Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Grensesprengende underholdning

Cirkus Arnardo i Lier i dag med den ildsprutende sensasjon Anatali Joukov: Mannen som drikker jetflydrivstoff og som forvandles til "Den menneskelige vulkan"

Igjen har Norges Cirkus Arnardo satt dagsorden for grensesprengende underholdning.

Arnardos 60-års jubileumsforestilling er bokstavelig talt en het opplevelse som raskt gir publikum en ”du tror det ikke før du får se det” assosiasjon.

- Helt siden jeg var liten gutt og min far startet Cirkus Arnardo i 1949 har jeg sett og opplevd det meste, faktisk har rundt 1.500 forskjellige artister opptrådt i vår manesje. Men dette savner sidestykke, sier cirkusdirektør Arild Arnardo. Og det han sikter til er intet mindre enn en levende vulkan. For det er nettopp det russiske Anatoli Joukov er.

Ildsøyler

- Han begynner som en vannfontene, og allerede da forstår publikum at dette er noe de ikke har sett før. Videre utvikler det hele seg når mannen setter i gang med å drikke litervis av væske, nærmere bestemt drivstoff til jetfly. Deretter lager han den ene ildfontenen etter den andre høyt opp mot cirkuskuppelen. Absolutt en vandrende vulkan i ordenes rette betydning, og av det mest ekstreme jeg har sett.

- En kjenner godt varmen etter at Joukov har vært i ilden, for å si det slik. Og så er det jo ikke ofte en cirkusdirektør må på en flyplass for å skaffe rekvisitter, men det måtte altså til for å få drivstoff til mannen, ler Arild Arnardo hjertelig.
- Men det publikum faktisk er vitner til er fakirkunst i sin opprinnelse. Anatoli Joukov tar ikke bare en munnfull, men magefull ekstremt brennbar væske. Det var slik denne kunstformen opprinnelig ble utført, legger Arild Arnardo til.

Dobbelt moro

Det er ikke bare Anatoli Joukov som får publikum og presse til å juble etter jubileumsforestillingen Arild Arnardo har satt sammen når Norges Cirkus Arnardo tar den norske landeveien fatt i sitt sekstiende år. Menyen er både variert og påkostet. Mye av ”limet” i forestillingen står de to klovnene Jimmy fra Italia, og Francesco fra Frankrike for. To klovner gir dobbelt så mye moro, og nettopp
moro blir det når de to får fritt spillerom i manesjen.
Til og med Are Arnardo får gjennomgå i en vannlek som setter latterdøren på vidt gap. To klovner av ypperste cirkustradisjon med en lun humor. En blir raskt glade i disse to herrene.

Også en verdensmester har Cirkus Arnardo med denne gangen. Paul Chen utfører avanserte spins, twists og flip tricks på ett hjul. Her går det i høyde og lengde med ekstrem presisjon og konsentrasjon. Beherskelse av balanse gis en ny betydning hos Paul Chen. Det samme kan sies også om Glen Nicolodi. Her snakker vi om håndstandsakrobatikk av høy klasse i et lunt nummer hvor han får assistanse av sin sjarmerende hund, der de to går i trappen, begge på ”forpotene”. Han er femte generasjon i en italiensk artistfamilie som i 150 år har lagt verden for sine føtter, eller rettere sagt; verden for sine hender.

Samstemt beherskelse

”The Chinese flying jojo”, mer kjent som diabolos, står sentralt når Huachen Acrobatic Troupe, fra nettopp Folkerepublikken Kina entrer manesjen. Her går det fort når artistene trakterer sine diabolos med en frapperende teknikk, samstemt og flerstemt på originalspråket fra tiden tilbake til Ming-dynastiets Kina. Også ballsjonglering av høy vanskelighetsgrad blir vakkert utført av Huachen
Acrobatic Troupe. En ballbeherskelse Beckham kan misunne?

Poesi og magi

Også i år blir det poesi under cirkushimmelen. Duo Splash skaper en fullkommen romantisk og energisk magi i sin kreative luftakrobatikk. Grasiøst og estetisk vakkert, men i nifs høyde.
At Cirkus Arnardo er en ekte tradisjonsbærer er noe det norske publikum vet å sette pris på. Og det er litt spesielt at Are og Paolina Arnardo, som har tatt magi- og illusjonshansken opp etter bestefar Arne, faktisk tryller fjerde generasjon Arnardo inn i manesjen for første gang. Are, Paolina og barna Luigi og Shannon tar publikum med inn i Arnardos magiske verden. Gärtners elefanter og ponnier er selvfølgelig med.

Ekte tradisjonsbærer

Helt siden Arne Arnardo introduserte Cirkus Arnardo for sitt første publikum i eget telt, i Kongsvinger 29. april 1949, har Cirkus Arnardo fått mange laurbær, men uten å hvile på dem. 60 år fargerik historie og erfaring gjør Cirkus Arnardo til en tradisjonsbærer av ekte cirkusglede. Noe som borger for den kvalitet også Arild Arnardo er fanebærer for. Og i sin jubileumsforestilling gjenspeiles nettopp dette; 60 år i gledens tjeneste!

Flere saker fra arkivet

Arnardo tilbake til Lier

Luigi Arnardo (12) følger i oldefars fotspor, og lørdag 14. juli gjester sirkuset Lier.

Arnardo med breakdancere

Cirkus Arnardos nye forestilling inneholder spennende artister som er nøye utvalgt for å være tro mot den tradisjonelle Arnardo-atmosfæren. Tirsdag kommer de til Lier.

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

Femåring berget tafatt show

Cirkus Arnardo med svært ordinær forestilling, gutt på ca 5 reddet kvelden.

For en klovn!

Fumagalli, klovnen med det tøffe håret var dråpen som gjorde kveldens Cirkusforestilling på Sjåstad til suksess. Det var mange imponerende nummer, mye spennende både for store og små, men det var klovnen som var den geniale.

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Norges første el-bil med blålys?

Drammensregionens brannvesens nyeste bil er en el-bil! Bak rattet: Overbrannmester Robert Kjærstad-Petterson.

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

Tøff i tryne på nett!

Ukens petitskribent, Tonje Evju, skriver her om anonyme nettbøller-

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Petit

Petiten er skrevet av Martin Lerberg Fossum, student ved Journalisthøyskolen i Oslo

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Optimistene har ansvaret

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug, medlem av kommunestyret og formannskapet

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Den magiske lille hvite ballen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling.

St. Hallvardspillet 2008

God stemning på Gilhusodden

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Virker samlende på bygdene

Nils Ole Oftebro har tro på den betydning St Hallvardspillet kan få for Lier og distriktet

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Foreldrene har hovedansvaret

I ukens petit skriver Nina E. Johnsen om mobbing

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Veteranene holder koken

Ekteparet Frances Lutken og Arild Pedersen har vært med helt siden Kanada Rundt startet i 1981

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Har du tid?

Tidsklemma fra et annet perspektiv.

Dansegalla i St Hallvardshallen

Flere enn 800 deltok i det populære arrangementet

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

I fokus på Ullevaal i dag

Dommerne Odd Arne Vangen (tv på bildet) og Kristoffer Helgerud er godt forberedte til dagens kamp mellom Vålerenga og Aalesund

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Som sild i tønne på Lierbyen skole.

Nesten 250 hadde funnet veien til årets Sild og Jazz på Lierbyen skole.

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Godt nyttår! Enig……?

Kommentarfeltet

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Publikum søkes

Førstkommende lørdag blir det skifest ved Hegg skole. - Vi lover holmenkollstemning, sier skigeneral Jostein S. Hoset.

Førsteklasses fra 9. klasse

Onsdag kveld holdt 9. klasse ved Sylling skole julekonsert til inntekt for sin egen Polen-tur. Konserten er bare ett av mange inntektsbringende tiltak for å kunne gjennomføre en åtte dagers tur med Aktive Fredsreiser i høstferien 2008.

Blomster til Knut A. Andersen

Å gi Knut A. Andersen en blomsterbukett er en tidkrevende oppgave. Når han endelig får den, har du en følelse at han skulle hatt to.

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Lier Kammerkor i Frogner kirke

Vakker og stilig førjulskonsert

Har vi et felles ansvar for et mer bevisst og varmere samfunn?

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, leder av Buskerud Venstre, kommunestyre- og formannskapsmedlem i Lier, bosatt på Gullaug.

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Og vinnerne er ...

Liers mest populære serveringssted ligger på Lierskogen. Vinneren av Liernetts meningsmåling foreslo Heg Gjestgiveri. Selv bor han i Sylling.

Varsleren

Karin Fossum skriver igjen

Vestlandske kristenfundamentalister

Hvilken historie ville du ha valgt? Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling.

En godbit på bygdetunet.

Knut A. Andersen blir sjelden observert uten et enkelt videokamera i en stropp rundt halsen

Negativ til bygging av kulturhus nå

Kirsti Marie Lager Lyngås (Sp) skriver at regnestykket ikke går opp i sitt leserinnlegg.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Borgerplikt

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, pensjonist, Nordal

"Det var en gang -----"

Bare en times biltur unna kan du oppleve eventyrene i de rette omgivelser ---

En fornemmelse av å være menneske

Nå bør folk kjenne sin besøkelsestid og ta turen til de lokale kunstnerne som er med på kunstmønstringen ”Rett Vest”. Til helga står atelierer og gallerier åpne, og publikum får møte kunstnere og høre - og kanskje se hvordan kunsten blir til.

Jomfru Maria og Vice Versa

Søndag kveld ble 116 betalende publikummere i Sjåstad kirke hensatt helt tilbake til det 14. århundre.

Med Grimsrud til Fjulsrud

Per Grimsrud etterlot seg en litterær arv bestående av alt fra store skjønnlitterære verk til vers, sangtekster, prologer og tekster fra livet i Lier. I boka "Lier i våre hjerter" finner vi eksempler på det meste.

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Angriper Høyre

- Hva vil Lier Høyre egentlig med Lierhallen, spør Per Larsen, instruktør i Drammen og Omgen Bekhterevforening.

- Den som intet sår, intet høster ...

Innlegg fra Mathias B. Dannevig (AP).

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Full stopp igjen for Toget

Toget på gamle Lier stasjon er stengt ”på grunn av lang juleferie”. Intet tyder på at det åpner igjen på nyåret.

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

Bort i svarte natta

Fredag 13. mars er siste sjansen ti å se ”Blott til lyst" sin forestilling på dramascenen på Stoppen Vi var på premieren onsdag kveld

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

”Don’t die”

Ukens petit er av Rune Elven

Lev med og i tiden

Ukens petit er ved Rune T. Berg

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Søker teatersjefstilling

Ekteparet Hanne Brincker Fjerdingstad (37) og Ketil Kolstad (35), som i disse dager flytter til Lierstranda, er blant de ni søkerne til å lede Nord-Trøndelag Teater.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Et sangerliv - ukas petit av Thorvald Lerberg

Medalje for 30 års innsats i Sylling sangkor

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Guttekonferansen- Folk på Guttekonferansen

26.10.06 var det klart for den ettertraktede Guttekonferansen. Gutter fra 9. og 10. klasse i Lier skulle være en hel dag sammen med mye bråk og moro.

Tilbake til skolen

Tidligere elever på Vivelstadskolen tilbake i klasserommet. Denne gangen på Bygdetunet

Køkultur

Køen er et fenomen som oppstår når man vil fordele goder etter ”først til mølla-prinsippet”.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

Sara sover

Ny gripende forestilling fra Brageteateret

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

Snørr og barter, - et vanskelig skille.

Av ordfører Ulla Nævestad

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Mer sambruk

- Det er plass til både publikummere og svømmeklubben enda flere timer i uken, uttaler Tor B. Heiberg, leder i klubben.

Mangfoldsåret på Bygdetunet

Søndag åpner Bygdetunet grinda for sommerens utstillng som skal sette søkelyset på det kulturelle mangfoldet i bygda

Det kom et skip til Bjørgvin

I ukens petit reflekterer Svend Asbjørn Sylling rundt globaliseringen

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Knurring og bjeffing i nattemørket

- Jeg lå varm og søvrig i senga i går natt etter å ha lest i KK om at jenter må bli mer hund; knurre litt, bjeffe litt, skriver Elin Fauske i Ukens petit.

Påsken i ord og toner

Tranby kirke, søndag 30.april 2006

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

Underholdningsbehov

Ukens petit av Rune Elven

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.