor grad gå utover unge og eldre, og våre nye landsmenn som er flittige bibliotekskunder. Skolene på Tranby vil miste muligheten til å videreutvikle et kombinasjonsbibliotek på eget område. Forslaget har møtt massiv motstand blant folk på Høgda.

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Ukas Kulturminnepost

Et samarbeidsprosjekt mellom Lier kommune og Lierbygda O-lag

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.