Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 05afef7046f6a188e271c59dda0f9b40

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Dessuten er vi blitt kjent med Fair-trade logoen  og vil prioritere produkter med det merket når vi gjør våre innkjøper.

De første reaksjonene på Lierdagene tikker inn fra lokale aviser, og vi har også fått inn meldinger fra folk som har tilbrakt helgen i Lierbyen. Og min reaksjon er som følger: Tjo og hei, og hei på deg din gamle blei. Disse ordene har jeg gjentatt for meg selv gang på gang i dag.

Skal vi kose oss i hjel? Greier vi å skille mellom lummer hygge og alvor, klarer vi å ha to tanker i hodet samtidig. Ja da, jeg er en surpadd, må alltid finne på noe. Er jeg en surpadd?

Nå er det slik jeg at jeg gjerne vil fokusere på det faktum at Lierdagene i stor grad forteller om mennesker som sliter litt mer enn vanlig i hverdagen, og som gjerne vil bruke dagene i Lierbyen til å få satt fokus på en hverdag som langt fra er noen dans på roser. Tilværelsen er ikke alltid solskinn over grønne jorder, selv ikke i Lier. Lierdagene handler mye om at vi må skape en bedre hverdag for hverandre.

Jeg nikker og jeg smiler og jeg er så glad, mens jeg registrer at det i bod etter bod sitter mennesker med et budskap om at vi må stå mer sammen i lag og foreninger for å takle problemer som gjør hverdagen vanskelig. Nok om det


Lier er en Fair-trade, kommune, faktisk var kommunen den andre i landet, men på kort tid er det blitt mange flere. På en velutstyrt stand fylt av produkter og informasjon finner vi Senterpartipolitiker, Siri Loe Svere . - Free –trade, unnskyld,  jeg mener Fair-trade er vel ikke helt i Senterpartiets ånd. De grønne er  ikke akkurat kjent for å slippe handelen løs under W.T.O forhandlingene.

-Dette handler om noe helt annet, sier Siri. Det betyr solidaritet med de fattigste produsentene. Vi er avhengig av matimport , faktisk hele 50%av maten vår kommer utenfra. Det gamle selvbergingsprinsippet kan vi bare se langt etter. Men 90 % av det vi importerer henter vi fra Eu- land.-  Denne importstrømmen må dreies mot de fattige landene , fortsetter  Siri.

 -. Vi skal ikke kjøpe produkter som de trenger selv, sånn som helt nødvendig matvarer. Hittil har det dreid seg mye om sukker, bananer kaffe og te. Men det fins et utall av produkter, og ikke alle er spiselige. Det gjelder bare å få dem ut i butikkene. Mange butikker/dagligvareforretninger i Lier fører Fair – trade produkter , og mange arbeidsplasser bruker Fair-trade kaffe og te og andre produkter med Fair-trademerket. Merket er en garanti for at produsenten får en anstendig pris for varen, og liungene har sluttet opp om tiltaket

Liernett setter solidaritetstanken høyt og oppfordrer alle når de er i forbrukerrollen,  om å være bevisste på Fair-trade prinsippet.
Vi håper ansvarlige i kommunen vil være behjelpelige med å holde oss à jour med utviklingen

Forrige artikkel:Liermann har skrevet Norges beste bokNeste artikkel:En av to stryker
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 18. juni 2007 19:35: Svend Asbjørn Sylling
Jeg er ingen storforbruker av kaffe, men må innrømme at utviklingen av dette nettstedet krever en del drivstoff i form av Coca-Cola.
Hvor får jeg tak i Fairtrade-cola?

En vis mann skal en gang ha sagt noe slikt som:
"Computers fuel the society, computer geeks fuel the computers and caffeine fuel the computer geeks.
Caffeine fuels the society."
Onsdag 18. februar 2009 21:15: Tja
Hm, veit i alle fall om et nettsted, fairtradefriends.com, de selger fairtrade-cola, ubuntu-cola eller noe... Det finnes vel få produkter som er MINDRE fair-trade enn Coca-Cola ;)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode