Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 24ef8ac97963c79be9f4ddbec52421d4

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

- Jeg hadde ei veldig hard treningsøkt i går, sa Jens Arne Svartedal . - Det kan være en forklaring på at det gikk litt tungt, sa han og gliste litt. Men han forsikret at han "er i rute" foran en ny hard sesong med Northug og de andre landslagsgutta.

Med mange gode navn på startstreken i årets ”Eggekollen Opp”, så det ut til å bli et jevnt og spennende motbakkeløp i den nokså tunge løypa fra Egge skole til Eggekollen. Med sol, varme og mange løpere til start, lå alt til rette for å gjennomføre et like godt arrangement som i fjor.

Etter drøye to kilometer så vi tendensene til hvem som var de sterkeste i dag. Øystein Sylta fra SK Vidar lå, ikke uventet, i tet noen sekunder foran Øyvind Heiberg Sundby. På plassene bak i herrer senior lå en gruppe med gode løpere som Eirik Gramstad, Hans Kristian Fløystad, Kristian Horntvedt og Per Kristian Nygård. Liers Arne Christoffer Sand kjemper hardt sammen med Knut Engebretsen og Øystein Mørk. Ivrige tilskuere kunne fornøyd få bekreftet at Liers største håp, Arne Christoffer Sand, er i form.

Kjersti Karoline Danielsen hadde god kontroll på damenes seniorklasse, og neste dame ved passering er det lokale løpstalentet fra Sylling, Silje Bæra Hørthe. Tone Andreassen fra Rustad virker også sprek. Noen få plasseringer lengre bak kom lokale Henriette Sand.

Fra ferista ved drøye to kilometer så vi ivrige deltakere slite seg opp den tunge bakken som ledet inn i skogen. Det gjenstod i underkant av to kilometer med tunge bakker, før løperne ble tatt i mot med vafler og en fantastisk utsikt over Lier i strålende høstvær. Arrangementet så ut til å bli en suksess i år som i fjor.

Lokale prestasjoner og perser

Det ble satt løpsrekord i begge klasser. Øystein Syltas tid i dag, 17.32, var hele 29 sekunder bedre enn tida til fjorsvinneren Per Kristian Nygård fra Vestre Spone (nr 4 i årets løp på tida 18.16). Toer i fjor, femtemann i år, Hallvard Nilsen fra Gular, løp på 18.19 og klarte heller ikke fjorårstida (18.05). Arrangørens egen Arne Christoffer Sand på 10. plass løp sju sekunder svakere i år. ”Gamlekompisen” Jens Arne Svartedal hadde også sterkere tid i fjor (18.50).

I juniorklassen bekreftet Martin Bekken Nilsen, Sjåstad/Vestre Lier, fin form med å perse med sju sekunder fra i fjor (19.38).

Blant kvinnene gjorde Silje Bæra Hørthe en fin ”debut” i juniorklassen. Det lover godt før NM, i lang løype, terrengløp i oktober. Hun hadde nest beste tid blant kvinnene med tiden 21.38. Henriette Sand løp på 23.43 og perset i forhold til i fjor (24.30).

I Ungdomsklassene merker vi oss langrennstalentene Marcus Braathen fra S/V Lier, som perset fra 23.43 (2008) til 22.25 og Vetle Fuglerud, S/V Lier fra 25.28 til 24.54

Hele 156 deltakere fullførte i år.

NB. Flere bilder fra løpet blir lagt ut senere --

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode