Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a6b76127f0d3a069fdf4f10be4cb465d

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Etter å ha vært en av de første som står på scenen under årets Sweden Rock - for øvrig med et forrykende show - holder tyske Doro Pesch, også kjent som "The Queen of Metal", pressekonferanse.

Den aller første konserten Doro holdt, var en ganske spesiell opplevelse, forteller hun. Hun var 16 år og spilte på en punk klubb. Den gang gikk ikke punkere og metallfolk overens overhode, så det var en del tumulter og uoverensstemmelser blant publikum. En beruset publikummer sto faktisk under hele konserten og pekte på Doro med en pistol, og det var ikke mulig for vaktene å få tatt denne fra han før etter konserten var avsluttet. Da de endelig fikk tatt fra han pistolen, viste det seg at den faktisk var ladd!

Det blir en del spørsmål om hennes opprinnelige band, Warlock, som slo igjennom på 80-tallet med sangen "All we are". Slageren er alltid med som en av høydepunktene under alle hennes konserter, selv om det ikke er det samme bandet eller navnet Warlock de nå opptrer med. Men Doro ser på Warlocks sanger som sine egne, derfor spiller hun dem fortsatt. De mistet navnet Warlock i 1988, men hun ligger i juridiske forhandlinger om å få det tilbake, så det er muligheter for at Doro etter hvert igjen vil kalle seg og bandet sitt for Warlock.

De siste 18 månedene har det ikke vært noe fritid. Doro og bandet har reist rundt på turne i Europa og i Russland, og i løpet av denne perioden har de tapet blant annet en konsert fra Barcelona samt laget en road movie som vil bli gitt ut som en dobbel DVD rundt juletider. Hun har også vært med på en film, Anouk, hvor hun spiller kriger. Hun har sett klipp fra filmen, sier hun, og er veldig fornøyd så langt. Filmen kommer trolig ut en gang i 2007.

Nå i sommer er det mange festivaljobber som står for tur. Det å spille på festivaler er viktig, mener Doro, for da får man spilt for mange og ikke bare "die-hard fansen". Men dette gjør også at hun er mer nervøs for en festivalkonsert enn hva hun er ellers. Hun synes også det er en god atmosfære på festivaler, både blant festivaldeltakerne og blant bandene som spiller der.

Til tross for sin harde musikk og et klart mannsdominert miljø, har den lille damen på kun 154 cm. beholdt sin femininitet, og hun er utrolig ydmyk og setter meget stor pris på sine fans, noe hun også viser til fulle. Hun blir behandlet med respekt både av sine kolleger og av sine fans.

Doro er Queen of Metal, det er det ingen tvil om!


Forrige artikkel:Pressekonferanse med Alice CooperNeste artikkel:Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode