Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Følgende kunstnere med adresse Lier har blitt antatt for deltagelse på fellesutstillingen på Vestfossen og med åpne atelierer for publikum:
Eva Solheim, Sophie Rodin, Ragnar O. Hauge, Iselin Linstad Hauge, Berit Myrvold, Stojan Minev.

Berit Myrvold og Stojan Minev bor i Lier, men har atelierer i Drammen. De andre har atelier i  Lier.

Ragnar O. Hauge og datter Iselin har åpent atelier og utstilling sammen på klosteret i Sylling. Ett av Hauges bilder sees nederst på siden.
Eva Solheim åpner sitt atelier på Lier stasjon (se et av bildene i ingressen), 2. etg. i galleri Perrongen.
Sophie Rodin
(også aktuell med ny bokutgivelse) har åpent atelier på Lierskogen. Se det øverste bildet under teksten!

Alle kunstnerne, både de med atelier i Lier og i Drammen, er verd besøk.

Kunst rett Vest 2008

De 112 kunstnere forbereder seg på seinsommerens store kunstarrangement - Kunst rett Vest 2008

En årlig kunstrunde er i ferd med å bli en tradisjon i Vestregionen.

Kunst rett Vest arrangeres i september i år, og er nå under full planlegging.

Kunst rett Vest ble arrangert for første gang i 2007 med stor suksess. Et stort publikum benyttet anledningen til å reise rundt i regionen og besøke kunstnere i deres atelierer og verksteder. Som i fjor lages det et gratis kart og en oversikt over alle kunstnere som deltar slik at det skal være enkelt å finne fram.

En kunstner rundt neste sving

Det bor et betydelig antall kunstnere i regionen som representerer mange ulike genre og uttrykk. Ved å følge med på kart og skilting langs veien vil publikum oppdage at det finnes nesten en kunstner bak hver sving!

Kunstnere har spennende arbeidssteder rundt om regionen. Noen kunstnere har slått seg sammen og overtatt nedlagte industrilokaler. Jernbanestasjoner, skoler og misjonshus har også fått nytt liv med kunstproduksjon og kreativ virksomhet. I det hele tatt byr Kunst rett Vest på et mangfold fra urbane strøk til småbruk litt utenfor allfarvei. Fellesnevneren er at gjennom Kunst rett Vest kan publikum oppleve kunsten der den er skapt.

Historiene bak

Alle kunstnere vil selv være tilstede de to helgene atelierer/ verksteder er åpne. Det gir muligheten til å få vite litt mer om historien bak et verk, stille spørsmål og lære mer om teknikk eller kanskje få prøve seg som kunstner selv!

Alle kunstnere lager utstillinger for anledningen i sine egne omgivelser, og det er også muligheter for å gjøre en handel direkte med kunstner.

Stor utstilling på flyttefot

Alle kunstnere i Kunst rett Vest presenteres med ett verk i den store kollektivutstillingen. Ved å besøke kollektivutstillingen får publikum en smakebit av alle kunstnere som deltar i prosjektet. Da er neste trekk å krysse av i kartet sitt og planlegge kunstreisen rundt i regionen.

- I år er vi svært stolte av å kunne presentere denne spennende utstillingen i Arena Vestfossens flotte lokaler, sier prosjektleder Lena Hansson. 112 kunstnere får da rundt 1000 kvm å boltre seg på, i et særdeles kulturelt og spennende nabolag i Vestfossen.  

Kunst der folk er og folk der kunst er

Et mål for prosjektet har vært å bidra til en ny arena for kunstopplevelser, og gjennom dette nå et bredt publikum.

Vestregionen er et samarbeid på tvers av 13 kommuner hvor kultur de siste årene har vært et viktig satsningsområde. Målet er å skape en attraktiv region, og bidra til et levende og spennende kunstliv som er med på å synliggjøre regionen.


Flere saker fra arkivet

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Bare to av 106 er fra Lier

Av 171 søkere ble 106 antatt til årets Kunst rett Vest, som er den største kultursatsningen i Vestregionen. To av de antatte er fra Lier.

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Årets kunstner er fra Lier

Bente Sommerfeldt-Colberg, som på bildet speiler seg i sin "Pustende klode", ble valgt til årets kunstner blant de hundre deltagerne på årets Kunst-rett-vest utstilling.

Kunst rett vest 2012

Galleri Trafo i Asker vil vise årets fellesutstilling i tiden 9. - 21. oktober. Eva Solheim har deltatt på mange av de tidligere utstillingene.

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

Kunst-rett-vest gir kontakt med lokale kunstnere

Eva Solheim (bildet) og Sissel Vagard fra Lier er blant de 105 kunstnerne som er med på den store og spennende kulturmønstringen i Lier og femten omliggende kommuner.

Stor kunstmønstring i Vestregionen.

107 kunstnere fra 13 kommuner, ni fra Lier, åpner dørene og sier velkommen til alle som vil besøke dem.

Kunst rett vest med lite fra Lier

Det er meget stor interesse for å delta i årets Kunst rett vest, men det blir bare én deltager fra Lier.

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

Fargerikt og hektisk på Galleri Perrongen

Det ble en hektisk helg i Liers eneste kunstgalleri, Galleri Perrongen på Gamle Lier stasjon.

Kunst som varmer

Lier kunstforening – med publikumsvennlig kunst i Galleri perrongen

Velg klosteret i helga

Gå i kloster – i hvert fall for et par timer. I forbindelse med kunstmønstringen Kunst rett vest holder 9 lierkunstnere atelierene sin åpne for publikum i helga

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Lierkunstner ble vel mottatt i Kongsberg

Et tredvetall interesserte møtte opp da Kongsberg Kunstforenings sommerutstilling ”Bobler” ble åpnet lørdag. Utstillingen består av noen av Bente Sommerfeldt-Colbergs spennende installasjoner og glassbobler.

Lokale kunstnere i menighetshuset

Frogner menighetshus er stedet for kunstinteresserte denne helgen. I samtlige fire etasjer er det utstillinger, og det er lokale kunstnere som stiller ut og selger.

Film og geometri i kunst for tiende klasse

Den kulturelle skolesekken bringer kunstnere inn i klasserommet.

Stemningsfull førjulsstund

Julegran i parken og tente fakler viser veien til årets juleutstilling i klosterkirken på Villa St Hallvard i Sylling.

Siste sjanse søndag

Lena Akopian har siden lørdag 18. april stilt ut bilder hos Galleri Perrongen, Lier kunstforenings lokaler i Lierbyen. I morgen pakker hun sammen. Kommer du mellom 12 og 15, kan du få den med deg.

Estetikk i hverdagen

På besøk hos Lillann Svendsrud i Sørsdalgata

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Stort stipend til Morten Krohg

Den meget anerkjente kunstneren Morten Krohg, som bor på Øvre Bø på Lierskogen, har fått enda mer anerkjennelse og et stipend på 300.000 kroner.

Paraplyvær for kunstnere

Værmeldingen varslet regn. Det stemte. Mens 80 optimistiske utstillere samlet seg ved Drammenselven, samlet regntunge skyer seg over Eiker og Lier og la kursen mot Drammen.

Kulturnatten i Lier lørdag 14. oktober

Kulturnattarrangementer blir ofte gjennomført som byarrangementer. Men ikke i Lier...

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Kunstnerisk ungdom fra Lier

Under årets UKM i Lier var det rekordmange deltakere innenfor kunst.

Stiller ut i Kunstnerforbundet

Hvis du foretrekker bilder av elg ved solnedgang, skal du ikke lese videre.

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

Vestregionen markedsfører seg gjennom kultur

De 13 kommunene i Vestregionen har i samarbeid med ulike aktører gått sammen om å markedsføre 13 arrangementer som er knyttet til vann. I brosjyren Opplevelser ved vann er det arrangement for enhver smak.

Små glimt

Stemningen var god, selv om publikumsoppslutningen var ujevn da Liernett var innom de fleste arrangementene mellom klokka 20 og 23

Kunsten på Høvik et skoleeksempel

- Å jobbe frem kunst i så fine lokaler er en fornøyelse, sier Bente Sommerfeldt-Colberg. Hun er den eneste liungen blant de seks kunstnerne som bidro til utsmykningen av Høvik skole.

Fargerike liunger på Norges lengste kunstutstilling

Fem kunstnere fra Lier var blant deltagerne da åtti utstillere fylte bruene og elvebreddene mellom Ypsilon og bybrua.

Fra novisiat til kunstnerskap

I St Hallvard kloster i Sylling endte nonnene sitt virke i 1957. Mens angen av fordums sortkledde kvinner pirrer fantasien og den stolte, hvitreiste bygningen ønsker velkommen, anes magi - stille ro - litt sånn ærbædig fordragelighet - kunst!

Central Park - oasen i New York

Midt på Manhattan ligger den gigantiske byparken Central Park. Manhattan, en av New York Citys fem bydeler, er en øy som huser over 1,6 millioner innbyggere, på et område bare halvparten så stort som Drammen kommune.

Fire liunger i finalen

Se og hør bandet DEMAGE med Aage R Meyer og Martin Trømborg under gårdagens opptreden under Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim, der de høstet stor applaus.

Økologi og filosofi

Martin Kuhn, vinneren av utsmykkingskonkurransen, vil sørge for at larvikitt blir et bærende element på nye Høvik skole.

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Kunst med et budskap

”Det ravnene så” Billedkunstneren Per Kr. Strand har i Galleri fjøset reist en nidstang mot rasisters og nazisters misbruk av norrøne symboler

Få med deg Morten Juvet

Kunstneren har nå utstilling i Galleri Perrongen i Lierbyen - og du har et par uker å gjøre det på

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Miljøvernprisen til vertsskapet på Vestre Renskaug gård

Miljøbevisst landbruk gir gevinst på mer enn en måte. Lier kommunes miljøvernpris gikk i år til Øystein Narjord og Tone Birgitte Bergflødt. Prisen ble overrakt av ordfører Ulla Nævestad. Og de fikk den for sitt miljøarbeid hvor de satser på økologisk produksjon, fornybar energi og bevaring av kulturlandskapet.

Fire til Bali

Fire spente og forventningsfulle 20-åringer satte seg på flytoget på mandag på Drammen stasjon med destinasjon Bali.

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Akrylmalerier av Heidi Constanse Næs Bakken

Kunst laget med kjærlighet

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Sigbjørn Haraldsen på Galleri Perrongen

Bortsett fra enkelte avstikkere har han holdt seg i Lier.

Sesongåpning på Galleri perrongen

Nå er det mulig å få god og slitesterk kunst på Galleri perrongen til en fornuftig pris.Lørdag og søndag fram til 19. februar stiller modumkunstneren Liv S. Grønlund ut silketrykk, akrylmalerier og litografier i Gamle Lier stasjon i Lierbyen

Lierdagene 2005 – 3. -5. juni

Komplett program for Lierdagene

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Åpner dørene for publikum på lørdag

For femte år på rad skal brannvesenet inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Liernett har knekt Frp-koden

Men tør ikke bruke den

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Den kulturelle skolesekken er åpen

Usedvanlig dyktige utøvere fra Rikskonsertene lagde tirsdag to flotte forestillinger med Ella Fitzgerald som tema i Tranbyhallen.

Berit Dahl Soltvedt, et åndelig og kulturelt kraftfelt i Lier

Antakelig er det ingen liung som har så stor kjennskap til St. Hallvard som Berit Dahl Solrtvedt

Kulturen, ei vekstnæring i hele regionen

Kommentar til redaktør Geir Arne Bores leder i søndagsutgaven av Drammens Tidende.

FØRJULSMARKED - LIER GML.STASJON 2003

LIER HUSFLIDSLAG / LIER KUNSTFORENING / LILLE STASJON/ "KJERNEHUSET"/”TOGET”KAFE/FRUENE PÅ HAUGESTAD OG GODSLAGERET ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS STORE MARKED !

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Kart med for stor misvisning

Her om dagen fant jeg et sykkelkart for Drammen, Lier og Eikerbygdene i postkassa.

Ekte liung?

- Mangfold og myter. Årets sommerutstilling på Lier Bygdetun åpner 22. juni

Robin Hood i ny form

Det ble en ny fin opplevelse på den andre dagen av Kulturskoleuka i Lier. Barneteatergruppa gledet publikum med sin egen versjon av klassikeren på intimscenen på Høvik skole i går.

Møt forfattere på Gamle stasjon

Marit Reiersgård Bredesen og Gert Nygårdshaug (på bildet) er til stede på litteraturaktivitetene på Galleri Perrongen.

Nytt liv i gamle minner

Søndagens kulturminnedag på Lier Bygdetun vil rette søkelyset mot de materielle ting.

"Øyeblikk av evigheten" i Lier

Legg helegturen i februar innom Galleri Perrongen og møt kunstneren Tor Olav Foss sin spennende verden

Meget høyt nivå

Det er styremedlem i Buskerud Musikkråd Tore Stustads vurdering etter Ungdommens kulturmønstring forrige helg i Ål Kulturhus

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Hva med denne?

Hjørdis Prestkvern viser frem noe av det som tilbys ved loppemarkedet på Lier voksenopplæring i morgen.

Hvem mottar drømmestipendet i Buskerud?

5. juni vil 100 barn og unge få hver sin sjekk på 10.000 kroner. Noen av disse talentene vil være fra Buskerud.

”Julegleder” i november

Med årets juleutstilling nærmer Lier Kunstforening seg slutten på en flott sesong. Kunstforeningens leder, Rose Zavodny, har sammen med gode hjelpere, gitt liunger og andre mange fine kunstopplevelser. Og basen har vært Galleri perrongen.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Står sammen om Drammensfjorden

Venstrelagene maner til samarbeid mellom kommunene for å gjøre regionen til en trivselregion for nyskapende næringsliv, med miljø og trivsel i sentrum

Leder

Den kulturelle skolesekken

Den gode skoletimen

Mediene renner over av elendighetsbeskrivelser av den norske skolehverdagen. Derfor er det hyggelig for oss i Liernett å kunne være litt motstrøms og rapportere fra den gode skoletimen på Tranby, der trivselsfaktoren både blant elever og lærer var god og læringsutbyttet likeså.

Maleriutstilling i Lier kunstforening

Kunstneren Berit Myrvold stiller ut malerier i Lier kunstforening. Myrvold er født i 1952, og har hatt en rekke utstillinger de siste 25 årene. Hun er bosatt på Nøste, og stiller ut på hjemmebane.

Håper å innfri

Det sier Ketil Verpelstad i Lier futsal før lørdagens kamper i Tranbyhallen.

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Førjulsmarked

Denne helgen er det igjen førjulsmarked på Stasjonstorget i Lierbyen

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Årets store begivenhet

Fredag 20. mars er det igjen klart for dansegalla for psykisk utviklingshemmede i St. Hallvard-hallen

Er dette egentlig kunst?

Hvor mye dette har kostet folk i Lier skal være usagt, men det store flertallet ville nok ha foretrukket at pengene hadde gått til andre formål.

Hypokonderlegen til Lier

Søndag 15. april slår Lierskogen kulturkirke til med foredraget "Konge i eget liv" med ingen ringere enn Ingvar Wilhelmsen, som driver verdens eneste klinikk i sitt slag.

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Utklasset boksemotstanderen

Finn Olav Ulvund fra Sylling var suveren i sin klasse under Vest-Jysk boksecup i dag--

Nektes adgang til kulturarrangementer?

Svar til Anita Drevdal og hennes kommentar til saken om St. Hallvardspillet 2008

Julemarked med forbedringspotensiale

Et godt julemarked er gjerne resultatet av en lang tradisjon der form og innhold er bygd opp gjennom mange år. De som har erfaring med julemarkeder i Tyskland og Østerrike, vil se at ansvarlige for julemarkedet på Stasjonstorget har noe å lære av våre europeiske søstrer.

Video: Skiftende vær over Lierdalen

Lengst nord i Lierdalen ruver Hørtekollen, «Den gruelige Precipice», som en tysk reisende omtalte den på 1800-tallet.

Blir du med fra start?

Vil du være med fra starten på reisen gjennom Lier i kulturnatten, må du møte opp på Gamle Stasjon ----

MayGunn Riis i Galleri Perrongen

Med adresse i Lier, atelier i Asker og med skarpt blikk for Svalbadrnaturen.

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Tid for vareopptelling

Blir mottakere av helse- og sosialtjenester registrert som hyllevare?

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim