Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bf0674c1fd7d2958e3a8471b2c022b7b

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Puslespill er ei plate der de presenterer sitt klassiske repertoar. Fra barokken til moderne tider, på et puslespill av ei plate. Nivået er som man kan forvente, dette er ei plate av unge musikere som nok er blant de ypperste i sitt årskull, dog ikke profesjonelle.

Barokkstykkene er ambisiøst arrangert, og noen ganger går det for fort i svingene. Dynamikken i musikken blir nok litt ofret for fart og spilleglede. Basslinjene i Bachs stykker blir litt upresise og man hører at det er amatører som spiller – til tross for en ungdommelig (svært positiv) respektløshet for det tunge materialet.

De moderne stykkene treffer meg bedre. Kanskje har jeg ikke øre for å høre nyansene i denne musikken, men for meg høres det meget bra ut.

Hvorfor bør man kjøpe denne plata? Jeg mener det har noe med lokal tilhørighet å gjøre. De 4 saksofoner er en så viktig del av et lite samfunn, at man bør unne seg å ha dem i samlinga. Dette er unge musikere man fort kan finne i større sammenhenger om man gir dem noen år. Hvor morsomt er det ikke da å ha den første innspillingen deres i platesamlinga? Defensivt nok er plata kun trykket i 200 eksemplarer, så her er det førstemann til mølla. Plata koster 100 kroner, er definitivt verdt det og kan kjøpes av gruppemedlemmene.

Medvirkende: Jon Foss- Skiftesvik, Tone Irene Røssum, Ida Lauritsen og Ingrid Elisabeth Skistad.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode