Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fcc7c98ae66cb4f772c82ce2194af7b5

Foretrekker en aktiv ferie

Familiefaren og fotballtreneren Øivind Nilsen, sykler gjerne i ferien. Han sykler gjerne mange dager uka, dersom han ikke er opptatt med Syllings G-14 eller j-16-lag. Sammen med sønnene sykler Øivind gjerne tur-retur til foreldrene i Andebu i Vestfold flere ganger i året. --- Men Anita, kona, kjører ”servicebilen”, smiler den populære vestfoldingen.

De fleste oss har forventninger om noen fine sommerdager. Mange har også fine sommerminner, ofte fra barndommens ”grønne daler”. Lier-nett presenterer noen liunger,deres gode sommerminner og forventninger om en fin ferie

Øivind Nilsen har bodd i Lier siden 1987, tre år på Tranby, nå bosatt i Fagerliåsen i Sylling. Han er avdelingsoverbioingeniør ved Sykehuset Buskerud. Aktiv fotballspiller har han vært, for blant andre, Elverum og Tønsberg Turn. For Tønsberg-klubben trente han også på skøyter. Noe motvillig må han oppgi at han har en uoffisiell pers på under 40 blank (!!) på 500-meter`n i et terstløp.

Han har C- trenerkompetanse i fotball. I fire-fem år har han stått i spissen for å skape et svært godt jentefotballmiljø i Øvre Lier. Det er faktisk Liers eneste J-16 lag. (Liungen har J 19)

-- Stammen av jentene som begynte er fortsatt med, sier Øivind tilfreds. -- I tillegg har vi fått med flere spillere. Seks av jentene har til og med begynt på B-kurs i fotball, legger han engasjerende til. Jentelaget leder serien. Han ser ikke bort fra at et par av jentene kan utvikle opp mot topp serienivå. I tillegg trener han altså et av Syllings guttelag. Han innrømmer at det er en drivkraft at to av barna hans spiller på hvert sitt lag.


-- Hva er ditt beste sommerminne?

-- Det må være fra mine tidlige barneår på Nøtterøy. Far drev noen år et ferjeselskap, Kaldnesferjen. Vi solgte is til de ferierende ute i Skjærgården fra en liten båt.


-- Hvor og hvordan ferierer du gjerne nå?

-- Det må bli en aktiv ferie, gjerne i fjellet, også gjerne medbrakt sykkel.


-- Hvilken sommermat med drikke foretrekker du?

-- Er det fint vær, er reker og hvitvin helt topp!


-- Hva vil du helst vise gjester på besøk i Lier?

-- En gang jeg hadde gjester leide jeg den gamle bussen av Arne Christoffer Karlsen i Sylling. De ble kjørt opp til Svarteberg. Derfra ble det en kort tur ut til Hørtekollen. Det var nydelig vær og praktfull sikt. Så avsluttet vi med å gå ned langs den blåmerka stien ned åsen. Og så er jo praktfulle Hørtekollen så nær boligen vår, så dette er svært fristende å gjenta, understreker han.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode