Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 865ae601b83bd68e7733f03a83b4afdd

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

På vei til Rena i dag fikk Oddbjørn telefon fra sønnen Erik, som er bosatt på Elverum, at han var blitt farfar til en gutt. Reiseleder og bror Nils, som mottok telefonen, rapporterte det videre over høytaleren. - Skiløperne svarte med applaus, forteller Oddbjørn, som dermed ikke vil glemme sin 12. tur som sjåfør for liunger som går klassikeren fra Rena til Lillehammer.

Det var stor stemning da Liernett var innom Lier stadion like før avreise i 13-tiden. - Vi har en veldig flink sjåfør, sa Kjersti Helgesen (midt i bildet), med et glimt i øyet.

Den humørfylte læreren er vet foreløpig ikke om dette blir siste gangen som sjåfør. Om han ikke kjører neste år, har han ikke noen planer om å gå Birken selv. - Nei, jeg kan ikke ta på meg startnummer. Jeg nøyer med trimturer for å holde meg i form med tanke på avslutningen som gymlærer ved Lierbyen skole. Oddbjørn tenker å gå av med AFP neste år som 62-åring. Og da blir det også bedre tid til deltakelse i Lier Kammerkor.

Oddbjørn og Nils overnatter på Elverum hotell sammen med en del andre før morgensdagens styrkeprøve. Underveis ble det et stopp på en kro. Deretter gikk turen til Rena for å hente startnummer, før bussen kjørte tilbake til Elverum.

Klokka 0600 går bussen til Rena, forteller Oddbjørn. Der fungerer bussen som ei varmestue for liungene før start.
Så kjører Oddbjørn til Lillehammer. -  Som i fjor kan jeg kjøre helt opp til hoppbakkene. Og der venter jeg på løperne. Mange er slitne, men dette er en svært hyggelig jobb, sier Oddbjørn. - Og stemningen er både humørfyllt og mer avslappet på vei hjem enn oppover, røper han. - På vei til rennet er det nokså stille i bussen.

Liungene er hjemme i 2130 tiden på kvelden.

Klasseseire til Lier?

Både Oddvar Nygaard og Arne Christoffer Sand har vunnet sine klasser før. Begge kan også vinne i år. Både Oddvar og Vidar Eriksrud (som ikke var med bussen, men var smører for sønnen i dag) har 32 starter i Birken. Nils Haugen starter i sitt 32. renn.

Liernett vil forsøke å bringe kommentarer og resultater så fort som mulig i morgen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode