Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4032151dda0faa4b33d3f4a4a6ff4b7c

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

I over 20 har Nils vært reiseleder på innleid buss for liunger og andre fra nærområdet. Broren Oddbjørn er også i år sjåfør. Bussen har plass til 55 passasjerer.

Nils går Birken for 29 gang i år. – Jeg har fått gått 100 mil i år, sier han om treningsgrunnlaget. Men mange andre veteraner sitter godt forberedt klokka 12 i dag på Stoppen. – Jeg går for min tiende klasseseier i år, sier Oddvar Nygaard i et intervju med Dagens Næringsliv. Han melder om at han er i knallform og at den som skal slå han må gå fort.
- Men se opp for Vidar Eriksrud, sier Nils Haugen. – Han slo Oddvar i nimila. Ellers har Nils Haugen også stor tro på at både Jon Sverre Evjen og Nils Ragnar Hennum vil oppnå fine plasseringer.
- Blant deltakerne som tar bussen til Rena der de overnatter er flere av Gårdsgutta, forteller Nils Haugen som selv er en av veteranene den gruppa også. 6-7 kvinneløpere er også med bussen.

Nysnøen
- Det gjør det bedre å gå for de gamle, sier Øivind Narjord som avsluttet sin lange karriere som turløper med sitt 50 (!) løp i fjor. – De slipper det glassharde sporet tidlig om morgenen ned mot Damlia etter å ha gått cirka to mil.
Øivind forsikrer at han ikke har noe ”abstinens” dagen før Birken. - Jeg var så innstilt på at det var slutt i fjor. Og dessuten har den skiveteranen og den tidligere treneren nok å gjøre med å holde styr på sauene på småbruket i Øverskogen. Øyvind har mange gode minner. Han deltok også i Monolittrennet på slutten av 1950-tallet der det ble et par 20. plasser. Og ikke minst var han med i trenerteamet under VM i Oslo i 1966, sammen med blant annet nylig avdøde rikstrener Oddmund Jensen.
Den andre superveteranen i Øverskogen, Einar Riis, deltar heller ikke i år.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode