Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Barnas miljøvernpris til Turid Avdal og Truls Hafslund

Ordfører Ulla nævestad ga i går Barans miljøvernpris til bestyrerne på Eiksetra, Turid Avdal og Truls Hafslund. Prisen fikk de for sine aktivitetsfremmende tiltak på Eiksetra som gir barn opplevelser, kunnskap og holdninger om miljøvern.

Det er over ti år siden Lier kommune overtok Eiksetra. Driften av stedet ble overlatt til Drammen og Omegn Turistforening.

Nesten helt fra begynnelsen har Truls Hafslund vært Turisforeningens mann på stedet. Nå bestyrer han det sammen  Turid Avdal. Sakte men sikkert har de bygget opp stedet til å bli en attraktiv og innholdsrik
plass for turgåere, som setter pris skogen, stille vann og noe kulturlandskap. Stedet har servering og også muligheter for overnatting.

Dessuten blir dyra på gården og aktivitetstilbudene i den umiddelbare nærhet satt stor pris på av både unge og eldre. De er begge opptatt av hvor viktig det er at barn og unge tidlig får et godt forhold til naturen, og at det tilrettelegges for aktiviteter av forskjellige slag i det nærmiljøet barn og unge vokser opp i. Nå reiser skoleklasser på overnattingstur til Eikssetra, og for mange skoler er det blitt tradisjon å legge aktivitetsdager både sommer og vinter til stedet. Kulturkontoret har engasjert seg i arbeidet og laget en perm skolene kan bruke som et utgangspunkt når det gjelder bruken av stedet.

Dette opplegget skal nå vurderes. Håpet  er at det utvides og at skolene får et sterkere eierforhold til det enn slik det er i dag. Nå kan vi ikke unnlate å nevne at de første planene for en permanent leirskole lå ferdig for ti år siden. De er fortsatt tigjengelige og bør absolutt være relevante i en tid da kommunen ser på Eiksetra med fornyet interesse. Turid og Truls har store kunnskaper om naturen, og de har evnet å skape hygge og trivsel rundt Eiksetra som kanskje nettopp barna setter spesielt stor pris på. Derfor er det to verdig vinnere som mottar prisen, og det synlige tegnet i form av et diplom som kanskje blir å finne på veggen i kaffeen.
Gratulerer og lykke til.


Ulla Nævestad

Flere saker fra arkivet

Eiksetra populær

Friluftsfolket vil fortsatt kunne nyte stedet, fordi over 20 søkere har meldt sin interesse for å overta som bestyrer etter Truls Hafslund.

Påskefrokost på Skimten 1. påskedag

Påskefrokosten ble arrangert for sjuende gang.

Påskefrokosten klar ---

Truls Hafslund på Eiksetra ønsker velkommen til egg og bacon på Skimten første påskedag

Økning på 30-40 prosent

Bestyrer på Eiksetra, Truls Hafslund, ser fram til at utbedringa av Eikeseterveien blir ferdig --

300 egg og 8 kg bacon på Skimten

Turid og Truls på Eiksetra med assistenter kunne fornøyde laste opp scooteren etter en vellykket påskefrokost

Rekordoppslutning

Denne unge pilkefiskeren er en av et tusentalls friluftsmennesker som var i området rundt Eiksetra i dag

Tøv av Drammens Tidende

Løypekjører Anders Haverstad synes lørdagens oppslag i Drammens Tidende om at det var siste helg for skientusiastene i marka var fullstendig feil

Egg og bacon på Skimten

Truls Hafslund på Eiksetra inviterer nok en gang skiløperne til påskefrokost

Full av pågangsmot

- Vi får hvile i graven som vi sier på Island. Aldis S. Mortensen skal overta ansvaret for Eiksetra sammen med mannen Vidar Pålsøygård på nyåret.

Barna mine går på ski

Arezo var en av mange som debuterte som skiløper, da Voksenopplæringa hadde vinteraktivitetsdag på Eiksetra

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

Hjemmepåske på ski?

Blir det like fint vær som på palmesøndag, bør turfolket ta en tur til Skimten og nyte utsikten fra Storsteinsfjell

Påskelunsjen avlyst

- På grunn av snømangel kan vi ikke by på egg og bacon på Skimten 1. påskedag, meldte Truls Hafslund til Liernett påskeaften

Vi besøker Liers spisesteder: Eiksetra

- Vi har middag også, forklarer Truls Hafslund. Han bestyrer Eiksetra, det tradisjonsrike serveringsstedet som tilhører Lier kommune og driftes av Drammen og Oplands Turistforening.

Gruset og bar vei

- Vi måtte åpne før klokka 12 i dag, fordi det allerede var mange skiløpere her, forteller Turid Avdal på Eiksetra.

Toppforhold i skiløypene

-- Jeg måtte åpne klokka ti i dag, en time før normal åpningstid, fordi det var folk utenfor, sa Truls Hafslund, bestyrer av Eiksetra til Lier-nett søndag kveld. En fornøyd altmuligmann på Liers mest besøkte turområde rapporter om 40-50 biler rundt Eiksetra og fullt på parkeringsplassen på Eggevollen. Ellers var det også et trettitalls biler på og rundt parkeringsplassen i Kanada.

Avlyst påskelunsj

- Det var dessverre for lite snø til å invitere folk på egg og bacon på Skimten, sa Truls Hafslund til Liernett påskeaften

Stor tilstrømning, tross glatt vei

- Det var såpeglatt utover dagen på veien opp mot Eiksetra. Vi prøvde å strø, men nullføret er vanskelig. Grusen forsvinner. De som var heldige å komme opp fikk en fin dag, sier Turid Avdal, vertinne på Eiksetra

Nykjørte løyper etter snøfallet

- Vi har kjørt hovedløypene i dag, sier Anders Haverstad som lover mer løypekjøring i helga før skolenes vinterferie

Østlandspåske

Er du blant det store flertallet som feirer påsken hjemme?

Bare sola manglet

Det ble etter hvert fullt på parkeringsplassen på Eiksetra på "Kom deg ut-dagen:

Miljøvernprisen til vertsskapet på Vestre Renskaug gård

Miljøbevisst landbruk gir gevinst på mer enn en måte. Lier kommunes miljøvernpris gikk i år til Øystein Narjord og Tone Birgitte Bergflødt. Prisen ble overrakt av ordfører Ulla Nævestad. Og de fikk den for sitt miljøarbeid hvor de satser på økologisk produksjon, fornybar energi og bevaring av kulturlandskapet.

Over tusen på Eiksetra

Ragnhild Leirset i Turistforeningen hadde all grunn til å smile sammen med Kristina og Kamilla fra Drammen, ved avlutningen av "Kom deg ut dagen".

Diagonalgang og fiskebein

Isis Caliò fra São Paulo i Brasil og Paulo Filipi fra Lisboa i Portugal, valgte å trene på parkeringsplassen i Kanada 2. juledag –

Kom deg ut dagen

Drammen og Oplands Turistforening (DOT) og en rekke medarrangører inviterer til aktiviteter rundt Eiksetra i dag

Krakker og porter satt ut

Truls Hafslund på Eiksetra melder i dag til Liernett om fine kjøreforhold og fine forhold i akebakken, og varme i solveggen --

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling

Løype!

Oliver Haug (2 1/2) var en av flere svært unge skiløpere som trente mellom Eggevollen, og Eiksetra og Solvang i dag.

Prøvde de nye skiene

Ingvild på fire og et halvt måtte prøvde skia på nyttårsdagen. Kanskje har hun skigleden i blodet. Den unge skiløperen har røtter fra samme gården som Bente Skari.

Fine skiforhold lokalt i påsken

- Anders Haverstad har kjørt på snø i Dritabakkane, og det er fin-fine skiforhold, sier Truls Hafslund på Eiksetra optimistisk til Liernett , og han byr på tradisjonell frokost med egg, bacon og kaffe på Skimten 1. påskedag.

Rekordtilstrømning til Eiksetra og Kanada

Til tross for lite snø var det en strøm av skiløperne til løypene i Kanada og rundt Eiksetra. I Kanada telte vi over 200 biler mellom 12.00 og 13.00 på søndag. Tilsvarende antall parkerte biler var det også på lørdag. På Eiksetra var bestyrerparet Avdal/Hafslund strålende fornøyde. -- Det var som på senvinteren, med kø ved kassen, helt til vi stengte klokka 16.00, sa Turid Avdal til Lier-nett. Og æren for at skiløpere fra Asker, Røyken og hele drammensområdet trekker til Lier, må i stor grad tildeles de dyktige løypekjørerne i Lier kommune. I Kanada ble skiløperne møtt av flotte, nykjørte spor på søndag morgen.

Morgenfriske frokostgjester

- Vi møtte tre skiløpere ti på åtte, forteller Truls Hafslund som nok en gang, sammen med sine assistenter, sørget for en vellykket påskefrokost på Skimten

Kanada var redningen for skiløperne

Snømangel til tross, vi telte nesten 60 biler ved parkeringsplassen i Kanada på søndag. En kar fra Drøbak dukket også opp. – Det var jo bare 35 minutter å kjøre, sa den ivrige skiløperen. De ivrigste turgåerne gir seg altså ikke. Vanskelig var det å forsere den isete løypa de nødvendige 200-300 meterne før man nådde snøen. Men med klister under skia og med ett eller begge beina i lyngen kom man seg fram på et vis.

Eiksetra på sitt beste

Aktivitetsleder Ragnhild Leirseth (her tv) i Drammens og Oplands Turistforening var svært fornøyd med Barnas Turdag på søndag og ikke minst med at DOT ble tildelt miljøfyrtårnsertifikat av Drammensordføreren.

Deltakerrekord i Skikarusellen på Eiksetra

God stemning til tross for mange minusgrader på Eiksetra.

Eiksetraområdet best

Liungen Gjermund Sørstad og sønnen Haakon var blant de mange skiløperne som fant gode skiforhold på årets siste dag.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Lier Bygdetun fikk ny styreformann

Etter over 20 års iherdig innsats ønsket Truls Hallingstad avløsning. Nå har Åsmund Johannessen (bildet) overtatt styringen av bygdetunet.

Lokalhistoria skal bli obligatorisk pensum

Nå må rektorene i Lierskolen sette lokalhistoria på dagsorden. Bygdetunet blir helt sentralt i arbeidet med å lære barn og unge om Lierbygda.

Vikingene inntar Eiksetra

Lidir vikinglag arrangerer vikingmarked på Eiksetra søndag 14. august.

Skiavslutning på Eiksetra

119 barn møtte opp på Sjåstad Vestre Liers skikarussel

Den kulturelle skolesekken.

I ei tid der kultur og skole er utsatt for sparekniven, kommer ei gavepakke av de sjeldne. 180 millioner skal årlig brukes på å tilby landets grunnskoleelever et likt og godt kulturtilbud. Pengene er tenkt brukt til å gi elevene en kulturell identitet og et forhold til egne røtter.

Aktiv 365 har kommet til Lier

Ordfører Ulla åpnet Aktiv 365 på Hennummarka skole på Tranby og var rask til å prøve de nye trikkesyklene som skolene i Lier har fått

Inviterer til søndagsmiddag

Hver søndag fremover, med unntak av 28/5 får du servert tradisjonskost på Eiksetra.

Eiksetraveien en utfordring

Kommer du opp med bil til Eiksetra, smaker det godt med kaffe og vafler

Aktiv 365 på Hennummarka skole

Aktiv 365 fortsetter neste skoleår, noe barna på Hennummarka skole var veldig fornøyde med

Prisvinnner med stort samfunnsengasjement

Torsdag mottok Andreas Hørthe kulturprisen på Haugestad

Smilte fornøyde

Turfolket fikk en perfekt start på det nye året -

”Fineste stedet i hele Norge nå”

Ingen på Eiksetra på Friluftslivets dag var uenig i styrelederen i Den Norske Turistforening, Pernille Røed Larsens karakteristikk av naturperlen i Lier. Heller ikke Miljøvernministeren sparte på superlativene. Begge bor nær marka og vet hva de snakker om.

Koste seg under marsjen

Per Hægstad og de andre i Turistforeningen gjorde nok en gang en fin jobb på drikkestasjonen på Saga. - Men 150 var et skuffende antall, sa Hægstad til Liernett

Skolen og Bygdetunet

Om å lære av andre, eller slippe å finne opp kruttet på nytt

"Kom deg ut-dagen" i dag

Eiksetra er stedet når Drammen og Oplands Turistforening inviterer til en allsidig turdag.

Store skoler er det beste for brukerene!

Endelig skal skolestrukturen i Lier under lupen. Jeg forventer at dette vil føre til en fremtidsrettet grunnskolestruktur med fokus på kvalitet for barna og lærerne, - og ikke nostalgikerne.

Vildmarkskamp på Martinsløkka

Lier kommune og Eiksetra arrangerer Vildmarkscamp i høstferien. Alle barn fra 6. klasse til 10. klasse kan delta.

Åpnet på fredag

Vertinnen på Vandrarheimen på Valdresflya, Turid Berge, tilbød vår mann på Beito, Gunnar Langsrud, varm mat etter at han valgte avstå fra en skitur på vidda i den sterke vinden.

Skal finne den beste plassen i verden

Statens pris for attraktivt sted er på hele 250.000 kroner og skal deles ut for første gang i 2012.

Nissefest på Eiksetra

Sjåstad Vestre Lier IL arrangerer nissefest på Eiksetra lørdag 17. desember.

Skimten 1. påskedag

Søndag arrangerte Truls Hafslund, i samarbeid med Drammens og Opplands Turistforening, påskefrokost på Skimten.

La barn få være barn

- De blir fort nok voksne til å oppleve grusomheter i det virkelige, skriver ukens gjesteskribent som er sterkt kritisk til at det legges opp til et undervisningsopplegg om Utøya-tragedien.

24 timers samling for ressurselever i Lier

Det var aktivitetslederkurset i Syllinghallen for skoleungdom fra Lier

Skikarusell

Ski-karusell starter torsdag 12. januar 2006

Farsen ved Eiksetra

Ubegripelig og tillitssvekkende avgjørelse av Datatilsynet

Sylling skole i Lier kåres til Årets Regnmakerskole

Sylling skole i Lier kåres til Årets Regnmakerskole på scenen med Wig Wam og Idol-Christian torsdag Sylling skole i Lier i Buskerud kommune har deltatt i konkurransen om energimåling i skolene sammen med 183 skoler og hele 297 klasser. Torsdag 2.juni mottar de prisen som Årets Regnmakerskole av Enova direktør Eli Arnstad, foran 3500 Regnmakerbarn på Regnmakernes Vennergidag i Trondheim. Wig Wam og IDOL-Christian er blant artistene som skal delta på Vennergishowet klokken 13.00, som også filmes av NRK Barne TV PysjPopBaluba.

Full fart på Eiksetra

Været var bra, solen spratt frem til tider. Drømmeforhold for barna.

Aktiv sommer på Solberg

For tredje året på rad inviterer Siri Kitt Nævestad og Ingeborg Swang Sylling til leiruke for barn på gården, og Ola og Marthe med dyrene gleder seg --

”Never Change a Winning Team"?

Høyrepolitikeren Truls Moen har dermed forklart oss hvorfor vi skal stemme Høyre. Eller kanskje det var Ulla han mente?

Aktivitetsdag på Eiksetra

Kumøkk er helt greit

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Kulturminnedagen 2009 på Bygdetunet

Men også kulturminneåret ble markert der

Ulla talte før barnetoget

- Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra - men hvor du går

Hauer'n forbi Eiksetra

Birger Øvensen har sendt oss flere bilder fra søndagens skifestival

Påsketur i Vestmarka?

Solli Gård har mye å by på, også i påsken

- Flate kutt merkes av grunnskoleelevene

Utdanningsforbundet i Lier er ikke enig med ordfører Ulla Nævestad om at den vanlige liung ikke vil merke noe til kuttene kommunen gjennomfører. – Grunnskoleelevene merker dem hver eneste dag, mener hovedtillitsvalgt Hanne Mathiassen.

Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nett

Lier IL og Sjåstad/Vestre Lier IL, som står bak kunstsnøanlegget på Eiksetra, lanserer nå et eget nettsted som blir kontinuerlig oppdatert

Det er vettet vi skal leve av

Liernett mottok for en tid siden et leserbrev som fattet redaksjonens interesse på en måte som gjorde at vi ønsket å gjøre leserne og oss selv bedre kjent med skriveren, liungen Knut Moen.

Snø og tørrvoksføre

Det kom 20 centimeter med snø natt til lørdag i området rundt Eiksetra, så skiføret holder lenge ennå

Alle fant noe -

Lily Sandstrøm var en av mange som besøkte loppemarkedene i Sylling og i Lierbyen i dag. Det er nye muligheter på Lierbyen i morgen.

Toppforhold i skauen

Det er fra 70 cm til 1 meters snødybde i enkelte områder, og Breililøypa (på bildet) fra Røyne er klar

Står på for de hjemmeboende eldre

Hjemmesykepleien fra Gifstad arrangerte i sin fritid, førjulsfest for de hjemmeboende eldre på Sjåstad Samfunnshus onsdag 28 nov

Skikarusell i gang på Martinsløkka

Sjåstad Vestre Lier inviterte til skikarussel torsdag med suksess. 90 barn deltok på den første karusselen.

Manglende samarbeid

Svømmeferdighetene til barna i Lier er dårligere enn før, mener leder i Lier Svømmeklubb, Ann Christin Gjerdseth som savner en koordinerende funksjon på tvers av skolene

Løypemaskinene går for fullt

Snøen har lavet ned på hele Østlandet denne helga, og løypemannskapene jobber på spreng for å preparere alle skiløypene.

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Kommunen og de frivillige organisasjonene

Møte på Haugestad sist onsdag

Hundekjører slått

Hundekjører Vibeke Clausen (bildet) fra Lier ble "overfalt" av en rasende skiløyper før påske --

Hva lyser i åsen?

Åsen(e) mot nord har fått et nytt kjennemerke

Fotballakademi på Tranby?

- Møtet på onsdag med lagledere i fotballgruppa i Lier IL var positivt, fastslår initiativtaker Thomas Røed, som også er leder av Idrettsskolen på Tranby.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

Månedens blomst

Månedens blomst for desember går til tre damer fra hjemmesykepleien på Gifstad.

Savnete gutter ble funnet

Leteaksjon etter to tenåringsgutter, ble satt i gang i kveld, og etter kort tid ble de funnet i god behold nær Eiksetra

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

St. Hallvard spillet - mer enn bare spill

Nytt manus er skrevet, og prøvene er i gang til årets forestilling. Denne gang er stykket ført i pennen av Håvard Rype, Lier kulturkontor, og har fått navnet ”Ikke en spurv til jorden”.

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Sjåstad Vestre Liers Skikarussel

Mye glede på skikarussel

Weben er barnas naturlige arena

Nå vil Fride Kramer at de skal bruke den på egne premisser

Jo, da skiføre fins ---

Løypene inn mot Nykjua og Fallet fristet dette trekløveret, Stine Moen, Kjersti Helgesen og Jan Asgeir Hansen, her ved en relativt godt besatt parkeringsplass i Kanada