Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0d8543e4014fff81e12b2aec7ab0e804

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Følgende kunstnere med adresse Lier har blitt antatt for deltagelse på fellesutstillingen på Vestfossen og med åpne atelierer for publikum:
Eva Solheim, Sophie Rodin, Ragnar O. Hauge, Iselin Linstad Hauge, Berit Myrvold, Stojan Minev.

Berit Myrvold og Stojan Minev bor i Lier, men har atelierer i Drammen. De andre har atelier i  Lier.

Ragnar O. Hauge og datter Iselin har åpent atelier og utstilling sammen på klosteret i Sylling. Ett av Hauges bilder sees nederst på siden.
Eva Solheim åpner sitt atelier på Lier stasjon (se et av bildene i ingressen), 2. etg. i galleri Perrongen.
Sophie Rodin
(også aktuell med ny bokutgivelse) har åpent atelier på Lierskogen. Se det øverste bildet under teksten!

Alle kunstnerne, både de med atelier i Lier og i Drammen, er verd besøk.

Kunst rett Vest 2008

De 112 kunstnere forbereder seg på seinsommerens store kunstarrangement - Kunst rett Vest 2008

En årlig kunstrunde er i ferd med å bli en tradisjon i Vestregionen.

Kunst rett Vest arrangeres i september i år, og er nå under full planlegging.

Kunst rett Vest ble arrangert for første gang i 2007 med stor suksess. Et stort publikum benyttet anledningen til å reise rundt i regionen og besøke kunstnere i deres atelierer og verksteder. Som i fjor lages det et gratis kart og en oversikt over alle kunstnere som deltar slik at det skal være enkelt å finne fram.

En kunstner rundt neste sving

Det bor et betydelig antall kunstnere i regionen som representerer mange ulike genre og uttrykk. Ved å følge med på kart og skilting langs veien vil publikum oppdage at det finnes nesten en kunstner bak hver sving!

Kunstnere har spennende arbeidssteder rundt om regionen. Noen kunstnere har slått seg sammen og overtatt nedlagte industrilokaler. Jernbanestasjoner, skoler og misjonshus har også fått nytt liv med kunstproduksjon og kreativ virksomhet. I det hele tatt byr Kunst rett Vest på et mangfold fra urbane strøk til småbruk litt utenfor allfarvei. Fellesnevneren er at gjennom Kunst rett Vest kan publikum oppleve kunsten der den er skapt.

Historiene bak

Alle kunstnere vil selv være tilstede de to helgene atelierer/ verksteder er åpne. Det gir muligheten til å få vite litt mer om historien bak et verk, stille spørsmål og lære mer om teknikk eller kanskje få prøve seg som kunstner selv!

Alle kunstnere lager utstillinger for anledningen i sine egne omgivelser, og det er også muligheter for å gjøre en handel direkte med kunstner.

Stor utstilling på flyttefot

Alle kunstnere i Kunst rett Vest presenteres med ett verk i den store kollektivutstillingen. Ved å besøke kollektivutstillingen får publikum en smakebit av alle kunstnere som deltar i prosjektet. Da er neste trekk å krysse av i kartet sitt og planlegge kunstreisen rundt i regionen.

- I år er vi svært stolte av å kunne presentere denne spennende utstillingen i Arena Vestfossens flotte lokaler, sier prosjektleder Lena Hansson. 112 kunstnere får da rundt 1000 kvm å boltre seg på, i et særdeles kulturelt og spennende nabolag i Vestfossen.  

Kunst der folk er og folk der kunst er

Et mål for prosjektet har vært å bidra til en ny arena for kunstopplevelser, og gjennom dette nå et bredt publikum.

Vestregionen er et samarbeid på tvers av 13 kommuner hvor kultur de siste årene har vært et viktig satsningsområde. Målet er å skape en attraktiv region, og bidra til et levende og spennende kunstliv som er med på å synliggjøre regionen.


Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode