Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Dessuten er vi blitt kjent med Fair-trade logoen  og vil prioritere produkter med det merket når vi gjør våre innkjøper.

De første reaksjonene på Lierdagene tikker inn fra lokale aviser, og vi har også fått inn meldinger fra folk som har tilbrakt helgen i Lierbyen. Og min reaksjon er som følger: Tjo og hei, og hei på deg din gamle blei. Disse ordene har jeg gjentatt for meg selv gang på gang i dag.

Skal vi kose oss i hjel? Greier vi å skille mellom lummer hygge og alvor, klarer vi å ha to tanker i hodet samtidig. Ja da, jeg er en surpadd, må alltid finne på noe. Er jeg en surpadd?

Nå er det slik jeg at jeg gjerne vil fokusere på det faktum at Lierdagene i stor grad forteller om mennesker som sliter litt mer enn vanlig i hverdagen, og som gjerne vil bruke dagene i Lierbyen til å få satt fokus på en hverdag som langt fra er noen dans på roser. Tilværelsen er ikke alltid solskinn over grønne jorder, selv ikke i Lier. Lierdagene handler mye om at vi må skape en bedre hverdag for hverandre.

Jeg nikker og jeg smiler og jeg er så glad, mens jeg registrer at det i bod etter bod sitter mennesker med et budskap om at vi må stå mer sammen i lag og foreninger for å takle problemer som gjør hverdagen vanskelig. Nok om det


Lier er en Fair-trade, kommune, faktisk var kommunen den andre i landet, men på kort tid er det blitt mange flere. På en velutstyrt stand fylt av produkter og informasjon finner vi Senterpartipolitiker, Siri Loe Svere . - Free –trade, unnskyld,  jeg mener Fair-trade er vel ikke helt i Senterpartiets ånd. De grønne er  ikke akkurat kjent for å slippe handelen løs under W.T.O forhandlingene.

-Dette handler om noe helt annet, sier Siri. Det betyr solidaritet med de fattigste produsentene. Vi er avhengig av matimport , faktisk hele 50%av maten vår kommer utenfra. Det gamle selvbergingsprinsippet kan vi bare se langt etter. Men 90 % av det vi importerer henter vi fra Eu- land.-  Denne importstrømmen må dreies mot de fattige landene , fortsetter  Siri.

 -. Vi skal ikke kjøpe produkter som de trenger selv, sånn som helt nødvendig matvarer. Hittil har det dreid seg mye om sukker, bananer kaffe og te. Men det fins et utall av produkter, og ikke alle er spiselige. Det gjelder bare å få dem ut i butikkene. Mange butikker/dagligvareforretninger i Lier fører Fair – trade produkter , og mange arbeidsplasser bruker Fair-trade kaffe og te og andre produkter med Fair-trademerket. Merket er en garanti for at produsenten får en anstendig pris for varen, og liungene har sluttet opp om tiltaket

Liernett setter solidaritetstanken høyt og oppfordrer alle når de er i forbrukerrollen,  om å være bevisste på Fair-trade prinsippet.
Vi håper ansvarlige i kommunen vil være behjelpelige med å holde oss à jour med utviklingen

2 kommentarer

Mandag 18. juni 2007 19:35: Svend Asbjørn Sylling
Jeg er ingen storforbruker av kaffe, men må innrømme at utviklingen av dette nettstedet krever en del drivstoff i form av Coca-Cola.
Hvor får jeg tak i Fairtrade-cola?

En vis mann skal en gang ha sagt noe slikt som:
"Computers fuel the society, computer geeks fuel the computers and caffeine fuel the computer geeks.
Caffeine fuels the society."
Onsdag 18. februar 2009 21:15: Tja
Hm, veit i alle fall om et nettsted, fairtradefriends.com, de selger fairtrade-cola, ubuntu-cola eller noe... Det finnes vel få produkter som er MINDRE fair-trade enn Coca-Cola ;)

Flere saker fra arkivet

Mer heder til Spa/Bra

Den fremgangsrike klubben på Stoppen får Fair-Playprisen, blant annet, for å bygge gode relasjoner mellom barn og voksne.

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Viste Fair Play

Morten Mundal, klubbutvikler i Buskerud Fotballkrets, er imponert over holdningene til Syllings kvinnelag, her representert ved kaptein Marit Bekken Nilsen.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Dyr mat og dårlig utvalg

Avisene skriver at nordmenn burde klage litt mer. Klage eller kjenne oss litt takknemlige? Vi tjener mest og bruker minst på mat, understreker ukens petiskribent Elin Fauske.

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Kortreist mat i ”Grønne Lier”!

Senterpartiet vil at folk skal finne mest mulig av lokal og kortreist mat i mat-butikken sin! Det er bra for miljøet – gjør det lettere for de som produserer ma (...)

Ravn Omdal kjempefornøyd

- Han fortalte meg at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år, sier daglig leder i Lier IL, Brita Røed, etter en vellykket Bendit Cup i helga

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Rettferdige Lier

Lier kommune får mandag status som Fairtrade-by

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Sylling-senga

Har du også en Sylling-seng? IKEA, som finnes i 29 land verden over, har totalt 12 000 produkter i sitt varesortiment. Disse produktene blir navngitt etter n (...)

Grønn forbrukermakt – bruk den!

En kronikk om grønn forbrukermakt

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Det gjelder å ha tur --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito

Vi besøker Liers spisesteder: Elvecaféen

En slags kombinasjon av strikkekafé og spillelokale med felles serveringsdisk, men nokså ulikt klientell.

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Juledrikken skal også pantes

Du kan bidra til et bedre miljø ved å pante drikkevarene etter juleselskapet. Det er nemlig pant på både gløggflasker og en rekke andre drikkevarer vi kjøper inn til julehøytiden.

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Siri i sentrum

Er tradisjonell senterpartipolitikk bra for lierbonden, eller er det slik at landbruket i dag drives best av folk med røtter i næringspartiet Høyre? Før vi går videre: Bør Lier ha sitt eget kulturhus?

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Pepperkaker er godt

Jørgen Sveeas og Ruben Alvarstein koste seg på Sanitetshuset med pepperkaker.

Nidar Bergene tar til motmele mot lederen om juletradisjoner

Etter å ha øst ut frustrasjon om selskaper som begynner å selge juleprodukter i oktober, tok vi kontakt med Nidar. De tar sterkt til motmele mot beskrivelsen Lier-nett gir av selskapet. Her kan du lese svaret i sin helhet, uredigert.

Roy Tommy Tollefsen blir assistent

Liungen satser på Roy Tommy Tollefsen som assistenttrener neste sesong.

Morsdag i morgen

Det er tid for blomster, til den såkalte bedre halvdelen av oss, og til de beste blant dem igjen, til mødrene

Gode naboer på banen

Vicki Daae og Bengt Johanesen er to av mange som kommer fra Asker for å spille på Holtsmark

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Sjåbagos og julegrantenning på Meren

Sjåbagos sang så tårene rant på flere som var på Sanitetshuset lørdag

Frukt - og Juletregården i hjertet av Lier

På besøk i gårdsutsalget til Grethe og Ragnar Swift

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Lite informasjon fra Lier kommune

Gode råd er som kjent dyre, og bedre blir det ikke når rådmannen overser rådene.

Kong Carl kommer til Lierbyen

Antakelig er det lang erfaring som har gjort at Carl I. Hagen bedre enn alle andre politikere er i stand til å treffe vanlige folk hjemme

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Jordbæreventyret

Runar Bye er en av flere som til sommeren vil slå et slag for å få i stand en festival i Sylling til det velsmakende bærets pris

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Hva med å rydde opp etter seg?

I juni ble Lierdagene arrangert, en real folkefest. Rundt om i Lier henger plakatene fortsatt oppe, selv om snøen har lagt seg.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Verden er ikke den samme lenger

Jeg la meg utenfor Schengen, og våknet opp godt innenfor. Snakker om dårlig vakthold.

Og engler daler ned i skjul.

Jeg sitter med en varm kopp kaffe og nyter noen grader minus, mens jeg tenker på det som kunne vært.

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

- Finn fem feil!

Håvard Benjamin Rype påpeker fem feil i saken om kulturhus i sitt innlegg

Liers ukjente gode hjelpere

Men hva i all verden er det egentlig Gunnar Nummedal, Harald Økern og Kåre Lohne driver med?

Vil ha økologisk matsenter eller -butikk

Lier kommune vil ha tiltak for å sikre at økologiske matvarer når frem til forbrukerne. Det byr på betydelige utfordringer.

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Per tok avsparket

Tidligere fotballpresident Per Ravn ble imponert over både arrangementet og baneanlegget, da det nye kunstgressanlegget på Tranby ble offisielt åpnet under Bendit Cup i dag.

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Må ha det - bare må ha det… eller?

Ukens petit er skrevet av Rune T. Berg

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Gi oss fem år

Liungens trenere er sikre på at klubben har flere supertalenter.

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

Moro med tall, eller?

Hva kan du gjøre med 2000 000 000 000 kroner ?

Vil overvåke ungdommen

For å få bukt med ungdomsfylla i Lier foreslår sosialsjefen å leie inn Securitas til å spane på ungdommene.

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Håpet lever

Siri Walen Simensen har snakket med tv-kjendisen Trude Moestue som sier at en irsk setter som Frigg ( tv på bildet ) kan klare seg ute om natten i minus fire grader.

Vi besøker Liers spisesteder: By the Way

Spisested med ’nogo attåt’. Den litt slitne halvsøsteren til den grønne og skjeve Marché-restauranten på den andre siden av E-18 er blant de få av Liers serveringssteder som byr på frokost.

Lierdagslogoen er klar

- Innpå åtte måneder før åpningen er planleggingen av neste års Lierdager godt i gang

Hva vil vi med kulturhus

Og hvem skal fortelle oss det?

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Snooker fra godstolen

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Mer «Cloud Computing» i Lier

IKT-leverandøren NetSolution i Lier ekspanderer og kjøper opp Asker-selskapet exeVision. Kjøpet begrunnes med en klar strategi innenfor den såkalte nettskyen.

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Jul på stasjonen

I snart ti år har Bente Skiaker drevet butikk ”Lille stasjon” i Lierbyen. Butikken har vært et ressurssenter for alle håndarbeidsfrelste som gjerne vil ha gode ideer, gode materialer og et nødvendig puff for å gjøre noe håndfast ut av en ide.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Griller for kreftsaken

Marché Restaurant har ingen standard prisliste på sin stand under Lierdagene. De tar derimot donasjoner til Kreftforeningen, noe som ga hele 14 000 kroner til kreftsaken lørdag.

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Det handler om kommunikasjon

Sosionom Petra Røisi har i flere år arbeidet med barn og unge, særlig i skolen. Hun er opptatt av at flest mulig skal utstyres med best mulig verktøy til å takle en ofte vanskelig tilværelse.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.