Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 515b852f51a668ef8d11e383c95090ce

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Fakta:

Født 17.11.1982

Gutte- og juniorfotball i IF Liungen og NTG (Norsk Toppidrettsgymnas), Bærum

2001–2008: Strømsgodset, 35 mål på 136 kamper (59 kamper som innbytter)
2006: Manglerud/Star (på utlån), 15 mål på 19 kamper.
2009-2011: Kontrakt med FK Haugesund.
2009 Toppscorer i 1. divisjon med 24 mål.
2010: 6 mål i Eliteserien så langt.
To U-landskamper for Norge

- Hvordan har stemningen i Haugesund vært etter 4-0 over Viking sist helg?

- Den har vært veldig god. Det snakkes om at førsteomgangen mot Viking er det beste FKH har gjort noen gang, så folk er fornøyd!

- I fjor uttalte du til det har gått over all forventning i Haugesund. I år har du både i aviser og på TV fått god kritikk gang etter gang, hva vil du si i år så langt?

- Litt som laget forøvrig. Veldig bra hjemme og veldig dårlig borte. Er lett for meg å gjøre gode kamper hjemme da laget fungerer godt gang etter gang. Mitt og lagets klare mål er å bli bedre borte og like solide hjemme som vi har vært så langt.

- Hva er årsaken til at det har gått så bra for deg og laget?

- Vi har ett trenerteam som er veldig flinke til å ufarliggjøre tippeligaen. Isteden for å snakke om hvor gode de andre lagene er setter de fokus på våre styrker og hvor gode vi er. Ett annet viktig poeng er at vi har nesten samme første 11`er nå som vi hadde i Adeccoligaen i fjor. Vi har hentet noen få gode forsterkninger, men stammen i laget er lik den i fjor.


- Hvorfor lyktes ikke dere så godt på bortebane, tror du?

- FKH har tradisjon for å være ett godt hjemmelag og svakt bortelag. Det henger litt igjen fra "gamle dager", og den barrieren må vi bryte. Er umulig å sette fingeren på noe konkret, hadde det vært så enkelt hadde vi gjort det for lenge siden. Men vi må i første rekke prøve å få opp samme engasjement og guts borte som vi har hjemme.

- Aftenposten (i dag), tipper 1-1 mot RBK på søndag. Etter 4-0 mot Viking, kommer ”gjennombruddet” også bortebane mot serielederen?

- RBK på Lerkendal er i mine øyne den vanskeligste kampen i år. Vi skal i hvert fall gå ut å gi maks av det vi har, så får vi se om det holder.

- Hvordan har dere forbredt dere før kampen på Lerkendal?

- Som vanlig. Lett trening i dag fredag, fri lørdag.

- Hvordan opplevde du å bli mottatt av Godsetunionen og publikum på Marienlyst i sommer?

- Ble mottatt veldig bra, var nesten som å komme "hjem".


- Hvis du skal sammenligne publikum på de to arenaene som spiller for hjemmelagene, hva er forskjellen?

- Det er veldig likt. Publikum gir bra lyd fra seg. Hovedforskjellen er vel at fasilitetene på Marienlyst er mye bedre enn på Haugesund stadion.

Sportssjef Jostein Flo uttalte dette før cupkampen på Marienlyst tidligere i sommer: ”Vi gleder oss veldig over det Sørum gjør i Haugesund. Vi føler at han fortsatt er SIF-gutt, og han er hjertelig velkommen tilbake hit hvis han ønsker det. Jeg er helt sikker på at Sørum ikke har spilt sin siste kamp for SIF.”
- Betyr det at du kan tenke deg å spille for Godset etter at kontakten din går ut neste høst?

- Helt umulig å svare på. Jeg skal hjem til Lier etter hvert, men om det blir SIF eller MIF eller for å drive gård og bli tjukk er umulig å si.

- Hvordan er livet som profesjonell fotballspiller og småbarnsfar?

- Har en gutt på to og et halvt  og en på litt over ett år. Så blir ikke mye tid til å ligge på sofaen! Er stort sett full fart mellom treninger og har lært meg å sette pris på kveldene når ungene er i seng. Dagene går med til bleieskift, megling mellom ungene og selvsagt masse leik og moro med de små.

- Kan du kort si litt om hvordan bomiljøet er for deg og familien der dere bor?

- Har bosatt oss i Tysvær, nabokommunen til Haugesund. Er rundt 10 min til sentrum med bil. Er et trivelig nabolag med mye unger i gatene så passer perfekt for oss.

- Har du lagt noe planer for tida etter fotballkarrieren?

- Skal hjem til en gård som venter på oss. Så blir nok grønnsaksdyrking når fotballkarrieren er over, avslutter Thomas Sørum. Og som de fleste idrettsinteresserte liungerfor lengst har merket seg klinger det lierske familienavnet svært godt i fotballsammenheng. Ingunn Sørum (37) preget ikke bare IF Liungen i mange år, men i likhet med Thomas var hun svært vanskelig å stoppe for de fleste forsvarspillere i Norge i mange år --

Forrige artikkel:Tre finaleseire i boksecupNeste artikkel:Sølv i junior-NM
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 31. juli 2010 13:48: Gunnar Brun
Regner med at han kommer hjem og avslutter karrieren i Spa/Bra når han kommer hjem. Det er Liers toppklubb.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode