Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3b6718fcfe5eb08d0260b85bcae9b8a4

Arnardo med breakdancere

Cirkus Arnardos nye forestilling inneholder spennende artister som er nøye utvalgt for å være tro mot den tradisjonelle Arnardo-atmosfæren. Tirsdag kommer de til Lier.

LIER, v/ Hestesportsenteret / Fruktlageret
tirsdag 29. august kl. 18.30

Igjen viser Cirkus Arnardo at landets tradisjonsbærende cirkus også er tilbringer av nye elementer i manesjen. Publikum tas med til oldtidens Kina, for over 2500 år siden og bringes tilbake til våre dagers akrobatiske gatekultur i form av ekstrem breakdance, for første gang i en norsk cirkusmanesje.

Artisterier av topp kvalitet er Arnardo`s varemerke, og i år får publikum en god porsjon ”Bronx” i The Possession Crew, breakdansere med mektige ”moves”, elegant knyttet sammen med avansert krukkebalanse. En 2500 år gammel kinesisk tradisjon.

- Klart vi er stolt over å være først ute, å tenke nytt er viktig for oss. Å bringe gatas ungdomskultur inn i manesjen har vist seg svært vellykket hos vårt publikum, sier Arild Arnardo, direktør for Norges eldste cirkus. Og det er ikke hvem som helst som utfører de halsbrekkende danseøvelsene. The Possession Crew har mange trofeer og priser etter internasjonale breakdance-konkurranser. De unge artistene framfører en rekke såkalte battles mellom medlemmene i truppen. Tøffe og ekstremt krevende ”moves” gir publikum en ny opplevelse i Arnardo`s cirkustelt.

- Cirkus Arnardo er det eneste norske cirkuset som har et direkte og eksklusivt samarbeid med China Acrobats Association, som er det styrende organ for alle artistskoler og trupper i Folkerepublikken Kina. På grunn av det har vi alltid kunnet velge på øverste hylle når det gjelder de beste artistene.
Og hele tre forskjellige artisttrupper er med i den nye forestillingen, sier cirkusdirektør Arild Arnardo, som har besøkt kinesiske artistfestivaler som invitert gjest og jurymedlem flere ganger i løpet av de 20 årene Cirkus Arnardo har knyttet vennskapelige bånd til China Acrobats Association.

- Kong Fanxiang fører oss tilbake til årtusenet før vår tidsregning med en 2500 år gammel kinesisk spesialitet fra oldtidens akrobater, sjonglering med porselenskrukker. Programmet har en spennvidde på 2500 år.

- Fra Sichuan Province Suining Acrobatic Troupe får publikum oppleve kinesiske artister med en stigebalanse så avansert at det ikke kan forklares med ord. Ja, ikke kan det forklares når man ser det med sine egne øyne heller! Fenomenal akrobatikk!, sier en stolt direktør før han fortsetter med å fortelle om det tredje kinesiske tablået i årets utgave av Cirkus Arnardo.

- Province Anhui Acrobatic Troupe bringer oss inn i en ny dimensjon som leder tankene opp i de ytre sfærer hvor tyngdekraften har opphørt, i en poetisk dans oppunder cirkuskuppelen, i en ekstrem fortellerform utviklet gjennom årtusener med kinesisk artisthistorie.

- En innholdsrik ”Arnardos Ark” er lastet til plimsollmerket med elefanter, esler, sebraer, lamaer, kamel, vannbøffel, dromedarer, yakokser, og afrikansk buskfe, mens Paolo Folcos sprudlende hunder, høye-lave-store-små-korte-lange-sorte-hvite-brune-grå, fyller manesjen i et overbevisende Roma-ble-bygd-på-én-dag-tempo. Og møt Olandars hvite angorakatter, en av verdens eldste og edleste katteraser, så utvilsomt den aller vakreste! Rasen er oppkalt etter Tyrkias hovedstad som opprinnelig het Angora. - Angorakatten er svært intelligent, utsøkt atletisk, nysgjerrig, entusiastisk, og med en uslokkelig tørst for lek. Den er utrolig kjælen og verdsetter kontakten med sine mennesker høyt, forteller Arnardo.

Klovnen Jimmy velger en hai som kompis, og forhandler iherdig om hvem som skal være sjef i badestampen. Og når en ung gjennombruddslysten sjonglør rustet med det gjeveste innen sportsutstyr imponerer på lik linje med de som høster ære på gressmatte og tenniscourt; hva skjer da? Trylling har i flere mannsaldre vært synonymt med Arnardo. Cirkuskongen Arnardo var som kjent en fremragende magiker og illusjonist. Denne tradisjonen følges nå ærefullt opp av nye generasjoner i familien Arnardo.

- Siden 1949 har vi brukt vårt eget etternavn som garanti for den komplette cirkusopplevelsen, et kvalitetsshow med verdensartister. Ja, vårt cirkustelt fører en egen luft med seg, en egen atmosfære som etter endt forestilling pakkes ærbødig ned sammen med de øvrige 4000 komponentene som teltet med interiør består av. Klare for nye møter, en ny dag, en ny bygd, en ny by.- Vi gleder oss til å møte våre cirkusvenner landet rundt, avslutter Arild Arnardo.

Liernett var tilstede da Cirkus Arnardo var i Lier for to år siden

Se også hjemmesiden til Cirkus Arnardo: www.arnardo.no


Olandar´s hvite angorakatter:
”Arnardos Ark” byr på lekne, kloke, nysgjerrige og atletiske katter.


B-boying!:
The Possession Crew introduserer breakdance i Cirkus Arnardo.


Utrolige kinesere:
Verdens beste akrobater imponerer i Cirkus Arnardo! Sichuan Province
Suining Acrobatic Troupe med det utroliges kunst.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode