Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0256628e207bc73b0e75ecfdfef2498e

Det blir ventemottak på Lierskogen

Fylkesmannen ga UDI medhold i klagen.

Planutvalgets kloakktaktikk holdt ikke mål, og arbeidet med å opprette ventemottak på Lierskogen kan nå endelig starte.

Les mer på kommunenes hjemmeside.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 7. mars 2006 12:38: en som støter loven
heia rune hilse hele tranby
Torsdag 9. mars 2006 10:25: Karl Bellen
Planutvalget hadde ikke noen planer om å stoppe vernemottaket. Men vi ville ha samme behandling på denne saken som lignende saker. Nå vet vi ikke om det kommer godkjent kloakkledning noen gang. Dersom UDI avvikler mottaket om ett eller 2 år har de fått en fordel som INGEN andre kunne drømme om.
Noe som også er meget rart er Fylkesmannens raske behandling av klagen. 14 dager. Det er tydelig at denne klagesaken har vært avtalt og ferdigbehandlet før siste avslag. I to andre klagesaker som vi hadde som melding i siste møtet, var behandlingstiden hos Fylkesmannen 3 måneder og 3 måneder + 19 dager.
Synd Liernett ikke var tilstede på siste kommunestyret der en annen sak om Vernemottaket var oppe.
Hilsen

Karl Bellen
Torsdag 9. mars 2006 15:42: Rune Elven
Det bør kommenteres at søknad om tilkobling faktisk er under behandling hos Lier kommune og Veas. Penger til arbeidet er bevilget og alt ligger til rette for start (så snart kommunen behandler ferdig søknaden).

Vi valgte å ikke dra på møtet i kommunestyret, da vi føler det er liten vits i å debattere statlig asylpolitikk i kommunestyret. Når Bellens partifelle Sagvolden i følge Lierposten snakker om "testosteronnivå hos asylantene" og debatten for øvrig dreier seg om "sikkerhet" , selv om det dreier seg om mennesker som hverken har gjort lovbrudd eller er mistenkt for noen ting som helst, føler vi dette blir for dumt.

At fylkesmannen nesten setter rekord i behandlingstid på en klage kan og tolkes dithen at planutvalgets vedtak faktisk var så dumt og ubegrunnet som vi tidligere har påstått.

Vi startet for ordens skyld med en sak der dere politikere skulle vurdere om det var forsvarlig å bruke dassen på mottaket, og er nå på et nivå der man diskuterer om den dritatrengte har så høyt testosteronnivå at det er en fare for naboene.

Jeg har i og for seg forståelse for at naboene er usikre på hva dette vil innebære for nabolaget - desto mindre forståelse for politikernes argumentasjon i denne saken. Mener dere politikere virkelig at Lier som eneste kommune i Norge skal kunne reservere seg mot deltakelse i norsk asylpolitikk?
Torsdag 9. mars 2006 16:54: Pekka
Burde en redaktør synke så lavt at han går inn i en debatt på denne måten? Med ord som dass, dumt og dritatrengt?
Torsdag 9. mars 2006 18:51: Thorvald Lerberg
Hei Pekka, koselig navn forresten. redaktøren er helt uten dannelse og snakker dessuten dialket og røyker. Nå oppordrer jeg deg til å gi Rune passende synonymer til ordene du ble så støtt av. Da få rvi helt sikkert en helt annen debatt som du vil føle deg mer komfortabel med. .
P.S. Pekka, Rune kjører grønn varebil. Det synes jeg er det verste med han.
Torsdag 9. mars 2006 23:11: Pekka
Ok,har fått nok av Liernett! Hva slags avis er det som rakker ned på leserne?! Må få komme med synspunkter.
Herved ikke leser av Liernett lenger.
Fredag 10. mars 2006 21:16: Øyvind Bjerkvik
Synes absolutt at Pekka tar opp et spennende tema: Når, hvor og hvem skal få lov til å uttrykke seg radikalt og uformelt? Vi har hatt altfor få prinsippdebatter rundt ytringsfriheten for lekfolk i det siste. Faktisk så kan sikkert noen diskutere hvorvidt ord som "dass" og "dumt" overhodet burde ha en plass i det norske språk. Sist gang jeg så noen som muligens kunne ha diskutert dette befant jeg meg rent tilfeldig blant noen småfulle kristenfundamentalister et sted på Vestlandet for tolv- tretten år siden. Men såpass skal de ha: De stod for hva enn de mente med stolthet og fullt navn...

De rømte heller ikke dersom de fikk litt motvind.
Fredag 10. mars 2006 21:43: Thorvalsd Ler berg
Trist at du oppfattet det slik, Pekka. Men jeg syntes du var litt på siden av debatten. Men nå har du sannsynligvis fått i gang en ny.
Så følg med!
Lørdag 11. mars 2006 15:57: Karl Bellen
Det betyr ingen ting for meg hvordan redaktøren i Liernett svarer meg. Han må selv velge sin form. Men jeg prøver å være seriøs. Det var på høg tid at Liers politikere kunne få muligheter til å gi sitt syn på overkjøring fra UDI selv om det var i den 13. time. Husk at direktøren i UDI er selv meget spent på hvordan dette skal gå. De har ingen erfaring med Ventemottak/utreisemottak. Man kan godt diskutere flyktning- og asylproblematikk i det uendelig. Men beboerne her har visseligen fått avslag på oppholdstillatelse og er her ulovlig. Det er mange også UDI som lurer på hvordan de klarer å skaffe penger til mat og klær.

Så til Liernett.no. Synd at redaktøren og dens medarbeidere gjør siden til en "Russeavis"

Hadde nettsiden blitt drevet seriøs/kritisk, ville mange flere benytten denne "ypperlige" muligheten til å ta opp mange, mange flere tema. Med "kritisk" mener jeg også til redaktørens manglende respekt for et flertall i kommunestyret.Hilsen

Karl Bellen
Mandag 13. mars 2006 08:42: Inger
Interessant at Bellen omtaler stedet som vernemottak. Flott navn forresten!
Ser også at han er bekymret for hvordan disse menneskene skal få mat og klær. Ta det helt med ro Bellen. De skal hverken sulte eller gå nakne! De vil bli godt ivaretatt!
Tirsdag 14. mars 2006 10:22: Harald Nesset
Snakker Karl Bellen på vegne av Høyre?

I så fall er det nok behov for et oppklarende gruppemøte, hvor man kan belyse fakta før man uttaler seg. Men dersom det er som privatperson synes jeg det er helt iorden at man ikke nødvendigvis kjenner til sakens fakta.
Jeg vil ikke kommentere om Planutvalget hadde til hensikt å stoppe ventemottaket, annet enn at jeg konstanterer at lokalpolitikerne gikk imot sin rådmann, et samlet storting, og også ifølge Fylkesmannen utover sine mandat. Resultatet kjenner vi, og nå hadde det vært best om vi fikk nødvendig arbeidsro, slik at vi kan få forberedt oss på en god drift av mottaket, istedenfor å føle at vi blir offer for en litt uverdig debatt.
Dersom det er HØYRE ( og ikke Bellen ) som synliggjør en uvitenhet omkring drift av mottaket, så synes jeg det er trist, og litt urovekkende. Vi har dessuten drevet dette mottaket i nesten 4 år, også til Høyres tilfredshet, og har aldri fått hendvendelse fra noen av partiene hvor de har uttrykt bekymring om våre beboere har fått tilstrekkelig mat og klær mens de har vært her. Det har de fått, og det vil de selvsagt også få videre.
Så til HØYRE;
De har ikke fått avslag på sin oppholdstillatelse. Det har de aldri hatt, da de har vært asylSØKERE! De har fått avslag på sin asylSØKNAD.
En asylsøker er en person som ber om beskyttelse. Et avslag på en slik søknad innebærer at Norge mener det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å innvilge beskyttelse. Det å misstenkeliggjøre denne gruppen på bagrunn av at de ved det avslaget er ulovlig i Norge er en stigmatisering som er et politisk parti uverdig.
At Høyre i det ene øyeblikk uttaler i planutvalget at de ikke betviler UDIs vilje og evne til å gjennomføre prosjektet med tilkobling til det offentlige kloakknettet, og i neste øyeblikk her sår tvil om det noen gang vil komme en slik tilkobling, er en misstenkeliggjøring jeg mener ikke har hold i virkeligheten. Høyre VET utmerket godt at det er sendt søknader til både Lier kommune og VEAS ( Asker) for tilkobling til offentlig nett, og at man avventer svar fra de kommunale instanser for hvilken retning man skal begynne å grave.
Høyre kommer dessuten med en meget klar misstenkeliggjøring av Fylkesmannens behandlingstid, hvor de direkte anklager Fylkesmannen for urent spill. Dette kan ikke være Høyre seriøst mene?
På den ene siden ønsker Høyre å bli tatt på alvor, for så i neste øyeblikk rakke ned på en annen offentlig instans for å være RASKE? Vel, Høyres bemerkning taler for seg selv,,,,,
Jeg vil bemerke at de andre partiene synes å ha lagt diskusjonen bak seg, og retter blikket fremover. Det synes jeg isåfall er en klok vurdering, for det er ved et samarbeid og konstruktiv dialog vi kan få til et godt resultat. ET godt resultat for mottakets hensikt, for lokalsamfunnet, for beboerne og for oss som skal arbeide her ved mottaket. VI skal gjøre så godt vi kan, og samarbeide med enhver som seriøst vil bygge bro og skape gode resultater og relasjoner.
Den fremmedfrykt og stigmatisering som er skapt gjennom denne saksgangen og debatten, har alle vi som er seriøse aktører på banen et felles ansvar for å rette opp i, og det er et arbeid vi må ta på alvor. Og her vil gjerne utfordre både Høyre og de andre partiene ( Venstre HAR allerede gjort sitt beste) til et konstruktivt samarbeid i tiden fremover. Vi på mottaket skal gjøre vårt, og jeg er sikker på at de lokale partiene også vil gjøre sitt, for at det skal bli så bra som mulig.
Dette går nok sikkert bra.

mvh Harald
Tirsdag 14. mars 2006 15:33: BJ
Haha! Aldri har vel en så kort nyhetssak fått så mange kommentarer...
What's the fuzz all about?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode