Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0abbc5fc409bb20c83d2daa069a888bd

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

For den som hadde ventet store hofteutslag og uartige bevegelser på scenen, unnskyld koret, ble nok konserten i Sjåstad kirke søndag kveld en nedtur. Det som ble vist av den slags, kunne knapt provosere den mest ihuga kirkegjenger.  ”Bothers in Law med Bjørnar Janson alias Elvis Presley og Jan Erik Stensrud som dyktig akkompagnatør på piano, holdt hele tiden fokus på Elvis’ religiøse side. 

Og det var nettopp i den rene, fromme og enkle kristentro ”The King” hadde sine røtter. Det er synd at Gospel-Elvis ikke er mer kjent. Men det er kanskje slik at alle som engang danset vilt til Jail House Rock nå omsider vil finne stor glede ved å vugge forsiktig til ”A Place in the Valley” på et dertil egnet sted. I løpet av halvannen time hadde Brothers in Law sammen med Sylling sangkor og dirigent Anne Lise Solheim vært gjennom et program på flere enn tjue sanger.

Oppgavene ble fordelt på Brothers in Law med og uten kor, og Sylling sangkor med og uten Brothers in Law. Bjørnar Jansen foredro sangene med inderlighet og følelse. - Langt på vei Elvisnivå, var kommentaren fra benkene.  Elvis Sound alike, ja, men look alike, nei. De to svigerbrødrene la aldri skjul på at de beundret Elvis både som person og artist. Sammen krydret de konserten med små anekdoter som fortalte hvor oppriktig Elvis var i forhold til det han trodde på. Sylling sangkor bød på kjent stoff. Det meste innenfor sjangeren gospel. Koret er lite og hadde til tider problemer komme helt til sin rett blant kraftig Elvis røst, elektrisk piano, bass og trommer. Mona Thoresen og Egil Muggerud frontet koret godt i flere solistoppgaver. Bassist Rolf Egil Hæg. trommis Finn Tore Tokle og pianist Jan Erik Stensrud hadde et sikkert og profesjonelt grep om den instrumentale delen av konserten,og Øystein Remme sørget for god lyd til de flere enn 160 tihørerne i benkene.

Vi velger å tro at det ikke bare var Elvis som trakk publikum til kirken denne kvelden. Når sant skal sies er folk på Vestsida og Sylling flinke til å stille opp når lokale aktører står på scenen. Reidun Wahlquist snakket i forkant, og hun hadde noen velvalgte ord til hver i sær etter siste sang, og mange fikk i tillegg velfortjente blomster.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode