Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Mange kjenner livebandet Blueskarusellen. Etter en positiv turne i Nord-norge i fjor bestemte gutta seg for å gjøre et skikkelig plateprosjekt. Visjonen var at de ikke skulle gi seg før alle i bandet var 100 prosent fornøyde – det målet har de nådd. Resultatet er overveldende og man glemmer fort at det er lokale gutter som spiller, dette er et nivå vi knapt har hørt før, tidvis er det internasjonalt snitt på prosjektet som er gjennomarbeidet fra A til Å. 

Alt er nytt. Musikken er skrevet av bandmedlemmene – fortrinnsvis Henning Remme, Øystein Remme og Hans Cato Kristiansen. Tekstene er skrevet av John Reese. Reese er tidligere politimann fra Chicago, jobber nå på Gulskogen skole. Som musikken holder de høy klasse. 

-          En ting er å lage ei plate man er fornøyd med selv, en annen ting er om publikum liker den. Vi musikere har ofte litt sær smak, og selv om vi selv føler vi har laget noe vi er fornøyde med, er vi spente når vi nå lanserer den. Øystein Remme innrømmer at det var utrolig morsomt å lese kritikken i Drammens tidende. 

-         
Det var nesten så jeg ikke trodde det jeg leste, sier Knut Nyheim. 

Etter det har det strømmet på med positive tilbakemeldinger. Plateforetningen på CC melder at de er utsolgt, helgens konsert i Drammen ga også utelukkende positiv respons og mange solgte eksemplarer. For ordens skyld kommer nye plater i butikken mandag morgen. 

Hva er det så som gjør dette så bra? 

Bandet har en litt upolert stil som best kommer til uttrykk i lyden. Lyden er enkelt og greit helt rå. Det lukter 70- tall lang vei, og det er så mange nyanser at man garantert kommer til å oppdage nye ting hver gang man hører plata. Etter en fresk start med låta ”skinny looser”, der Nyheims orgel hever ei i utgangspunktet god låt enda ett hakk, kommer perlen ”Thank you for the pain”. Allerede første gangen jeg hørte låta var jeg helt hekta på trommelyden. Plata er spekket med små musikalske gullkorn som gjør den til så mye mer enn dusinvare. 

Her finner du elementer fra både Deltabluesen og Citybluesen, men det er noe mer. Selv fikk jeg assosiasjoner til 70- talls britisk rock. Orgelet minnet litt om elementer jeg kjenner fra for eksempel Deep Purple. Det er det som gjør plata så spennende – det er nesten som å kjenne igjen ei lukt du ikke helt klarer å plassere. Et lite drag av noe kjent, ett kort øyeblikk før det forsvinner med vinden. 

Om jeg skal være skikkelig kritisk synes jeg plata er i lengste laget. Drøye 3 kvarter kunne muligens vært kuttet noen minutter. På den annen side kan man kalle dette valuta for pengene. Det er høyt nivå hele veien. 

Konklusjonen er uansett at dette er den beste norske bluesplata jeg har hørt siden Bjørn Berges ”Blues hit me”. Jeg er overbevist om at dette er ei plate som setter dype spor langt utenfor Lier. Jeg kan egentlig oppsummere med en stavelse - Kjøp.

Plata selges foreløpig på CC musikk og Johnny musikk. Du kan også bestille fra Kamerina eller bandets hjemmeside.

Flere saker fra arkivet

CD SLIPP fra Remme Brothers Band

Vi har den glede å presentere Remme Brothers band’s nye cd”

Liunger på Norsktoppen.

Erland Evjen fra Modum innehar i disse dager førsteplassen på Norsktoppen (NRK). Det kanskje ikke alle vet, er at plata med hiten ”Fredag” er spilt inn på Kamerina musikkverksted på Lierskogen. Flere Liunger medvirker også på plata.

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

Remme brothers band til Notodden

Lierbandet hyret inn til bluesfestivalen.

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Drammens frivillighetspris til Liung

Øystein Remme og Megabandet ble hedret i dag.

Remme Brothers Band på musikkverkstedet

Henning Remme tok med seg bandet og oppsøkte gamle stier i kveld. Ungdommen på musikkverkstedet fikk servert skikkelig blues - muligens for første gang.

Konsert og CD fra Remme Brothers

Remme Brothers band spiller på Valstadhaug i Sylling 15/10. Ei snau uke senere kommer de med cd.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

Remme Brothers Band spilte på Sjåstad

130 møtte opp for å høre bluesbandet Remme Brothers band på Sjåstad Samfunnshus

Remme Brothers Band til Sjåstad

Endelig blir det fest på Sjåstad Samfunnshus. Sett av Lørdag den 12 mai. Da kommer Remme Brothers Band.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Feirer med nytt kulturverksted

Kunstnerparet Signe Eira (bildet) og Knut Nyheim, bosatt på Lierskogen, feirer Kamerinas 10 års jubileum ved å presentere et rikt program på Hovin i Telemark

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Lierbandet Evergary på Union Scene

Lierbandet Evergary er snart aktuelle med sin EP, og på fredag spiller de på Union Scene med Cato Salsa Experience.

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Raga Rockers i Drammen

Med Hugo Alvarstein fra Sylling på gitar spilte Raga på Union Scene i Drammen

Morten Hammerseng og Marius Midtskogen fra Babylotion har statet soloprosjekt

Akustisk musikk fra de to vokalistene fra Drammensbandet Babylotion, og en kassegitar sendt fra gudene. Melodiøse perler. ikke noe mer, ikke noe mindre. Låtene bukter seg i samme landskap som Big Bang, Dave Matthews og Thomas Dybdahl og har for vane å sno seg inn i hjerterota.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Sommer 7

Sju av i alt åtte

Romjulsblues

Margit Bakken, Rita Engedalen og Remme Brothers band

Dr Feelgood på Union scene

Jubilanten Tranby Bluesklubb holder koken og inviterer til nye konsertopplevelser

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Deadline

Om oss som sitter inne i finværet.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

Jubilanten er fortsatt ung og sprek

Musikkverkstedet 20 år

Liunggjengen

Liunggjengen med flott vårkonsert. Den beste noensinne, var det mange som sa

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Pressekonferanse Ted Nugent

lørdag 10. juni 2006

Allen´s Pit - Union Blues Band 2003

Allen’s Pit fra Grenlandsområdet gikk imponerende av med seieren under fjoråretsårets Union Blues Cup på Notodden Blues Festival, og er således Union Blues Band 2003. Bandet imponerte både publikum og dommere med gode instrumentalister, tett samspill, en dyktig vokalist og et imponerende sceneshow. Bandet skal i løpet av året besøke at stort antall bluesklubber som en del av prosjektet Union Blues Band i regi av Norsk Blues Union.

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Månedens blomst(er)

Turid Jørgensen Rivrud og Bent Bredesen fikk månedens blomst i februar.

KONSERT TIL INNTEKT FOR FLOMOFRENE

De ca 350 publikummere som tok turen til Tranby på fredag fikk en konsertopplevelse som sikkert vil site i hjerterota ei god stund.Kun 350 liunger støttet opp under dete arrangementet, her burde det vært helt fullt.

Høstens program i Lierskogen kulturkirke

Kulturkirken på Lierskogen byr på et variert og interessant program denne høsten, med som bør være noe for enhver smak.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Hvordan lage nyheter av ingen ting?

Oppskriften for ei suksessfull mediebedrift.

Beatles Forever

Noen rekker å bli klassikere mens de ennå er i live, slik The Beatles har blitt.

Jul i London

Cecilie Olsen (på bildet), fra Sørsdal i Lier, og som har studert film og media ved Stirling Universitet, nå jobbaktiv med TV-salg hos Fox Sports har sendt oss en førjulsrapport fra den engelske hovedstaden

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Skolestart

Ukens petit er skrevet av Toril Prytz Kverneng

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Bygdetunet i tenkeboksen

Det hender en debatt går i sirkel, kommer i bane så å si, graver seg ned i en rille og blir der som det berømmelige hakket i plata.

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Litt for en hver smak

For 10. året på rad arrangerer Lier sanitetsforening og Lier Janitsjar, "Sild og Jazz" i Lier.

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Drammen Jerns Storband i Sylling kirke

Storbandet spilte gratis til støtte for utbedring av orgelet i Sylling

Praktfullt turkart

Dette er egentlig et opplevelseskart

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Du må itj fårrå så du fer nålles no

Direkte oversatt fra Rørosdialekt blir dette noe slikt som – du må ikke te deg slik at du roter deg bort i noe.

Et overskuddsmenneske

Månedens Blomst går til Hanne Eikaa Bergill for allsidig arbeid med barn og ungdom på Tranby

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Eik/Tønsberg - Team Liungen 1-0

Snipp snapp snute så var seiersrekka ute.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Elever og lærere har samme mål i skolen

Silje Fuglerud i tiendeklasse på Tranby har sendt oss sitt syn på egen arbeidsplass. Vi har laget en kommentar før innlegget og håper mange følger på

Tar du utfordringen?

Gjør som ungdommene i Foreningen Norden gjorde på fredag. De mestret den 2,6 km lange turen opp juvet opp til Asdøltjern.

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Gla'dag på Bygdetunet

Før vi kommer til grinda hører vi gladsang og trekkspillmusikk fra Gjestgiveriet på Bygdetunet.

Norges fineste pledd er fra Sjåstad

Hele 9000 barn fra hele landet konkurrerte om å designe Norges fineste pledd. Jon Inge Gustavsen (11) fra Sjåstad vant med sitt design.

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Det nærmer seg seriestart for damelaget

Starter hjemme mot Hallingdal.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Kunsten å servere gruff i en slurk

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Tiden er unik for den enkelte

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, homøopat, Gullaug. Nina er leder for Buskerud Venstre, medlem av Lier kommunestyre og formannskapet. Ikke minst er hun mor til tre.

BLUE ENERGY & BLUESKARUSELLEN

Tranby Pub Lørdag 25. September NB: På scenen kl. 21.00 TBKL har gleden av å presentere ikke mindre enn to band denne kvelden, begge sterke representanter for ovennevnte musikksjargong og velkjente ”partyfixers”…………

Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P

fredag 9. juni 2006

Nygårdshaug som klassesett

Det synes Kirsten Jellum, norsklærer ved Tranby skole, etter å ha lest Mengele Zoo for 9. klassen sin

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---