Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f65f180c6f9f772770dc0c31107cf97a

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Han tar seg tid, er nærværende og ikke minst lytter han til det som blir sagt. Det å kunne fange opp frustrasjoner i folkedypet, få dem til overflaten og forklare hva som skal gjøres, er politisk heksekunst.  Ingen slår Hagen i den disiplinen . Det var eldregeneralen Hagen som fikk mikrofonen av ordførerkandidat fra Fremskrittspartiet, Kjell Olav Marcussen, foran Liernetts stand på Lierdagenes andre dag.

Det som følger er ikke helt hva han sa, men mer hva jeg hørte. Det var eldresaken som lå Hagen på hjertet.

Nå skal de eldre, sprekingene i begynnelsen av 60 åra stå opp og kreve sin rett, de som har bygd landet, pumpet opp olja og skapt verdier som havner på bok. Hit med penga, la dem få en eldreomsorg som står i forhold til den innsatsen de har gjort for fedrelandet. Og de skal selv velge form og innhold på omsorgstjenestene. Eldreinstitusjonene skal være servicesentre som skal yte den samme service som den de fikk da de kjøpte den siste firhjulstrekkeren hos Ford.  . For det er det med det private som er så viktig.

 Skap konkurranse, få vekk sykehjemmene der de ansatte setter seg inne i glassbur og overvåker rommene via dataskjerm, Få dem ut på avdelingen og la dem være aktivitetsledere for folk som for lengst har gått inn i en evigvarende skumringstime. Skap trivsel og hygge i hverdagen. Og er du ikke fornøyd, bare klag. Det fins alltid et bedre alternativ. Slik det er i dag, er det meste for dårlig. En slik eldreomsorg vil ikke gamle Norge ha. Ingen gamle vil vel søke seg til et sted der de må ta til takke med det som fins uten muligheter til å stille egne krav.

Se å få konkurranseutsatt hele den offentlige sektor. La daukjøttet få lønn som fortjent. Det er vi som brukere som skal bestemme. La offentlig sektor bli avhengig av et kundegrunnlag i konkurranse med private foretak. Gjett hvem som kommer til å skjerpe seg? Det er du og dine behov som gjelder.
Du med deg og ditt skal være i sentrum. I kampen for en verdig alderdom vil vi møte motstandere, folk som sier vi snakker tull. Men vær tålmodig, eldre menn og kvinner. Vi skal være serviceinnstilte overfor våre fiender, en dag vil forklaringens lys tennes i de uopplystes sinn, og vi, jordens misforståtte, vil marsjere inn med seierens faner i våre hender. Og når eder og galle hagler, skal vi snu det andre kinn til og gjennom eksemplets makt vise at vår evne til anstendighet og sinnsro vil hente seieren hjem.

Men det henger altså ikke på greip – for å bruke et mye brukt uttrykk fra bondebygda Lier. Og spørsmålet  er da: Hvorfor faller en slik politikk til jorden som halvråtten sauetalle? Eller gjør den det? Martin Kolberg, er du der ute? Kan du knekke Frp-koden på hjemmebane?


Forrige artikkel:Trygg oppvekst – med vekt på skolepolitikkNeste artikkel:Rakk du å se alt?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode