Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Åpner dørene for publikum på lørdag

For femte år på rad skal brannvesenet inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 23. september

- Vi går vi inn i den tiden på året da antall boligbranner vanligvis øker, fordi folk trekker innendørs, skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerheten nå, sier Anders Sandbakken, overingeniør tilsynsseksjonen i Drammensregionens brannvesen IKS.

I løpet av Brannvernuka arrangeres ”Åpen brannstasjon” på over 250 steder fra Mandal i sør til Longyearbyen i nord. I vårt distrikt åpner vi dørene på brannstasjonene i Drammen, Hokksund og Mjøndalen på lørdag 23.9. Her får både barn og voksne opplæring i hvordan de bedre kan sikre hjemmet sitt mot brann. Konkurranser, brannbilkjøring og slokkedemonstrasjoner er noe av det publikum vil kunne oppleve på brannstasjonene. Barn får dessuten gå gjennom en kunnskapsløype, der de får lære om blant annet røykvarslere, typiske brannårsaker, førstehjelp og hvordan de skal opptre ved brann.

I fjor fikk brannstasjonene besøk av over 3000 barn i vårt distrikt.

Brannvernuka organiseres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If. Hos oss deltar brannvesenet, sivilforsvaret, If forsikring og eltilsynet.

I vårt distrikt er det åpen brannstasjon på Hokksund, i Mjøndalen og i Drammen. Alle steder lørdag 23. september klokka 10.00-14.00.

Se også:
http://www.brannvernuka.no

Flere saker fra arkivet

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Åpen dag på brannstasjonen

Drammensregionens brannvesen IKS ønsker velkommen til Åpen dag på brannstasjonen!

Brannsikkerhet i fokus

Drammensregionens Brannvesen IKS holder seks brannstasjoner åpne i dag.

Tiltagende skogbrannfare

Utviklingen de siste dagene, med sol og varme, har ført til at skogen på utsatte steder begynner å bli svært tørr med tiltagende fare for skogbrann, melder Drammensregionens brannvesen IKS.

Pressemelding

Drammenregionens brannvesen IKS har i dag oppfordret barnehager, beredskapsansvarlige med flere til å sette i gang forebyggende tiltak i barnehagene.

Varsler brannøvelse på Tronstad

Brannvesenet vil lørdag gjennomføre en realistisk brannøvelse i samarbeid med politiet. En enebolig på Tronstad vil være offer for flammene denne gang.

Sankthansbål og brannsikkerhet

Sankthansbål har lange tradisjoner i Lier og er ofte forbundet med gode og hyggelige minner.

Pågående dørselgere

Drammensregionens brannvesen får jevnlig spørsmål om pågående dørselgere som kan gi inntrykk av at de er fra brannvesenet.

Søndag - friske lopper

Stort trøkk på Tranby skolekorps loppemarked lørdag. Søndag åpner dørene igjen klokka tolv på Tranby skole med nye lopper av alle slag og for enhver smak

Brannfare nyttårsaften 2006

Manglende snødekke på hustak, verandaer og i naturen generelt krever ekstra oppmerksomhet rundt bruk av fyrverkeri i år.

Brann i rekkehus slukket

Naboer ble evakuert etter brann på Tranby

Brannbiler i Drammen

VG har satt fokus på standarden på brannbiler og bredskap i Norge i dag. Og det er ille.

- Fylt til randen

Loppelåven til Høvik og Lier skolekorps er nå så full at de oppfordrer til direkte levering før neste helgs loppemarked

Råkjøring, rattfyll og brann i natt

Lørdag kveld og natt til søndag måtte politiet ta fatt i både promillekjørere og et fartsfantom, og brannvesenet måtte rykke ut til Delekantbakken.

Snart utstillingsåpning

Hektisk aktivitet på Lier Bygdetun før årets sommerutstilling åpnes på søndag

Lyst til å starte med Taekwon-do?

Vi har nybegynneroppstart til uken. Da håper vi at mange liunger både barn og vokse dukker opp. Oppstartskveld for barn mandag kl. 17, for voksne tirsdag kl. 19. i den Lille gymsalen på Hegg skole. Spesialtilbud for de som møter opp kr. 900,- inkl. drakt og trening frem til jul. For mer informasjon, se våre internettsider: http://www.liertkd.com

Liungen nektes å spille på Marienlyst

Drammen kommune nekter Liungen å spille sine toppseriekamper på Marienlyst stadion i Drammen kommende sesong, melder Nrk 4 i kveld. Begrunnelsen er at gresset ikke tåler to kamper på samme helg.

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Loppemarkedet åpent både fredag og lørdag

I morgen (fredag) kl. 15.00 åpner loppemarkedet på menighetshuset i Lierbyen. Et stort utvalg venter de besøkende.

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Falsk branninspektør

Drammensregionens brannvesen (DRBV) har fått informasjon fra innbyggere om en person som utgir seg for å komme fra brannvesesenet og vil inn for å sjekke sikkerheten i boligen.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

ADRA Hjelpeaksjon 2006

Utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen ADRA mobiliserer i disse dager ivrige bøssebærere over hele Norge for å delta i den årlige Hjelpeaksjonen. Torsdag 14. september kommer de til Lier.

Lierepler og familiedag --

Klovnen Bobo er en barnas favoritter, og han kommer igjen på årets eplefestival. Her finner du hele programmet --

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Våningshus i Nøsteveien ødelagt av brann

Et våningshus på en gård ved Nøsteveien ble totalskadet i brann i natt. Brannårsaken er så langt ukjent.

Frykter flere gressbranner

Brannvesenet har måttet rykke ut til flere gressbranner de siste dagene, og med en skogbrannindeks på rundt 100 frykter de ytterligere branner denne uken.

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Erten og Furten

Torunn Meyer (th) og Vivian Hein hadde et svært godt tak på sitt publikum på Lier bibliotek på lørdag.

Finale i Leirdalen

Lier Motocrossklubb arrangerer Lierklassiker`n 2007 med, blant annet, innlagt Nordisk Mesterskap i klasssisk sidevogncross på lørdag og søndag.

Brann på Heia skole i natt

To klasserom og personalrommet er påført skader, men det blir skolestart som annonsert.

Veien raste ut

Vannmassene tok halve veidekket, knappe kilometeren fra rundkjøringa i Sylling, i retning Vikersund på riksvei 284 seint i ettermiddag

Røykvarslerens dag

Fredag 1. desember er Røykvarslerens dag. Vi går inn i en brannfarlig periode nå med mørketid, levende lys og mer fyring i huset.

Pepperkaker er godt

Jørgen Sveeas og Ruben Alvarstein koste seg på Sanitetshuset med pepperkaker.

Sjåbagos og julegrantenning på Meren

Sjåbagos sang så tårene rant på flere som var på Sanitetshuset lørdag

Sviktet av alle

Den lille gutten Christoffer Kihl Gjerstad ble mishandlet til han døde av sin stefar (A-magasinet Aftenposten 17. april 2009).

Nattcafè på Tranby menighetshus.

Fredag 8.10 arrangerer Tranby Tensing nattcafe på Tranby menighetshus. Lierbandene Abstinens og Essemde stiller opp og spiller.

"Gjør gutter til menn og menn til gutter"

- Hva skjer følelsesmessig når millioner samler seg på fotballbaner og foran TV-skjermene daglig?

Skumringstime i biblioteket

Sagamystikken kom nær da Grete Bergersen leste fra Edda i skinnet fra levende lys.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Skogbrann forhindret

Brannvesenet var raskt på plass i området rundt Skjærsvannet (på bildet th), da det var det tilløp til en liten skogbrann der tirsdag kveld.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

Innbrudd på Lierskogen

Dørene lot seg ikke brekke opp, så tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen.

Barnas stasjon i Drammen i 2011?

I sitt innlegg skriver Brynhild Heitmann (KrF) om forbud mot alkoholreklame og hjelpetiltak for barn i alderen 1-6 år.

Medlemsrekord for DNT

DNT setter ny medlemsrekord – også på lokalplanet

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

- Gladmelding til oss

Instruktør Per Larsen er lettet etter at Helsesportslaget og Bekhterevsforeningen kan opprettholde sine tilbud på lørdager neste år, men det blir mindre svømmetid for publikum -

Rekrutteringsritt på sykkel

Drammen Cykleklubb arrangerer rekrutteringsritt for barn fra 1-7 klasse, mandag 3. september på Bikkjestykket i Drammen. Rittstart presis kl 1800. Gratis å (...)

Drillo som premieutdeler

- Jeg fikk aldri spille i slike cuper som barn, sa Frode Grodås til Liernett like etter en hyggelig prat med noen av et tusentallig unge spillere under Bendit Cup i dag.

Snøgøy i vinterferien!

Bli med Barnas Turlag i Drammens og Oplands Turistforening på skimoro i vinterferien!

Lierdamer inviterer til damelørdag

Gi sjelen påfyll lørdag 17. mars!

Full utrykning til brann i Lier

Nødetatene rykket ut da det ved nitiden ble meldt om brann i en boligblokk i Fossveien.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Glade barn i håndballhallen

- Barn på Tranby og Lierskogen tar vinterferien på håndballbanen, skriver Tryggve Hagen i Lier IL i en pressemelding.

Stor oppslutning om Kulturminnedagen

Uværsskyene trakk seg til side og søndagen ble en varm solskinnsdag. Det var bare en av årsakene til at årets kulturminnedag på Lier bygdetun ble svært godt besøkt.

Åpen dag på Kiwi

Kiwibutikken på Vitbank inviterer på fest

Integrering på utlendingers premisser

Det mener Lier Frp og tjenesteutvalgets nestleder, Lars Haugen, etter vedtaket om en "åpen barnehage" i Lier.

Bokmarkedet i Lierbyen

I dag åpner det populære bokmarkedet i Frogner Menighetshus, og det blir åpent fire timer hver dag frem til og med lørdag.

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Barna på Oddevall skole gir med glede

Den største gleden i livet er å gi

En god søknad for 2009

- Bare godord om arrangementet, sier daglig leder av Lier IL, Brita Røed (bildet), etter avslutningen av Bendit Cup i dag

Reistad ILs Minicup

Lørdag 19. og søndag 20. november 2005

Publikum søkes

Førstkommende lørdag blir det skifest ved Hegg skole. - Vi lover holmenkollstemning, sier skigeneral Jostein S. Hoset.

Lopper trekker mye folk

Åse Bautz lo godt av et muntert krus på det godt besøkte loppemarkedet i Frogner menighetshus i helgen. Fullt så hjertelig lo neppe de som hadde oversett parkeringsforbudet i Heggveien.

Flere vil på tur

Friluftsliv har blitt en trend igjen, og medlemsmassen i Drammens og Oplands Turistforening (DOT) har økt med 5,7 prosent det siste året.

Åpner snart

Innenfor Liers grenser er det bare ti dagligvareforretninger, men snart kommer det en til. Bildet er fra oktober 2011.

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Liertoppen feirer fødselsdag

I løpet av 25 år har det vært mange glade kjøp og mange bitre nederlag.

Knask eller knep?

Det ble en del søtsaker å kose seg med utover lørdagskvelden for denne kvartetten i Sylling --

Nei til Liertoppen

Nina Johnsen, gruppeleder i venstre, sier at AS vinmomopoler "tråkker i bedet vårt

Ovner i Historielaget

- Ovner er kultur. Gamle jernovner bør komme til heder og verdighet igjen. Det sa, Petter Øijord, rådgiver for ovnsamlingen ved Norsk jernverkssmuseum på Historielagets medlemsmøte sist torsdag

Vold i nære realasjoner

- Dette er utrolig viktig. Lier LC tar et stort ansvar med nettopp dette temaet. Takk til Lier LC, sier Tonje Evju (bildet), leder av Lier AP

Utsikten barnehage stiller ut

Fredag og lørdag er det stor salgsutstilling

Settere savnet

Har noen av Liernetts lesere eller andre sett disse to setterne?

Støtte til lokale talenter

Gardsgutta, arrangørene av motbakkeløpet EggekollenOpp, lanserer nå EggekollenOpp stipendet

Støtter helgestengning

Høyre vil stemme for rådmannens forslag om å stenge Lierhallen i helgene, bekrefter gruppeleder Søren Falch Zapffe.

Løpertalent mottar stipend

Syllingkjøpmann Odd Arne Vangen synes det er viktig å støtte idrettsungdommer som talentfulle Silje Bæra Hørthe

Fotballskole på Sjåstad

80 fotballglade barn og 20 instruktører var med på fotballskolen på Sjåstad

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Damelørdag

Temaene er motivasjon, hjelpearbeid og vold i nære relasjoner. Innimellom blir det bevertning og hyggelig samvær.

Reistad ILs Minicup

Minicup nr 58

Hvorfor står vi opp hver morgen?

- Fordi vi er opplært til det? - Fordi vi fremdeles tror på våre foreldres prosjekt? - Fordi vi har tro på vår arbeidsgivers prosjekt? - Fordi vi tror på vårt eget livsprosjekt?

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

Folk kom tross regnværet

Det er ti år siden kulturminnedagen i 2001, som var første søndag etter 11. september det året. Det regnet da også, og det er ikke det eneste som var felles med dagens markering.

Sommerstengt?

Liernett stiller spørsmål om pressestøtten til lokalavisene i distriktet i denne lederen

Kulturnatten

Lørdag er det klart for en ny Kulturnatt i Lier

Positiv utvikling - flere tar bussen i Lierområdet

- Busstilbudet i Lierområdet benyttes mer og mer. De første ni månedene i år viser en svært positiv utvikling, forteller driftssjef i Nettbuss Ole Engebret Haugen.

Drammen + Lier = Sant?

Forholdet mellom Lier og den jubilerende nabobyen Drammen er i fokus på årets sommerutstilling på Lier Bygdetun. Formann Hallingstad og ordfører Nævestad er, som så mange ganger tidligere, nøkkelpersonene når utstillingen åpnes på søndag.

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Hvem er Norges beste speidere?

Kommende helg arrangeres NM i speiding ved Solli Gård (på bildet) i Asker

Spisse albuer

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Manglende samarbeid

Svømmeferdighetene til barna i Lier er dårligere enn før, mener leder i Lier Svømmeklubb, Ann Christin Gjerdseth som savner en koordinerende funksjon på tvers av skolene

Nordmenn best på frivillighet

Frivillighetssentralen og markerer FN s frivillighetsdag med åpent hus onsdag 5. desember

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

17. mai i Lier (2006)

Her finner du fullstendig program for 17. mai for alle skolene i Lier (2006)