Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ceb82fc1710775642b5abd5bfd4fd630

Idealisme og faglig dyktighet

Dette har Øyvind Narjord, langrennstrener i Lierbyga i flere tiår, kombinert på en utmerket måte

Det var ingen tvil, da Liernett valgte å tildele Øyvind Narjord Månedens Blomst for april.  

Etter flere tiårs trenerpraksis for langrennsløpere i Lier IL, Sylling IF og Sjåstad/Vestre Lier IL ble han hyllet for tre uker siden på Klubbhuset på Sjåstad. Gymnastikklæreren fra Narjord i Os kommune, slo seg ned på småbruket på Nedre Skustad i Øverskogen i 1965.

Da hadde han i flere år vært tilknyttet langrennsmiljøet i flere treningsgrupper tilknyttet Norges Skiforbund og skikretsene. Han var også med i støtteapparatet under VM på ski i 1966.

Kulturprisen

I 1995 fikk han Lier kommunes kulturpris. Han var den første i fra idretten i Lier som fikk denne. Under kulturprisutdelingen i 1995 var Kristen Kvello konferansier. Kvello var kjent som både landslagstrener og speaker under store skiarrangement og som pappa til Berit Aunli. Fra Thorvald Lerbergs referat fra Lierposten 7. desember 1995 siterer vi:

”Som konferansier fikk skientusiasten og selbuingen Kristen Kvello rikelig anledning til å komme med innsiktsfulle refleksjoner om en god venn og arbeidskamerat. Sammen laget de to et treningsprogram som fikk helsedirektør Karl Evang til å se rødt, og vreden over at noen i det hele tatt kunne snakke om systematisk trening for barn og unge fikk Evang til uttrykk i en stor i dagbladartikkel” 

Og videre siterer vi fra Lerbergs referat. ”Tida viste at Kvello og Narjord var pionerer og løypetråkkere til et opplegg som gav store triumfer i langrennssporet.

Nyvalgt ordfører det året. Ulla Nævestad, fikk den store ære å dele ut kulturprisen for første gang som ordfører sa, blant annet, følgende: ”Lun, varm og jordnær rådgiver, en som har drevet det langt i det norskeste av alle idretter, langrenn.


Faksimile fra Lp, tekst/foto: Thorvald Lerberg

Først tolv og et halvt senere trekker Øyvind seg tilbake. 75 år gammel, med enda flere fullført birkebeinerrenn, 49 i tallet og uendelig mange timer sammen med barn og ungdommer i Lierbygda. Og ikke minst mange år tilbrakt sammen med foreldre og lokale skiledere.

Øyvind fremhever spesielt avdøde Reiar Eriksrud som en veldig dyktig leder og som var med å skape det som kanskje var gullalderen i langrennsmiljøet i Lier. Det var både topp og bredde. Toppen var representert med brødrene Hans Erik og Arne Kristoffer Sand og Reiars sønn, Rolv Eriksrud som alle var med i norgeseliten på gutte- og juniornivå.


Et fint minne fra Øyvinds bildesamling: Fra lysløypeåpningen i 1997, i det han presenterer sine langrennsrekrutter for daværende kulturminister Enger Landstein.


Rådgiver videre?

Det er vel få som tror at Øyvind blir helt borte fra langrennsmiljøet. Men han innrømmer at det blir litt godt å
slippe å dra ut et par ganger i uka all slags vær. Når været ikke var det beste var seniortreneren motivatoren som fikk langrennstalentene til gå løs på treningsoppgavene. Det blir det ikke lett å erstatte Narjord, men kjenner vi han rett vil han fortsatt være svært behjelpelig med råd og støtte til løpere og ledere om det skulle  trengs ---


Vi tviler på om skitreneren sitter ofte og lenge på denne steinen fra hjemtraktene i Nord-Østerdalen ---

Forrige artikkel:Hektisk for Roar BogerudNeste artikkel:Korpskonsert i Sylling på fredag
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode