Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Allen’s Pit er et typisk liveband som spiller rotekte blues, med hovdevekt på Chicago-tradisjonen. Dette er en utolige samspilt gjeng med et tøft og personlig uttrykk Bandet vektlegger det genuine bluesa utrykket kombinert med klassisk showmanship. Med sin karismatiske og kanondyktige vokalist i front, vil dette bandet garantert skape liv og røre i det norske bluesmiljøet i lang tid framover.

For alle som liker tøff og svingende blues med høy partyfaktor, er Allen’s Pit et band man absolutt må få med seg!

Allen

Norsk Blues Union og Union Blues Band – En kort presentasjon

Norske Bluesklubber tilsluttet Norsk Rockforbund samarbeider under navnet Norsk Blues Union. NBU består i dag av over 70 klubber fordelt over hele landet, med totalt 8000 registrerte medlemmer.

NBU ønsker med dette samarbeidet å skape et rikt og bærekraftig miljø for Blues i Norge, både for arrangører, utøvere og andre involverte. NBU har som grunnidé at norske bluesklubber skal fungere som en dynamisk enhet hvor alle våre medlemmer kan dra nytte av den entusiasme og kompetanse Unionens medlemskubber besitter.

Union Blues Band Et av Unionens viktigste satsingsfelt er å bidra til å rekruttere nye talenter til den norske bluesscene gjennom turneprosjektet Union Blues Band. Hvert år arrangerer Norsk Blues Union i samarbeid med Notodden Blues Festival bandkonkurransen Union Blues Cup, hvor vinnerbandet blir kåret til neste års Union Blues Band. NBU legger opp en turne for vinnerbandet som omfatter de fleste av Unionens medlemsklubber.

Flere saker fra arkivet

CD SLIPP fra Remme Brothers Band

Vi har den glede å presentere Remme Brothers band’s nye cd”

Remme brothers band til Notodden

Lierbandet hyret inn til bluesfestivalen.

BLUE ENERGY & BLUESKARUSELLEN

Tranby Pub Lørdag 25. September NB: På scenen kl. 21.00 TBKL har gleden av å presentere ikke mindre enn to band denne kvelden, begge sterke representanter for ovennevnte musikksjargong og velkjente ”partyfixers”…………

TRANBY BLUES & ROCK 2003!

Høstens største og mest eksklusive musikalske arrangement i regi av Tranby Bluesklubb, Lier i samarbeid med festkomiteen for Lierskogen dagen!

Joakim Tinderholt Express

Tranby Pub Lørdag 24. sept. På scenen kl. 22.00

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Vetrhus Bluesband

Tranby Pub Lørdag 20. Mars På scenen kl. 22.00

Dr Feelgood på Union scene

Jubilanten Tranby Bluesklubb holder koken og inviterer til nye konsertopplevelser

Remme Brothers Band på musikkverkstedet

Henning Remme tok med seg bandet og oppsøkte gamle stier i kveld. Ungdommen på musikkverkstedet fikk servert skikkelig blues - muligens for første gang.

BLUESKONSERT!

DR. BEKKEN & the BOOKERIZERS, Tranby Pub Lørdag 24. April På scenen kl. 22.00

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

BLUESKONSERT!

Kontrastenes aften - 2 band inntar Tranby pub.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Romjulsblues

Margit Bakken, Rita Engedalen og Remme Brothers band

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Blueskonsert, Steven Future band

Tranby Pub Lørdag 15. mai På scenen kl. 22.00

BLUESKONSERT!

Tiger City Jukes Tiger City Jukes har satt vårt publikum i ekstase en rekke ganger tidligere. Med sitt tette og gentlemans-stilige blues-show er disse gutta alltid en sikker vinner! Bandet er høyt profilert både i inn- og utland og spilles til og med på ”vanlige” radiostasjoner…..

Klarinett duo går videre

Agnes Skogmo og Jan Ivar Ugelstad imponerte med "Blues in b"

Remme Brothers Band spilte på Sjåstad

130 møtte opp for å høre bluesbandet Remme Brothers band på Sjåstad Samfunnshus

Lierbandet Evergary på Union Scene

Lierbandet Evergary er snart aktuelle med sin EP, og på fredag spiller de på Union Scene med Cato Salsa Experience.

Klarinettduo

Agnes Skogmo (13) klarinett jan Ivar Ugelstad (13) bassklarinett

Fyrverkeri av lys og lyd

I anledning 50-års jubileet til Tranby skolekorps var alle skolene på Tranby og Lierskogen invitert til en storslått Blues Brothers konsert i Tranbyhallen. Og skolekorpset leverte - igjen.

BLUESKONSERT!

“Tiger City Jukes”

Raga Rockers i Drammen

Med Hugo Alvarstein fra Sylling på gitar spilte Raga på Union Scene i Drammen

Elverock 30. august

Alt er klart for en alternativ festival på Tronstad på tampen av sommeren

Nødhjelp for nyskilte.

Drømmere & Drankere spiller på Tranby pub førstkommende lørdag (13/3). For dere som ikke må ha blues en lørdagskveld, kan dette bli en hyggelig og humoristisk kveld. Drømmere og Drankere er et morsomt hverdagslig og dyktig Lierband med lang historie, mye livsvisdom, mye humor og litt alvor.

TRANBY PUB LØRDAG 15.November

LØRDAG 15.November Sorry, folkens!

Blueskonsert - Triplet

"Triple T" er en erfaren trio som består av: Tore Slåttsveen, gitar og vokal, Terje Kjeldsberg, trommer og Tom Erik Sveum, bass - tre scenevante gutter stiller opp, med erfaring fra mange forskjellige band og stilarter, bla. "Little Andrew & The Bluemasters".

Jazz, soul, blues og sild

Lier Sanitetsforening og Lier Janitsjar kombinerer mat og musikk for 11. gang.

Ensom blues på Valstadhaug.

Om fjorårets konsert med Blueskarusellen var en suksess, må vi kunne kalle denne en fiasko. Vel 50 mennesker hadde møtt fram på Valstadhaug for å høre Blueskarusellen.

JB & the Delta Jukes

Tranby Blues Klubb, Lier, har gleden av å presentere en sprelsk mikstur av spilleglede og dårlig humor, blandet med forkjærlighet for blues, ragtime, hillbilly, dixieland og annen american music!

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Tradisjonell jazz i tråd med tradisjonen

Magnolia Jazzband gjester Sylling kirke mandag 20. august.

20 år med Rock

Lier musikkverksted fyller 20 år

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Sterk innsats av liungene

Ungdommens kulturmønstring - fylkesfinalen.

Ungdommens Kulturmønstring 2007

Fylkesmønstring i Drammen over tre dager Gi ungdommen en scene Slikt blir det resultater av

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Julekonsert i Tranby kirke

Repertoaret for Hennummusikkens julekonsert søndag 18. desember omfatter ikke bare julemusikk, men også rock og barokk, klassisk musikk og populærmusikk.

Deltakere UKM 2010

Hele 38 kulturelle innslag står på programmet i aulaen på St. Hallvard vgs. fredag 29. januar

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Improvisasjon og kreativitet

- Vi skal gi "smakebiter" fra forestillingen "jakten på Sylling-skurken" i morgen på Union scene, forteller instruktør Kjell Kristensen.

Martine Bekken vant på Kongsvinger

Seier til Martine Bekken på Blue Spirit i 1,20, DnB Nor Mini Prix under landsstevne på Kongsvinger i helgen.

Bildespesial, Blue Energy band

Vi presenterer vår første bildespesial. Det kommer stadig forespørsler om flere bilder fra arrangementer vi dekker. Om det er ønske om det, legger vi gjerne ut bildeserier. Vi kan også lage bildeserier med tanke på videre bruk, etter avtale. Dette må i så fall være avtalt på forhånd, slik at vi får tatt de bildene vi trenger.

Big Bull Band fylte Sjåstad samfunnshus

Vellykket countryfest på Sjåstad.

Kulturnatt

Lørdag blir det kulturarrangementer på 6 gårder i Lier.

Blueskonsert - Vibrokings

En drivende tett bluestrio bestående av tre rutinerte karer med flere tusen mil på veien. Er i disse dager ute på release-turne for sin nye London–produserte CD og Tranby Bluesklubb er ett av stoppe-stedene (se helside-annonse i siste Blues News!)

22. mai i Pigbeatens tegn

Lørdag 22 mai besøker verdens nest største Pigbeat- Band Tranby. Stedet er Tranby Pub og bandet er The Mighty Humburgers. Bandet som har som hovedmål å gjøre denne verdens jammerdal til en vesentlig mye bedre plass å være. Det gjør de med litt skitten, rå, partyrock med masse humør og spilleglede., eller pigbeat som de kaller det.

Storband til bygda

Holmestrand Storband, et av landets eldste storband, avlegger Sylling kirke en visitt søndag 26. april

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Støtt en god sak!

Liker du sild og jazz kan du samtidig gi ditt bidrag til bekjempelsen av kreft --

Pressemelding

“Seasick Steve and the Level Devils” Tranby Pub Lørdag 27. September På scenen kl. 22.00

Kvinnedagen 8. mars

I år blir det en annerledes markering i Drammen.

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

Blueskonsert - Eirik Bergene band

Tranby Pub Lørdag 24. januar På scenen kl. 22.00

25 år med rock på Hegg gamle skole

Det var i 1984 det hele startet og rockeverkstedet ble etablert.

Den kulturelle skolesekken er åpen

Usedvanlig dyktige utøvere fra Rikskonsertene lagde tirsdag to flotte forestillinger med Ella Fitzgerald som tema i Tranbyhallen.

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Ukjentfestivalen og Shoot the Breeze

Ukjentfestivalen og Buddy presenterer ukentlig dyktige uetablerte artister på scenen. Først ut er Shoot the Breeze.

BLUESKONSERT!

DESERT BREEZE Bluesrock og amerikansk sørstatsrock er det som gjelder når ”Desert Breeze” går på scenen. Bandet fremfører musikken tett, ryddig og kompromissløst. Låter fra artister som ZZ-Top, Eric Clapton/Cream, Ry Cooder, Bad Company og Lynyrd Skynyrd er eksempler på hva som er på repertoaret. Dette borger for en variert konsertopplevelse og et spennende lydbilde.

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

Remme Brothers på Notodden bluesfestival?

Du kan være med å stemme Lierbandet til Notodden

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

The Battle of the Bands 09

Den Store Scenekampen på Lier Musikkverksted fredag kl. 18.30

Julekonsert med afrikansk vri

Tranby skolekorps lager en utradisjonell julekonsert med afrikanske kostymer sammen med den kjente jazzgruppa Brazz Brothers.

- En glede å være leder

Det sa Robert Blåhella til Liernett under Bluesklubbens 10-årsjubileet på Vestre Renskau Gård, der han mottok æresmedlemskap.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Trollspill, Den gode Askeladd til Bygdetunet?

Tegra - teater gjennomførte to ulike, men vellykkete forestillinger på Egge gård i helga. Trollspillet til liungen Erik Eriksen er langt fra utspilt.

Rapport fra landsstevne i sprang

Mange lokale ryttere med

Battle of the bands

"Inferno" skal i studio

Gikk videre til landsfinalen i UKM

Johanne Eikå Bergill (15) fra Tranby ble den eneste fra Lier som gikk videre til landsfinalen i UKM.

Jubilanten er fortsatt ung og sprek

Musikkverkstedet 20 år

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

Jazzfolket i Sylling inviterer

Magnolia jazzband med solist Anne Marte Slinning spiller i Sylling kirke tirsdag kveld.

Muligheter og inkludering

- Vi inviterer til å diskutere minoritetskvinners møte med det norske samfunnet i kveld, sier Janicke Solheim (på bildet th) fra Lier, og som er leder av kvinnepolitisk utvalg i Buskerud SV.

Vil ha økologisk matsenter eller -butikk

Lier kommune vil ha tiltak for å sikre at økologiske matvarer når frem til forbrukerne. Det byr på betydelige utfordringer.

Battle of the bands

Stor konsert på Lier musikkverksted fredag 18:30

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Novemberrock på gamle Hegg

– Fjorten band skal på scenen i kveld, og konserten blir en opplevelse som varmer i høstmørket.

Remme Brothers Band til Sjåstad

Endelig blir det fest på Sjåstad Samfunnshus. Sett av Lørdag den 12 mai. Da kommer Remme Brothers Band.

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

The English Pier

På Pieren i Eastbourne har ”spillegale" liunger gjennom en årrekke brukt tusener

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

St. Hallvardelever i Frogner kirke

Korister fra Musikklinjen på St. Hallvard deltar sammen med band og solister i kveld.