Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Arnardo med breakdancere

Cirkus Arnardos nye forestilling inneholder spennende artister som er nøye utvalgt for å være tro mot den tradisjonelle Arnardo-atmosfæren. Tirsdag kommer de til Lier.

LIER, v/ Hestesportsenteret / Fruktlageret
tirsdag 29. august kl. 18.30

Igjen viser Cirkus Arnardo at landets tradisjonsbærende cirkus også er tilbringer av nye elementer i manesjen. Publikum tas med til oldtidens Kina, for over 2500 år siden og bringes tilbake til våre dagers akrobatiske gatekultur i form av ekstrem breakdance, for første gang i en norsk cirkusmanesje.

Artisterier av topp kvalitet er Arnardo`s varemerke, og i år får publikum en god porsjon ”Bronx” i The Possession Crew, breakdansere med mektige ”moves”, elegant knyttet sammen med avansert krukkebalanse. En 2500 år gammel kinesisk tradisjon.

- Klart vi er stolt over å være først ute, å tenke nytt er viktig for oss. Å bringe gatas ungdomskultur inn i manesjen har vist seg svært vellykket hos vårt publikum, sier Arild Arnardo, direktør for Norges eldste cirkus. Og det er ikke hvem som helst som utfører de halsbrekkende danseøvelsene. The Possession Crew har mange trofeer og priser etter internasjonale breakdance-konkurranser. De unge artistene framfører en rekke såkalte battles mellom medlemmene i truppen. Tøffe og ekstremt krevende ”moves” gir publikum en ny opplevelse i Arnardo`s cirkustelt.

- Cirkus Arnardo er det eneste norske cirkuset som har et direkte og eksklusivt samarbeid med China Acrobats Association, som er det styrende organ for alle artistskoler og trupper i Folkerepublikken Kina. På grunn av det har vi alltid kunnet velge på øverste hylle når det gjelder de beste artistene.
Og hele tre forskjellige artisttrupper er med i den nye forestillingen, sier cirkusdirektør Arild Arnardo, som har besøkt kinesiske artistfestivaler som invitert gjest og jurymedlem flere ganger i løpet av de 20 årene Cirkus Arnardo har knyttet vennskapelige bånd til China Acrobats Association.

- Kong Fanxiang fører oss tilbake til årtusenet før vår tidsregning med en 2500 år gammel kinesisk spesialitet fra oldtidens akrobater, sjonglering med porselenskrukker. Programmet har en spennvidde på 2500 år.

- Fra Sichuan Province Suining Acrobatic Troupe får publikum oppleve kinesiske artister med en stigebalanse så avansert at det ikke kan forklares med ord. Ja, ikke kan det forklares når man ser det med sine egne øyne heller! Fenomenal akrobatikk!, sier en stolt direktør før han fortsetter med å fortelle om det tredje kinesiske tablået i årets utgave av Cirkus Arnardo.

- Province Anhui Acrobatic Troupe bringer oss inn i en ny dimensjon som leder tankene opp i de ytre sfærer hvor tyngdekraften har opphørt, i en poetisk dans oppunder cirkuskuppelen, i en ekstrem fortellerform utviklet gjennom årtusener med kinesisk artisthistorie.

- En innholdsrik ”Arnardos Ark” er lastet til plimsollmerket med elefanter, esler, sebraer, lamaer, kamel, vannbøffel, dromedarer, yakokser, og afrikansk buskfe, mens Paolo Folcos sprudlende hunder, høye-lave-store-små-korte-lange-sorte-hvite-brune-grå, fyller manesjen i et overbevisende Roma-ble-bygd-på-én-dag-tempo. Og møt Olandars hvite angorakatter, en av verdens eldste og edleste katteraser, så utvilsomt den aller vakreste! Rasen er oppkalt etter Tyrkias hovedstad som opprinnelig het Angora. - Angorakatten er svært intelligent, utsøkt atletisk, nysgjerrig, entusiastisk, og med en uslokkelig tørst for lek. Den er utrolig kjælen og verdsetter kontakten med sine mennesker høyt, forteller Arnardo.

Klovnen Jimmy velger en hai som kompis, og forhandler iherdig om hvem som skal være sjef i badestampen. Og når en ung gjennombruddslysten sjonglør rustet med det gjeveste innen sportsutstyr imponerer på lik linje med de som høster ære på gressmatte og tenniscourt; hva skjer da? Trylling har i flere mannsaldre vært synonymt med Arnardo. Cirkuskongen Arnardo var som kjent en fremragende magiker og illusjonist. Denne tradisjonen følges nå ærefullt opp av nye generasjoner i familien Arnardo.

- Siden 1949 har vi brukt vårt eget etternavn som garanti for den komplette cirkusopplevelsen, et kvalitetsshow med verdensartister. Ja, vårt cirkustelt fører en egen luft med seg, en egen atmosfære som etter endt forestilling pakkes ærbødig ned sammen med de øvrige 4000 komponentene som teltet med interiør består av. Klare for nye møter, en ny dag, en ny bygd, en ny by.- Vi gleder oss til å møte våre cirkusvenner landet rundt, avslutter Arild Arnardo.

Liernett var tilstede da Cirkus Arnardo var i Lier for to år siden

Se også hjemmesiden til Cirkus Arnardo: www.arnardo.no


Olandar´s hvite angorakatter:
”Arnardos Ark” byr på lekne, kloke, nysgjerrige og atletiske katter.


B-boying!:
The Possession Crew introduserer breakdance i Cirkus Arnardo.


Utrolige kinesere:
Verdens beste akrobater imponerer i Cirkus Arnardo! Sichuan Province
Suining Acrobatic Troupe med det utroliges kunst.

Flere saker fra arkivet

Grensesprengende underholdning

Cirkus Arnardo i Lier i dag med den ildsprutende sensasjon Anatali Joukov: Mannen som drikker jetflydrivstoff og som forvandles til "Den menneskelige vulkan"

Arnardo tilbake til Lier

Luigi Arnardo (12) følger i oldefars fotspor, og lørdag 14. juli gjester sirkuset Lier.

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Femåring berget tafatt show

Cirkus Arnardo med svært ordinær forestilling, gutt på ca 5 reddet kvelden.

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

For en klovn!

Fumagalli, klovnen med det tøffe håret var dråpen som gjorde kveldens Cirkusforestilling på Sjåstad til suksess. Det var mange imponerende nummer, mye spennende både for store og små, men det var klovnen som var den geniale.

Vi besøker Liers spisesteder: Dong Fang

Lengst mot øst i Fosskvartalets mektige atrium ligger Dong Fang, en liten kinarestaurant med tradisjonelt utvalg og ganske rimelige priser.

Vi besøker Liers spisesteder: China Wok

Lengst mot Drammen i matrekka på Liertoppen ligger Liers andre kinarestaurant. Den er også den mest besøkte av de to. Men vent ingen overraskelser.

”Kunst rett Vest”

med alle ordførerne i ryggen!

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Engelsk pantomime i Lier

Teatergruruppa Blott til lyst lyst spiller i disse dager panto-forestilling i Dramasalen på St. Hallvard.

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Tur til en gammel demning

"Ukas kulturminnepost" er satt opp ved Dammyrdammen ---

Program for guttekonferansen

Hva skjer'a?

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Ønskereprise i kulturkirken

Fortvil ikke hvis du gikk glipp av John W. Jacobsen og Håvard Rypes historiekveld i Lierskogen kulturkirke. Førstkommende søndag gjentar de suksessen. Men hvem er de tre på bildet?

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

"Det var en gang -----"

Bare en times biltur unna kan du oppleve eventyrene i de rette omgivelser ---

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Åpner dørene for publikum på lørdag

For femte år på rad skal brannvesenet inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Afrikanske rytmer over Tranby

Topp forestilling - med topp instruktør

Afrikanske rytmer i Sylling

Tourmani group fra Tanzania er på norgesturne. Etter å ha spilt i, blant annet, Trøndelag Teater, Olavshallen og Hedmark Teater kommer de til aulaen i Sylling

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Direktesendt TV fra TESS-åpning i Årdal

Når TESS åpner sin avdeling nummer 100, blir det direkte TV-overføring på nettet

Brannstasjonene åpner dørene for publikum 22.september

For sjette år på rad skal El-tilsynet, brannvesenet og If forsikring inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Glad-fest

3. nyttårsdag holdt 2. Lier St. Georgs Gilde julefest på Hallingstadtunet for beboere på ulike bofellesskap i Lier

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Jubileumstreff i Lier

- Drammen Tempo klubb markerte sine 15 år med norskproduserte totaktsmopeder og motorsykler i helgen, forteller leder Terje Syversen (på bildet) til Liernett.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Rock, rap og listepop

En konsert du bør få med deg

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Stor takk til Lier

Krf s gruppeleder Brynhild Heitmann ønsker å sitere en mottaksleder fra Nordre Land for den profesjonelle mottakelsen unge flyktninger har fått av Barneverntjenesten.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Mangfold av meninger

Vi synes det er betenkelig at kritikk av en kulturbegivenhet skal føre til at medarbeidere i Liernett til dels blir skjelt ut

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Big Bull Band fylte Sjåstad samfunnshus

Vellykket countryfest på Sjåstad.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Liunger i Drammens teater

Blant distriktets mange små og stor dansere er det flere fra Lier under forstillingene i mai og juni, forteller Wenche Brun ved Attic dancers i en pressemelding

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

Jan Terjes vinterquiz

Det er siste sjanse å vinne premier for våre idrettsinteresserte lesere ---

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

- Ha det, Norge!

Denne helgen reiste 200 AFS-utvekslingselever fra hele verden hjem til sine hjemland etter et innholdsrikt år i Norge.

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Klare for Jungelboken

Det nærmer seg forestilling for Høvik barne- og ungdomsteater, og i år satser de tyngre enn noen gang.

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

Begrepet Lierskogen kulturkirke

Lierskogen kulturkirke er i ferd med å bli et begrep i bygda. Kulturkomiteen har tatt mål av seg til å tilby både sambygdinger og andre gode kulturopplevelser i den nå restaurerte og påbygde kirken.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Daglig leder av Liernett til VG Nett

Datagründer og daglig leder i Liernett starter som Traffic Manager i VG Nett etter nyttår.

På øverste vagle

Småbruket Skogli lå alene et stykke vei opp i skoglia der boligfeltet Fagerliåsen er nå, forteller Truls Hallingstad i ukens petit

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

Miljøbløff eller virkelighet?

Lier Everk garanterer at all strøm de leverer kommer fra ”de reneste fornybare energikilder”. Men stemmer det?

Hallå-pår`æ!

- Her om dagen traff jeg min venninnes sønn, forteller ukens petitskribent Tonje Evju.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Optimistene har ansvaret

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug, medlem av kommunestyret og formannskapet

Egen dag for 7-åringer i Tranby menighet

Lørdag 17. mars klokka 11:00 er alle 2. klassinger som hører til Tranby menighet invitert til menighetshuset.

Æresmedlemmer i Sylling I.F.

Æresmedlemskapet til Frances Lütken og Arild Pedersen er nærmest som en Ekebergs ærespris i organisasjonsarbeid på lokalplanet å regne. Fra de kom til Sylling på midten av 70 tallet har de vært aktive innenfor nesten alle deler av Idrettslaget. Men kajakken har kanskje stått deres hjerter nærmest.

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

Tranby-elever i nasjonal litteraturjury

Elever ved niende klasse på Tranby skole er plukket ut til å være med i juryen når vinneren av UPrisen skal kåres

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Kampen om leserne

Kampen vil stå mellom utenlandskeide Lierposten og det rotekte lierproduktet, Liernett

Mesterlaget i matte

Anette Olianne Walbeck, Brage Malm Monstad, Silje Kristin Fjeld Eilertsen, Andreas Bjelland Berg i klasse 9ef og lærer Frode Trolsrud Berg ved Lierbyen skole gikk til topps i den landsomfattende mattekonkurransen KappAbel i konkurranse med 450 elever.

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Frykter helgestenging

- Vi kan ikke gå i fakkeltog, sier instruktør Per Larsen (th på bildet) Sammen med assistent Trine Lise Livingston og deltakerne i gruppene som bruker Lierhallen på lørdager har de liten tro på at de kan finne alternativer til tilbudet de har i dag.

Snart utstillingsåpning

Hektisk aktivitet på Lier Bygdetun før årets sommerutstilling åpnes på søndag

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Kunstopplevelser på sensommeren

Blant de 112 kunstnerne fra hele Vestregionen er seks lokale kunstnere kommet gjennom nåløyet til "Kunst rett Vest 2008"