Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9f47d3c135fe46a2f5e597f2d056767f

Grensesprengende underholdning

Cirkus Arnardo i Lier i dag med den ildsprutende sensasjon Anatali Joukov: Mannen som drikker jetflydrivstoff og som forvandles til "Den menneskelige vulkan"

Igjen har Norges Cirkus Arnardo satt dagsorden for grensesprengende underholdning.

Arnardos 60-års jubileumsforestilling er bokstavelig talt en het opplevelse som raskt gir publikum en ”du tror det ikke før du får se det” assosiasjon.

- Helt siden jeg var liten gutt og min far startet Cirkus Arnardo i 1949 har jeg sett og opplevd det meste, faktisk har rundt 1.500 forskjellige artister opptrådt i vår manesje. Men dette savner sidestykke, sier cirkusdirektør Arild Arnardo. Og det han sikter til er intet mindre enn en levende vulkan. For det er nettopp det russiske Anatoli Joukov er.

Ildsøyler

- Han begynner som en vannfontene, og allerede da forstår publikum at dette er noe de ikke har sett før. Videre utvikler det hele seg når mannen setter i gang med å drikke litervis av væske, nærmere bestemt drivstoff til jetfly. Deretter lager han den ene ildfontenen etter den andre høyt opp mot cirkuskuppelen. Absolutt en vandrende vulkan i ordenes rette betydning, og av det mest ekstreme jeg har sett.

- En kjenner godt varmen etter at Joukov har vært i ilden, for å si det slik. Og så er det jo ikke ofte en cirkusdirektør må på en flyplass for å skaffe rekvisitter, men det måtte altså til for å få drivstoff til mannen, ler Arild Arnardo hjertelig.
- Men det publikum faktisk er vitner til er fakirkunst i sin opprinnelse. Anatoli Joukov tar ikke bare en munnfull, men magefull ekstremt brennbar væske. Det var slik denne kunstformen opprinnelig ble utført, legger Arild Arnardo til.

Dobbelt moro

Det er ikke bare Anatoli Joukov som får publikum og presse til å juble etter jubileumsforestillingen Arild Arnardo har satt sammen når Norges Cirkus Arnardo tar den norske landeveien fatt i sitt sekstiende år. Menyen er både variert og påkostet. Mye av ”limet” i forestillingen står de to klovnene Jimmy fra Italia, og Francesco fra Frankrike for. To klovner gir dobbelt så mye moro, og nettopp
moro blir det når de to får fritt spillerom i manesjen.
Til og med Are Arnardo får gjennomgå i en vannlek som setter latterdøren på vidt gap. To klovner av ypperste cirkustradisjon med en lun humor. En blir raskt glade i disse to herrene.

Også en verdensmester har Cirkus Arnardo med denne gangen. Paul Chen utfører avanserte spins, twists og flip tricks på ett hjul. Her går det i høyde og lengde med ekstrem presisjon og konsentrasjon. Beherskelse av balanse gis en ny betydning hos Paul Chen. Det samme kan sies også om Glen Nicolodi. Her snakker vi om håndstandsakrobatikk av høy klasse i et lunt nummer hvor han får assistanse av sin sjarmerende hund, der de to går i trappen, begge på ”forpotene”. Han er femte generasjon i en italiensk artistfamilie som i 150 år har lagt verden for sine føtter, eller rettere sagt; verden for sine hender.

Samstemt beherskelse

”The Chinese flying jojo”, mer kjent som diabolos, står sentralt når Huachen Acrobatic Troupe, fra nettopp Folkerepublikken Kina entrer manesjen. Her går det fort når artistene trakterer sine diabolos med en frapperende teknikk, samstemt og flerstemt på originalspråket fra tiden tilbake til Ming-dynastiets Kina. Også ballsjonglering av høy vanskelighetsgrad blir vakkert utført av Huachen
Acrobatic Troupe. En ballbeherskelse Beckham kan misunne?

Poesi og magi

Også i år blir det poesi under cirkushimmelen. Duo Splash skaper en fullkommen romantisk og energisk magi i sin kreative luftakrobatikk. Grasiøst og estetisk vakkert, men i nifs høyde.
At Cirkus Arnardo er en ekte tradisjonsbærer er noe det norske publikum vet å sette pris på. Og det er litt spesielt at Are og Paolina Arnardo, som har tatt magi- og illusjonshansken opp etter bestefar Arne, faktisk tryller fjerde generasjon Arnardo inn i manesjen for første gang. Are, Paolina og barna Luigi og Shannon tar publikum med inn i Arnardos magiske verden. Gärtners elefanter og ponnier er selvfølgelig med.

Ekte tradisjonsbærer

Helt siden Arne Arnardo introduserte Cirkus Arnardo for sitt første publikum i eget telt, i Kongsvinger 29. april 1949, har Cirkus Arnardo fått mange laurbær, men uten å hvile på dem. 60 år fargerik historie og erfaring gjør Cirkus Arnardo til en tradisjonsbærer av ekte cirkusglede. Noe som borger for den kvalitet også Arild Arnardo er fanebærer for. Og i sin jubileumsforestilling gjenspeiles nettopp dette; 60 år i gledens tjeneste!

Forrige artikkel:Arven fra SyllingNeste artikkel:Hva stemmer liungene?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode