Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7550a2b20637dfbc564b5bd43de2368d

Høstens program i Lierskogen kulturkirke

Kulturkirken på Lierskogen byr på et variert og interessant program denne høsten, med som bør være noe for enhver smak.

18. september kommer Louis Jacoby (bildet overfor), trubadur og forfatter fra Larvik som ble tildelt Prøysenprisen i 1992. Han er vinner av Nitimens sommervisekonkurranse i 1995 (sammen med Lars Martin Myhre). Hans vise «Hverdag» er kåret til en av Norges nasjonalviser. Jacoby har utgitt «Den store ølviseboka» og flere plater. Han var fast huspoet i programposten Wesenstund i TV Norge i perioden 1994-99. I mange uker lå han på Norsktoppen med «Vise ved vindens enger». «Noen og Ingen» lå ti uker på Norsktoppen i 2003, derav to førsteplasser.

Fra lokalmiljøet stiller Rudi Remme og Christian Grette opp og spiller to sanger i forkant, eventuelt i midten av programmet til Louis Jacoby. De jobber for tiden med en plate som heter «Finally waken».

Det blir forhåndssalg av billetter ved Lier kommunes servicetorg og Statoil Lierskogen, og billettsalg ved inngangen.

16. oktober kommer den norske psykiater Ingrid Lycke Ellingsen. Hun har vært fylkespsykiater og fylkeslege i Buskerud. På internasjonalt nivå har Ellingsen arbeidet for å bedre fengselsforholdene for innsatte og særlig gjort en innsats for å få slutt på tortur. Ellingsen har vært medlem av Europarådets torturkomité. Kongen utnevnte i 2006 Ellingsen til ridder av 1. klasse av St Olavs Orden for hennes samfunnsgavnlige virke. Ellingsen ble i 2004 hedret med Karl Evangs pris for sitt mangeårige engasjement for svake grupper og for sitt arbeid i Europarådets torturkomité.
Musikkskolen bidrar med lokale musikkinnslag denne kvelden.
Arrangementet er gratis.

31. oktober kommer vokalgruppa, Camerata, fra Minsk i Hviterussland, er en av europas beste i sitt slag. Denne unike gruppa har da også fått strålende mottagelser over alt hvor de har opptrådt, både fra publikum og presse. Gruppa har et stort repertoar og publikum blir tatt med på ei fantastisk musikalsk reise som spenner fra avansert egenprodusert jazz via standard jazzlåter, negro spirituals, evergreens til ortodoks kirkemusikk. En konsert med Camerata trollbinder tilhørerne og de får del i instrumentimitasjoner som får en til å tro at en hører et helt orkester. Eller vi hører bølgeskvulp og måkeskrik, eller fuglelåter som fører oss langt inn i dype hviterussiske skoger. Alt med bare stemmene som instrument. Camerata er ei svært kreativ gruppe i stadig utvikling. De komponerer derfor ofte ny musikk, jazz med tydelige underliggende toner fra slavisk folkemusikk.

Camerata har turnert over store deler av Europa, samt USA, Cannada og i Asia. Mange har hørt dem i Norge tidligere, men de kan gjerne oppleves på nytt.
Man kan glede seg til en uforglemmelig musikkopplevelse i Lierskogen kulturkirke søndag 31. oktober kl 1900.

Forhåndssalg av billetter på Statoil Lierskogen og i Lier kommunes servicetorg. Billettsalg ved inngang.

13. november får man høre Anne Grete Preus (bildet nedenfor). Sangdikteren, musikeren og sangeren Anne Grete Preus har vært godt synlig og tilstede i norsk musikkliv siden hun debuterte på slutten av 70-tallet. Hun er dessuten blant de mest suksessrike norske artistene gjennom de senere årene – både kunstnerisk og kommersielt -, og har solgt mer enn 400 000 eksemplarer av sine utgivelser bare i Norge.

Det blir forhåndssalg av billetter ved Lier kommunes servicetorg og Statoil Lierskogen, og billettsalg ved inngangen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode