Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6c60961b27c712903a7fa8a2bc507966

Mandeltrær

- Været veksler mellom sol og regn , forteller Bjørg Ege (på bildet), en av våre nye petitskribenter som for tiden nyter pensjonisttilværelsen på Algarve.

Dager med strålende sol og dager med kald vind fra nord-øst. Temperatur i januar mellom +10 og +20 grader er ikke å si noe på.

Tankene går hjem til Norge med kaldere vær og hvite snøkrystaller som skinner som diamanter i solen. Her hvor jeg befinner meg, står mandeltrærne i full blomst. Et betagende syn. Trær overstrødd med hvite blomster. Overalt ser man dem. Man får akte seg for ikke å kjøre av veien. Og hva er så forbindelsen til hvite mandeltrær og et land langt mot nord?

Legenden forteller at en prinsesse fra det høye nord ble gift med kongen av Algarve. Byen Silves var på den tiden hovedstad i Algarve.

En flott borg troner så vel i dag over bykjernen. Den nordiske prinsessen hadde slik hjemlengsel, spesielt etter vinter og den vakre hvite snøen, at kongen lot plante tusenvis av mandeltrær, som i januar ble dekket av vakre hvite blomster, og som etter blomstring slapp sine kronblader og dannet et hvitt teppe på marken. Visst gjorde han dette fordi han elsket sin prinsesse. Visst er det fortsatt vakkert, og visst kan jeg trives her i januar og februar med blomstrende hvite mandeltrær, mimosatrær og forsytia i knallgult, papegøyeblomster og de saftigste appelsiner man kan tenke seg.

Men om noen uker går turen tilbake til Norge og Lier, og da venter marka med skinnende snø og flotte skiløyper.

Forrige artikkel:Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.Neste artikkel:Skei Grande til Drammen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
LÝrdag 30. juli 2011 10:32: Arne Sæbøe
hei

hva er forskjellen på treet med hvite blomster og med rosa...er det forskjellige typer mandler på de to??
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode