Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e58cc520433f5a0c1f9f7d5c7623c05d

Hyggelig på biblioteket

Det er det forresten bestandig. Men ved å utvide aktiviteten utover lån av bøker og CD’er kan tydeligvis trivselsfaktoren økes ytterligere.

På selveste kvinnedagen hadde Lier kommune i samarbeid med NAV valgt å gjøre lokalene i Hovedbiblioteket i Lierbyen om til kultur-& bokkafé.

Vi trenger flere møteplasser, sa Gunn Kjærås fra Kulturkontoret. - Og de vi har må vi ta bedre vare på. Hun sa videre at ca. 10% av våre sambygdinger kommer fra andre land, og det betyr at det i bygda er et stort kulturelt mangfold. Foruten å være en markering av Kvinnedagen kunne arrangementet også settes i sammenheng med Mangfoldsåret, som vi nå er inne.

Fire burmeserer sang folkesanger om kjærlighet før Nasim Karim, andre generasjon pakistaner, slapp til. For ti år siden skrev hun boka, Izzat – ære på urdu. Boka er langt på vei selvbiografisk og forteller om ei ung kvinne som vokser opp presset mellom to kulturer, om tvangsgifte og vold mot kvinner. Siden dette var temaer som langt på vei kunne overføres til Karim opplevelser i eget liv, hersket det en viss nysgjerrighet på hvordan hun hadde taklet situasjonen.

På sett og vis hadde tiden vært den store forsoner, Vanskeligheten besto i å holde på egne meninger og samtidig ikke kutte all kontakt med familien. Det er lett å forstå at det kan være vanskelig å bryte ut av en kulturkrets der hele ens nettverk befinner seg innenfor. Karim er muslim og tror på Gud. Hun ser at på mange områder er isalm der kristendommen befant seg for en del år siden. Gjennnom å lese eldre norsk litteratur har hun forstått at problemene islam i dag sliter var aktuelle for nordmenn for en del år siden, og trekker fram ”Et dukkehjem” som et eksempel. -Jeg tror på det som passer for meg i den situasjonen jeg er i, sa Karim.

Men det er slett ikke uproblematisk å bo i Norge,  og i en kommentar fra en av de femti som var til stede, kom det fram at det her til lands fins rasistiske og diskriminerende holdninger i stort monn. I en kort samtale med Karim etter selve foredraget,  mente hun at hun kunne se en tilnærming mellom Islam og kristendommen. Religionene har felles utgangspunkt, men har opp gjennom historien atskilt seg fra hverandre. - Det e r på tide å snakke sammne igjen. Hun er videre skeptisk til de klare tendenser til oppløsning av familiestrukturen i det norske samfunnet. -Der har dere noe å lære, sier Karim.

Så var det arabisk magedans. Ingen i lokalet syntes å være av den oppfatning at et slikt innslag ikke passet på Kvinnedagen. Men vi har kanskje beveget oss et stykke bort fra de hardtslående og utrolig verbale kvinnene som på 70 -tallet førte an i de endeløse 8.mars togene i tettsteder og byer landet over - på godt og vond vil mange si.
Velsmakende internasjonal mat og hyggelig prat avsluttet det hele.

1/12 (DSC_0233.jpg)
2/12 (DSC_0235.jpg)
3/12 (DSC_0236.jpg)
4/12 (DSC_0237.jpg)
5/12 (DSC_0241.jpg)
6/12 (DSC_0243.jpg)
7/12 (DSC_0250.jpg)
8/12 (DSC_0253.jpg)
9/12 (DSC_0258.jpg)
10/12 (DSC_0260.jpg)
11/12 (gunn.jpg)
12/12 (ingress.jpg)
Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode