Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Verken skoleassistenten eller mannen ønsker bilde eller navn i media. Hun skulle egentlig reise alene med deres fire år gamle sønn. Mannen som har bodd i Drammen i mange år, synes det var for varmt å reise til hjemlandet om sommeren. Likevel ble han med. Mannens  familie bor i Seidon, fire-fem mil sør for Beirut, der kona har sin mor, bror og ene søster bosatt. Ektemannen reiste til Seidon med den lille sønnen for et par dagers opphold. Der stortrivdes sønnen, lekende på badestranda, med andre barn. Derfor ønsket sønnen at de skulle forlenge oppholdet hos sin fars familie. Men mor følte at de måtte komme tilbake til hovedstaden. Den oppfordringen ble tatt på alvor, og de vendte tilbake til Beirut. Noen timer senere startet Israels angrep på Seidon og Sør-Libanon.

Mannen tok så fort som mulig kontakt med norske myndigheter, da bombingen av Beirut tok til. Den lille familien var så heldige at de var blant de første 250 som kom med de første bussene fra Beirut til Damaskus. I 40 grader satt de flere timer i bussen i Libanons hovedstad før de kunne dra. Det ble gitt garantier fra israelske myndigheter om at bussene ikke skulle bombes. Bussturen fra Beirut til Damskus, som vanligvis tar to timer på motorvei, ble en lang, angstfull og slitsom reise på andre og dårligere veier. På grensen mot Syria, ble det nok en gang en lang stopp. - Jeg var fortsatt veldig redd, fryktelig sliten og ga uttrykk for det. Ventinga og ekstra gebyrer for å passere gjorde meg sint, sier drammenskvinnen. - Ja, vi kan godt kalle det korrupsjon, sier begge når de forteller at grensepersonell tok ekstra gebyrer for den ekstraordinære grensepasseringen. - Sinne og frustrasjonen spredte seg også i bussen, forteller kvinnen.

I den norske ambassaden i Damaskus ble de velig godt mottatt. Det var også psykologer der. Det var satt opp telt slik at alle fikk ly for natta.

Turen fra Damaskus med SAS-flyet til Gardermoen gikk fint. De roser også mottakelsen de fikk på Gardermoen. Halvannen uke etter hjemkomsten sliter de med søvnproblemer. Sønnen, som er i barnehagen igjen, har nok ikke forstått helt hva det dreier seg. Mannen må ta sovetabletter, mens hun er veldig urolig for sine nærmeste som bor i en blokk i Beirut som fortsatt står uskadd. På TV har de sett bomber som har rammet store deler av Beirut. - Er det blokka til familien min som blir truffet nå? tenker jeg, sier kvinnen. Hun har telefonkontakt med familien flere ganger daglig.

De har avslått å la seg intervjue av Drammens Tidende, selv om de nok har en annen versjon enn det som enkelte har sagt til den avisa. Hizbolla-sympatiserende Sjiha-muslimer bosatt i Drammen fremstiller det på sin måte, hevder de. Penger kan ikke erstatte tapet av de sivile, spesielt de stakkars barna som er drept. - Vi kjenner en familie som mistet flere barn. Bilen deres var på vei fra Beirut til Damaskus, da den ble bombet. Vi tror ikke den vanlige israeler slnker noe slikt. Men vi forstår ikke at de militære ikke kan unngå å bombe en sivil bil. Angrepene på de sivile målene er uforståelige, sier de.

- Jeg ville gjerne ha fått min mor hit, men hun ville ikke. Hun er nylig hofteoperert, så hun velger å være der i Beirut. Både min bror og min søster må jobbe litt. Broren prøver å ta seg frem gjennom byen med bil og jobber fire timer hver dag, mens min søster som er tannlege har pasienter som hun må ta seg av, sier kvinnen som stortives i jobben i Lier. Men tankene går til familiene som har mistet sine -- Det  har vært en tung tid før et nytt skoleår tar til om noen uker.

Illustrasjonsfoto: BigFoto.com

Flere saker fra arkivet

Gjenforent med sin mor

Andre juledag ble en stor dag for en familie fra Burundi. Etter snart tre års atskillelse ble åtteåringen Jibril gjenforent med mamma Saidati.

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Ledsager meldt seg

Øystein Tveten, som er svaksynt, kan se frem til opphold på Beitostølen i januar --

Menneskeverd er vel et begrep de fleste voksne burde kjenne

Min søster, Inger, fortalte en gripende og forargende historie i dag. På en bytur, tidlig på ettermiddagen, fikk hun øye på en eldre uflidd mann, som lå og kavet på brosteinen og prøvde å komme seg opp på en benk.. langbuksen var iferd med å sige ned, men han klarte ikke å dra den opp selv.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Lege i Amerika med røtter i Lier

Dr. Jesse Hennum på Abbott sykehus i Minneapolis er tredje generasjons innvandrer og har røtter på Søndre Hennum.

Lemen på skia

- Det opplevde vår mann på Beito, Gunnar Langsrud på en skitur nylig ---

Hva tror bergenserne de er?

Den som fotograferer vet at et bilde kan bli ganske annerledes bare man flytter seg litt. På samme måte gir de fleste reiser et nytt syn på mer enn geografi, skriver ukens petitskribent Knut A. Andersen, som har vandret gatelangs i Bergen.

Kari Syrdahl (27) fra Sylling så Monsterbølgen

Kari Syrdahl oppholder seg på Dehivela Beach på Sri Lanka. -- Mennene i slummen her forteller at de var helt uforberedt da sjøen plutselig trakk seg tilbake, så havbunnen kom opp i dagens lys helt ute til revet, omtrent en halv kilometer ute. Alt de rakk å gjøre, var å kaste seg rundt og gripe sine barn og løpe, før sjøen vendte tilbake med voldsom kraft, sier hun til VG.

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

Ulla koste seg på liungbanen

Dagens tilskuer: Liers førstedame var på plass, da Liungen møtte Røa i går. Det var ikke tilfeldig at hun dukket opp på sittetribunen

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Avslappende støtteapparatet

Marianne Henriksen og Halvard Bergby koste seg i det flott augustværet med panoramautsikt over Lier, men ventet spent på sønnen --

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Gripende øyeblikk

Kjell Treffen og kona Margaret var med og overrakte Månedens blomst til redningsmennene på "Brannvakta" i Sylling

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Adskilt i seks år

- Jeg har startet et nytt liv, sier Solomon Girmay som endelig fikk familiegjenforening med kona og de to barna i sommer.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

En livstil å være pasientvenn

Det sier Rigmor Bjørklund som fikk Månedens Blomst i dag.

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.

Sommerens nostalgiske påfyll

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling, fast medarbeider i Liernett.

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Lykkepresset

Ukens petit er ved Siri Walen Simonsen, reporter i ukebladet Hjemmet.

Guttekonferansen- Politiet i Lier

Vi har intervjuet to politibetjenter om hva de synes om jobben deres og om korrupsjon er veldig utbredt i det norske politiet.

Den som sover synder ikke

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Møtte Kronprins Haakon

Adiam Misagha (tv), bosatt i Lier, viser bildet av seg selv og kronprinsen nær Galdhøpiggen til to klassevenner ved Lier voksenopplæring.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

- Går for klasseseier

Det sier Oddvar Nygaard som har tre seire totalt og har vunnet klassen, med unntak av et par ganger, i Hauern. Liernett bringer her deltakerlisten med flere kjente navn -

Israels militæraksjon mot hjelp til Gaza

Senterpartiets utenriksfraksjon har skrevet følgende appell, og Lier Senterparti støtter denne fullt ut:

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby

Om tid: 31.01.2004

Tonje Enger kommer med neste bidrag i serien UNG PENN. Tonje er elev i tiende klasse ved Sylling skole, og presenterer her ei novelle med en noe absurd vinkling på temaet tid.

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

62 år er nok

- Det er et stort paradoks at palestinernes liv som flyktninger teller nøyaktig like mange år som Mennskerettighetene selv, understreket stortingsreprentant Lise Christoffersen i sin tale på 1. maiarrangementet på Høvik skole i går.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

De viktige voksne

Som barn var jeg stalljente i en stall på hjemstedet. Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i Ukebladet Hjemmet.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen

Lierfamilen sjekket hva det ville koste for fire å ta toget inn til Oslo og bruke kollektivtransport i byen. Svaret var 1000 kroner, skriver Aftenposten.

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Familie på randen

May–Britt Nystrøm med familie opplever tilværelsen som utrygg på toppen av Meren sandtak

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

Hyller "Mor Vestsida"

Liernett synes det passet riktig bra å gi Månedens blomst til Laila Stensen dagen før morsdagen

Ikke bare bare å bli gammel --

Ukens petit er ved Gunnar Langsrud, Beito.

Driver ungdomsklubb alene

Månedens blomst for juni går til Silje Lyngstadaas Lund for innsatsen for junior- og ungdomsklubben på Lierskogen

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Trenger en evaluering

Det konkluderer Einar Hovde (på bildet) og Nina E. Johnsen i sitt innlegg vedrørende ordningen med Ventemottak

Til topps på Galdhøpiggen

Amanuell Habte studerer kartet og og ønsker kona Adiam lykke til når hun sammen med med sin gruppe skal bestige Norges høyeste fjelltopp i morgen.

Det var den ferien

Mange liunger har reist skuffet hjem etter at Onsakervika Camping i Hole Kommune står under vann.

Barnehage med sjel

Pedagogisk leder Iren Vilhelmshaugen Bern, Maren Mathiesen Hagen og styrer Jørn Inge Axelson, er tre av 120-130 som lørdag feiret Bakkeli barnehages 40 - årsjubileum.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Full av pågangsmot

- Vi får hvile i graven som vi sier på Island. Aldis S. Mortensen skal overta ansvaret for Eiksetra sammen med mannen Vidar Pålsøygård på nyåret.

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Til Karibien med Norwegian Cruise line

Et cruise for alle aldre

Sylling -Skaret/retur

For en tid siden var jeg innom et antikvariat i Gamla Stan i Stockholm. Der fant jeg et gammelt xylografi av Svangstrandveien.Veien er et fremragede stykke ingeniørkunst og bygd etter datidens mest moderne prinsipper.

Med Hennummusikken på høsttur til Spania

Kvelden i forvegen hadde Juel Fuglerud begynt å pakke tunge instrumenter inn i bussens bagasjeplass og allerede rett etter kl. 7.00 satte han kursen for Fagerliåsen der han tok med seg de første passasjerene; Anne Britt Grimsrud med familie.Bussen holdt ruta overmåte godt

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Burmesere i Lier

Nå er vi solidariske med burmesiske sambygdinger

Japaneren som forsvant

Ukens Petit er skrevet av Jan Terje Nilsen.

Ukens petit: - Hva tenkte han på?

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, journalist i Ukebladet Hjemmet, Norges tredje mest leste trykte medium (nærmere 1 million lesere).

Kvinnen på eggen

Ukens petit er skrevet av Gunnar Langsrud, Beito

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

- Å leve vertikalt

Møt Oddgeir Bruaset, mannen bak TV-serien Der ingen kunne tru at nokon kunne bu, på Drammens Og Oplands Turistforenings vårmøte onsdag 12. mars

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Rett kvinne på rett plass

Lier IL har sannsynligvis gjort et godt valg med erfarne Brita Røed som ny daglig leder

Gratis opphold på Beitostølen

Svaksynte Øystein Tveten fra Egge har fått innvilget opphold på Beitostølen, men mangler ledsager --

Tretti år siden Stensens skøytegull

Den 8. februar 1976 stod Sten Stensen øverst på seierspallen. Den råsterke idrettsmannen fra Mehren i Lier hadde nådd et av sine store mål. Den minnerike dagen startet med en lang løpetur klokka halv seks denne februarmorgenen.

14 måneder til Birken

- Vi har god tid til å finne formen, sa Sigmund Rotbæk og sønnen Snorre gliste --

Lier-mann funnet død

Starter etterforskning etter at mann i 20-årene fra Lier ble funnet død i Asker sentrum natt til torsdag

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Leder i Liernett - alternativ sjanger

Antakelig blir skolen et hett tema også i neste høsts valgkamp. Verdens dyreste skole gir dårlige resultater på flere felter. Den er dårlig til å utjevne sosiale forskjeller og evner ikke å gi elevene elementære ferdigheter i vesentlige disipliner. Vi ser det hele fra lærersida og lager drama ut av det som er en dramatisk situasjon.

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet