Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e17536e582f51c1b3cd81558840ecf65

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Norske organisasjoner, bedrifter og institusjoner kappes om å vise hvor mangfoldige de er. Men hvor mangfoldig er Kari og Ola Nordmann? AFS Norge Internasjonal Utveksling oppfordrer norske familier til å åpne dørene for en ungdom fra et annet land.

En sensommerdag i august i år kommer det til å stå i overkant av 150 trippende ungdommer fra hele verden på Gardermoen. Det er årets kull AFS utvekslingselever, som spent ser fram mot et år som elever på norsk videregående skole, og som sønner og døtre i norske vertsfamilier på ulike steder i vårt langstrakte land. Disse ungdommene har en genuin interesse og motivasjon til å lære om Norge. De har også mye å dele med sine norske omgivelser om sin kultur og erfaringsbakgrunn. Vil din familie vise mangfold i praksis?


Seks ungdommer fra seks land

Tsz Kiu (18) fra Hong Kong er en ivrig fotballspiller, vil bli politi når han blir stor, og håper å lære å lage noen norske matretter mens han er i Norge. Teaterglade Mareike (16) fra Tyskland driver aktivt med gymøvelsen turnhjul. 16 år gamle Alvaro fra Brasil er en rolig gutt som ofte begynner dagen med en løpetur, og som liker å se alternative filmer på kino. Kelly (17) fra Frankrike er en ærlig og direkte jente som snakker engelsk, fransk og spansk. Favoritthobbyen til 18 år gamle Jarno fra Belgia er fugletitting. Yndlingsmaten til Manami (17) fra Japan er morens sushi. I likhet med alle de andre er hun spent på å prøve ny mat når hun kommer til Norge. Disse seks er bare noen av de mange flotte ungdommene som gleder seg til å gjeste landet vårt i året som kommer. Hvorfor ikke markere mangfoldsåret med å innlemme en av disse i familien din?

   

                 
Mangfoldsnorge

Vertsfamiliene til AFS skal speile mangfoldet i det norske samfunnet. AFS er organisert gjennom lokallag drevet av frivillige krefter, og finnes over hele Norge. Det betyr at du kan bli vertsfamilie uansett hvor i landet du bor. Dette skoleåret bor det sju AFS utvekslingselever fra fem land i Buskerud. AFS søker nå etter vertsfamilier som kan tenke seg å huse en ungdom fra høsten av. Ved å bli vertsfamilie til høsten kan også din familie være med på å øke mangfoldet i ditt nærmiljø!

 

Utveksling for alle

AFS jobber for å tilrettelegge for økt forståelse mellom mennesker på tvers av geografiske kulturelle og religiøse grenser. Hittil har over 350 000 ungdommer fått muligheten til å bo og gå på skole i et annet land, og tatt del i en ny kultur fra innsiden. Nå oppfordrer vi alle som kan tenke seg å bidra til at utenlandsk ungdom får komme til Norge til høsten til å ta kontakt med oss om å være vertsfamilie.

 
– Man trenger slett ikke være perfekt for å være vertsfamilie, forsikrer Pernilde Vikanes i AFS Norge.
– Det viktigste vi ser etter er en åpen dør, en ekstra seng og motivasjon til å inkludere en ung utvekslingselev som familiemedlem for et år
, sier Vikanes. Ta kontakt med AFS Norge på epost: info@afs.no, via nettsidene www.afs.no eller på telefon: 22 31 79 00 for mer informasjon.

 

Om AFS  (American Field Service, red anm.)
AFS Internasjonal Utveksling er en av verdens største frivillige organisasjoner. AFS utveksler ca. 12.000 ungdommer mellom de rundt 60 partnerlandene hvert år. På den måten bidrar vi til at enkeltmennesker med
svært forskjellige kulturelle, religiøse og geografiske bakgrunner får møttes og bli kjent med hverandre. Vi håper at mange norske familier lar seg inspirere av Mangfoldsåret 2008 og griper sjansen til å gjøre sin familie og sitt hverdagsliv enda mer mangfoldig.

Ta gjerne kontakt med undertegnede pr. tlf.nr. 22 31 79 00 eller e-post:
Ellen Aabo:
ellen.aabo@afs.org

Med vennlig hilsen
AFS Norge Internasjonal Utveksling


HISTORIKK:
AFS (American Field Service) ble opprettet i 1914 som et frivillig ambulansekorps i tjeneste hos de allierte tropper under første verdenskrig. Under krigen erfarte ambulansesjåførene at personlig kontakt over landegrensene bidrar til forståelse og vennskap.

Les mer på: www.afs.no
Forrige artikkel:Tre unge til toppsNeste artikkel:Damtjern i fare
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode