Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b037672755e3a24c31f22c8e249a9c08

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Les mer om Lierdagene her

I år er det igjen tid for Lierdagene i juni. Og arrangørene kunne vise til flere nyheter for årets utgave av den tradisjonsrike festivalen. Blant annet vil Lierdagene 2009 ha en grønn miljøprofil, med sikte på å bli Miljøfyrtårnsertifisert som arrangement, slik seg hør og bør for et arrangement i regi av den grønne kommunen Lier.

Det er påmeldt 120 markedsboder til Lierdagene, og i år blir det premiering til den beste miljøboden.
For to år siden fikk Lier Historielag og Lier bygdetun prisen for beste markedsbod

Lierdagenes miljøprofil innebærer resirkulerbare engangsprodukter, kildesortering, økt fokus på trafikk, parkering og sykkel, og en "grønn frokost" lørdag morgen.

Flere av samarbeidspartnerne til Lierdagene kommer fra bilbransjen, og det ble vurdert bruk av cabriolet i opptoget lørdag formiddag. Men for å være tro mot sin grønne profil, blir valget heller hest og vogn.

I 2003 skrev Liernett om Lierdagene-plakater som fortsatt hang oppe da snøen hadde lagt seg i slutten av oktober, et snaut halvår etter arrangementet. Med Lierdagenes satsing på miljø i 2009, kan vi sannsynligvis forvente at dette ikke vil gjenta seg.
Hva med å rydde opp etter seg? (31.10.2003)

Leder av Lierdagskomiteen, Bitten Holst Haugerud, kunne også opplyse om at det i år ikke blir lov å selge våpenlignende produkter eller produkter som på noen måte strider mot norsk lov, og de vil bortvise boddeltakere som selger uønskede produkter.

Det var Liernett som i 2005 og 2007 avslørte at det ble solgt topper i barnestørrelser med påskriften "Playboy". I 2007 kunne vi også avsløre at det ble solgt softguns fra en av bodene, noe som førte til mindre "skyteepisoder" i sentrum av Lierbyen hvor politiet måtte inn for å rydde opp.
Playboy for jenter på sju og nedover (05.06.2005)
Playboy og våpen til småunger (10.06.2007)


Leder av Lierdagskomiteen, Bitten Holst Haugerud, presenterte torsdag Lierdagene 2009, hvor fokus på miljø blir et viktig tema.

Les mer om Lierdagene her

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 24. april 2009 22:04: Miljøvenn
Med miljøvennlige Lierdager slipper vi vel disse bråkende og stinkende motorcross-syklene som forpestet arrangementet for to år siden? Kan komiteen eller andre bekrefte?
Søndag 26. april 2009 15:07: Oddjob
Du får neppe noe svar fra Lierdagskomiteen, Miljøvenn. Det er nok ikke fordi de ikke har et svar, men fordi de ikke ønsker å gi det svaret som vil sette de i et negativt lys.
Jeg er heldigvis ikke i komiteen selv i år, men kan bekrefte at det er satt opp motorsport på Andershaugen (samme sted som i 2007) kl. 12-18 både lørdag og søndag i det foreløpige programmet.
Om det blir mange små sykler som freser gjennom gatene i et opptog vet jeg ikke.
Men i den "miljøvennlige" brosjyren Lierdagskomiteen har trykket opp for profilering er det totalt 6 bilder. Halvparten av disse bildene viser motorsport... Så det er tydelig at Lierdagene vil ha et litt tvetydig budskap i år.
Hjelper lite å kutte ut en cabriolet hvis det likevel kommer 120 små firehjulinger rett bak...
Mandag 27. april 2009 08:02: Miljøvenn
Lierdagenes miljøprofil en stor bløff? Det tror jeg ikke før jeg får det bekreftet. Lierdagskomiteen kan ikke være helt på vidda.
Tirsdag 28. april 2009 07:12: Liung 1
Lierdagenes miljøfokus lukter eksos. Ikke lett å skryte av miljøfokus når mengder av støyende og eksosspyende kjøretøyer er et av hovedinnslagene i "de miljøvennlige lierdagene".

Komiteen har kanskje en god forklaring. Eller kanskje ikke?
Tirsdag 28. april 2009 13:55: Anton
Syns det er kult jeg med små sykler som freser gjennom gatene.
Onsdag 29. april 2009 07:15: Miljøvenn
Sikkert festlig med kule småsykler som spyr eksos i gatene, men spesielt miljøvennlig er det nok ikke.

Kanskje Liernett kan dra dyna av miljøskryterne i Lierdagskomiteen så vi får vite hva de mener med miljøvennlige Lierdager.
Fredag 1. mai 2009 13:55: Ida
Synes kanskje denne diskusjonen begynner å bli litt usakelig?

Selv er jeg en skikkelig Lierdagsentusiast. Lierdagene er en fin mulighet til å vise frem den vakre bygda vi bor i, og alt vi i den fine bygda er stolte av. Aktiviteter for unge og voksne, motorsport, korps, hesteridning, bunadskledde damer og menn som driver med leikaring, kor og mye mye mer.
Motorsportmiljøet preger en stor del av bygda vår. Mange barn og unge driver med denne aktiviteten, så om disse ved denne ene helgen annethvert år skulle bli ekskludert, ville det vært en STOR skam, og vi ville skuffet en haug med store og små hjerter om de ikke skulle få lov til å vise frem aktiviteten de er så glade i.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til Lierdagskomiteen som gang på gang gjør en stor innsats og et vellykket arbeid med Lierdagene. Det ligger utrolig mange timers arbeid bak et slikt arrangement, og det at de i tillegg har fått PGB til å spille for glade Liunger i år, det står det respekt av!

Vel møtt til Lierdagene 6 og 7 juni! Jeg GLEDER meg! :-)
Fredag 1. mai 2009 16:52: Liung 1
Ida tar feil når hun hevder at diskusjonen er usaklig. Det er ikke usaklig å etterlyse den påståtte miljøprofilen. Hva søren hjelper det å bytte ut en enkelt stillegående og lite forurensende bil med hest og vogn når Lierbyen i neste øyeblikk blir overfylt av støyende miljøsvin?

Lierdagene er et kjempefint tiltak, og komiteen burde i det minste kunne forsvare seg, ikke prøve å søke dekning i en eksossky.
Onsdag 3. juni 2009 15:04: Jens
Støtter Ida jeg, det er sikkert ikke alle som synes at det er så kult med en hest som lukter "hest" heller.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode