Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c6e4c76114b3a30538c6598442260820

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Med fine innslag fra ungdommene selv ble årets åpning en ren glede for både barn og voksne.

Like før klokken seks i kveld var det allerede en god del mennesker som hadde tatt turen innom for å få med seg den store åpningen av ungdommens kulturmønstring. For første gang i arrangementets historie holdes den kulturelle utstillingen åpen hele uken. Utstillingen i år avholdes på gamle Hegg skole.

Etter ordførerens åpningstale, var det sang av Kjersti Halvorsen (18).  Hun fremførte sin egen sang, "Travellers", som hun skrev etter en klassetur. Halvorsen har selv deltatt på UKM som sanger fire ganger før, men mener hun nå har vokst litt fra det. 

Under åpningen ble også kortfilmen "Bak lukkede dører" vist, laget av nitten år gamle «Karoline». «Karoline» har også valgt å stille med forskjellige bilder, der i blant det ekstreme bildet "kråkefint". –Jeg valgte vel egentlig å ta bildet fordi jeg hadde veldig bustete hår, og alle rundt meg kommenterte det. Jeg fikk derfor idéen om å gjøre håret bare enda mer bustete, og redigerte inn bilder av kråker, forklarer hun til Liernett.

«Karoline» er ikke denne UKM-deltakerens virkelige navn (red. anm. april 2021)

I lokalet møter vi også en annen, litt yngre jente som har valgt å tegne et portrett bilde av seg selv. Juni Holst Gundersen (12) synes det er morsomt å tegne, og går selv på tegnekurs. – Vi ble bedt om å tegne noe, og da valgte jeg rett og slett å tegne et portrettbilde av meg selv, sier hun.

Etter flotte utstillinger av re-design, fotografier og keramikk, kan vi glede oss til resten av UKM som går av stabelen lørdag 28.januar, ved Lierbyen ungdomsskole. Arrangøren, Lier kommune ved Kultur og fritid (kulturkontoret), håper selvsagt på at det er mange som kommer for å se på fra klokken 16.00 og utover kvelden.

Forrige artikkel:Tett på utvalgte liungerNeste artikkel:Lier og Gvarv til finalen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 26. januar 2012 17:00: Knud-Daniel Hansen
Vil bare informere om at UKM har en egen facebookside som kommer til å bli kontinuerlig oppdatert under UKM til helgen med bilder, informasjon og muligens filmklipp fra innslagene. Verdt å ta en titt! https://www.facebook.com/pages/UKM-Lier/174161115945482
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode