Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b05a2d6fca55f067e4fddd80057b93d3

Diagonalgang og fiskebein

Isis Caliò fra São Paulo i Brasil og Paulo Filipi fra Lisboa i Portugal, valgte å trene på parkeringsplassen i Kanada 2. juledag –

Paret leier en enbolig like ved inngangen til Trolldalen og Finnemarka. Paulo jobber ved Aker Solution, (Kværner) på Tranby. Isis er webdesigner. – Vi foretrekker å trene her, sier Paulo. De i ferd med å avslutte dagens siste runde på den rommelige parkeringsplassen, da de møter Liernetts medarbeider. Kun tre biler, inklusiv Liernetts, ga fine muligheter for trening av diagonalgang og balanse.

Paulo har jobbet med kontrollsystemer på Aker på Tranby, siden de kom hit i oktober. Han har kontrakt til april. Å flytte fra storbyene São Paulo og Lisboa må ha vært kontrastfylt, antyder Liernett.
– Nei, vi har vent oss til dette gradvis, sier Paulo og smiler. - Vi flytta først til Aberdeen som har et klima mer lik Bergen, sier Paulo. – Og hva med den norske vinteren? – Det går fint, men vi foretrekker å fyre med ved, sier Isis. Så tar hun av seg skia, mens Paulo prøver seg på fiskebein opp bakken, opp til eneboligen de har leid. Å gå fiskebein opp den første bakken i den ordinære løypa ville nok bli slitsomt, for den var som nevnt ikke preparert i dag.

Drømmeforhold

Det er kjørt løyper, blant annet, fra parkeringsplassen på Gjellebekk og inn i Kjekstadmarka, fra Tranby og inn mot Solli, og ikke minst i lysløypa fra Eggevollen og i løypenettet omkring Eiksetra, for eksempel opp mot Skimten. Ring Løypetelefonen 815 50690 for mer info.

Turid Avdal på Eiksetra melder om drømmeforhold og fornøyde skiløpere innom. – Vi har hatt åpent fra kl 12 til 16, både 1. juledag og i dag. Truls (Halfslund) har hatt en stri jobb med brøyting. De holder åpent hele romjula og lover svært gode parkeringsforhold rundt Eiksetra. – Ja, vi holder åpent til og med åpent nyttårsaften, men stenger da klokka 15, sier Turid Avdal.

1/7 (resized_DSC_2656.jpg)
2/7 (resized_DSC_2659.jpg)
3/7 (resized_DSC_2663.jpg)
4/7 (resized_DSC_2665.jpg)
5/7 (resized_DSC_2668.jpg)
6/7 (resized_DSC_2669.jpg)
7/7 (resized_DSC_2671.jpg)
Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode