Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 67e30a0193695bb926e0428606551e65

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Tjenesteutvalget bestemte på sitt møte 21. oktober at årets kulturpris skal gå til to personer: Nina Sveaas for sin innsats for Sjåstad barnegospel, og Per Egil Hovland for sin innsats som organist i Frogner menighet.

I begrunnelsen heter det følgende, i følge Lier kommune hjemmeside:

”Nina Sveaas har i mer enn 20 år vært leder for Sjåbagos, Sjåstad barnegospel. Hun har utviklet koret over tid, og gjort det til et populært barnekor hvor også drama og dans inngår. Koret er populært blant de unge på Sjåstad, og har 50-60 medlemmer i alderen 1.-7.klasse. I 2007 var Sjåbagos gjest i NRK på selveste julaften. Og alle kjenner det ”blå” koret fra Lierdagene hvor de bidrar til å skape stor stemning. Nina har også hatt ansvaret for en barnefestival i Sylling med 3-400 barn”

Om den andre prisvinneren står det følgende:

Per Egil Hovland har vært organist i Frogner Kirke i 16 år, til han nå i høst gikk av med pensjon. Han er utad særlig kjent for ”Stille time” - mandagskveldene i Frogner kirke som er blitt et begrep også utenfor Lier. Per Egil Hovland har komponert og arrangert musikk. Hans ”Hyldest til Lier” fremføres alltid på Lierdagene. Per Egil Hovland startet Frogner kirkekor som han dirigerte i over 10 år. Av større ting han innøvde med koret kan vi nevne Händels Messias. Egil Hovlands allehelgensmesse ble i mange år ble fremført på allehelgensdag i Frogner kirke. Og ved årtusenskiftet innøvde og fremførte koret med solister og musikere nyskrevet ”Sangkrans om St. Hallvard” under Per Egil Hovlands ledelse.

Kulturprisen består av et diplom laget av Sophie Rodin og et mindre pengebeløp, og vil bli delt ut på en tilstelning på Haugestad i løpet av høsten.

Lang musikkkarriere

- Det er veldig hyggelig å få kulturprisen , sier Per Egil Hovland til Liernett. - Jeg gikk av med pensjon 1. juli, sier han. - Nå kan jeg kose meg og få god tid til å gå tur med hunden. Men jeg har tenkt å fortsette med "Stille time", men ike før til neste år, fordi  Frogner kirke vil bli stengt på grunn av montering av nye ovner. Det skal  også settes inn et nytt orgel.

Hovland forteller at han begynte som musiker allerede i 1966. Han var oboist i både Stavangerensemblet og Stavanger Symfoniorkester i 7-8 år. Han har også vært kapellmester i Rogaland teater, domkantor og lektor ved Musikkonservatoriet i Stavanger, før han kom til Lier.

Dirigent som 12-åring

-  Det er en stimulans til å stå på videre, sier den andre prisvinneren,Nina Svaas, til Liernett. Prisvinneren og Sjåbagos er på gospelfestival i Sandefjord i helga. - 40 av de vel 50 unge sangerne er med, forteller hun.  Kun de yngste, de under 2. klasse,  er ikke med.

- Jeg begynte i Sjåbagos som 10 åring i 1985, da Trine Stensen (Ninas tante, red anm) var dirigent. Så overtok jeg som dirigent som 12 åring.

Stine Sveaas sier at hun har ingen planer om å gi seg. Og det er et uttalelse som må glede alle i Lier, spesielt innen menigheten ved Sjåstad kirke.


Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode