Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

I en tid da kirken er konkurranseutsatt og må kjempe om folks oppmerksomhet, er det viktig at kirkebyråkrater er lydhøre for forslag og ønsker fra grasrota. Ved å ikke ta tilstrekkelig hensyn til ønsker fra folk, sager byråkratene over den greina de selv sitter på. Kirkens kjerneoppgaver sekulariseres, og det vi så fromt kaller folkekirken reduseres til en sekt med kristenfundamentalister.

                        Åshild Henriksen og Bjørn F. Boyson med velfortjente blomster

I elleve år har orgelkomiteen på Tranby arbeidet for å få nytt orgel i kirken. Restaurering av orgelet var i følge musikalsk sakkyndige helt nødvendig. Det hadde gjort sin jobb i nesten 120 år. Og det var bygd av absolutt rimeligste klasse. Uten at jeg dermed vil si et vondt ord om orgelbyger, August Nielsen som var kjent for å få den mest fantastiske låt ut av rimelige orgelpiper.

Orgellkomiteen med Laila Deltchev, Ingrid Amlien, Kerstin Sørhus og Waldemar Novak.

Egil Haukås fra Menighetsrådet sørget for blomster.

Orgelkomiteen har vært kreativ på sin måte. ”Ord og toner” i Tranby kirke var et fast månedlig innslag gjennom flere år. Her fikk spesielt unge musikere en scene der de kunne få vist sine ferdigheter. Konsertene var for et lite, men trofast publikum. For noen var de kulturelle høydepunkt i tider da det ofte ikke skjedde så mye annet. Dessverre var besøket i benkene stort sett ikke bedre enn på en gjennomsnitts norsk gudstjeneste. Og så mange kronene ble det ikke etter hver konsert.

Tiltaket førte likevel til en egen CD. Komiteen laget også en flott pins og et kunstnerisk utført orgelbrev. I alt ble det ca. 200 000 kroner. I forhold til orgelrestaurasjonen som kom på 1, 4 millioner, var ikke innsamlingsresultatet all verden. Men komiteens arbeid gjorde inntrykk på kirkebyråkrater og politikere som vel etter at vår Herre har fått et mer nyansert syn på hvilke instrument som passer i kirken, helst hadde sett at gitar og trekkspill erstattet orgelet. Tranby menighetsråd argumenterte varmt for orgelet i Lier kirkelig fellesråd, og pengene kom på bordet.
Det burde vært ferdig til kirkens 150 årsjubileet, men to måneder på overtid må absolutt godtas.

Til å innvie instrumentet hadde Menighetsrådet valgt musikkprofessor Bjørn F. Boysen. Han hadde alt i lang tid arbeidet som konsulent for Riksantikvaren og Thorkildsens orgelbyggeri under restaureringen.
Med seg opp på galleriet hadde Boysen fått med Åhshild Henriksen som for tiden studerer ved Musikkhøyskolen med saksofon som hovedinstrument. Med imponerende ferdighet spilte hun sammen med Boyson Georg Philippe Telemans, Sonate i Ess-dur.
Boysen hadde funnet fram et repertoar der han ikke bare fikk vist egen evne til å traktere det nyrestaurerte instrumentet, men som dessuten satte store krav til instrumentets beskaffenhet. Foruten Telemann var Bach Mendelssohn, Gade og Lindemann med i programmet. Boyson ga seg også tid til å snakke litt om både komponist og komposisjon mellom numrene og fikk flettet inn interessant informasjon om orgelets oppbygging.
Kirken på Høgda har fått et orgel som gir muligheter for store musikkopplevelser, og vi håper at tradisjonen med faste konserter blir tatt opp igjen. Organist Waldemar Novak smilte kanskje aller bredest denne kvelden. Han har stått på for musikklivet på Tranby, og det nyrestaurerte orgelet vil forhåpentligvis inspire han til å ha høyt trykk i belgen i åra som kommer.
Og nå er det orgelet i Sylling

Komiteleder, Kerstin Sørhus sørhus takket for all støtte orgelkomiteen hadde fått 

Tranby kirke

Flere saker fra arkivet

Orgler i Lier

Menighetsrådet i Sylling ønsker seg helt nytt orgel i kirken og vil dermed følge rådene i Orgelplanen fra 1998.

Nødvendig utbedring av eksisterende orgel

Det er ikke snakk om nytt orgel, sier organist Reidun Tinholt Søbstad, som i mer enn 25 år har traktert orgelet i Sylling kirke.

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Ord og Toner i Tranby kirke

Sang- og Musikkutvalget i Tranby Menighet har fått restaurert pipeorgelet i Tranby kirke. Konsertserien Ord og Toner fortsetter likevel, nå for å ha det nyrestaurerte orgelet som samlingssted for musikkopplevelser og ettertanke. Slik er det formulert i programmet.

Orgelfest i Frogner kirke

Det ble en stor festdag i Frogner kirke, der det 153 år gamle orgelet i dag ble tatt i bruk igjen etter omfattende restaurering og påbygging.

Holmestrand Storband i Sylling

Slikt blir det orgel av

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Storband til bygda

Holmestrand Storband, et av landets eldste storband, avlegger Sylling kirke en visitt søndag 26. april

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Høy nissefaktor

Etter flere års nedskjæringer på julegøy og nissesprell var det duket for et da capo i Sylling sist søndag.

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Ole Paus til Lierskogen

Fredag 4. mai slår Lierskogen kulturkirke til en skikkelig jubileumsfeiring i anledning kirkens 75 årsdag.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Førjulskonsert med Vice Versa

Onsdag 19. desember synger Vice Versa julen inn i Tranby kirke

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

17. mai på Lierskogen

Folket på Lierskogen kunne ta i bruk sin nyoppussede kirke 17. mai

Juletoner i Tranby kirke

Bygdas eldste korps, Hennummusikken, med gjester inviterer til julekonserter i Tranby kirke førstkommende søndag.

Kirkevalget 2009: Frogner

Presentasjon av Frogner menighets kandidater til menighetsrådsvalget

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Det er her det begynner

La julekonsertene i kirken være forbeholdt lokale utøvere. Hyggelig konsert med Høvik og Lier skolekorps

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Bangladesh på Lierkartet.

- Jeg er så glad i Bangladesh. Der får vi vist alle som vil se at arbeidet vi driver nytter. Turid Werrum er kretssekretær KFKUK-KFUM i Buskerud, en organisasjon som har vært engasjert i Bangladesh helt siden frigjøringen på Begynnelsen av 70 tallet. Hun har vært med å sende flere delegasjoner med ungdommer til Bangladesh og hvert år er hun vert for gjester fra det vesle fattige, men akk så folkerike landet øst for India.

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

Innunder jul i Sjåstad kirke

Sigmund Groven og Iver Kleive gjester Sjåstad kirke og Sjåbagos onsdag 2. desember

Biskopen kommer til Lier

Prost Ellen Martha Blaasvær ser fram til bispevisitasen med glede og forventning.

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Vera Henriksen fra Lier med ny CD i Spania

Arne Bjørndal fra ”Det Norske Magasinet” på Costa del Sol har intervjuet Vera Henriksen, som nettopp har spilt inn sin første CD.

Alle veier fører til Tranby kirke

Skolene Hallingstad, Hennummarka og Nordal går i samme tog 17. mai, fra Hennummarka skole til Tranby kirke.

Jazzfolket i Sylling inviterer

Magnolia jazzband med solist Anne Marte Slinning spiller i Sylling kirke tirsdag kveld.

Om å spare seg til ruin

For en tid siden døde en venn av meg. Han var så til stede i mitt liv at da jeg helt til slutt sa: ”Vi snakkes,” visste jeg at den samtalen ville komme før eller siden.

Overraskelsen kom etter jul

En ny stjerne er født på Liers korhimmel. I hvert fall har den fått ny glans.

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

I kirken i jula?

Kirkene blir ikke alltid like mye besøkt, men på julaften er det som regel fulle kirker. Her gir vi deg oversikten over kirkene i Lier denne jula.

I kirken i jula?

Her er oversikten over hva som skjer når og hvor.

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Feiret i Frogner

Tradisjonen tro var mange samlet til feiringen av Olsok i Frogner kirke i går kveld.

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Kulturkutt!

For alle som har stått på for Kulturskolen de siste åra, må meldingen fra rådmannen være en skikkelig nedtur. Det tok lang tid å overbevise politikerne i Lier om nødvendigheten av Kulturskolen, og det skulle mye pedagogikk til for å få forklart støtteordninger, forbindelsen til staten og foreldrenes rolle.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Søndagskaffe på Bygdetunet

Søndag dro vi på Bygdetunet. Ikke først og fremst for å se utstillingen ”Da klokka klang”,den hadde vi sett før -

- Helt vilt!

En spontan og kjempeglad Kristoffer Helgerud sa dette i kveld, etter at han tidligere i dag fikk beskjed om at han var blitt utpekt som finaledommer til Cupfinalen på Ullevaal 8. november.

Korpsmusikk også i høst

Hennummusikken er klar for høstsesongen

Ukjent bilde av kjent låve

Liungen Even Hegs låve har en viktig plass i historien om den tidlige norske innvandringen til Amerika.

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

I kirken i jula?

Kirkene blir ikke alltid like mye besøkt, men på julaften er det som regel fulle kirker. Her gir vi deg oversikten over kirkene i Lier denne jula.

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Sangtalentet fra Sylling

Årets vinner av Haugestadstipendet, Ingeborg Soot, sang før hun kunne snakke reint --

Opera for nye brukere

Forestillingen ”Vennskap på prøve” fikk mange av elevene på Tranby til å bli operavenner

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Lier Kammerkor med mangfoldig konsert i Sjåstad kirke.

I snart 30 år har Lier Kammerkor gitt oss julekonserter av ypperste klasse. Årets julekonsert i Sjåstad kirke var ikke noe unntak i så måte. En drøy time med Kammerkoret var i snaueste laget. For repertoaret var så variert og uensartet at vi gikk ut i den mørke førjulskvelden med et ønske om å høre flere variasjoneer over julebudskapet .

Syttende mai i Lier

Det blir tog, musikk og gudstjenester mange steder i Lier på torsdag, og Lier Bygdetun holder åpent.

Pilegrimer gikk til Huseby

Heftig regn, minneseremoni og elvefestival kunne ikke hindre 25 vandrere i å gjennomføre en lenge planlagt vandring langs Olavsvegen fra den katolske kirken i Drammen til Olavskilden på Huseby i Lier.

Konsert med Frogner kirkekor

Frogner kirkekor ønsker velkommen til konsert i Frogner kirke søndag 29. mai kl.20.00

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

NRK besøkte obelisken på Gjellebekk

Det er ikke ofte at Lier oppnår plass hos NRK, men i går fikk obelisken ved Gjellebekk et åtte minutters innslag i beste sendetid.

Tenk nytt!

Det er langfredag, og vi lider. Ute er det ikke-vær. Et transparent skydekke sender et hvitt lys over grimete jorder. Det er en dag da værgudene ikke vil bidra med et stemningsløft. Det er dagen da Gud døde - i hvert fall for et par dager.

Søndag - friske lopper

Stort trøkk på Tranby skolekorps loppemarked lørdag. Søndag åpner dørene igjen klokka tolv på Tranby skole med nye lopper av alle slag og for enhver smak

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Den gode skoletimen

Mediene renner over av elendighetsbeskrivelser av den norske skolehverdagen. Derfor er det hyggelig for oss i Liernett å kunne være litt motstrøms og rapportere fra den gode skoletimen på Tranby, der trivselsfaktoren både blant elever og lærer var god og læringsutbyttet likeså.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Trives på solkysten

På onsdager drar gjerne Siri Øvereng Juliebø (22) fra Lier og Grete Linn Tømmerberg (22) fra Meløy innom Ung på Solkysten-kafeen i Fuengirola .

Som sild i tønne på Lierbyen skole.

Nesten 250 hadde funnet veien til årets Sild og Jazz på Lierbyen skole.

Vil engasjere barn og unge

Det er et av de feltene som engasjerer mest for sangstudent Ingeborg Soot (19), Sylling, yngste medlem i de nye menighetsrådene i Lier for 2011-2015. Vi presenteret her en fullstendig navneliste etter valget.

- Ønsker en sann folkekirke

Hilde-Solveig Trogstad Johnsen (21), opprinnelig fra Drammen, men nå bosatt i Lier, ble valgt inn til bispedømmerådet i Tunsberg bispedømme under høstens kirkevalg.

Er det trygt å gå i kirken

Sylling kirke har nettopp gjennomgått en smertefull ansiktsløftning. Da jeg var oppe på galleriet sist søndag, oppdaget jeg noe som gjorde meg betenkt.

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Vigdis Hjorth tilbake på Tranby bibliotek.

For tre år siden gjestet hun biblioteket og begeistret både lærere og elever. Nå var det tid for å gjenta suksessen. Lektor Lars Kolle i samarbeid med David Rivelsrud og biblioteket gjorde som vanlig de nødvendige forberedelsene. Konferansier og underholdere ble plukket ut blant elevene. Dermed var alt klar for en populær forfatter med talent for skuespilleri.

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann