Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Hun pendler mellom musikkjobbing og livet som låtskriver og artist blant annet i Hollywood og Los Angeles og som fotballspiller på Liungen i hjembygda Lier. Og kombinasjonen er vellykket. Nylig har hun både spilt inn ny musikkvideo i LA og blitt kretsmester og seriemester i 1.divisjon damer 7’er med Liungen. Med sin første singel ”One day we’ll make it home” har hun både ligget på VG-lista, Itunes-toppen, vunnet låtskriver-konkurranser i USA og musikkvideoen vært mest sett på NRK. På fotballbanen er hun midtbanespiller og en av storscorerne på laget.

- For meg er fotball og musikk en ultimat kombinasjon. Musikken har alltid vært min store drøm og er nå fulltids-jobben min, og fotballen har alltid vært en stor del av livet mitt. Det å få komme hjem til laget og til fotballkamp etter å ha jobbet i LA eller andre steder, betyr enormt mye. Mens jeg i musikken jobber nitidig og tålmodig mot store, langsiktige mål, gir fotballen uttelling og glede i øyeblikket. I løpet av 90 minutter har vi et resultat, og vi tenker kamp for kamp, sier Ellen Xylander.

Her er Ellen sammen med Liungen kvinnelag som ble kretsmester i sjuerklassen (Foto: Aurora Eriksen).

Hun begynte å spille fotball som 11-åring på Liungen, og var med den gang Liungen satset mot toppserien for kvinner. Hun var på kretslaget, på juniorlandslags-uttak og har markert seg på banen.

- Da jeg var 18 dro jeg til Skottland for å studere og spille fotball. Her begynte jeg på Newton Grange Star, den gang et av de skotske topplagene i dameserien. Så fikk jeg tilbud om å spille på herrelaget på universitet, og den muligheten til å tøffe meg opp kunne jeg jo ikke si nei til! Så i to år spilte jeg med gutta. Deretter bodde jeg på vestkysten i Sverige og spilte for IF Böljan. Men her hadde jeg en skadeperiode som gjorde at jeg misset sesongene. Deretter flyttet jeg tilbake til Norge og Oslo, og kom meg tilbake til Liungen. Det er jo Liungen-jente jeg er, forteller Ellen Xylander.

Hun spiller ennå i dag sammen med noen av sine gamle lagvenninner og nære venninner.

- Det er en fantastisk fin gjeng. Vi har funnet en fin balanse mellom profesjonalitet på banen, det å sette vinnerinstinkt høyt og det å ha det utrolig gøy! For meg som satser så hardt på musikken, som er en ensom affære, gir fotballen og jentene en sosial glede og energi som jeg setter veldig høyt. Jeg føler meg veldig privilegert som spiller sammen med jenter som støtter musikk-karrieren min fullt og helt, og som strekker seg langt for at jeg kan få vært med på alt. Det siste halve året har jeg jobbet større perioder i Berlin, Los Angeles og Sverige, men faktisk ikke gått glipp av en eneste seriekamp. Så jeg slipper å prioritere mellom musikk og fotball. Jeg føler meg så heldig som får lov å være fotballspiller og lagvenninne i det ene øyeblikket, og debut-artist og låtskriver som satser på store drømmer i det andre, med gode heiarop i ryggen.  Jeg får rom til å være den individualisten jeg må være, samtidig som jeg er en godt etablert del av et sterkt felleskap. Det er sjelden vare, sier Ellen Xylander.

Ellen i full aksjon i LA med opptak av musikkvideo (Foto: Privat).

- Musikk og fotball har gått hånd i hånd for meg hele livet. Jeg begynte å spille klassisk piano da jeg var seks år, så plukket jeg opp gitaren og begynte å skrive egne låter da jeg ble litt eldre. Det var en fantastisk opplevelse da jeg fant ut at jeg kunne skrive egen musikk og popmusikk ved pianoet og gitaren. En ny dør åpnet seg i livet og i dag skriver jeg låter både til andre og meg selv, og samarbeider med Universal Publishing som låtskriver. Jeg skriver låter i flere sjangere, men mine egne låter er kommersielle poplåter med en sterk melodi og tekst. Det må være catchy, og samtidig en dybde, forteller Ellen Xylander som i år blant annet har skrevet for den Hollandske artisten Milou, og teksten ”Try to catch me”  til jazz-singelen til norske Lene Alexandra.

Selv finner hun inspirasjon i mye forskjellig musikk og i eget og andres liv, men har vanskelig for å svare på spørsmålet om hvem som er musikalske forbilder.

- Jeg har alltid vært mer opptatt av gode låter enn av artister i seg selv, og kan la meg berøre av både store stemmer og artister som heller har en styrke i det å være ekte. Jeg gikk et halvår en gang på et universitet i Melbourne, Australia. Her tok jeg noe som het ”combined studies”. Da kunne jeg sette sammen min egen timeplan fra alle fakultetene og endte med et fag på matematisk fakultet, et i radio og et i populær kultur. Og sånn er musikk og musikksmaken min også, det er fra alle genre og artister, skal være både dypt og lett tilgjengelig, kombinert til noe som gir meg noe spesielt. Derfor er det godt å få jobbe som låtskriver, og få bevege seg i flere landskap, forteller Ellen Xylander.
- Jeg gleder meg enormt til å få slippe neste singel og video, og få dele den med trofaste følgere og nye publikummere. Dette er en reise jeg gjør sammen med alle de som følger meg og musikken, og hver eneste en av de som berøres av musikken min og følger meg, betyr noe spesielt for meg. Jeg tror på å se de menneskene som er rundt meg, og ikke ta noen for gitt. Jeg tror også på å prioritere det i livet som gir oss størst glede, hvis livet gir oss mulighet til det. Vi er her så kort, og vi mennesker er på vårt beste når hjertet brenner for noe eller noen.

Hun tilbringer mye tid ved pianoet. (foto: Privat)

Flere saker fra arkivet

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

Morten Hammerseng og Marius Midtskogen fra Babylotion har statet soloprosjekt

Akustisk musikk fra de to vokalistene fra Drammensbandet Babylotion, og en kassegitar sendt fra gudene. Melodiøse perler. ikke noe mer, ikke noe mindre. Låtene bukter seg i samme landskap som Big Bang, Dave Matthews og Thomas Dybdahl og har for vane å sno seg inn i hjerterota.

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

Vi vinner serien

- Det er målet vårt, sier den tidligere storspilleren Ingunn Sørum (her th sammen med en av sine trenere Lena Tyriberget)

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

I fokus etter debuten

Som kaptein i sin debut for Norges G-15 landslag måtte Martin Ovenstad Rønning fra Liungen IF gjennom flere intervjuer etter kampen

En ny Ingunn Sørum?

- Det er bra at de begynner tidlig, sa den tidligere storscoreren som var på Liungen Cup sammen med familien for å se på niesen og andre små fotballrekrutter --

Som sild i tønne på Lierbyen skole.

Nesten 250 hadde funnet veien til årets Sild og Jazz på Lierbyen skole.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Talentutviklingen i fokus

Liungens juniortrener, Thomas Bjerkan, mener at klubben har mye å jobbe med resultatmesssig og roser fotballtyret for en kjempejobb

I aksjon på Tv 2 i dag?

Det er store muligheter for at Thomas Sørum blir den andre liungen gjennom historien som får sjansen på A-landslaget i fotball. Han var svært ambisiøs allerede som guttespiller, forteller en tidligere lagkamerat.

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

- Ikke viktigst å vinne

Det sa Ingrid Kleberg Halvorsen som var keeper på Liungen jenter 7-8 under helgens Liungen Cup.

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Kreative ungdommer

Det ble jobbet med skulptur, marionetter, strikking, maling, miljø, vennskap, film og animasjon på Klubbhuset på Tranby sist helg

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Liergutter hyldet

Både Vegard Dokken (tv) fra Lierskogen og Tranbyguttene Rudi Holliman ( i midten) og Mads Hansen var med på opprykksfesten i Mjøndalen stadion i ettermiddag.

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Vil ha folk på klubben

Lite folk på Sjåstad Fritidsklubb.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Signerte for spill i Liungen

Kristian Bye Andersen (33) varmet opp i 70 minutter på Ullevaal, men ble ikke cupmester sammen med lagkameratene i Odd, Grenland --

Sydover nordpå

Rikskonsertene med verdenskjente musikere i Tranbyhallen

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Ei uke med Solskjær

Martin Ovenstad Rønning (14) fra Liungen har vært Buskeruds eneste representant på fotballakademiet til den tidligere United-spissen

Lier svarte ikke til forventningene

Dette sier Ellen Benestad til Østlandets Blads nettutgave. Ellen Benestad begynte 30. juni i år som Kommunalsjef, med ansvar for kultur, undervisning og barnehager i Lier Kommune

Liungen til Asker med lua i hånda.

Liungen stilte i dag med nesten like sterkt lag som de gjorde da de spilte jevnt med Asker i fjor. Asker har byttet ut stjernene med ungjenter fra rekruttlaget. Liungen kom fra overbevisende seier i serien, Asker kom fra et sørgelig tap. Du verden for juling vi fikk.

Småkunst for alle

Utstilling i "sløydsalen" på Øverskogdagen. Hos Inger Ellen Bjørøen Larsen kan du finne gaven med sæpreg, og det gjerne til en som har alt

- Mine hjertebarn

Slik karakteriserte Ellen Anita Anderson sine funksjonshemmede deltakere i Stoppen Turn i møte med 3. klasse ved Idrettslinja ved St Hallvard Videregående skole i forbindelse med tildeling av overskuddet fra årets St Hallvardleker.

Topper tabellen

- Hjemvendte Ingeborg Susanne Abelsen (her som innebandyspiller) scoret to av målene, da Liungens sjuerlag dominerte tirsdagens kamp i Oslo

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Abba i Drammen teater

Lier Ten Sing og Tranby skolekorps tok med seg Abba i teateret og tok publikum med storm.

Bedre samarbeide er nødvendig

Selv om Liungen ikke kunne stille lag de to siste kampene ser det til at klubben kan fortsette i 5. divisjon.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Fotballen er rund

Vi sakser fra Martin Lerberg Fossums blogg

- En opplevelse for livet

Det sier Thomas Sørum som er hjemme i Lier på juleferie. Han har oppnådd det mange bare har drømt om som fotballspiller; å spille for 50 000 entusiastiske tilskuere.

Mot seriemesterskap

Supporterne kan snart ta bølgen igjen for Liungens sjuerlag --

Betsafe tror på Liungen

…men holder Grand som favoritt i kamp én

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Den kulturelle skolesekken er åpen

Usedvanlig dyktige utøvere fra Rikskonsertene lagde tirsdag to flotte forestillinger med Ella Fitzgerald som tema i Tranbyhallen.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

- Vi skal vippe Liungen ut av cupen

Eik,Tønsbergs midtbanespiller og tidligere Liungenspiller Hege Thon (på bildet th)) er optimistisk før 2. rundekampen på Liungbanen på tirsdag.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Thank you for the music!

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling, ordfører i Lier.

Romjulsmusikk

Hennummusikken hadde ei gruppe i full aksjon 4. juledag

-Svinger mer på Tranby

- Tross Toppseriespill på Liungbanen, svinger det mye mer på Liers J-14 lag på Tranby.

Her er nye Liungen

Vi har vært på treningskamp med kamera.

Liungen lekte seg

Etter hvert som målene rant inn på Liungen-banen ble det hele en lek for bygdas fotballstolthet nummer en. – Det er artig å få igjen for innsatsen, sa en av kampens profiler, tremålscorer, Hanne Teigstad.

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Mange baller i lufta

- Noe av det verste jeg vet er utpregede nei-mennesker med "vondt i vil-ikke`n", skriver Rune T Berg i ukens petit.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

Sylling sangkor 30 år

Koret starter jubileet med stor kirkekonsert i Sjåstad kirke onsdag 10. mars. Dit har koret fått med seg Røyken pikekor og Hokksund mannskor, så aldersperdningen er god. Og slik skal det være i kormiljøet. Korene har et variert og spennende program, og konserten vil inneholde mye for alle sangglade.

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Ennå ikke nådd toppen

Som eneste lokale spiller blir det stilt store forhåpninger til liungen Thomas Sørum før kvartfinalen mot Stabæk i morgen, spesielt når den gamle kjempen Jostein Flo uttaler at han har sterk tro på at liungen kan bli en storscorer for Godset

Grasrotandelen betyr mye for idrettslagene

Lag og foreninger i Lier har så langt i år tjent 330 000 kroner på Grasrotandelen gjennom Norsk Tipping

Flatære ballær

Etter påsken ruller fotballen igjen på toppnivå. Ukens petiskribent, sarpingen Jan Terje Nilsen, som er bosatt i Sylling, gir oss noen glimt fra Østfold, den gang fylket dominerte norsk fotball

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Strålende vær på Liungcupen

Det var varmt å spille kamper denne helgen

Gamle barn og små bestemødre

Ungdommen vil ingen ende ta.

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

Lærerlykke

- Skattelistene er offentliggjort, og nettopp i disse tider hender det fra tid til annen at elever søker meg opp og stiller spørsmål om hvorfor jeg er lærer når lønna er så lav, skriver ukens gjesteskribent, Rune Trolsrud Berg, som er lærer ved Tranby skole.

Beatles Forever

Noen rekker å bli klassikere mens de ennå er i live, slik The Beatles har blitt.

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Kjempegevinst for lierfotballen

- I Liungen har det svært sterke krefter i enkelte lag som har hatt for stor makt. Det har ikke vært heldig for utviklingen av klubben, uttaler trener for A-laget, Kristian Bye Andersen som ser positivt på en en eventuell sammenslåing av 11-er fotballen i egen klubb og i Spa/Bra.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Fornøyde liunger

Cupgeneral Ingrid Brandt og leder av IF Liungen, Christian Aakermann kunne bare smile sammen med de lokale spillerne Andreas England Gjerlad og Maria Bjørnstad etter helgas fine cuparrangement.

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Slår seg sammen

Liungen og Sjåstad samarbeider i fotball.

Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P

fredag 9. juni 2006

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Vant finalen

Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen, og de andre på Liungens sjuerlag slo utfordrer Mangleerud/Star i går

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Ny suksess i 2011?

Thomas Sørum bidro til klar Haugesundseier over Viking i Vestlandsmesterskapet, og Vikings og landslagets keeper Jarstein synes liungen og lagkamerat Djurdic var fjorårets beste spisspar i eliteserien.

Musikal på Lierbyen ungdomsskole

Hvert år arrangeres det en musikal fremført av elever på niendetrinn, på Lierbyen ungdomsskole, og hvert år er det et nytt og stort tema for musikalen. I år er temaet ’’Den store kjærligheten’’…

Månedens Blomst etter suksessen på Union

Dirigent Henrik Trømborg (tv) og Knut Mørkeseth har all grunn til å være fornøyd med utviklingen av Tranby skolekorps

Sterke røtter i Lier

Buskeruds mest talentfulle guttespiller, Martin Rønning Ovenstad, med henvendelser fra både Italia og Nederland, trives best i hjemlige omgivelser foreløpig, der han kan spille fotball og holde kontakten med venner og familie.

Tenk på et tall…

Han har alltid trent, og han har ført statistikk over all trening. Jeg fikk kikke i statistikken og fikk et sjeldent innblikk i en idrettskarriere der drivkraften har vært alt annet enn medaljer og ære. Jan Terje Nilsen har satt seg mål for sin egen del, og han har nesten alltid nådd dem.

BABYLOTION nominert til Smuget Prisen 2006

Babylotion ble nylig nominert til “Smuget Prisen 2006” for deres konsert i mars tidligere i år.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Liungen ned - hva nå?

Liungen rykker ned for tredje gang siden 2003.

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --