Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1e422ad5332c478d96946d85632741ac

Fargerikt og hektisk på Galleri Perrongen

Det ble en hektisk helg i Liers eneste kunstgalleri, Galleri Perrongen på Gamle Lier stasjon.

I annen etasje har Eva Solheim, som er en av de 100 deltagerne i kunstrunden Kunst-rett-vest, holdt døren åpen til sitt lille atelier og stilt ut noen av sine nyeste bilder, som den siste måneden har vært trekkplasteret hos Galleri Gulden.

Eva Solheim åpnet atelieret sitt for publikum under Kunst-rett-vest

Eva Solheim har deltatt flere ganger på Kunst-rett-vest og tror hun vil delta igjen, selv om det krever mye innsats. Hun er glad for at arrangementet er flyttet fra september til oktober og for at arrangementet – de eneste dagene i året hun holder atelieret åpent – gir henne anledning til å møte mange mennesker som er interessert i kunsten hennes. Forbedringspotensial er det likevel: - Åpningstid fra10 til 16 hadde vært bedre enn fra 12 til 18, for det er ikke mange i Lierbyen på ettermiddagen, sier hun.

I første etasje i den gamle stasjonsbygningen har Helen Halstensen Dahl og Wenche G. Finnes stilt ut billedkunst under fellestittelen ”Natur og struktur”. Utstillingen deres er i samarbeid med Lier Kunstforening og er ikke en del av Kunst-rett-vest.

Helen Halstensen Dahls bilder kan ses i Galleri Perrongen også neste helg

- Jeg valgte å ikke delta på Kunst-rett-vest, sier Helen Halstensen Dahl, som også har deltatt på mange utstillinger. Hun er bosatt i Bærum og arbeider til daglig i et atelierfellesskap på Høvik.

- Naturen er min inspirasjonskilde og det er spesielt lyset og alle skiftningene som fasinerer meg. Disse elementene gjenspeiles ofte i mine bilder.

- For det meste arbeider jeg i det figurative uttrykk, men har de siste årene eksperimentert med forskjellige utrykk og teknikker som bl.a. sand, silkepapir og pasta. Jeg har også blandet det figurative og abstrakte i samme bilde og har laget rene abstrakte bilder.

Kunst-rett-vest sluttet søndag 24. oktober. Helen Halstensen Dahls og Wenche G. Finnes utstilling i Galleri Perrongen er derimot åpen også kommende helg, lørdag 30. og søndag 31. oktober.

Oppdatert 29. oktober 2010 kl. 14.20

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 29. oktober 2010 08:57: Helen Halstensen Dahl
Hei. Har bare en kommentar til artikkelen om Lier kunstforenings uststillingen i helgen. Det står i artikkelen at vi, Wenche Finnes og jeg, Helen Dahl, valgte å ikke være med på Kunst rett vest. Det virker litt blærete tatt i betraktning at det er en juryert utstilling og at man derfor ikke på forhånd vet om en slipper igjennom hos juryen. Det jeg sa eller mente å si er at vi bestemte oss for ikke å søke om å få være med på kunst rett vest i år av 2 grunner. For det første hadde vi snakket med flere som var med i fjor og de fortalte at det var lite besøk på atelierene og dermed mye jobb for lite besøk. For det andre viste det seg at Lier kunstforening hvor Wenche og jeg skulle stille ut, var på samme tidspunkt og det derfor ble vanskelig å samtidig holde atelieret vårt oppe for publikum. For øvrig synes jeg at Kunst rett vest er et flott og interessant arrangement, og det kan godt hende at vi søker et annet år. Hilsen Helen Halstensen Dahl
Fredag 29. oktober 2010 14:26: Redaksjonen
Selv om formuleringen sikkert kan tolkes slik Helen Halstensen Dahl påpeker, tror vi ikke leserne vil ta den i verste mening. Halstensen Dahl ga uttrykk for et positivt syn på Kunst-rett-vest og begrunnet holdningen til deltagelse slik hun beskriver ovenfor. For å sikre mot misforståelser har vi derfor lagt til tre ord i det aktuelle avsnittet, som deretter begynner slik: Jeg valgte å ikke søke om å delta ...
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode