Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Avstemming: Hva synes du om Lierdagene?

Lierdagene er møtestedet der ’hele Lier’ dukker opp og hilser hjertelig og smilende på kjente og ukjente. Men om Lierdagene virkelig var de beste hittil, er blant annet avhengig av hva man har som mål. Hvis man er kommet nærmere det ideelle, må det være klart hva målet er.

Liernett har både i år og ved tidligere Lierdager kommentert både forberedelsene og arrangementets form og innhold. Vi sier fra når vi mener at noe kan og bør gjøres annerledes og bedre.

Lierdagene er med på å forme manges inntrykk av bygda. Her er Torger Almaas i samtale med noen nye liunger som stakk innom Liernetts stand.


Ansvaret
Lierdagene er blant Lier kommunes mest synlige profileringstiltak. Kommunen har naturlig nok det overordnede ansvaret for Lierdagene, som blir til ved en blanding av betalt og ubetalt kjempeinnsats både fra arrangørene og ikke minst fra hundrevis av utstillere og andre medvirkende.

Noen mener det er urimelig å kritisere arbeid som utføres frivillig og uten godtgjørelse. Det er feil. Når man profilerer seg med rosa sauer, kan man ikke vente å bli behandlet som en hellig ku.

Hovedinntrykket av Lierdagene er imidlertid en noe uoversiktig teltleir fylt av partytelt som altfor ofte er fulle av salgsgjenstander uten noen som helst tilknytning til Lier. Alle vet selvfølgelig også at Lierdagene i tillegg har en lang rekke positive innslag som er til glede for mange liunger, så vi tror at det er vel verdt å tenke nytt.

Det er Lier det dreier seg om
Blant mange positive sider er lokale foreninger som viser ansikt, og det er lokale produsenter som – uansett virksomhetens størrelse – er mer på å styrke Liers profil.

Sonja Reiersgård markedsførte et produkt med ubestridlig Lierprofil: Lierbunaden.

Et godt eksempel er Sonja Reiersgård som tilbyr Lierbunader. Et annet, som dessverre ble liggende litt utenfor alfarvei, var Marius Egges brede bod med smaksprøver på Liereple, et annet produkt med krystallklar lierprofil.

Ikke alle innslag bør ha en selvsagt plass på Lierdagene.

På den negative siden gjør omreisende spekepølsehandlere, leke- og sukkertøyselgere at Lierdagene får preg av noe man finner overalt mellom Middelhavet og Nordkapp og sikkert også ganske sikkert mange andre steder.

Mat
Mat er viktig på slike tilstelninger som Lierdagene. Mens hamburgere er bestselgerne på flertallet av Liers spisesteder, var det få eller ingen hamburgere å se på Lierdagene. Det er greit nok. Hamburgere kan lett unnværes. At vafler ble tilbudt fra annenhver forenings- og partibod, er like greit. Vafler er både greie å lage og servere. Og at det var et rikelig tilbud av vårruller og andre fremdeles litt eksotiske matretter, er en fin påminnelse om at liersamfunnet er stadig mer fargerikt og at nye matvaner langsomt og sikkert får innpass også hos de øvrige liungene.

Tradisjonsrike, lokale mattilbud forekom noen få ganger.

Stekt ris, innbakt scampi og vårruller vitner om at Liers befolkning er mer sammensatt enn før.


Slagordet
”En kulturfestival i Grønne Lier” var slagordet ved noen tidligere Lierdager. Det var kanskje en viss overdrivelse, men sa i det minste noe. Årets slagord ”Litt mitt, litt ditt” er en floskel som kan brukes om nær sagt ethvert arrangement.  Minner det om noe annet, må det eventuelt være COOPs velbrukte "Litt ditt". Vi håper på noe bedre til neste gang.

Kulturen
Kjente utenbygds orkestre fikk store bokstaver i programmet og god betaling. Det er sikkert både forlangt og fortjent, men samtidig havner de lokale kreftene i en slags B-gruppe.

Ingen tvil om at gratiskonserter med landskjente artister trekker folk, men ...

Å få folk til å møte opp til gratiskonsert med Hellbillies, er ingen stor utfordring. Kultur er å støtte det som ikke vokser av seg selv. Å få opp oppmerksomheten rundt de mange lokale kulturutøverne er derfor en stor utfordring.

Løft frem de lokale. La dem få mer av midlene som nå går til utøvere som rett nok trekker mer publikum, men er uten tilknytning til Lier. Hvis hovedmålet er å fylle Lierbyen med lyd og mennesker, er konsertene inntil videre et nødvendig tiltak. Hvis målet derimot er å vise hva Lier og liungene får til, burde de store sponsortilskuddene brukes på noe annet.

Berit Dahl Soltvedt fikk diplom og en sjekk på 10.000 kroner.

Tildelingen av ”Miljøpris i Grønne Lier” til Berit Dahl Soltvedt meget berettiget. Hun fikk den for ”mangeårig engasjement for miljøet både lokalt i Lier og i større sammenheng”.


Gudstjenesten søndag formiddag hadde mange vel gjennomførte elementer og ble en høytidsstund for de mange som fylte amfiet. Forrest på podiet (f.v.) prost Ellen Martha Blaasvær, sokneprest Solveig Aass Kristiansen (Frogner) og sokneprest Berit Basmo Kvidaland (Tranby).

Politikk
I Aftenposten i går skrev en av avisens medarbeidere: ’Drammen er en bydel i Oslo, beliggende i det sørvestlige hjørnet av landets overlegent største byregion.’ Hvis det er rett, hva skal man da kalle Lier?

De politiske partiene lot seg ikke skremme av vind og regn. SVs representanter holdt ut helt til Hellbillies reduserte muligheten til muntlig kommunikasjon med velgerne. Da gjorde parasollene god nytte som paraplyer.

Vi gir honnør til lokalpolitikerne som stiller opp for å fortelle om sakene de kjemper for i Lier og som også velgerne bør ta stilling til før valget. Hvis noen skal oppfatte Lier som noe mer enn den østlige utkanten av Oslos sørvestligste bydel, må det ekte Lier frem. Lier må vise at bygda har sin egen profil og identitet.

Først da blir det mer enn litt ditt og litt datt. Da blir det ekte Lierdager. Og funker ikke det, så ring til Opdal Hansen og spør om han er klar for en byutvidelse.

Avstemming: Hva synes du om Lierdagene?

4 kommentarer

Mandag 30. mai 2011 15:02: Mille
Jeg er veldig enig i det som skrives her, det var noe som var bra og noe som var mindre bra. Det jeg henger meg opp i som mindre bra var alle pølse-/godteri-/leketøy-/ballong-/"søppel"selgerene som hadde fått plass. Disse burde aldri fått lov til å ha stand på Lierdagene - hva har de med Lier å gjøre? Er det så viktig for arrangøren å ha flest mulig stands at man ikke har noen form for kvalitetskrav til de som får plass? I mine øyne ville det vært langt bedre å satse på kvalitet, fremfor kvantitet.
Man burde hatt langt større fokus på å få lokale bedrifter til å stille opp og profilere seg ovenfor bygdas befolkning, lokale kunstnere, kunsthåndverkere osv. burde vært bedre representert. Jeg vil tro en del dropper å stille opp når de må konkurrere med ballongselgere i hopetall. Dette er noe neste lierdagskomite bør sette på dagsorden når Lierdagene 2013 skal arrangeres!
Tirsdag 31. mai 2011 09:39: Rigmor
Lierdagene er noe vi alle gleder oss til, men jeg må si jeg ble litt skuffet i år. Hele hovedgata var fylt opp med boder som solgte billig krims-krams, mens de litt bedre salgsbodene var forvist utenfor hovedområdet. Disse billige krims-krams-bodene er helt greie å ha når det er marked, både voksne og spesielt barn syns det er moro å kikke på alt det rare man finner der. Men på hovedplassen ?? Jeg syns det er hyggelig med alle matbodene, moro å prøve mat fra forskjellige kulturer. Det var heller ikke satt ut benker/bord i hovedområdet, det savnet jeg virkelig. Inntrykket ble ikke akkurat bedre iom at værgudene ikke var helt med oss, det skal sies. Lørdagskvelden var det kun satt opp et ikke altfor stort telt i konsertområdet. Ingen var vel i tvil om at det var utrygt for regn, og jeg lurer litt på hvorfor det ikke ble gitt oss flere muligheter til å søke ly for regn og vind. Det stod et lite partytelt midt på rådhusplassen, der ble det fullt for å si det mildt ! Ellers, jeg VET det er enormt masse jobb som skal til for å arrangere dette, men jeg syns at det i år ble det litt mindre trivelig enn årene før.
Tirsdag 31. mai 2011 13:02: vigdis
Hennum musikken var høyde punktet, en glimrende konsert. Stor koset meg. Det som satt en demper på det hele var en utenlansk mor med fire barn. Di satte seg for å spise is, en hel eske med saft is. Papiret bare skrellet di av og kastet på bakken, har di ikke lært barna at di skulle kastet papirene i søpple bøtta. Esken havnet også på bakken, helt unødvendig. Ellers var det mange kjente, og det var koselig. Hurra for Lier dagene. :-)
Onsdag 1. juni 2011 00:42: Fornøyd
Bli med å gjlr noe selv i stedet for å klage!! Kommiteen og de frivillige gjorde en kjempejobb!

Flere saker fra arkivet

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

Lierdagene: Seks uker igjen

På bildet er ordfører Ulla Nævestad på vei til Lierdagene i 2003, men åtte år før var det ordfører Svein Liavåg som åpnet Lierdagene. Se Liernetts video med ham og mange andre kjente og ukjente fra Lierdagene i 1995!

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Lierdagslogoen er klar

- Innpå åtte måneder før åpningen er planleggingen av neste års Lierdager godt i gang

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Lierdagene for to år siden

I Liernetts store arkiv finner du nærmere 2.000 publiserte saker. Blant annet bilder fra Lierdagene for 2 år siden.

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Lierdagene livner til

Karusellen går rundt og rundt på plassen bak Godslageret mens et avslappet publikum, hektiske utstillere og ivrige musikere etter hvert fyller Lierbyen med liv og lyd, sistnevnte allerede i tilstrekkelig mengde.

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Lierdagene: Fire uker igjen

Årets arrangement blir vesentlig mer miljøvennlig enn de tidligere.

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Karpe Diem til Lierdagene

Årets spellemenn gjester Lierbyen fredag 27. mai.

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

- Jakter skikkelig trekkplaster

Tradisjonsrike Lierdagene skal videreutvikles og fornyes gjennom samarbeid med det mangfoldige kulturlivet i Lier

Hva med å rydde opp etter seg?

I juni ble Lierdagene arrangert, en real folkefest. Rundt om i Lier henger plakatene fortsatt oppe, selv om snøen har lagt seg.

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Forvist til asfaltjungelen

Grisunger, lam og kalver er et fast innslag under Lierdagene, til stor glede for de små barna

Vi kvitter oss med Lierdagene

Mange har spurt hvorfor vi ikke har lagt ut alle bildene fra Lierdagene

Lierdagene: Ni uker igjen

Under Lierdagene i 2003 kjørte Arne Chr. Karlsen gamlebussen frem og tilbake mellom Lierbyen og Lier Bygdetun. Blant de buss- og bygdetuninteresserte var tidligere biskop Per Lønning og daværende prost i Lier, Steinar Solbakken, som for øvrig fyller 70 år akkurat i dag.

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Lierdagene - 09

Rolf Andreassen har sendt oss bilder fra Lierdagene

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Klar for en klem?

Noen ganger er det ålreit å være noe for andre

Pain Solution til Lierdagene

Det blir performance art med fakirene i den norske gruppa Pain Solution på åpningsdagen for Lierdagene i slutten av mai.

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

- Motorcross-sykler i opptoget i år også

Vi lager ikke et miljøarrangement ved å stenge noen grupper ute fra arrangementet, forteller Ellen Ovenstad fra kulturkontoret om Lierdagenes miljøprofil

All slags vær - på en og samme dag

Da Hellbillies gikk på scenen klokken fire hadde årets siste Lierdag så langt gitt både sol, regn og mye vind.

Kunstutstilling med hobbykunstnere

Lørdag og søndag fyller lokale utstillere fire etasjer i Frogner menighetshus med egenproduserte kunstverk.

422 forsøkte seg, men bare en var best

Lier Historielags gjettekonkurranse er alltid et populært innslag på Lierdagene. I år benyttet 422 anledningen til å velge blant tre alternativer bruksområder for hver av ti utstilte gjenstander.

Lierdagene

Jeg håper mange av dere kommer innom vår stand på lierdagene. Liernett har stand nr 56. (...)

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Berit – den utrettelige

Berit Dahl Soltvedt stiller opp når hun kan, og det er ofte. Denne helgen sitter hun i Frogner menighetshus med ny bok på bordet og ”tegneserie” på veggen.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Lierdagene 2009 - lørdag

Bilder fra Lierdagene 2009, lørdag 6. juni

Delefurua

Ukas kulturminnepost står på grensen mellom Asker, Lier og Røyken.

Flere glimt fra Lierdagene

Liernett presenterer enda flere bilder av aktører på årets Lierdager --

Tranby bluesklubb får kulturprisen.

- Overraskende men svært hyggelig, sier en leder i bluesklubben Robert Blåhella. Tranby bluesklubb stakk av med årets kulturpris samt 10 000 kroner.

Vi besøker Liers spisesteder: McDonald’s

Før vi avrunder vår serie om Liers mange spisesteder, er vi denne gang innom et av de mest kjente og - neste gang - et av de minst kjente. Deretter får leserne velge sitt favorittsted.

Vi besøker Liers spisesteder: La Baguette

45 kroner per kakestykke er i meste laget og spesielt når kakene serveres i en sparsomt utstyrt avkrok der de fleste som passerer, er på vei til og fra kundetoalettene.

Stille time på Lierdagene

Lørdag den 9. juni kl. 23.00 i Frogner kirke

Liernett er på plass

Nå er vi på lierdagene, mange bilder kommer i løpet av dagen

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

God stemning tross regnvær på Lierdagene

Lørdagen startet lovende med solskinn, men etter åpningen åpnet himmelen seg.

Beste og fineste bod

Lier Historielag og Lier Bygdetun

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Bilder fra Lierdagene

Vi har snikfotografert i hele dag.

Sankt Hallvard eller Sankt Halvard?

- Hvorfor skriver Drammen og Lier helgennavnet på forskjellig måter? spør Knut A. Andersen i ukens petit.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Rakk du å se alt?

Selv de som var på begge Lierdagene, rakk neppe å få med seg alt --

Bossa i AFP'ns tidsalder

Flott konsert i amfiet på Bygdetunet.

Bilder fra Lierdagene

Været er herlig

Mer video fra Lierdagene

Søndagen i levende bilder

Svært fornøyd

- Her er det ikke snakk om lettvinte løsninger fra håndverkerne, sa Finn Gehrken i Lier kommune om jobben som er gjort med det nye amfiet i Rådhusparken

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Fire på folkefesten

Til tross for regnværet, har boder blitt oppsatt, tivoli for alle og herlig stemning var det. Her kommer fire uttalelser -

Flere bilder fra Lierdagene

Kjersti Hennum har sendt oss bilder fra freestyleoppvisningen

Bilder fra Lierdagene - lørdag

Til tross for regn på åpningsdagen på Lierdagene, var det godt besøk. Været var det største minus for matbodene. Oppholdsvær på søndag kan rette opp mye for dem som har lagt mye arbeid i å gi liungene kulinariske opplevelser.

Vi besøker Liers spisesteder: Vito’s Trattoria

Godt utvalg, interesserte medarbeidere og et akseptabelt prisnivå er noe av det som gir Lierskogens italienske spisested en sikker plass blant Liers beste spisesteder.

Eplefestivalen nærmer seg

Tusener er ventet til eplefestivalen, som i år arrangeres for 20. gang. Programmet for de to dagene er omfattende, og det blir mange opplevelser for både barn og voksne.

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Hodet bruser og pulserer

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Video fra Lierdagene

Vi har lagt ut et par filmer fra lørdag i Lierbyen

Tidlig høstjakt

Det skrives kun mai og det er omtrent 200 som allerede gjør seg klar til jakta, skriver Tonje Evju i Ukens petit -

Fraværende folkevalgte?

Lokalpolitikernes sviktende engasjement kan ha forståelig årsak.

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Stortingsvalget 2009 - Lier Frp s betraktninger

Lier Frp godt fornøyd med valgresultatet både lokalt, regionalt og nasjonalt

Fokus på mulighetene

Virksomhetsleder ved Frogner Sykehjem, Anne Rasch-Haugen, overrakte Frp-leder Siv Jensen ei T-skjorte med dette slagordet etter besøket på lørdag.

Ap, suverent best på nett

Lier Arbeiderpartis hjemmeside er et hederlig unntak, hvis vi ser på de lite oppdaterte sidene til de lokale politiske partiene --

De små blå på Lierdagene

Thormod Gjerdingen fikk møte en blid og opplagt Ronny Deila og lierspiller og Godset-tilhenger Einar Boman Rinde i går.

Varmt nok

Da jeg mønstret av Liernetts bakerovn etter Lierdagene, trodde jeg det verste var over.

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Vi besøker Liers spisesteder: Cafe Gourmet

Midt i kjøpesenterjulen fristes vi av ribbe, julepølse, medisterkaker og surkål fra Cafe Gourmets trauste og gode kjøkken, som dessuten byr på mye mer enn julemat. Om Gourmet er et passende navn, er derimot en annen sak.

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Grønne Lier forsvinner

Mens det jubles over støtte til tøybleier, forsvinner de grønne liene i Grønne Lier bit for bit.

Proffe gardsgutter

Hans Erik Sand, som en ledig, sakkyndig og godt informerende speaker frontet et flott arrangement av Gardsgutta --

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.