Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

«Jojo- band» og «Ups and Downs» fulgte opp fjorårets suksess og leverte et nytt stort show. Sammen med bluessangerinnene Rita Engerdalen og Margit Bakken gjorde de en konsert jeg vil huske lenge. Dette var svært bra.

Spilleglede og engasjement har alltid vært Liunggjengens varemerke. Nå vil jeg gjerne plusse på at de musikalsk begynner å bli meget solide. Det svinger virkelig av begge bandene. Engerdalen og Bakken gjorde også en meget solid opptreden, og publikum i Sylling fikk full valuta for pengene.

Ett av høydepunktene var Oda Wågsås sin tolkning av Janis Joplin, med Bluessangerinnene som komp og kor. Oda trollbandt publikum med sin tolkning av Joplin, og selv de svært meriterte proffene lot seg rive med.

Nevnes må også Bent Bredesen, som uforberedt ble ropt opp på scenen av tidligere bandkollega Margit Bakken. Bredesen kan blues helt ut i fingertuppene. Det var det ikke mange i salen som visste.

Jeg har alltid likt Liunggjengen, og blir mer imponert for hver gang. Dette er de morsomste konsertene jeg skriver fra. Hadde jeg hatt terningkast hadde det blitt en klar sekser. Takk for i kveld.

1/29 (RUE_4110.jpg)
2/29 (RUE_4117.jpg)
3/29 (RUE_4131.jpg)
4/29 (RUE_4151.jpg)
5/29 (RUE_4154.jpg)
6/29 (RUE_4155.jpg)
7/29 (RUE_4179.jpg)
8/29 (RUE_4187.jpg)
9/29 (RUE_4189.jpg)
10/29 (RUE_4205.jpg)
11/29 (RUE_4213.jpg)
12/29 (RUE_4216.jpg)
13/29 (RUE_4220.jpg)
14/29 (RUE_4225.jpg)
15/29 (RUE_4246.jpg)
16/29 (RUE_4271.jpg)
17/29 (RUE_4294.jpg)
18/29 (RUE_4298.jpg)
19/29 (RUE_4300.jpg)
20/29 (RUE_4322.jpg)
21/29 (RUE_4324.jpg)
22/29 (RUE_4334.jpg)
23/29 (RUE_4352.jpg)
24/29 (RUE_4355.jpg)
25/29 (RUE_4357.jpg)
26/29 (RUE_4360.jpg)
27/29 (RUE_4366.jpg)
28/29 (RUE_4385.jpg)
29/29 (ingress.jpg)
Liunggjengen

2 kommentarer

Torsdag 19. oktober 2006 21:10: Sylling-beboer.
Helt enig Rune. Sjelden får man så flott blues sammen med to så engasjerte band. Den musikkglede som ble vist oss som var tilstede,bør være til ettertanke for alle av oss. Bare så synd at det ikke var flere fra Sylling i salen. For hundre kroner kunne dere fått en flott opplevelse. Den satte seg virkelig fast. Smil og godt humør smitter. Takk !!
Lørdag 21. oktober 2006 18:01: Anomym
Det er menge konserter rundt i Lier, men aldri er det mer morro å dra å høre på Liunggjengen...De er et supert band....Ønsker deg og Liungene en fortsatt fin høst...Å lykke til, til Liunggjengen med nye prosjekter....Tusen hjertelig takk...

Flere saker fra arkivet

2 bluesdronninger til Sylling

Rita Engerdalen og Margitt bakken med akkustisk blå-time på onsdag.

Romjulsblues

Margit Bakken, Rita Engedalen og Remme Brothers band

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Rock, rap og listepop

En konsert du bør få med deg

TRANBY BLUES & ROCK 2003!

Høstens største og mest eksklusive musikalske arrangement i regi av Tranby Bluesklubb, Lier i samarbeid med festkomiteen for Lierskogen dagen!

Liunggjengen mottok kulturprisen

- Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har som kultursjef, sa Ingeborg Rivelsrud, som greit og ryddig loset oss gjennom et arrangement med mange høydepunkter. Vi får håpe politikerne i disse ulvetider vil prioritere kulturen slik at vi også i framtida vil kunne glede oss sammen med kultursjefen på en årlig utdeling av Kommunens kulturpris.

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

BLUESKONSERT!

Kontrastenes aften - 2 band inntar Tranby pub.

Liunggjengen feirer 15 års jubileum

Liunggjengen feirer 15 års jubileum i år, og vil markere det med en konsert 12.oktober kl 19:00 i Sylling Aula.

Da Liunggjengen møtte Wenche Foss

Tore Stustad, tidligere musikalsk leder av Liunggjengen, ser tilbake på møtet sommeren 2000.

2 band fra Lier skal spille i Estland.

Yoyo band og Upps with downs drar snart til Estland for å spille. Bedre ambasadører kan ikke Lier sende til utlandet. Både på og utenfor scenen er dette en praktfull gjeng.

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

Ungdommelig glede i Aulaen

Musikkverktedets leder Mari Grimsrud gikk nokså avslappet rundt og smilte og spiste vafler, en indikasjon på en vellykket kulturmønstring for kommunens unge lovende kulturuttøvere

For en klovn!

Fumagalli, klovnen med det tøffe håret var dråpen som gjorde kveldens Cirkusforestilling på Sjåstad til suksess. Det var mange imponerende nummer, mye spennende både for store og små, men det var klovnen som var den geniale.

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

STØTTEKONSERT

STØTTEKONSERT FLOMOFRENE I SØRØST-ASIA Tranbyhallen (Rusfritt ) Fredag 7.Januar kl.18:00

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Konsert i kveld

Liunggjengen holder i kveld konsert på Lierbyen skole, kafeteriaen. Gjesteartister er Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Thank YOU for the music!

Aulaen på St. Hallvard var smekkfull og publikum var usedvanlig godt fornøyd med en tvers igjennom flott konsert. Kveldens tema var ABBA, et band som ikke trenger noen nærmere presentasjon.

17 år med fulle hus.

Magnolia Jazzband spilte tidligere denne uken for 17 gang i Sylling. Det har for lengst blitt tradisjon at det populære jazzbandet tar med seg en internasjonal stjerne og spiller en kveld i Kirka.

Flott konsert i Sylling

Magnolia Jazzband med Lillian Bouttè i Sylling kirke

Battle of the bands

Stor konsert på Lier musikkverksted fredag 18:30

- Mye bedre dere!

Engasjementet var på topp hos instruktør Turid Jørgensen Rivrud som sammen med kollega Bent Bredesen og niendeklassingene ved Lierbyen skole øvde før premièren på årets musikal.

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Vice Versa

Et kor for oss, et kor for deg. Vice Versa synger seg opp mot jubileumskonsert. Den blir lørdag 8. november på Haugestad.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

Fyrverkeri av lys og lyd

I anledning 50-års jubileet til Tranby skolekorps var alle skolene på Tranby og Lierskogen invitert til en storslått Blues Brothers konsert i Tranbyhallen. Og skolekorpset leverte - igjen.

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Suksess for musikalen

Musikalen som ble holdt både i går og i dag på Lierbyen ungdomsskole, ble en stor suksess med fulle hus!

Strålende av 2XEidsvåg

Først spilte Inga Eidsvåg fra Sylling. Som vanlig var publikum storfornøyd med den særs dyktige 15- åringen. Så var det Bjørns tur.

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Ensom blues på Valstadhaug.

Om fjorårets konsert med Blueskarusellen var en suksess, må vi kunne kalle denne en fiasko. Vel 50 mennesker hadde møtt fram på Valstadhaug for å høre Blueskarusellen.

BLUESKONSERT!

Tiger City Jukes Tiger City Jukes har satt vårt publikum i ekstase en rekke ganger tidligere. Med sitt tette og gentlemans-stilige blues-show er disse gutta alltid en sikker vinner! Bandet er høyt profilert både i inn- og utland og spilles til og med på ”vanlige” radiostasjoner…..

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Tvilsomt om Liungen rykker opp

Sesongens andre tap for serieleder Mjøndalen i kveld.

Tok Union Scene med storm

Det var kun ståplasser å oppdrive på Tranby Skolekorps store Blues Brothers konsert på Union Scene i Drammen søndag kveld.

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Hederlig omtale

UKM er ferdig for i år, i alle fall for de fleste. Noen skal videre til Drammen – andre må dra hjem med minnet om en stor kveld i aulaen på St. Hallvard.

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Pressemelding om spennende kommunalt initiativ:

FRITIDSMESSE FOR FUNKSJONSHEMMEDE

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Uten suksess i tre OL

Du så han på TV på lørdag som ekspertkommentator i studio. Per Bergerud fra Svene i Numdal, bosatt på Lierskogen i mange år, lyktes verken i Innsbruck (1976), Lake Placid (1980) eller Sarajevo (1984). Men før han la opp ble det både gull og bronse i VM i 1985.

Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P

fredag 9. juni 2006

Big Bull Band fylte Sjåstad samfunnshus

Vellykket countryfest på Sjåstad.

Trollbandt publikum nok en gang

UKM-publikumet ble imponert over sangfulgen Martine Rønning (10) fra Lierskogen i fjor. I år var hun tilbake i aulaen på St. Hallvard vgs.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Baconrock på Tranby

The Mighty Humburgers spilte i går kveld for et fåtallig publikum på Tranby pub. Stemningen var bra den, men det er begrenset hvor mye leven 20 mennesker kan stelle i stand.

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

En natt i Trollheimen

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, opprinnelig fra Hurum, bosatt i mange år i Sylling, nå pensjonist på Beito.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Stemningsfull juleavslutning med kulturskolen

I går kveld var det julekonsert i Frogner kirke. I løpet av en drøy time ble det presentert et variert program. Det er mye musikalsk talent i Lier.

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

Novemberrock på gamle Hegg

– Fjorten band skal på scenen i kveld, og konserten blir en opplevelse som varmer i høstmørket.

Tøft, men fair

Uavgjort i slaget om Lier

Håpet lever

Tumaini group imponerte i Sylling

Høstkonsert på Hennummarka skole

Mandag inviterte Hennummusikken til konsert i gymsalen på Hennummarka skole.

Beatles på Stoppen

Resultatet av et spennende samarbeid mellom rockemusikere og skolemusikanter presenteres på søndag

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Vetrhus Bluesband

Tranby Pub Lørdag 20. Mars På scenen kl. 22.00

The Battle of the Bands 09

Den Store Scenekampen på Lier Musikkverksted fredag kl. 18.30

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

Publikum søkes

Førstkommende lørdag blir det skifest ved Hegg skole. - Vi lover holmenkollstemning, sier skigeneral Jostein S. Hoset.

Åpen scene!

Nok en gang var det duket for ”Åpen Scene” på Gamle Hegg i kveld - et begrep som blir mer og mer kjent blant bygdas befolkning.

En stein i veggen

Denne må du få med deg.

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

Månedens blomst til Mari Grimsrud

Septemberblomst til rockens grand ”old” lady

BLUE ENERGY & BLUESKARUSELLEN

Tranby Pub Lørdag 25. September NB: På scenen kl. 21.00 TBKL har gleden av å presentere ikke mindre enn to band denne kvelden, begge sterke representanter for ovennevnte musikksjargong og velkjente ”partyfixers”…………

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Sara sover

Ny gripende forestilling fra Brageteateret

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Løp Bodø i senk

Lier G 16 var i peroder av andre omgang fullstendige suverene i kveldens kamp ---

Skiglede i solskinn

Her er tre svært fornøyde deltakere etter vinterens vellykkede karusellrenn på Øverskogen.

To kor fra Lier åpnet Soloppgangskonserten

Denne helgen holder Norges Korforbunds avdeling i Buskerud en to dagers 'korvake' for å feire sine første 20 år. Lier er godt representert.

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Jazz i Sylling for 21. gang

Magnolia Jazzband, med solist Anne Marte Slinning, leverte som forventet til et entusiastisk og trofast publikum.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Julevandring og konserter på tredje adventsøndag

Søndag kveld var det var fakkelvandring til Øvre Hval, og det var julekonserter i Tranby kirke. Publikum sluttet som vanlig godt opp om arrangementene.

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Ny klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling og Modum Friidrettsklubb hadde en meget god debut på Hytteplanmila på Ringerike

Nødhjelp for nyskilte.

Drømmere & Drankere spiller på Tranby pub førstkommende lørdag (13/3). For dere som ikke må ha blues en lørdagskveld, kan dette bli en hyggelig og humoristisk kveld. Drømmere og Drankere er et morsomt hverdagslig og dyktig Lierband med lang historie, mye livsvisdom, mye humor og litt alvor.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Fremmet demokratiske holdninger og verdier

- Med Terje Sagvoldens altfor tidlige bortgang har Lierskogen-samfunnet mistet en fremtredende spiller i det politiske miljøet, skriver Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård E Strand.

Sjåstad sanitetsforening med støtte til kreftsaken

Og slik gjorde de det. Mannekengoppvisning, med spenstige damer fra egen forening på catwalken akkompagnert av liflig pianomusikk. Sylling sangkor i hver ende av arrangementet. På bordene en samling kaker, bløte og myke, som bare kan oppleves hver gang Sjåstadsaniteten står for arrangementet. Under hver kaffekopp lå egne sanger skrevet for anledningen. Bordene var pyntet med arrangørens logo og friske blomster. Scenegulvet var tettpakket med flotte gevinster, og i salen var ingen stol ledig. Alt var godt annonsert, og arrangementet var bare ett av mange på en tettskreven årsplan. Slik skal det gjøres.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Konserten som ikke vil dø

Tradjazzen har solid rotfeste i Sylling. Slik var konklusjonen etter at Magnolia Jazzband i år besøkte bygda for 15. gang. Først med en svingende kirkekonsert for en mer enn fullsatt kirke, så profankonsert på plenen til Turid og Simen Myhrene.