Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Med Hennummusikken på høsttur til Spania

Kvelden i forvegen hadde Juel Fuglerud begynt å pakke tunge instrumenter inn i bussens bagasjeplass og allerede rett etter kl. 7.00 satte han kursen for Fagerliåsen der han tok med seg de første passasjerene; Anne Britt Grimsrud med familie.Bussen holdt ruta overmåte godt


Det sies at så lenge apene holder til på Gibraltar skal britenes overherredømme der bestå. Foto: Margit Henriksen

Den lå faktisk langt foran tida på hvert stopp. Folk var ute i god tid både i Lierbyen og på Tranby, men da følget dro fra Kværner hadde man forregnet seg og glemte Thormod og Unni Lærum. De så bare bakstussen på bussen som forsvant i retning pukkverket. Men heldigvis skjønte etterhvert korpsmedlemmene at noen manglet, og bussen snudde og tok dem med. Reste av turen inn til Gardermoen gikk greit og uten forviklinger av noe slag. Vi kom fram i god tid og fikk sjekket inn. Snart satt vi i Sterling Airways flymaskin på vei til Malaga. Det var sterk medvind slik at vi landet en halv time før oppsatt tid.


Ronda ligger ved en dyp kløft

Fredag 24. september

På flyplassen kom Carl Henrik Harlem og ønsket velkommen. Der ventet også Per Arne Sveum; gjestetubaist som hadde måttet reise et par timer før med Braathens fordi vårt fly var helt fullt. Vi fordelte reiseselskapet, 60 i alt, på to busser og satte kursen mot Manilva Beach. Underveis orienterte Ingse Harlem litt om andalucisk landskap og historie. Carl Henrik tok for seg det praktiske programmet for uka. Bussreisen tok omlag halvannen time. Snart kunne vi fordele oss i leilighetene i Manilva. Der hadde vi litt tid til å installere oss og slappe av før vi gikk i nesten samle tropp til en liten nærliggende restaurant der vi var ventet. Menyen denne første kvelden var enten kjøtt; svinefilet, eller fisk; sjøtunge. Folk ordinerte selvsagt drikke og tilbehør av de forskjelligste slag. Da vi skulle betale, tok Carl styringa og bestemte at vi skulle betale 15€ hver isteden for å sitte hele natta og vente på å få vite hvor mange cent den enkelete skulle trekke fra eller plusse på. Mete og trøtte ruslet vi tilbake til leilighetene og sovnet, ulikt for Hennummusikken på tur, utan tonefylgje.


Like før konserten

Lørdag 25. september

Dagen startet med fellesøvelse. Det blåste friskt slik at vi fant ut at den foreslåtte plassen, rundkjøringa bak boligene, var helt uegnet. Men ved bassenget var det ly for vindkastene slik at vi gikk i gang der. Det virket som folk omkring likte det de hørte og korpset fikk applaus flere ganger. Det er ikke vanlig kost på en øvelsesdag.


Banda de la Virgen de la Peña sammen med Hennummusikken i Mijas

Etterpå besto dagens program av en tur til Gibraltar. Noen foretrakk å bli igjen på badestranda slik at det var vel 40 seter som fyltes i bussen. For å komme inn i den britiske kolonien måtte vi finne oss i å være i kø før passene ble kontrollert to ganger. Både spanske og britiske myndigheter måtte se til at alt stemte. Attraksjonen i Gibraltar er klippen som er bebodd av Europas eneste viltlevende apekoloni. Inne i fjellet er det en fantastisk dryppsteinshule som ovenikjøpet rommer en stor konsertsal. Den omskiftende historien til porten til Middelhavet er omskiftende og spennende. Både spanjoler og arabere har kjempet om herredømmet før britene tok over. Alle har satt spor etter seg, og mange står fortsatt.

Ute av kolonien igjen var det tid for to nye pass- og tollkontroller før vi igjen var tilbake på spansk territorium. Kvelden var avsatt til restaurantbesøk; mat må til. Carl Henrik hadde fått råd om at vi burde prøve et etablissement som ligger et kvarters kjøretur inn i landet. Der kunne vi nyte en flott treretters middag som strakte seg inn mot midnatt. I den varme fløyelsnatta under månens ild og til lyden av noen tildels iltre papegøyer hadde vi noen lystige timer før bussen tok oss tilbake til seng og hvile.

Søndag 26. september

Den daglige fellesøvelsen var ekstras konsentrert. Vi forberedete oss til den første konserten der vi skulle møte Banda de la Virgen de la Peña, Bussturen til Mijas, en liten by et stykke ovenfor kysten, tok omlag halvannen time. Vi kom fram i god tid slik at folk fikk ordnet seg litt mat og drikke før vi skulle spille. Det spanske korpset var først i ilden. De vartet opp med en rekke paso-dobler med særdeles kraftige trompettoner slik det gjerne er i Spania. Så spilte vi sammen uten fortgående fellesøvelse. Dewn spanke dirigenten ledet de to første stykkene og han virket svært fornøyd over hvordan vi framførte Coplas og Virgen de la Macarena. Deretter overtok Georgi Deltchev dirigentpinnen og vi spilte Malaga og Møllermarsj. Så var det vår avdeling der vi la vekt på publikumsvennlig musikk. Det var tydelig at folk på torget like det de hørte. Noen tok til og med noen dansetrinn. Da vi avsluttet med marsjen Telemark Bataljon, kom det fram en norsk turist og uforberedt tilhører. Av alle ting var han en barndomsvenn av trompetist Arne Thomas Manger.De hadde ikke sett hverandre på 40 år. Nå ønsket han seg Gammel Jegermarsj. Selvfølgelig fikk han det.

Etter konserten holdt Mijas kommune en mottagelse med lunch for de to orkestrene. Hennummusikken overrakte en hilsen med kommuneflagg til ordfører i Mijas fra ordfører i Lier. Dessuten fikk dirigenten i Banda.. en bolle som Anne britt grimsrud hadde dreiet i tre. Korpset fikk en plaett med inskripsjon og leder i korpset, el presidente, fikk en skål med Lier kommunevåpen. Offisiell representant for Hennummusikken under overrekkelsene var leder Svein Rognlien; benevnt president når korpset er på utenlandstur. Carl henrik Harlem som spiller i begge korps, oversatte underveis til spansk.

Etter mottagelsen reiste vi til huset til Carl Henrik og Ingse Harlem. Det ligger fantastisk til i åsen med utsikt over Middelhavet like til Atlasfjellene i Afrika: De har hage, svømmebasseng og tennisbane og har innrettet seg slik at de både kan holde bena og hodet i form. Vi koste oss noen timer i de nydelige omgivlsene før vi begav oss opp den bratte bakken til spisestedet for kvelden. Der fikk vi hver vår posjon av den spanske nasjonalretten paella. Men før vi kom så langt overrakte Hennummusikken en gave til Carl Henrik og Ingse. De fikk en kniv som Bjørn grimsrud hadde laget av materialer av beste slag. Kniven sto i ei rot og må kinne kalles et smykke for heimen.

Da kvelden kom etter en begivenhetsrik dag, tok vi bussen tilbake til Manilva Beach.

Mandag 27. september

Dette skulle være en roligere dag enn de foregående. Morgenøvelsen startet som vanlig. Dagen var likevel spesiell. trommeslager Egil Fritzøe fylte 63 år og korpset spilte fødselsdagssangen for ham. Men det viste seg som så ofte før; en mandag etter en konsert kan være tung og øvelsen bar preg av det. Likefullt, vi arbeidet oss gjennom en del partiene vi måtte forbedre.

Etterpå var det lagt opp til en tur til Selwo dyrepark. En gruppe på 15 reiste dit og hadde en fin dag. Resten la opp tilegne aktiviteter i den nydelige sommerdagen; været hadde hele tida vist seg fra godsida. Mange var på stranda og i bassenget og hadde en dag av det bedagelige slaget.

Tirsdag 28. september

Vi gikk gjennom hele programmet vi skulle spille på konsert på en svært vellykket morgenøvelse. Da vi var ferdige med den, hadde vi noen timer til ferieliv og formiddagsmat før bussen kom og vi skulle reise til Ronda. Denne byen ligger en drøy times kjøring inn i landet. Vi måtte over en fjellovergang der det var både bratt og luftig i mer enn 1000 meters høyde før veien slynget seg nedover det kusktørre landskapet inn mot Ronda; i sin tid maurernes nesten uinntagelige festning. Byen ligger ved en enormt dyp kløft der det idag er bro. Vi hadde etpar timer til å bese oss og til å få litt å spise og drikke før vi skulle ha konsert på torget midt i byen. Instrumenter, noter og nødvendig skift kunne vi la ligge i bussen sålenge. Så skjeddde det fortvilende at normann Klausen på 1. klarinett ikke fant fram til bussen igjen i tide. Bussen var stengt og sjåføren forduftet da han forsinket skulle hente instrument og noter. Da var det Linda Hansen var reddende engel. Hun spille bassklarinett, men hadde den vanlige klarinetten med for sikkerhets skyld. Da pustet mange svært lettet ut og det med god grunn. Noteforvalter Tormod Brenna hadde dessuten brukt tid før vi dro fra Norge til å samle ekstrastemmer av alle notene for å ha dem i beredskap. Alt var klart to minutter før kl. 18.00.

Sola gikk ned bak hustakene. Rundt torget var restaurantbordene besatt med turister og fastboende. Fontenen rislet i sin sensommersang. Georgi Deltchev hevet taktstokken og vi kunne gå igang med publikumsfrieren A Walk In The Black Forest. Publikum klappet. de koste seg og vi fortsatte. Oppe på en veranda sto et par og rundt scenen samlet det seg stadig flere. Et fjernsynsteam var på torget og filmet oss. Denne ettermiddagen gledet vi mange med musikken vår. I alle fall var applausen så solid da vi bukket for siste nummer, at vi like godt tok den velkjente Gammel Jegermarsj når vi først var igang. Vi var både stolte og fornøyde; full klaff! Konserten på 75 minutter var slett ikke for lang.

Vi rakk å få i oss litt mat før bussen reiste tilbake til Manilva kl. 21.00. Opptellingen viste at at alle som hadde vært med til ronda igjen var samlet. Under fullmånen kunne vi trøtte og fornøyde sving oss over fjellet og tilbake til kysten.

Onsdag 29. september

Det var litt vemodig å ha den siste felleøvelsen på denne turen. Vi gikk gjennom konsertprogrammet for kvelden og drillet de stedene der det kunne oppstå vansker. Dermed var vi klare og kveldskonserten i sjømannskirken i Calahonda var bare noen timer unna.

I mellomtida var det mange som besøkte markedet i Esteponda et kvarteers vei unna med buss. Det var et fint og ikke for stort marked der man kunne benytte sjansen til å gjøre mer eller mindre gode kjøp. Været var fortsatt vakkert.

Det er en busstur på litt over en time mellom Manilva og Calahonda der sjømannskirken befinner seg. Den sto ferdig i midten av mai og er bygget på restene av et gammelt kloster. Duften av nystekte vafler har allerede etablert seg i veggene. Borggården egner seg utmerket for konserter av mange slag. Veggene forsterker lyden og palmegreinene demper den noe..

Kl. 20.00 kunne vertinna ønske publikum og aktører velkommen. Dermed var vi klare og Malagamasjen tonet ut til publikum som foruten de norske besto av noen svensker og finner. Stoffet satt bra og korpset hadde gleden av å kunne gi de besøkende en musikalsk opplevelse de satte pris på. Det å spille de tingene vi hadde øvet mye på fra våren og gjennom sommeren nå for siste gang på svært lenge, var både vemodig og vakkert i de stemningsfulle omgivelsene. Rundt oss sto de hvitkalkede veggene og palmene strakte seg mot himmelsen. Over oss lyste fullmånen, nattemørket var mykt og varmt og foran oss satt publikum med glade ansikter og funlende øyne. To jubilanter satt også der. Vertens mor på Manilva Beach fylte 70 år denne dagen og sjømannsprest dennis hadde begynt å samel gjester til sin 50-årsfeiring. Det var ikke mer enn rett og rimelig av vi spilte Congratulation spesielt for dem.

Hennummusikken hadde gaver med til sjømannskirken. Det var to bøker: Lier år 2000 og korpsets eget 100-årskrift. Presten tok imot og takket. Han ga uttrykk for at nettopp en slik konsert var av de ting sjømannskirken skulle fylles med; det gir folkekirken et innhold som viser at alle er velkomne. Korpset fikk stående applaus etter siste nummer. Det matte selvsagt bli et ekstra. Gammel Jegermarsj er en marsj publikum setter pris på. Vi har spilt den gjennom mange år, men lar oss likevel rive med når vi ser hvor velkommen den er; kjent og kjær.

Torsdag 30. september

Dette var en fridag. Litt forbausede ferienende konstaterte med en viss skuffelse at at korpset ikke øvde til frokosten deres. Mange bruket dagen på stranda. Dønningene brøt dovent mot land, sola varmet fra den nær skyfri himmelsen mens temperaturen både luft og sjø lå på nosrk høysommer godt og vel. Det var en perle av en dag.

Noen reiste rundt i distriktet for å bese seg. De som opplevde mest og kom ikontakt med de forskjelligste mennesker, var nok den gruppa som tok lokalbuss via Estepona til Marbella og brukte dagen der.

Fredag 1. oktober

Selv om mange nok kunne tenkt seg å være lenger, var det ingen bønn. Hjemreisedagen var kommet. Vi ryddet opp i leilighetene og tok farvel med verten Helge Froberg. Carl Henrik og Ingse ble med til flypalssen og tok avskjed med oss der. En uforglemmelig uke var slutt.

Flere saker fra arkivet

En godværskonsert

Hennummusikken spilte opp på Bragernes torg.

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

Stor konsert i Tranby kirke

Søndag holdt Hennummusikken sin tradisjonelle julekonsert i Tranby kirke. Det var forresten to stykker, og fulle hus begge gangene.

Seminar og vinterkonsert

Tranby skolekorps innbød til konsert søndag. Men før det holdt de seminar både lørdag og søndag på Lierbyen skole. Hennummusikken stilte med støttespillere og instruktører for å være med å løfte det musikalske.

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

Førjulsfryd

Hennummusikken holdt sine julekonserter i Tranby kirke 2. søndag i advent. Det forventningsfulle publikummet som fylte kirken to ganger, ble ikke skuffet.

Månedens blomst til Hennummusikken

I en pause under korpsets øvelse mandag kveld ble Månedens Blomst overrakt av Liernetts Torger Almaas til lederen, Svein Rognlien. Han ga dem videre til Kathy Lie, som hadde fødselsdag, og orkesteret fulgte opp med en svingende fremføring av Congratulations.

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

Julekonsertene til Hennummusikken

Hennummusikken tok med seg musikkvenner og et entusiastisk publikum og fylte Tranby kirke to ganger sist søndag.

Høstkonsert på Hennummarka skole

Mandag inviterte Hennummusikken til konsert i gymsalen på Hennummarka skole.

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Høstferie med innhold

Høstferien ble annerledes for mange 10. klassinger fra Tranby skole. 1. oktober reiste to busser fra skolen med 87 elever og 16 voksne. Målet for turen var Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser som teknisk arrangør. (Bildet er tatt ved Auschwitz II Birkenau)

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.

Gedigen julekonsert i Tranby kirke.

”De gamle er eldst”, heter det, og den som var på en av konsertene Hennummusikken arrangerte siste søndag i advent, fikk bekreftet denne myten, som ellers kan være høyst tvilsom.

Jubileumskonsert med glitrende spill og glede

- Man er alltid sammen om å drive et korps, sa dirigent Henrik Trømborg, nyutnevnt æresmedlem i Tranby Skolekorps. Korpset er 50 år og lørdag kveld ble jubileet feiret med konsert i en fullsatt storsal i Asker kulturhus.

Ubudne gjester i Sylling

For andre år på rad inviterte Hennummusikken seg selv til fellesøvelse med Sylling sangkor i aulaen på Sylling skole

Dårlig publikumsoppslutning

Hennummusikken spilte flott i Fagerliåsen i Sylling på mandag kveld. Det var bare så synd at syllingbeboere gikk glipp av de stemningsfulle tonene som strømmet nedover Fagerliåsen. Manglende publikumsoppslutning må skyldes dårlig annonsering

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

En hjelpende hånd fra Bertel O. Steen

Høvik og Lier Skolekorps fikk hjelp av Bertel O. Steen da de skulle på tur

Øverskogdagen 2009

Tradisjonsrikt arrangement med korpsmusikk, dyr, natursti og dans på samfunnshuset i Øverskogen

Korpsmusikk også i høst

Hennummusikken er klar for høstsesongen

Her kommer vi

Det ble en hektisk og fartsfylt dag for kusk Erik Hennum på Lier bygdetun i går.

Fjerde julebrev fra Malaga

Nyhetsmeldingene om glatte veier i vinterlandet virker stadig mindre interessante. Det er rart, for hjemreisen kommer stadig nærmere.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Hennummusikken live in Sofia

Dirigent Delchev tok med orkestret på tur til gamlelandet.

For folk flest

Folk flest er ikke hva de en gang var, mener ukens petitskibent Truls A. Hallingstad, Nordal

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Dikt og drøm

Hennummusikken besøkte Hallingstadtunet mandag

Hennummusikken har 110 års jubileumskonsert

I Tranbyhallen søndag kl. 18 markerer Liers eldste korps at det i høst er 110 år siden stiftelsen på Hennumtorget.

Førjulskveld i skogen

Hennummusikken var blant de som sørget for nok en tradisjonsrik julegrantenning på Kraftkollen

Førjul på Bygdetunet

Det kunne gått forferdelig ille

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Solistene imponerte

Det var inspirerende og fint samspill med Hennummusikken, da Tranby skolekorps innbød til en kort konsert onsdag kveld.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Korpstur i Kjuttaviga

Tranby Skolekorps’ sommertur gikk i år Sørlandets Musikkfestival i Kristiansand. Fredag morgen reiste 70 musikanter og reiseledere fra Hennummarka med retnin (...)

Andre julebrev fra Malaga

Hennummusikken ga for seks år siden boken ”Lier 2000” til den norske sjømannskirken i Calahonda, og deretter har folk kunnet se hvordan dagliglivet artet seg i Lier ved årtusenskiftet. Svært mange av bildene i boken stammer for øvrig fra Liernetts medarbeider Thorvald Lerberg.

Sylling Sangkor og Lier Janitsjar i Frogner kirke

Alle kor og korps med litt respekt for seg selv arrangerer julkonserter. Noen ganger holder de konsert sammen, slik tilfelle var i Frogner kirke 11. desember.

Julekonsert i Tranby kirke

Hennummusikken inviterte til julekonsert søndag 10. desember. Dette har blitt en kjært tradisjon for mange liunger og kirken ble full til begge forestillinger.

Femte julebrev fra Malaga

Et småbruk med oliventrær, svømmebasseng og med utsikten på bildet, som ble tatt tredje juledag, er til leie og har vært blant utfluktsmålene i romjulen. Det har også den britiske kronkolonien Gibraltar, også kjent som "Gib" og "the Rock".

Dagbok fra vinterferien

Ukens petit av Thorvald Lerberg

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

En sommerhistorie

Med bussen til ”gamle dager” Reiseruta ble lagt etter et besøk på Bygdetunet sist søndag

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Sommerutstillingen åpnet

Sola skinte på bygdetunets jubileumsfeiring og leikaringen Noreg danset til tonene fra Øverskogen toradergruppe.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

En hyggelig uke i Falkøping

Ungdomsutvekslingen med Liers vennskapskommuner holdes ved like.

Erlend A. Koppergård vant tur til Afrika

Han har sendt oss en reportasje fra hva han opplevde.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Jubileumskonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Store pengegaver til Sylling og Oddevall skolekorps på 70- årsdagen som ble feiret sist søndag i aulaen på Sylling skole

Tranby skolekorps på ærefult oppdrag

Tranby skolekorps spilte før premieren på filmen ORPS - the movie på Drammen kino fredag ettermiddag.

Fakkeltog på Tranby

Ikke alt gikk etter planen da julegrana skulle tennes på Tranby.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Fikk Kolberg spesiell behandling?

Forskjellbehandling av politiske partier, mener Frp s Bjørg Myran (på bildet), men virksomhetsleder på Liertun hevder at det har vært kommunikasjonssvikt med politisk sekretariat --

Holiday on Ice

You never Walk Alone.

Dagens pilegrimer tar bussen

Bibelen er i det lange løp den beste reiseføreren for alle som legger ut på en pilegrimsreise. Men så lenge reisen går på jordskorpa, og vi som pilegrimer er på den slagne landevei, holder jeg en knapp på Lier Historielags leder, Knut Andersen

Sommer 6

Seks av i alt sju

Showkonsert!

Sylling og Odevall skolekorps holder konsert i Sylling skoles Aula. Søndag er det igjen duket for konsert med korpset. Da de sist holdt showkonsert for 2 år siden, var det fulle hus og jubel. Nå har du igjen muligheten til å oppleve korpset i sitt ess.

Vakker veteran

- lengter hjem

Tranby School Band's sunshine tour

Mens et fortsatt opplagt og velspillende Tranby skolekorps og deres medreisende fullfører sin solskinnsreise i Midtvesten, tar vi med enda noen inntrykk fra den begivenhetsrike jubileumsturen. OPPDATERT: 6. juli 09.48.

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Beatles Forever

Noen rekker å bli klassikere mens de ennå er i live, slik The Beatles har blitt.

Hennummusikkens julekonsert igjen

Andre søndag i advent er det igjen tid for Hennummusikkens årvisse julekonsert

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

Et sted å være, et sted å lære

Her om dagen fant jeg igjen en haug med gamle ukeplaner som jeg laget til klassene jeg hadde på slutten av 70 – tallet. Kort tid etter snakket jeg med en lærer som i vår hadde vært i Finland for å gjøre seg kjent med den finske suksesspedagogikken. De to hendelsene fikk meg til å skrive følgende

Kvitterte for kulturstøtte

Henrik Trømborg, dirigent for Tranby Skolekorps roste lierpolitikerne. Korpset ga de folkevalgte en minikonsert før gårdagens kommunestyremøte.

Nyttårsshampoo

På tide å finne fram flaskene og rakettene.

Jorden rundt på 80 minutter

Tranby skolekorps tar med publikum på en musikalsk reise jorden rundt.

Aktiv helt til slutt

Knut Brenna, dirigent, instruktør, kulturprisvinner, men også aktiv idrettsutøver og innen idrettsadministrasjon, har satt dype spor etter seg. Han ble 86 år -

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Stemning i Frogner kirke

Multikulturell begivenhet i Frogner kirke søndag kveld. Korps, kor og bilder på samme scene - samtidig.

Julegrantenninger

I år spiller Hennummusikken ved tre julegrantenninger

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Hennummusikken lærer bort

Tranby skolekorps vil ha et felles seminar med bygdas eldste korps, Hennummusikken, neste helg.

Frivillig arbeid i Afrika

Lærer Siri Kitt Nævestad fra Sylling forteller om sine tre måneder i Ghana sammen med venninnen, sykepleier Hanne Helgesen, også fra Sylling.

Første julebrev fra Malaga

I lett snøvær og bitende kulde på Gardermoen stakk Norwegian-flyet den røde snuta mot avgangshallen og minnet mest om at ”Rudolf er rød på nesen”.

Juletoner i Tranby kirke

Bygdas eldste korps, Hennummusikken, med gjester inviterer til julekonserter i Tranby kirke førstkommende søndag.

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Hektiske dager på Tranby

Konserter og loppemarked betyr travle dager for Tranby Skolekorps de nærmeste dagene. For andre betyr det muligheter til gode kjøp og musikkopplevelser.

Ble stoppet etter 2 mil

Opptil 20 sekundmeter vind stoppet hele 2500 løpere på fjellet mellom Rena og Lillehammer, og vår lokale veteran Øivind Narjord har aldri opplevd makan til vær --

Varmt nok

Da jeg mønstret av Liernetts bakerovn etter Lierdagene, trodde jeg det verste var over.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Amerika-suksess for Tranby skolekorps

En fullsatt kirke ga stående applaus da Tranby skolekorps spilte i Wind Lake i Wisconsin i går. Wind Lake er stedet der familien Heg slo seg ned etter utvandringen fra Lier.

Lidir vikinglaug til Gudvangen

Lidir vikinglaug fra Lier tok en tur over fjellet til Gudvangen

Da Carl I. Hagen kom til Liertoppen

- For noen år siden ville det vært fullt hus her, sa en tilhører. Men det var god plass da Frps forhenværende ledestjerne kom til Liertoppen i dag.

Med Lloyd Webber i Høvik og Lier skolekorps

Lloyd Webber er kanskje vår tids mest berømte komponist. I hvert fall den mest folkekjære, med en rad tilsynelatende uslitelige melodier

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Jordbæreventyret

Runar Bye er en av flere som til sommeren vil slå et slag for å få i stand en festival i Sylling til det velsmakende bærets pris

Sommer 2

To av sju