Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Idrettsmannen som utvandret

Liernett møtte i høst sivilingeniør Oddvar Helgesen (77) fra Kanada i Lier. Han emigrerte til USA for over femti år siden. Liernett fikk et møte med den gamle idrettsmannen og Arne Riddervold (tv), en av de mange friidrettskameratene fra gamle dager -

Arne Riddervold har gjort seg mest bemerket som en av drivkreftene i Sylling Sangkor og er fortsatt aktiv, 80 år gammel. Han ble belønnet med Kulturprisen i 1994 for sin årelange innsats. Arne Riddervold og Oddvar Helgesen tilhører ”gullalderen” i friidretten i Sylling.
Det var mange aktive friidrettsutøvere like etter krigen i Øvre Lier. Friidretten ble organisert som egen gruppe i Sylling IF fra 1954. Arne Riddervold og Oddvar Helgesen var to av mange i Lier som brukte fritida til å konkurrere. Riddervold deltok både i høyde og lengdesprang, mens han var i Tysklandbrigaden. Han var også en habil 800 meterløper. Den tre år yngre Oddvar Helgesen var aktiv uttøver både sommer og vinter. Men hans beste prestasjoner i Norge kom nok i skiløypa.

I høstsola dukker han noe forsinket opp etter å ha besøkt en gammel tante som bor ved Sylling skole. Det sies at man kunne se Audun Boysen (en av verden beste 800 meterløpere på femtitallet) på lang avstand komme gående opp Karl Johans gate i Oslo. Fjærlett, med en spenstig og nesten joggende gange. Det samme kan sies om den tidligere idrettsmannen, nå 77-årige Oddvar Helgesen, der han i en lett jakke krysser asfalten utenfor Sylling skole. Han var elev der under og like etter krigen.

På skoletrappa. Sylling skole oktober 2010. Arne Riddervold og Oddvar Helgesen minnes skoledagene på førtitallet.

Vi setter oss ved en av benkene på Sylling stadion. Han skuer utover banen. Som nevnt var det et flott friidrettsmiljø i Sylling for femti år siden. Oddvar var en av mange som konkurrerte på grusbanene i distriktet. I tillegg var Oddvar i landstoppen i langrenn. Han ble femtemann på 15 km under NM i langrenn i Mo i Rana i 1957. – Jeg husker jeg fikk nytrukken torsk til middag av vertskapet dagen før 15 kilometeren. Det må ha vært den gode fisken som gjorde at jeg presterte så godt, sier Oddvar og smiler.
– Men jeg ødela muskulaturen høsten 1957 med hardtrening på isete mark i åsene ovenfor Krokstadelva med den løpinga, forteller han. Så da VM-troppen ble tatt ut vinteren 1958 var Oddvar ikke aktuell kandidat.

.

 Bilde. Bildet er sannsynligvis tatt i 1956. (Foto: Erling Gurandsrud).
Foran f.v.: Henry Fossum (med vesle under armen), Oddvar Helgesen på sykkel.
Bak f.v.: Ola Isene, Arne Rabben, Kåre Opsahl, Egil Johansen, Knut Helgesen og Oddvar Torgersen.

Oddvar Torgersen (77), en av hans friidrettskamerater fra 50-tallet, har en bestetid på 10.9 på 100 meter. Han løp stafetter med Helgesen. Han minnes at navnebror Oddvar i Kanada var så god i terrengløpa at han som B-løper også utkonkurrerte løperne i A-klassen en gang. – Vi løp ofte Kanada rundt (samme løypa som dagens tradisjonsrike landeveisløp, red anm) for å få grunntrening, forteller Torgersen. – Og så avslutta vi med badstubad på Lierruta.
(Busselskapet A/S Lierruten fraktet passasjerer og gods på vestsida, mens Kr. Karlsens rutebildrift hadde konsesjon på østsida av dalen, før sistenevnte selskap kjøpte aksjemajoriteten i 1973 og dannet A/S Kr. Karlsens Bilruter).

Skolegang og jobber
Oddvar gikk sine sju år på folkeskole i Sylling. Han vokste opp med sammen med to brødre og fem søstre i inngangen til Trolldalen, like ved parkeringsplassen der hvor skiløypa starter. Søskenflokken hadde skolen som lekeplass både sommer som vinter. De fire-fem kilometerne til Sylling skole ga nok også god trening. I ungdomsårene jobbet han hos Helgeland i Drammen, startet som visergutt, senere ekspeditør,
Han gikk handelsskolen, der han lærte forretningsregnskap. Også lærte han engelsk på Friundervisningen.
Han jobbet senere på Mjøndalen Gummivarefabrikk som innkjøpsassistent. Han løp ofte gjennom marka fra Mjøndalen til Kanada over Slettfjell som trening før vintersesongen.
I april 1958 forlot 24 år gamle Oddvar familien i Norge for å prøve lykken i USA

Emigrerte

Ned SAS til New York og Greyhoundbuss endte han i Fargo i Nord-Dakota på våren 1958. Der bodde ei kusine, Clara Piepcorn og mannen hennes Donald. Der ble han boende til juni 1959.

Oddvar begynte å jobbe i Fargo Tank Company, 1. mars 1959, der han var med og bygde vannrør for motorveier og andre dreneringsanlegg.
Han begynte ingeniørstudier i september 1958 ved North Dakota State University i Fargo. Fra ettersommeren 1959 bodde han på skolen og jobbet med renhold og diverse vedlikeholdsjobber på universitet i helgene.
Det ble ingen studiegjeld, fordi han det første året også jobbet som drosjesjåfør og bilvasker ved siden av ingeniørstudiene som varte i fire og et halvt år. Han jobbet også i sommerferien for byggmester med bygging av bolighus på landet, sør for Fargo. Der var det fri kost og losji.

Sivilingeniør Oddvar Helgesen jobbet med veibygging i San Joaquindalen i delstaten California i til sammen sju og et halvt år. Der jobbet han med byggekontroll, prosjektering av veianlegg.

Oddvar og kona Audrey, fra Ada i Minnesota har vært bosatt i Bellevue utenfor Seattle fra 1982.
Sønnene, Finn og Stein er født i henholdsvis 1964 og 1967.

I 1970 tok han med kona Audrey og sønnene til Norge for å jobbe med motorveien fra Oslo til Kløfta.

Både sønnene og kona lærte norsk i løpet av de to årene de bodde i Norge. Deretter reiste de tilbake til California, De valgte å bosette ved Lake Tahoe som ligger på 1 959 meter over havet, på grensen mot Nevada der han var ansatt i et konsulentfirma.

- I 1975 og 1975 var det dårlige tider der borte, forteller Oddvar. – Jeg var uten fast jobb, men jobbet på egen hånd med diverse oppdrag som landmåling, kontroll av hus, oppstikking av tomter og som byggekontrollør for skolevesenet. Så fulgte seks år da jeg i tillegg som byggmester tegnet og bygde seks hus i området.

Oddvar bygde deres første hjem i Bellevue i 1982. De neste 10 årene jobbet han både som byggmester og arkitekt for større bolighus i området.

Han har vært pensjonist siden 2003. Men den svært spreke pensjonisten har jobbet litt med noen byggeprosjekter for de to sønnene som bor i nærheten.

Audrey og Oddvar har to barnebarn, Alyssa, 9 år og Annika 11 år.

Oddvar har holdt god kontakt med sine søsken og deres familier ved hyppige Norges-besøk opp gjennom årene. Fortsatt lever tre av de fem søstrene, mens han er eneste gjenlevende av de tre brødrene som vokste opp i Kanada med Trolldalen som "idrettsarena".

Idrettsprestasjoner:

Langrenn.
1957; 5. plass i NM 15 km i Mo i Rana (der Haakon Bruusveen vant foran Per Olsen, Olav Nedgården og Arne Haukås).

Han deltok i mange KM og NM-stafetter for Sylling IF.

Friidrett:
Bestenoteringer:
800 m: 1.56.7 (1957)
1500 m: 4.01.3 (1957)
3000 m: 8.54.6 (1957)
5000 m: 14.53.5 (våren 1960 i Sioux Falls, Sør-Dakota, i Norge hadde han bestenoteringen 15.37.0)
3 miles: 14.21.1 (Våren 1961 i Sioux Falls, S. Dakota)

Han konkurrerte i terrengløp på golfbaner og i parker i høstsesongene. Han slo alle i det første løpet i terrengløp høsten 1958. I vårsesongene deltok han både på 800 meter 1 500 meter og 3 000 meter hinder i delstatene Sør Dakota, Minnesota og Nebraska, og i Chicago.

Kilder: Jubileumskrift for Sylling Idrettforening 1927-1987. (Redaktør: Ragnar Hornstuen) 1987
Lier Bygdeleksikon (Per Otto Borgen) 1997

Friidrett Sylling Sylling IF

Flere saker fra arkivet

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Mot ei flott skihelg

Oddvar Nygaard og Arne Sand var to av skiløperne som fotograf og skribent Tom Helgesen møtte på den første skisøndagen i februar --

Oddvar Nygaard hedret

På en tilstelning i Drammen på onsdag fikk en av de mest markante langrennsløperne overrakt Sigvard Egges vandrepokal til odel og eie

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Var livredd rundt hver sving

Børre Næss var knappe meteren foran i mål, men toeren Kjell-Christian Markset var svært forbannet på arrangøren av Hauern, her representert med Geir Kihle, for manglende sikring i løypa.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Skifolket strømmet til Kanada

- Vi må jo bruke marka. Den ligger jo rett utenfor hjemmet vårt, sa brødrene Sondre (15) og Ole Thomas (18) Helgesen i skiløypa på vei hjem til middag. Flere titalls biler på parkeringsplassen vitnet om stor utfart på den første skisøndagen i Lier.

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Gammelrektoren fylte 80

Det var samlet mye skoleekspertise på Sylling skolepå tirsdag

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Dobbeltseier til Lier

- Jeg syntes det gikk veldig lett siste halvdelen, sa Arne Christoffer Sand etter å ha vært raskest av alle i Hauern, men andremann Anders Brun Hennum var også kjempefornøyd med sin prestasjon.

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Liung flyr innenriksruter i Afghanistan

Oddvar Grøstad, her fotografert under kirkeskipet som svever under taket i Dubais norske sjømannskirke, svever selv vanligvis mellom skyhøye fjell i Afghanistan.

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Valglistene 2007

Her er de fullstendige valglistene med alle de 235 kandidatene til kommunevalget i Lier

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Gjermund Sørsdal vant Kanada rundt.

Det var perfekte forhold for løping da Kanada rundt ble gjennomført for 24. gang. 81 deltakere løp enten 6 eller 12 kilometer.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Sylling sangkor 1974-2004

I Aulaen på St. Hallvard hadde over 300 mennesker i går kveld løst billett til jubileumskonserten til Sylling sangkor. De fremmøtte ble servert et variert repertoar, mye god sang og musikk og mang en god latter.

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

Bursdagfeiring i skibua

Månedens Blomst for september ble overrakt "Gårdgutta" på onsdag kveld. Blomsten ble sendt videre til eldste "gårdsgutt, Nils Haugen, som hadde spanderte både kaker og drikke etter treninga på Årkvisla

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Realistiske forhåpninger

- For at Tonje Evju (på bildet) skal kunne bli valgt til ordfører må vi søke samarbeid med sentrumspartiene, sier Jan Dybvik, leder av Arbeiderpartiets nominasjonskomitè.

Lettbeint håndballspiller

- Løpinga er en bihobby, sa Silje Bæra Hørthe som løp inn til ny rekord på sekskilometeren under Kanada rundt tirsdag kveld

Årets bokgave?

Tom Helgesen (bildet), med røtter i Kanada i Lier, er redaktør for nok et praktverk, Drammensvassdraget - fra fjord til fjell"

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Skei Grande til Drammen

- Venstres leder gjester under årsmøtet til Buskerud Venstre, forteller fylkesleder Rebecca Borsh (på bildet).

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Hederlig innsats

- Vi er kjempefornøyde med finaleplass, sier oppmann Hansen i Lier IL, til tross for at J-92 laget tapte 12-22 mot Tønsberg Turn i Sør-Norgescupen i håndball siste helg.

Gressbaneåpning på løkka

Snøen har nærmest smeltet i løpet av timer de siste dagene, men to gutter i Sylling klarte ikke å vente, så de startet opp å måke på lørdag -

17. mai i Sylling

Sylling

Kanada rundt - resultater

Kanada rundt ble i går arrangert for 25. gang. Her er resultatene fra gårsdagens dyst.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Rett fra skolen til Birken

Oddbjørn Haugen, sjåfør for birkebeinere fra Lier 10. året på rad, legger løperen klar for troppen som har Rena og Lillehammer som mål.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Gamle barn og små bestemødre

Ungdommen vil ingen ende ta.

Bilder og resultater fra Kanada Rundt

Her er resultatene og bildene fra Kanada Rundt 2006

Hyllet på Fornebu etter to gull

-- Jeg hadde ikke ventet den velkomsten, sier Sten Oluf Horn. Han minnes hjemkomsten til Fornebu etter dobbelt gull i Paralympics i Nagano i 1998. En hel buss med ordfører Ulla i spissen hadde møtt opp. De lokale toraderne sørget for flott stemning.

Ubrøyta løype gir ro --

Det ble en god gammeldags tur for skiløperne med Breiliflaka som mål på søndag --

Møttes igjen

Er man født og oppvokst på Øverskauen, da føler man ofte en dragning tilbake til røttene ved den gamle skolen --

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Godt støttapparat

Bilene var fulle av skiutstyr og bagasje, da noen Lierløperne dro av gårde til helgas Hovedlandsrenn i Steinkjer.

Sjekket løypa og testet formen

Liernett møtte fem av gårdsgutta, knappe tre døgn før Lierbygdas nye løpsfest, "Eggekollen opp" arrangeres.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Vant pokalen for 10 år siden

Thomas Røed fra Tranby fikk oppleve noe av det største en fotballspiller kan oppnå, å bli cupmester, men han er ikke den eneste liung som har vært aktør i en finale.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

- Et godt lag

Det sier Espen Lahnstein (her th) om de som er foreslått nominerte for Lier Senterparti til kommunevalget.

Foretrekker en aktiv ferie

Familiefaren og fotballtreneren Øivind Nilsen, sykler gjerne i ferien. Han sykler gjerne mange dager uka, dersom han ikke er opptatt med Syllings G-14 eller j-16-lag. Sammen med sønnene sykler Øivind gjerne tur-retur til foreldrene i Andebu i Vestfold flere ganger i året. --- Men Anita, kona, kjører ”servicebilen”, smiler den populære vestfoldingen.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Støre satte spor -

Utenriksministeren fikk dispensasjon for å starte en halvtime før i dag - Blir han førstemann i mål?

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

Den bevisstløse fotballen

Skal du bli en god vinner, må du lære å tape, sier Arne Møller (45), tidligere toppspiller og sportslig leder, utdannet fysioterapeut, nå forfatter, filosof og trener for Sandviken.

Fornøyde kunder

Butikksjef Ole-Morten Dyve og leder for Vangen Mat, Odd Arne Vangen kan gi kundene et langt bedre tilbud i utvidete og moderniserte lokaler.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Til Breili i morgen?

- Jeg hadde en strålende Breilitur fra Øverskogen sist helg, forteller Tom Helgesen.

Hobby og fritid går i ett

-- Å våkne til fuglesangen en morgen på Asdøltjern er det fineste om sommeren, sier den daglige lederen av Lierbussen. Arne Christoffer var den landets yngste leder av et busselskap, da han overtok i 1973, etter sin far, Kristoffer. Hans verdifulle samling av dokumenter, gjenstander og historier fra Lierbanen er overlatt Lier Historielag. Det er dermed slutt på hans eget museum i Sylling. -- Hobby og jobb er blitt en livsstil, sier han, som både er guide og sjåfør når Veteranbussen er på farten Lier rundt. Han er som et levende leksikon på lokalhistorie.

Trimmer og jurist blir pensjonist

Kjell Arne Reistad, kommuneadvokaten i Rådhusets 4. etasje, har trivdes med både jobb og trim i vel 17 år

Årets julegave for idrettsinteresserte?

Thorleiv Haug, brødrene Gjøslien, Hans Bjørnstad og Sten Stensen vokste opp i Lier.

Canada, where, or - eller Kanada, hvor

Svar på henvendelse: Til den kanadiske ambassaden og andre interesserte

Jens Bjørnå

35 år på Svangshagan/Sylling skole.

- Får mer enn du gir

Det er drivkraften for Randi Kristine Stustad Grøneng som har ledet tirsdagskafèen for eldre hele 924 ganger over 21 år i Sylling

Hjelper fire topputøvere

Odd Arne Vangen, elitedommer i fotball, til daglig kjøpmann i Sylling delte i kveld ut nye stipendier

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Jo, da skiføre fins ---

Løypene inn mot Nykjua og Fallet fristet dette trekløveret, Stine Moen, Kjersti Helgesen og Jan Asgeir Hansen, her ved en relativt godt besatt parkeringsplass i Kanada

Kjempebra for Sylling IF

- Vi har stor tro på at jobben hans vil bli en stor lettelse for oss tillitsvalgte, sier leder Hanne M. Gravdal etter at Odd Arne Vangen ble ansatt som daglig leder i foreningen.

Totalskadd,

Det brenner fortsatt i et bygg i Sylling sentrum --

Ny pers og klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling løp inn til femte beste tid i kvinneklassen under Sentrumsløpet

Litt ustabilt vær, men godt skiføre

God preparing, fin og bred løype lokket mange skiløperne til Kanada på søndag. Yngstemann vi møtte var Ole Aleksander Horn fra Øverskogen. Han er bare 5 og et halvt år, men elsker å gå på ski. Han tar med seg skia til Dambråtan barnehage hver dag. Så kommer han også fra en skiløperinteressert familie ----

Belønnet for innsatsen for Liers fremste kultursted

Sigurd Andresen fikk Månedens Blomst for atten års variert og nyttig dugnadsinnsats for historielag og bygdetun.

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Søskenpar vant igjen

Ådne Karlsen Bekkestad vant 6 km i suveren stil som i fjor. Søster Oda var også best blant kvinnene.

Olympisk deltakelse i 2016?

Ambisjonsnivået er høyt for søskenparet Kristin og Finn Olav Ulvund i Sylling --