Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2beb9a79ee6d7c3cd5b583d68ced4148

Priskveld på Haugestad

I dempet belysning og med prisvinnernes familier godt representert i salen delte ordfører Ulla Nævestad torsdag kveld ut Liers to gjeveste priser, Kulturprisen og Haugestadstipendet.

Ingeborg Soot mottok Haugestadstipendet i form av en sjekk på 40.000 kroner. – Vi gleder oss til å følge deg videre, sa ordføreren, og den glade vinneren takket og kvitterte med vakker sang som var en prisvinner verdig.

Arne Ask har gjennom mange år gjort en stor innsats for bygdas kulturliv.

Arne Ask fikk kulturprisen og en sjekk på 10.000 kroner både for sin innsats for orienteringssporten og sin rolle med Lierposten, som neppe hadde sett dagens lys uten hans innsats og hvor han i mange år var redaktør. Som om ikke det var nok, fikk publikum vite at kulturprisvinneren i tillegg hadde gjort seg bemerket i Foreningen Norden, Senterpartiet og historielaget.

- Det er sikkert mange som lurer på hva jeg skal bruke prisen til, sa Arne Ask i sin takketale. Svaret hans var at pengene blant annet går til sko med bedre pigger og til en sterkere lykt. -  Jeg må han en slik som de andre har, en som lyser 200 meter, forklarte han.

Prisvinnerens orienteringsvenn Sigurd Lein tok deretter med hele forsamlingen i fremføringen av Lierbygda o-lags kampsang:

Vi er en farlig bande, vi er femogtjue mann.
Det finnes ikke måte på hva vi kan få i stand.
Vi løper orientering, og vi koser oss fordi
Vi ler av det som ingen andre aner vitsen i.

Sigurd Lein ledet an i allsangen.

Som kunstnerisk innslag hadde Arne Ask valgt å be Veslemøy Solberg fremføre noen sanger, som avsluttet arrangementet. Så var festen over, blitzene blinket, og alle gikk hjem. En hyggekveld for alle, og kanskje litt vemodig for Liers populære ordfører, som denne kvelden delte ut kulturprisen for siste gang.

Les også Liernetts intervjuer med prisvinnerne Ingeborg Soot og Arne Ask:

http://www.liernett.no/5063-sangtalentet-fra-sylling

http://www.liernett.no/5064-livsviktige-ferdigheter

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode