Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 51c3d41bcb0d65f66e6ca4281b8a8d6a

Pågående dørselgere

Drammensregionens brannvesen får jevnlig spørsmål om pågående dørselgere som kan gi inntrykk av at de er fra brannvesenet.

- Vi får jevnlig spørsmål fra innbyggerne om pågående dørselgere som kan gi inntrykk av at de er fra brannvesenet og vil selge røykvarslere og slukkeutstyr, opplyser Odd Ellingsen, avdelingssjef forebyggende avdeling i Drammensregionens brannvesen (DRBV).

Drammensregionens brannvesen selger ikke slikt utstyr og driver heller ikke med dør- eller telefonsalg.

Selgerne oppsøker alle aldersgrupper men det kan virke som de eldre er spesielt utsatt. Dørselgeren kan ha uniformlignende klær som gir inntrykk av at de er fra brannvesenet.

- Vi har gjentatte ganger vært i kontakt med flere av firmaene for å rydde opp i problemet uten at dette har synlig effekt. Firmaene hevder at de ikke presenterer seg som ansatt i brannvesenet men det et hevet over en hver tvil at det kan oppfattes slik, forteller Ellingsen.

Han opplyser at besøk av feier som skal feie skorsteinen eller gjennomføre tilsyn med fyringsanlegget skal være varslet skriftlig på forhånd.

- Varselet skal ha logo og firmanavn til Drammensregionens brannvesen IKS samt telefonnummer. Alle ansatte i DRBV skal kunne framvise id-kort. Det er krav at alle boliger skal ha fungerende røykvarsler og tilgengelig slukkemiddel. Det er huseier som er ansvarlig for dette.

Forrige artikkel:Uttatt til VMNeste artikkel:Kulturhus - et kulturelt løft!
Flere artikler

2021 Sylling Hardcode