Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.


Kø på kirkebakken

Konsertarrangementet fulgte med da de overtok gården, og det er liten grunn til å frykte at de nye eierne ikke skal holde arvesølvet skinnende også i årene som kommer. Nå skal det sies at ”gammelfolket”, Ingrid og Ole Myhrene, fortsatt er sentrale i jazzkomiteen som hvert år gjør en formidabel innsats for at liunger og mange tilreisende skal få oppleve dixieland på sitt beste.


Arild Pedersen i rød komitetrøye ønsker velkommen og konstaterer at kirken er for liten

Sensommerkonserten i Sylling er blitt en institusjon og er en godt innarbeidet del av musikklivet i bygda.


Magnolia Jazzband med Big Al Carson

New Orléansjazz, dixieland eller tradjazz, kjært barn har mange navn, og musikkformen som Magnolia er en glimrende eksponent for, tar opp i seg mange musikalske sjangere, blues, rythm’n blues, ragtime, jazz og gospel. Bandet har også suksess med å jazze opp melodier vi så absolutt mener tilhører vår norske musikktradisjon. Denne gangen ble vi tilgodesett med en vakker nærmest Duke Ellington inspirert versjon av Edvard Griegs ”I baladetoner”. Og en fullkommen dixieland versjon av Åge Samuelsens ”O Jesus du som fyller alt og alle. Åge var også jazzfrelst og ville frydet seg over Magnolias versjon av sangen som fins i Salmer 97.


Big Al Carson med tamburin og stemme

På årets konsert ble det et hjertelig gjensyn med Big Al Carson. Den røslige jazzangeren blåste ikke i susafonen denne gangen. Stemmen er hans hovedinstrument, og den har spennvidde som vel kan måle seg med mannens livvidde, altså ganske enorm – og i tillegg: rå og dyp, høy og følsom


Ikke bare publikum gledet seg

Etter hagekonserten fikk musikantene en velfortjent vitamininnsprøyting i form av kasser fylte av markens grøde fra bygda. I tillegg fikk Big Al et håndmalt ølkrus, kanskje som en takk for at han var med å plante et magnoliatre ved siden av utescenen? Det vil forhåpentligvis blomstre lenge etter at æraen med jazzkonserter i Sylling er forbi.


Big Al og Georg Reiss i vakkert samspill


tett i benkene

Dette er langt fra noen veledighetskonsert. Driftsbudsjettet er omtrent det samme som overskuddet, som forresten blir brukt til nødvendige innkjøp i kirken. I fjor fikk menigheten i Sylling et vakkert prosesjonskors. Det kommer nok ei ønkseliste fra den kanten i år også.


Vaffelkulturen blomstrer

Vaffelbodene på tunet til Myhrene var på plass. Femti kilo røre gikk med, og omtrent like mange sikringer under steikinga. Den som har kjennskap til vaflenes betydning for kulturlivet i bygda, vet også hvilke verdier som ligger i en slik mengde røre, og alt går til kirken. Vel møtt til neste år.


Mer vafler


Lise Wiig - utkommandert av menighetsrådet


Big Al planter magnoliatreet


Publikum i det grønne


Velkommen igjen til neste år

Flere saker fra arkivet

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling

Vafler med jazz - eller omvendt i Sylling Av Thorvald Lerberg At det kan bli penger av musikk er like kjent som det faktum at penger kan brukes på mange måter. I de 14 årene Magnolia Jazzband har hatt sensommerkonserter i Sylling, har overskuddet vært bra.

Jazz i Sylling

Ønskereprise med Magnolia jazzband i Sylling kirke

Jazzfolket i Sylling inviterer

Magnolia jazzband med solist Anne Marte Slinning spiller i Sylling kirke tirsdag kveld.

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Tradisjonell jazz i tråd med tradisjonen

Magnolia Jazzband gjester Sylling kirke mandag 20. august.

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Magnolia og Maria Wright i Sylling

I går var det tradisjonell jazzkonsert med Magnolia jazzband og bluessangerinnen Marva Wrighti i Sylling kirke og på plenen til Simen Myhrene

Jazz i Sylling

På grunn av dårlig kamerakapasitet og mangel på tid blir både bilder og reportasje fra bygdas årlige jazzbegivenhet svært mangelfull

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Juleftan

Roen senker seg over bygda. Noen er alt midt mellom gavene og ribba

Big Chief Jazzband og Kor-90 i Frogner kirke

I begynnelsen var ordet, heter det. Men i kirkelig sammenheng har det musikalske tonefølget vært til uvurderlig hjelp for å få budskapet ut til folket. Og selv om nye musikkformer historisk sett ofte ble bannlyst av samtida, trosset de gjerne verbale forbud fra øverste geistlig hold, snek seg opp gjennom plankene i kirkegulvet og tok menighetene med storm. Skal vi si at konserten søndag kveld i Frogner kirke viser at kirken er en grasrotbevegelse?

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Konsert i Sylling kirke

Mandag kommer den allsidige musikeren, Frode Moltemyr, til Sylling kirke. På repertoaret har han viser, allsanger, country og bedehussanger.

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

Sylling inn på Rådhusplassen

Det kommer en ny versjon av Monopol nå, og det er DU som kan avgjøre hvilke 22 steder som kommer på Monopol-brettet! Avstemmingen avsluttes 1. november, og du (...)

Holmestrand Storband i Sylling

Slikt blir det orgel av

Først ute?

Liernett lot seg friste av de nydelige jordbærene som unge Elise Aas Myhrene solgte på søndag --

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Vaffelkarusellen Ingrid testet

Ole Myhrene og Åge Kålhus i Sylling har virkelig noe å tilby store arrangementer i Lier og nabokommunene.

Pomp og prakt i Lier

Oppkjøringa i gang til promenadekonsert

Storband til bygda

Holmestrand Storband, et av landets eldste storband, avlegger Sylling kirke en visitt søndag 26. april

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Comeback for juletrefest i Sylling

Førstkommende søndag møtes barn og voksne til gang rundt juletreet, bespisning, trylleshow - og sannsynligvis kommer nissen til aulaen på Sylling skole.

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Kanskje julas mest innholdsrike konsert i Frogner kirke

- og det med bare lokale krefter.

Jazz, soul, blues og sild

Lier Sanitetsforening og Lier Janitsjar kombinerer mat og musikk for 11. gang.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Elias Akselsen i Sjåstad kirke

Med Herren som arbeidsgiver. Han er omreisende tater med kofferten full av Det glade budskap. Og han pakker det ut og fyller på med sang og musikk til alle som vil høre.

Høstens våteste eventyr

En stor flokk trosset styrtregnet og fikk fine opplevelser i Sylling.

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Klart for frilandsbæra

Myhrene i Sylling starter opp med leveringen denne uka.

Jordbærkongen får bygdeutviklingspris

Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2010 i Buskerud går til Simen A. Myhrene fra Sylling for nyskapende innsats. Prisen, som er på 50.000 kroner, deles ut i dag.

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Kommer du?

Sylling sangkor har invitert Hennummusikken og Konneud musikkorps til aulaen på Sylling skole mandag 10. mars kl.19.15.

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

”Nytt” orgel i Tranby kirke

August Nielsenorgelet fra 1891 er nå fullstendig restaurert

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Kirken, en scene for lokale musikere

Kirken har fra gammelt av vært en scene for lokale musikere som vil bruke sitt talent til å bistå musikalsk ved gudstjenester og andre arrangementer i kirkens regi.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Herren er allestedsnærværende

Vi må prioritere.

Vemodig vakker

Konserten med Lier Kammerkor i Frogner kirke

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Orgler i Lier

Menighetsrådet i Sylling ønsker seg helt nytt orgel i kirken og vil dermed følge rådene i Orgelplanen fra 1998.

Bluegras for alle penga

Onkel Tuka i Sjåstad kirke

Kreativ læring

De tre skolekorpsene, Tranby skolekorps, Høvik og Lier skolekorps og Sylling og Oddevall skolekorps skal for første gang ha et felles seminar som avsluttes med konsert på Sylling skole på søndag.

Frogner Kirkekor synger jula helt inn

Antakelig den beste ”Glade jul” jeg har hørt hittil i år

Reisebrev fra Filips by – del 3

Neprotivoknstitutsilonstøuvatelstøuvajte

Det er her det begynner

La julekonsertene i kirken være forbeholdt lokale utøvere. Hyggelig konsert med Høvik og Lier skolekorps

Lier Kammerkor med mangfoldig og vakker julekonsert

Jeg har ofte lurt på hvorfor vi liker Kammerkoret så godt.

Promenadekonsert

Lier Janitsjar, Vice Versa og Sylling sangkor med musikkfest i Aulaen på St. Hallvard. Med seg har de solistene Cecilie Schilling og Birger Egge Hoveid.

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Sangaften i Sylling kirke

Med Lina Sandel på programmet. Han redder et synkende skip. - Ja, jeg vil gjøre mitt til at salmeskatten blir berget for ettertida. Den representerer ufattelige verdier som går helt tilbake til urkristendommen, og den har fulgt oss opp til i dag. Salmene er kulturbærere som gjenspeiler menneskesinnets mangfoldighet, sier Paul Lillegrfein.

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Norske jordbær, men hvilken sort?

Få butikkansatte, som vi var i kontakt med idag, kunne svare presist på det, men produsentene Egge Gård og Myhrene i Sylling er nøye med informasjon til butikkene --

All grunn til å smile

Lofotværingen Trond Hellum fikk bekreftet dugnadsjelen i Sylling under Jordbæreventyret --

Tenk nytt!

Det er langfredag, og vi lider. Ute er det ikke-vær. Et transparent skydekke sender et hvitt lys over grimete jorder. Det er en dag da værgudene ikke vil bidra med et stemningsløft. Det er dagen da Gud døde - i hvert fall for et par dager.

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Lierfestivalen 2005

For første gang arrangeres den årvisse musikalske begivenheten i Syllling, og av et skolekorps. Lierfestivalen arrangeres i Sylling Flerbrukshall søndag 30. oktober.

Hva skal jeg stemme?

Tidligere gikk det buss direkte fra Vikersund til Oslo, om Sylling og østsida av Lier. Veldig greit for Oslo-pendlerne nord i bygda. Men denne ruta ble nedlagt (...)

Sylling sangkor drar til Drammen

Sylling sangkor gjorde felles sak med korene Kor-Ona fra Sande og Fønix fra Drammen og holdt konsert på Harmonien i Drammen. Og på programmet stod pop fra forrige århundret.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Friluftsgudstjeneste på Svangstrand

Prest, prost og biskop. Alle var med på å gjøre torsdagskvelden på Svangstrand til en hyggelig opplevelse.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Fire tusen Jordbær-eventyrere

Jordbæreventyret ble arrangert i Sylling for tredje gang med stor suksess og i strålende vær.

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Dagens pilegrimer tar bussen

Bibelen er i det lange løp den beste reiseføreren for alle som legger ut på en pilegrimsreise. Men så lenge reisen går på jordskorpa, og vi som pilegrimer er på den slagne landevei, holder jeg en knapp på Lier Historielags leder, Knut Andersen

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Om å stå i kor

Og akkurat nå helst i Syllling Sangkor. Alle liker sang, men færre og færre ønsker å synge

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Syllinghallen åpnet 21/9

Syllinghallen ble i går offisielt åpnet. Hele bygda var møtt fram for å ta det nye anlegget i bruk. Dagen var spekket med kultur og idrett, og for mange av de yngre, var det nok uvant med fulle tribuner.