Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 52230085661ceac3754f633a477a1eaa

Legevakta i Drammen

For noen år siden, så fikk kommunestyret i Lier den glupe ideen at man skal skulle nedlegge legevakta i Lier, og heller gå over til at man skulle bruke legevakta i Drammen.

Dette er en legevakt, som pr. i dag skal betjene innbyggerne i fem kommuner i Buskerud. Og etter min mening, så er dette helt uholdbart.

Vi har alle hørt om tilfeller folk som har blitt syke, har måttet vente opptil 8 timer før man har fått hjelp på legevakta. Til og med barn som er blitt akutt syke, har måttet vente så lenge. Og dett er helt uholdbart, spør du meg. Jeg tok dette opp med den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, en dag jeg traff henne på butikken. Hun avviste kritikken min, og påsto at alt var så fint og flott ved å være medlem av Drammen legevakt. Til og med når jeg fortalte om tilfeller hørt i nabolaget mitt, om mor som måtte vente i opptil 8 timer på legevakta i Drammen, med sitt syke barn, så trodde meg hun meg tydeligvis ikke. For hun påsto at slike tilfeller ville hun personlig ta opp med ledelsen av legevakta i Drammen. Jeg skulle like å se om hun eller andre, er så påpasselige når det gjelder sikkerheten til innbyggerne i Lier får den behandling de har krav på hos legevakta i Drammen. Nå har jo Ulla gått av som ordfører i Lier, og det er like greit det.

Men vi hører stadig fra andre steder i landet, om tilfeller hvor til og med små barn har blitt feilbehandlet på en legevakt, og faktisk har dødd av det. Sist nå er det legevakta et eller annet sted på Romerike det gjelder. Så spørsmålet mitt er om ikke dette også kan skje på legevakta i Drammen? Jeg er sikker på at de ansatte gjør så godt de kan, men problemet er at det blir for mange mennesker som trenger hjelp i løpet av en dag, og da går det over stokk og stein. Så etter min mening, så er dette å gamble med sikkerheten til innbyggerne i Lier, ved å være medlem av Drammen legevakt. Alt sammen bare for at Lier kommune skal spare noen kroner i året. Det er bare tull.

Forrige artikkel:Syllings A-lag i medgangNeste artikkel:Promillekjørte med to traktorer
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode