Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e84f44df66bfaea659f08c85eed28cc2

Idylliske Kårevann

Bruk sykkelen og finn Ukens kulturminnepost

Sykkelturen kan starte på flotte skogveier fra bommen i Kanada om du frakter med deg sykkelen med bil.
Friluftsparkeringen er kjent for mange skiløpere, like ved Vestsideveien. Den er like ved startpunktet for Hauern. Følg veien over brua ved Splbergdammen og ta til venstre der bomveien inn til Rustaden, Tverråssen og Nykuja. Fra bommen er det ca 3 km inn mot Dammyrdammen. Ved Dammyrdammen tar du av til høyre ved skiltet mot Kårevann. Vannet ligger på 272 meter over havet.

Kilder sier lite om opphavet til navnet, men vannet står med sitt nåværende navn på Lier-kartet fra 1844. På Kårevannsetra, ved Kårevann like nord for Dammyrdammen, hadde to Solberg-gårder og gården Skjeggerud seter. 
Det skal være noe abbor i vannet. Vannet er privat

Lier kommune og Lierbygda O-lag har valgt Kårevann som et alternativt turmål til Dammyrdammen, men ta gjerne en tur bort til den flotte steindemningen der.
Den hvite kulturminnekassa ved Kårevann står oppe fra 9. juni til 9. juli.

Er du sprek, anbefaler vi å at turen forbi Kårevann og følge skogsbilveien opp de bratt bakkene vestover. På toppen er der fin utsikt ned mot Kårevann (se ingeessbildet). Du kan ta veien inn mot Fallet også før du tar veien ned mot Dammyrløkkenen og Dammyrdammen.

”Badstuløpet” var navnet på orienteringsløpernes langdistanseløp i 1941 og 1946. Det tredje løpet ble arrangert i 1951 med start fra Dammyrdammen. Løypa var 22 km og hadde en matstasjon, dammen ved Glitre.
I 1949 gikk kretsmesterskapet rundt Gjevlekollen (sør for Dammyrdammen), og ti år senere ble terrenget nord for Dammyrdammen brukt til et større løp.

(Kilder: "Finnemarksboka" 1982) 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode