Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 616ed2774d58f1f39b77281be63e5854

En hyggelig uke i Falkøping

Ungdomsutvekslingen med Liers vennskapskommuner holdes ved like.

- Vi var 10 spente ungdommer og to spente reiseledere som dro innover til Oslo forrige tirsdag. Buss fra Oslo til Lillestrøm, og tog videre til Sverige og Falkøping. Bare Cornelia Cook Tansøy hadde vært med en gang tidligere, i fjor i Danmark. Selv var jeg med for 27 år siden til samme sted. Ellers var alle de andre helt ferske i Foreningen Norden.

Foreningen Norden i Lier driver fortsatt med ungdomsutvekslinger med Liers vennskapskommuner i Sverige (Falkøping) , Danmark (Hobro) og Finland (Kokemäki).

Etter sju timer på tog ble vi møtt på stasjonen av vertsfamilier og styret i Falkøping. Vi dro hjem til våre nye hjem for en uke. På kvelden var det samling for alle ungdommene og vertsfamiliene i Falkøpings forsamlingshjem. Ordfører Ulf Eriksson (som forøvrig var reiselederens vertsfamilie) ønsket velkommen. Og vi ble servert taco, brus og kaker. Onsdag var det «bli kjent dag», med ulike friluftsaktiviteter ved Motionscentralen Mosseberg. En morsom dag med masse forskjellige aktiviteter med,blant annet, bading for de som ønsket det.

Torsdag besøk på Falbygdens museum, med omvisning av leder i styret i foreningen Norden i Falkøping, Kerstin Arnesson. Etterpå var det fotballgolf på Wrågården. Dette var ett populært innslag hos ungdommene.

Fredag var det tur til Karlsborg festning med deltakelse på eventyrturen i fastningen. Det var en opplevelse for oss alle. Startet med tredimensjonal film om gullet som ble borte, også skulle vi være med gjennom festningen for å  finne det tilbake.  Det var mer spenning enn flere av oss kunne tåle. Men utrolig bra laget, og vi var alle veldig fornøyde med turen gjennom festningen, til tross for mye spenning.

På kvelden var ungdommen samlet hjemme hos en av vertsfamilien, men vi reiselederene og styret i Falkøping var samlet hjemme hos lederen Kerstin for deilig mat og utveksle erfaringer.

Lørdag var det samling på torget i byen med Ulla Nordmark som fortalte om Store torget. Etterpå var det shopping, og for de som ønsket kunne vi prøve seilfly. Simen Hennum og reiseleder Anne Sofie Skustad prøvde seg på dette, som var litt av en opplevelse, der de seilte over Falkøping by.

På kvelden var det Nordisk aften, hvor alle var samlet til grilling og underholding av alle de fire landene. En meget hyggelig avslutning på en meget hyggelig uke i Sverige. Søndag var det fri til å være sammen med vertsfamilien. Reiselederne var på kunstutstilling med Gøran Løftwing, og på en nystartet bedrift som lagde knekkebrød. En interessant dag for oss to fra Øvre Lier, mens de fleste ungdommene var på det flotte utebadet i byen.

På togturen hjem på mandag, var alle enige om at det var moro og være med Foreningen Norden på tur. Noen hadde hatt litt hjemlengsel, men med et sånt tett program rakk ingen tenke så mye på det. Så gjenstår det å se hvor mange som melder seg på til neste år når det er Finland og Kokemäki som er vertsland. Tror nok det blir kamp om de 10 plassene neste år. 
Irene Fuglerud, reiseleder.

 
På bildet øverst. Fra v. Silje Avdal, Simen Hennum, Juni Gundersen, Ingvild Skustad Bjurstrøm, Vilde Fuglerud Hoff, Frida Stenvik, Katrine Fossen, Cornelia Cook Tansøy. Bak. Lars Birkeland og Camilla S. Thai.
 

 Liergjengen klar for skogtur.

Tredimensjonal film før eventyrturen i Karlsborg festning. 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode