Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b338e65c756257ca3e9ecc5dac8dea3c

Jordbæreventyr på dugnad

- Vi er strålende fornøyd, en suksess i år igjen kvitterer festivalsjef Fredrik Bretting Trolsrud. JordbærEventyret i Sylling ble denne gangen litt fuktig men mest festlig. OPPDATERT: Enda flere bilder

Trolsrud er imponert over publikummerne som trosset metrologiske spådommer og regnspikka fakta for å oppleve årets JordbærEventyr. Bortimot 2000 eventyrlystne – små og store – fjerne og nære - tråkket både i og over søledammer for å få med seg opplevelsene. – Og jeg er imponert over at bygda stiller med over 315 frivillige dugnadssjeler, smiler festivalsjefen.

Dugnad og samhold
For femte gang skinte dugnadsånden til ære for JordbærEventyret. I tillegg til medlemmer i lag og foreninger var det mange ekstrakrefter i sving i år igjen. Døtre og svigersønner og bestemødre og bekjente kaltes inn for å oppfylle den horden som må til for å tilfredsstille kvalitet og effektivitet og ikke minst antall aktiviteter.

Bare på standen til menighetsrådet og orgelkomiteen måtte 37 menn og kvinner trå til. Med salg av pølser både med og uten og kaffe og saft og vann trengtes kyndige og tålmodige dugnadshender.

Og de nå svært så omtalte og berømte vaffelpressene gikk mer eller mindre på lystgass etter hvert. Ikke rart pølsesalget gikk noe tregt med oppfinnerne av vaffelmonstrene Åge Kålhus og Ole A. Myhrene bak vaffelspakene – og med Ingrid Myhrenes nyrørte jordbærsyltetøy ble dette en høydare.

- Jeg har bare møtt lovord og fornøyde frivillige, forteller Trolsrud. – Og vi kan ikke rapportere om en eneste skade, og i år var det heller ikke kødannelse av noe slag, konstaterer han til slutt.

Fornøyde jordbærgjester
- Kan ikke jeg bare leke her a mamma. En liten gummikledd pjokk synes sølepyttene bak kirken er et helt eventyr alene.

- Vi så en liten notis i Asker og Bærums Budstikke i går vi, smiler en mamma i rød, lang regnkåpe og høye gummistøvler. Så hadde vi ikke noe å finne på i dag. Men dette ble jo et eventyr, så flott arrangert og tilrettelagt. Og disse kanoene er jo geniale, så moro.

Så kom Karius og Baktus på scenen nede på Svangstrand. Barn og voksne fikk et eventyr på Eventyret. Godt regissert og flott presentert.

- Du damen, er de trolla farlige de som bor inni skogen der. En prinsessekandidat er litt usikker på om trollskogen er noe for henne. – Det er helt trygt, smiler en frivillig pølseselger. Det er ingen ting å være redd for – helt sikkert. Et litt skeptisk smil og små gummisåler som peker mot trollskogen. Hun turde nok.

Og om vindforholdene på Svangstrand ble i overkant hva kajakkene angikk – og om noen kom med en litt mer anstendig sveis enn de forsvant med – og om publikumsrekorden ikke så seg slått og om noen måtte sette på en ekstra vaskemaskin i kveld – synes JordbærEventyret selv at dette ble en perfekt julilørdag. Så håper nok alle at jordbærkongekrona til jordbærkongen Simen Myhrene, blir tørket og pusset så den kan skinne for Sylling til neste år også.

Og her er enda flere av Stine Margaretha Edvardsens bilder fra JordbærEventyret i dag:

1/14 (DSC_0054.jpg)
2/14 (DSC_0055.jpg)
3/14 (DSC_0061.jpg)
4/14 (DSC_0062.jpg)
5/14 (DSC_0073.jpg)
6/14 (DSC_0081.jpg)
7/14 (DSC_0082.jpg)
8/14 (DSC_0088.jpg)
9/14 (DSC_0092.jpg)
10/14 (DSC_0099.jpg)
11/14 (DSC_0101.jpg)
12/14 (DSC_0116.jpg)
13/14 (DSC_0120.jpg)
14/14 (DSC_0150.jpg)
Forrige artikkel:Topptrenere til StoppenNeste artikkel:Bygdetunet er populært
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode