Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8d1ac55ddfb23f9396efc87902499617

Frp vil ha svar fra justisministeren

Ulf Erik Knudsen forlanger oppklaring av hvilken rolle Martin Kolberg (på bildet sammen med Lier Aps gruppeleder Tonje Evju) har i diskusjonen om asylmottaket på Lierskogen.

Her er spørsmålet Ulf Erik Knudsen (Frp, Buskerud) vil ha svar på:

Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til justisministeren:

Spørsmål: Kan ministeren bekrefte at Martin Kolberg snakker på vegne av regjeringen når det gjelder asylmottak på Lierskogen i Lier, hva er den reelle status i saken, hvilken type vei og sikkerhet er det snakk om?

Begrunnelse: Det vises til artikkel på dt.no 7.12 og 8.12. med tittel ”Må si ja til permanent mottak” i artikkelen heter det (sitat):

– Det blir mottak på Lierskogen enten man vil eller ei. Godta en permanent løsning, og jeg kan garantere ny vei og sikkerhetsskjerming. Det sa Martin Kolberg (Ap) til naboer og velforeningen under et informasjonsmøte på Lierskogen samfunnshus i onsdag kveld. Som selvutnevnt politisk ombudsmann i saken, forsikret stortingsrepresentant Kolberg de vel 20 fremmøtte om at det blir ny vei, dersom man aksepterer et permanent mottak på den tidligere sivilforsvarsleiren på Lierskogen.– Både Lier kommune og beboerne er juridisk hjelpeløse i saken. Etter at kommunen ikke fikk medhold i klagen til Fylkesmannen om krav om ny vei, i forbindelse med midlertidig mottaksdrift, kan UDI i prinsippet starte drift av et nytt mottak i løpet av svært kort tid, dersom de ønsker det, sa han. – Mitt poeng er at det er stor forskjell på midlertidig drift og en permanent løsning. Jeg er autorisert til å si at dersom kommunen aksepterer en permanent løsning for maksimalt 450 plasser, så vil man få både ny vei, og skjermingstiltak mot vei og mot mottaket” (sitat slutt). Dette skriver avisen. 

Ifølge avisen er dette en helt annen informasjon enn hva Liers ordfører hadde fått.

Ulf Erik Knudsen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode