Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fab78bea00ea5fb320b4bfb5e77f6352

Fair play i Sylling IF

Onsdag 24 hadde Sylling IF kalt inn til konferanse om temaet ”fair play.” Hva er fair play? Hvordan kan ledere og aktive være med på å skape god stemning og vekst, på og utenfor banen?


initiativtaker Marit Bekken Nilsen får blomster.

Marit Bekken Nilsen er initiativtaker til dette opplegget. Hun spiller til daglig på jentelaget i fotball, ett av de lagene som har oppnådd best resultater de siste årene.


Ingunn Sørum. Superspiss i Liungen og vinner av fotballforbundets fair play- pris 2002

Ett av trekkplastrene var Ingunn Sørum. Liungens kaptein og beste spiller i fjor, snakket om hva hun la i begrepet fair play. Ingunn fikk NFF sin fair play- pris i 2002 og har markert seg som en særdeles ærlig og fair spiller. – Jeg blir flau når jeg ser voksne mannfolk falle for ingen ting, selv om de vet dette vises i reprisen på tv, sier hun. Ingunn fokuserte på ærlighet, filming og kapteinens rolle. – Det er viktig å jobbe mot bevisste handlinger som saboterer spillet.

Odd Arne Vangen, eliteseriedommer og Liung pekte på de voksnes ansvar som rollefigurer. –Når småunger kjefter ut dommeren på vei inn i garderoben, er ikke det oppførsel de har funnet på selv, de har lært det et sted. Holdninger starter i hjemmet, sa han, og påpekte foreldrenes ansvar for å skape gode holdninger hos unge utøvere.


Lisbeth Grøvdal, rektor ved Sylling skole

Skolens rektor, Lisbeth Grøvdal snakket om det å respektere hverandre. - Det er ikke hva vi sier som betyr noe når vi på skolen skal lære elever verdier, sa hun, det er hvordan vi oppfører oss som rollefigurer. Holdninger er hvordan vi oppfører oss i forhold til verdiene vi har definert.


Øivind Nilsen, trener for jentelaget.

Øivind Nilsen er trener for jentelaget i fotball. Han poengterte viktigheten av en god klubbkultur og det være et positivt eksempel.

Sylling IF har vært igjennom en turbulent periode. Negativ oppmerksomhet i media, utmeldelser og konflikt er det vi husker best fra året som gikk. Fair play- konferansen er et positivt tiltak undergruppene kan enes om. Det er ingen grunn til å rippe opp i hva som har vært, nå er det på tide å bygge verdier for framtida.

Jeg fikk være lydtekniker i går kveld. Jeg husker i farta ei ”lydteknikerhistorie” jeg mener oppsummerer noe viktig i lokalidretten. To musikere satt og så på en lydsjekk der en ivrig lydtekniker kommanderte et band rundt på scenen. ”Her er det tydelig at bandet er til for at teknikeren skal få vise hva han kan”, sa den ene.

Denne historia illustrerer hva jeg alltid har ment. Ledere og foreldre må aldri miste fokus på hvem idrettslaget er til for. Masseidretten er ikke en klatrestige for ivrige forståsegpåere som vil leve ut egne drømmer gjennom andre. Masseidretten er til for at de aktive skal ha det morsomt og bruke fritida meningsfylt. Det spiller liten rolle hvor mange som kommer på tv, eller hvor mange som blir ”gode”. Det som betyr noe er at ei bygd på landet har et positivt tilbud til de unge som ønsker å bruke fritida si konstruktivt.


Et panel med bred erfaring. Forskjellig innfallsvinkel, samme mål.

Det er hyggelig at Sylling IF igjen har positiv fokus, og at humøret er på vei inn igjen. Noen er borte, dem om det. Det er de som har stått av stormen og nå begynner arbeidet med å lage et best mulig tilbud for over 600 medlemmer som fortjener applaus i dag,

Rune Elven

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode