Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8e1012cc7d8e6ec60a55e99bedbbf874

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Liernett har mottatt flere henvendelser etter at vi sist fredag skrev at et markedsføringsoppdrag for Lierdagene ble gitt til et ”byrå som en i komiteen er sterkt involvert i og som skal ha fått oppdraget – som det forekommer når Lier kommune har vært på handletur – etter forenklet håndtering av normale anbudsrutiner.”

Vi mener at markedsføringsoppdraget ble gitt uten at andre enn Lierdagskomiteens egne medlemmer fikk slippe til.

Oppdraget ble gitt til "det kreative arbeidsfelleskapet" Pelikan, som to av Lierdagskomiteens egne medlemmer står bak. På Pelikans nettside står det:
”Vi i pelikan er stolte over å få jobbe med Lierdagene 2011 fremover! I høst kom vi i kontakt med Lierdagenekomiten og vi fikk jobben med å utarbeide en visuell profil for Lierdagene 2011 og en markedsplan for hvordan vi kan markedsføre Lierdagene på en bedre måte som treffer flere.”

Beskrivelsen utelukker dessuten ikke at de to ble med i komiteen for å skaffe jobb til Pelikan, noe de i så tilfelle også klarte. Hvis de hadde påtatt seg en dugnadsjobb i egenskap av komitémedlemmer, burde beskrivelsen vært ganske annerledes, eventuelt ikke stått på nettsiden i det hele tatt.

Lierdagene er en del av Lier kommunes ansvar og ansikt utad. Kommunen oppnevner komitémedlemmene og er sterkt involvert i komiteens virksomhet, som i vesentlig grad foregår for skattebetalernes regning.

Etter vår mening viser denne saken at Lier kommune ikke har fulgt opp lov om offentlige anskaffelser, som forutsetter forretningsmessighet og likebehandling. Saken handler derfor ikke bare om tildeling av oppdrag, men like mye om tillit til kommuneadministrasjonen.

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud har fått artikkelen tilsendt før publisering og har gitt følgende kommentarer på vegne av Lierdagskomiteen og Lier kommune:

Det nedsettes som kjent en ny Lierdagskomitee for hvert nytt Lierdagsarrangement. I fjor inviterte vi åpent til deltakelse, og ba særlig folk med ulik spisskompetanse nyttig for et slikt arrangement om å melde seg. Informasjon og markedsføring var blant områdene kommunen ønsket styrket. Kjetil Olsen og Yngvild Mehren Nystrøm, som sammen med en tredje person har etablert det kreative arbeidsfellesskapet Pelikan, meldte seg på bakgrunn av dette interesserte i å delta i komiteen.

Alt arbeid i komiteen utføres på dugnad. Alt kreativt arbeid og all drift av hjemmesider, facebook og twitter som Lierdagsmedlemmene Kjetil Olsen og Yngvild Mehren Nystrøm har tatt ansvar for og stadig gjør, er derfor også ubetalt og frivillig innsats. At de på sine nettsider sier seg stolte over å få jobbe med Lierdagene, henviser til dette.

Når det gjelder logoen og profilmalen likte kommunen resultatet så godt, at vi ønsket å kunne bruke dette flere år på rad. En slik utvidet og uforutsett bruk av et kreativt produkt krever naturligvis at kommunen sikrer seg rettighetene. Prisen ble satt til kr. 15000, og står for øvrig ikke i forhold til det arbeidet som medlemmene har lagt inn i dette. De fortjener derfor respekt og anerkjennelse, og ikke mistenksomhet og kritikk.

Kommunen har etter vår vurdering i denne saken operert godt innenfor det regelverket for offentlige anskaffelser tillater. Når det gjelder Lierdagsarrangementet for øvrig har vi innhentet anbudsforespørsler, bl.a. for lyd/lys og scene og for ulike infrastrukturleveranser som telt, gjerder og mobile toaletter. Liernetts mistillit og bekymring på vegne av skattebetalerne overfor Lier kommune er derfor helt unødvendig.

Lierdagene er blant Liers store og publikumssterke arrangementer og bæres fram av entusiasme og hardt arbeid. Vi hadde håpet at også Liernett, som kommunens store nettavis, bl.a. ville bidratt til å synliggjøre den store frivillige innsatsen og skapt positiv oppmerksomhet for arrangementet. Men uansett: Lierdagskomiteen ønsker velkommen til Lierdagene 27-29. mai, og er stolte over å presentere et bredere program enn noensinne! 

Ingeborg Rivelsrud
kultursjef

Liernett har denne kommentaren til kultursjefens svar:
Det er vår oppfatning at kultursjefens svar ikke svekker, men tvert om underbygger vår påstand.

Det er inkonsekvent av kultursjefen å påstå at alle i komiteen arbeider gratis samtidig som hun bekrefter at to komitémedlemmer har fått 15.000 kroner for arbeid de har utført for Lierdagene.

Vi fastholder at oppdraget ble gitt til komitémedlemmene uten at andre hadde mulighet til å komme med innspill.

Kultursjefen mener at ”Kommunen har etter vår vurdering i denne saken operert godt innenfor det regelverket for offentlige anskaffelser tillater”.  Vi mener derimot at saken er håndtert i strid med intensjonen i den samme loven og i strid med god forretningsskikk.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 11. mai 2011 15:33: Markus
Kommunen likte logoen og profilmalen så godt at de ønsker å bruke det flere år på rad, sier kultursjefen.
I så fall er jo de 15 000 kronene litt bortkastet, siden Lierdagene bare er hvert andre år :)
Onsdag 11. mai 2011 17:43: Ytre Lier
hmm.. sist gang mener jeg at budsjette på logo og profilarbeid var på 40.000kr om jeg ikke tar helt feil? I år er det på 15.000kr, synes ikke det er så halvgalt jeg da, men det er meg da... Liker Lierdagene jeg og synes de har gjort en god jobb... Ser mye proffere ut i år enn årene før, nå har de jo til å med egen nettside og facebook side som oppdateres jevnlig. :)
Sauene synes jeg også er morsomet og barna min elsker dem!
Onsdag 11. mai 2011 17:50: TranbyMann
Jeg er veldig fornøyd med hva lierdagene har greid hittil, og at det har blitt oppmerksomhet rundt dette. Men at det alltids finnes noen som blir sure og irriterte som føler at de ikke får hovedfokuset må nok bare bite tenna sammen!
Onsdag 11. mai 2011 18:36: Nøste
Enig med TranbyMann! Viste heller ikke at Liernett har startet med juridisk rådgiving :) Jobber selv litt med offetliganskaffelser og 15.000 er nok godt under grensen, her tror jeg noen må lese lovverket før de skriver om det :)
Vil takke alle dere som jobber frivillig med Lierdagene, dere gjør en kjempe jobb for byggda vår!
Onsdag 11. mai 2011 20:12: Indre Lier
Hvilke beløp det er snakk om spiller ingen rolle i denne sammenhengen.
Det er uklokt å ha samme folk sittende på begge sider av et bord uansett. Hvor mye var verdien på de gavene de rødgrønne statsrådene hadde fått? Det er ikke beløpet det går på, men prinsippet.
Onsdag 11. mai 2011 20:33: Tranby
Indre Lier, du samenligner statråder med lierdag medlemmer... det må jeg si... Jeg tror heller ikke at noen reklame, PR eller media byrå ville gitt et anbud på 15.000 kr for å gjøre hele denne jobben fra A til Å.
Dette er jo bare en fille sak og tydeligvis er det noen som har lite å skrive om. Kampen må nok heller utkjempes på andre arenaer... Liernett får ta det inn for retten... sikker mange advokater som vil ha masse penger... :)
Onsdag 11. mai 2011 20:34: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Torsdag 12. mai 2011 00:39: Lierfolk
Liernett sletter de komentarene som ikke passer dem... Veldig bare... objektiv redasjon dere har her... Dere kan drive hets med frivillige, men lesere kan ikke være uenig... men at dere har kuppet lierdagene.no også hetser komiteen i etterkant, det er greit...
Torsdag 12. mai 2011 03:16: Svend Asbjørn Sylling
Ja, Liernett sletter upassende kommentarer.
Vi sletter blant annet anonyme innlegg som går på person og ikke sak.

Hadde vi slettet kommentarer fra lesere som var uenige med oss hadde det vært langt flere enn de totalt 10 kommentarene vi har slettet siden februar.

Og siden 4 av leserkommentarene i denne artikkelen ser ut til å komme fra én datamaskin, til tross for bruk av diverse stedsnavn som sitt eget navn, velger vi nå å lukke muligheten for anonyme kommentarer i denne artikkelen.

Alle står fortsatt fritt til å kommentere som registrert bruker.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode