Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 040e705d620751d1aa2d39648f9921e0

Rekordtilstrømning til Eiksetra og Kanada

Til tross for lite snø var det en strøm av skiløperne til løypene i Kanada og rundt Eiksetra. I Kanada telte vi over 200 biler mellom 12.00 og 13.00 på søndag. Tilsvarende antall parkerte biler var det også på lørdag. På Eiksetra var bestyrerparet Avdal/Hafslund strålende fornøyde. -- Det var som på senvinteren, med kø ved kassen, helt til vi stengte klokka 16.00, sa Turid Avdal til Lier-nett. Og æren for at skiløpere fra Asker, Røyken og hele drammensområdet trekker til Lier, må i stor grad tildeles de dyktige løypekjørerne i Lier kommune. I Kanada ble skiløperne møtt av flotte, nykjørte spor på søndag morgen.


Farlig og primitivt skistativ; håper eieren hadde mer og solid tape å legge på, før han kjørte hjem…..

Det har neppe vært flere skiløpere i løypene langs løypa til Fallet, Nykjua og Saga på ei eneste helg. Dersom man regner med 2-3 personer i snitt pr. bil kan regne med at ca. et tusentalls skiløpere har mosjonert langs den brede og de relativt slakke skiløypa mot Fallet, Nykjua og Saga. Gledelig var det å se alle barnefamiliene som brukte helga til å skaffe seg frisk luft og nye krefter. Bortsett fra de første part hundre metrene fra parkeringsplassen i Kanada, var forholdene nesten optimale. Med noen få plussgrader og noen løypekjørere som enhver norsk kommune kan misunne oss, må vi kunne være positive lierpatrioter til gagns med tanke på friluftsmulighetene.


Det har neppe vært så mange biler parkert i Kanada…….

På Eiksetra trenger de noen hviledager for å forberede seg til flere arrangementer. Lørdag var det 50-årsdagsfeiring der. Senere blir det arrangement, der både bedrifter og foreninger vil gjøre bruk av lavoene ned Garsjø. Ja, noen legger faktisk barnebursdager dit. Og mulighetene til fysiske aktiviteter er jo der, selv om man skulle ønske seg mye mer snø…..


Denne familien fra Asker var fornøyde med lierturen. Forfra Halvor Isachsen, Erlend Isachsen, Solveig Schnitler og Vemund Isachsen. Alle var i fin form, også da vi møtte dem ved passering av Sneisene og sola ….


To familier fra Sylling på tur fra Kanada. Her er det nesten påskestemning i nærheten av Dammyrdammen. Fra venstre: Erik Hjertaas, Lise Hjertaas, Nora Høgeli Hjertaas, Hege Solberg, Emilie Solberg, Simen Solberg, Geir Solberg, Amanda solberg og Tuva Høgeli Hjertaas.


Else og Steinar Ellevog møtte ”markatraver” og helårstrimmer Einar Lutnæs ved Sneisene. Alle er veldig godt kjent i området.

Forrige artikkel:En julegave til en ny landsmannNeste artikkel:Så kom julesnøen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode