Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lierdagene med miljøprofil

Cabriolet må vike plass for hest og kjerre, og det samme må Playboy og våpen

Les mer om Lierdagene her

I år er det igjen tid for Lierdagene i juni. Og arrangørene kunne vise til flere nyheter for årets utgave av den tradisjonsrike festivalen. Blant annet vil Lierdagene 2009 ha en grønn miljøprofil, med sikte på å bli Miljøfyrtårnsertifisert som arrangement, slik seg hør og bør for et arrangement i regi av den grønne kommunen Lier.

Det er påmeldt 120 markedsboder til Lierdagene, og i år blir det premiering til den beste miljøboden.
For to år siden fikk Lier Historielag og Lier bygdetun prisen for beste markedsbod

Lierdagenes miljøprofil innebærer resirkulerbare engangsprodukter, kildesortering, økt fokus på trafikk, parkering og sykkel, og en "grønn frokost" lørdag morgen.

Flere av samarbeidspartnerne til Lierdagene kommer fra bilbransjen, og det ble vurdert bruk av cabriolet i opptoget lørdag formiddag. Men for å være tro mot sin grønne profil, blir valget heller hest og vogn.

I 2003 skrev Liernett om Lierdagene-plakater som fortsatt hang oppe da snøen hadde lagt seg i slutten av oktober, et snaut halvår etter arrangementet. Med Lierdagenes satsing på miljø i 2009, kan vi sannsynligvis forvente at dette ikke vil gjenta seg.
Hva med å rydde opp etter seg? (31.10.2003)

Leder av Lierdagskomiteen, Bitten Holst Haugerud, kunne også opplyse om at det i år ikke blir lov å selge våpenlignende produkter eller produkter som på noen måte strider mot norsk lov, og de vil bortvise boddeltakere som selger uønskede produkter.

Det var Liernett som i 2005 og 2007 avslørte at det ble solgt topper i barnestørrelser med påskriften "Playboy". I 2007 kunne vi også avsløre at det ble solgt softguns fra en av bodene, noe som førte til mindre "skyteepisoder" i sentrum av Lierbyen hvor politiet måtte inn for å rydde opp.
Playboy for jenter på sju og nedover (05.06.2005)
Playboy og våpen til småunger (10.06.2007)


Leder av Lierdagskomiteen, Bitten Holst Haugerud, presenterte torsdag Lierdagene 2009, hvor fokus på miljø blir et viktig tema.

Les mer om Lierdagene her

Klima og miljø

9 kommentarer

Fredag 24. april 2009 22:04: Miljøvenn
Med miljøvennlige Lierdager slipper vi vel disse bråkende og stinkende motorcross-syklene som forpestet arrangementet for to år siden? Kan komiteen eller andre bekrefte?
Søndag 26. april 2009 15:07: Oddjob
Du får neppe noe svar fra Lierdagskomiteen, Miljøvenn. Det er nok ikke fordi de ikke har et svar, men fordi de ikke ønsker å gi det svaret som vil sette de i et negativt lys.
Jeg er heldigvis ikke i komiteen selv i år, men kan bekrefte at det er satt opp motorsport på Andershaugen (samme sted som i 2007) kl. 12-18 både lørdag og søndag i det foreløpige programmet.
Om det blir mange små sykler som freser gjennom gatene i et opptog vet jeg ikke.
Men i den "miljøvennlige" brosjyren Lierdagskomiteen har trykket opp for profilering er det totalt 6 bilder. Halvparten av disse bildene viser motorsport... Så det er tydelig at Lierdagene vil ha et litt tvetydig budskap i år.
Hjelper lite å kutte ut en cabriolet hvis det likevel kommer 120 små firehjulinger rett bak...
Mandag 27. april 2009 08:02: Miljøvenn
Lierdagenes miljøprofil en stor bløff? Det tror jeg ikke før jeg får det bekreftet. Lierdagskomiteen kan ikke være helt på vidda.
Tirsdag 28. april 2009 07:12: Liung 1
Lierdagenes miljøfokus lukter eksos. Ikke lett å skryte av miljøfokus når mengder av støyende og eksosspyende kjøretøyer er et av hovedinnslagene i "de miljøvennlige lierdagene".

Komiteen har kanskje en god forklaring. Eller kanskje ikke?
Tirsdag 28. april 2009 13:55: Anton
Syns det er kult jeg med små sykler som freser gjennom gatene.
Onsdag 29. april 2009 07:15: Miljøvenn
Sikkert festlig med kule småsykler som spyr eksos i gatene, men spesielt miljøvennlig er det nok ikke.

Kanskje Liernett kan dra dyna av miljøskryterne i Lierdagskomiteen så vi får vite hva de mener med miljøvennlige Lierdager.
Fredag 1. mai 2009 13:55: Ida
Synes kanskje denne diskusjonen begynner å bli litt usakelig?

Selv er jeg en skikkelig Lierdagsentusiast. Lierdagene er en fin mulighet til å vise frem den vakre bygda vi bor i, og alt vi i den fine bygda er stolte av. Aktiviteter for unge og voksne, motorsport, korps, hesteridning, bunadskledde damer og menn som driver med leikaring, kor og mye mye mer.
Motorsportmiljøet preger en stor del av bygda vår. Mange barn og unge driver med denne aktiviteten, så om disse ved denne ene helgen annethvert år skulle bli ekskludert, ville det vært en STOR skam, og vi ville skuffet en haug med store og små hjerter om de ikke skulle få lov til å vise frem aktiviteten de er så glade i.

Til slutt vil jeg rette en stor takk til Lierdagskomiteen som gang på gang gjør en stor innsats og et vellykket arbeid med Lierdagene. Det ligger utrolig mange timers arbeid bak et slikt arrangement, og det at de i tillegg har fått PGB til å spille for glade Liunger i år, det står det respekt av!

Vel møtt til Lierdagene 6 og 7 juni! Jeg GLEDER meg! :-)
Fredag 1. mai 2009 16:52: Liung 1
Ida tar feil når hun hevder at diskusjonen er usaklig. Det er ikke usaklig å etterlyse den påståtte miljøprofilen. Hva søren hjelper det å bytte ut en enkelt stillegående og lite forurensende bil med hest og vogn når Lierbyen i neste øyeblikk blir overfylt av støyende miljøsvin?

Lierdagene er et kjempefint tiltak, og komiteen burde i det minste kunne forsvare seg, ikke prøve å søke dekning i en eksossky.
Onsdag 3. juni 2009 15:04: Jens
Støtter Ida jeg, det er sikkert ikke alle som synes at det er så kult med en hest som lukter "hest" heller.

Flere saker fra arkivet

Playboy er tilbake

Tradisjonen tro får du kjøpt Playboy-topper til småbarn under Lierdagene

- Motorcross-sykler i opptoget i år også

Vi lager ikke et miljøarrangement ved å stenge noen grupper ute fra arrangementet, forteller Ellen Ovenstad fra kulturkontoret om Lierdagenes miljøprofil

Lierdagene for to år siden

I Liernetts store arkiv finner du nærmere 2.000 publiserte saker. Blant annet bilder fra Lierdagene for 2 år siden.

Playboy og våpen til småunger

Er det bare vi som ser dette?

Nedtelling til Lierdagene

Nå er det mindre enn tre måneder igjen til Lierdagene. Følg nedtellingen, se bilder, les nyhetsmeldinger og andre artikler på www.lierdagene.no

Lierdagene: Seks uker igjen

På bildet er ordfører Ulla Nævestad på vei til Lierdagene i 2003, men åtte år før var det ordfører Svein Liavåg som åpnet Lierdagene. Se Liernetts video med ham og mange andre kjente og ukjente fra Lierdagene i 1995!

Lierdagene: En uke igjen

NY OPPDATERING: Vi har mottatt programmet for Lierdagene, men vennligst vær oppmerksom på at det er mange feil i det. Korrigert versjon blir lagt ut så snart vi mottar den.

Playboy for jenter på sju og nedover.

Det første jeg så da jeg kom til Lierdagene var en bod som solgte topper for småjenter med playboy- motiv. Toppene som var i størrelse 5-7 år var utstyrt med playboy logo og teksten hadde i følge selgeren ingen ting med mykpornobladet å gjøre.

Lierdagene: Åtte uker igjen

Flagget ved Haugestad vaier i vinden i anledning Lierdagene. Det er fullt av parkerte biler på kryss og tvers på Ringeriksveien. Men hvilket år er bildet fra? Se nærmere på det og finn svaret!

- Jakter skikkelig trekkplaster

Tradisjonsrike Lierdagene skal videreutvikles og fornyes gjennom samarbeid med det mangfoldige kulturlivet i Lier

Hva med å rydde opp etter seg?

I juni ble Lierdagene arrangert, en real folkefest. Rundt om i Lier henger plakatene fortsatt oppe, selv om snøen har lagt seg.

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

Dugnad for Lierdagene?

Lier kommune søker nå komitemedlemmer som kan se Lierdagene med friske øyne.

Lierdagene 2009 - lørdag

Bilder fra Lierdagene 2009, lørdag 6. juni

Lierdagene: Fem uker igjen

Tilbakeblikk: Statsminister Thorbjørn Jagland ble ønsket velkommen av Kadafi Zaman, som var leder i Lierdagskomiteen. I strålende solskinn marsjerte Hennummusikken inn på rådhustorget. Se videoen med dette og mye annet fra Lierdagene 1997!

Lierdagene: Ti uker igjen

Hittil har rundt 50 utstillere meldt seg på. Ved de siste Lierdagene var det 150, men det er fremdeles fire uker igjen til påmeldingsfristen utløper. Les mer om årets arrangement og se bilder og artikler fra tidligere Lierdager!

Lierdagene starter allerede fredag 3.juni!

Denne dagen har Lier kommune og Lierdagskomiteen 2005 gleden av å invitere alle Liunger i alle aldre til den store jubileums-konsertenFra øst til vest på Lier bygdetun!

Lierdagene: Ni uker igjen

Under Lierdagene i 2003 kjørte Arne Chr. Karlsen gamlebussen frem og tilbake mellom Lierbyen og Lier Bygdetun. Blant de buss- og bygdetuninteresserte var tidligere biskop Per Lønning og daværende prost i Lier, Steinar Solbakken, som for øvrig fyller 70 år akkurat i dag.

Lier anno 2009

Vi intervjuet flere liunger under Lierdagene, med håp om at intervjuene en gang vil være av interesse for fremtidige generasjoner.

Lierdagene livner til

Karusellen går rundt og rundt på plassen bak Godslageret mens et avslappet publikum, hektiske utstillere og ivrige musikere etter hvert fyller Lierbyen med liv og lyd, sistnevnte allerede i tilstrekkelig mengde.

Lokalpolitikerne er klare for Lierdagene

Både lokale partirepresentanter og stortingsrepresentanter gjester Lierdagene denne helgen

Lierdagene i støpeskjeen

Kommunen må spare, og kultursjefen vil gjøre de populære Lierdagene mindre ressurskrevende. Samtidig er det er flere påtrengende utfordringer.

God stemning tross regnvær på Lierdagene

Lørdagen startet lovende med solskinn, men etter åpningen åpnet himmelen seg.

Program for Lierdagene 2009

Liernett gir deg programmet for Lierdagene 5. til 7. juni

Karpe Diem til Lierdagene

Årets spellemenn gjester Lierbyen fredag 27. mai.

Lierdagene: Fire uker igjen

Årets arrangement blir vesentlig mer miljøvennlig enn de tidligere.

Pain Solution til Lierdagene

Det blir performance art med fakirene i den norske gruppa Pain Solution på åpningsdagen for Lierdagene i slutten av mai.

Lierdagene: To uker igjen!

Den populære nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå bare er to uker igjen til Lierdagene 2011. De siste brikkene faller på plass.

Lierdagene er i gang

Presis klokken 18.00 i dag, torsdag 26. mai, begynte Lierdagene 2011 med dans, konsert og kunstutstilling.

Burde vært bøtelagt

Lierdagene: Når det er nok av ledige og lovlige plasser, er det vanskelig å unnskylde parkering som er stikk i strid med alle regler og bestemmelser.

Vi kvitter oss med Lierdagene

Mange har spurt hvorfor vi ikke har lagt ut alle bildene fra Lierdagene

Lierdagene: Syv uker igjen

Lierdagene er eldre enn mange har trodd. I Sylling feiret man ”Lierdag” allerede i 1953. Bildet av bussen er rett nok enda eldre, mens bildet under er en god del nyere.

Lierdagene er døde, lenge leve Lierdagene.

Lierdagene har funnet sin form, nå bør vi gjøre noe med innholdet

Forvist til asfaltjungelen

Grisunger, lam og kalver er et fast innslag under Lierdagene, til stor glede for de små barna

Lierdagslogoen er klar

- Innpå åtte måneder før åpningen er planleggingen av neste års Lierdager godt i gang

Lierdagene: Tre uker igjen!

Nedtellingskalenderen på LIERDAGENE.NO viser at det nå er tre uker igjen til den hektiske helgen den ellers ikke spesielt livlige Lierbyen slår ut håret og blomstrer opp med live musikk og alskens reklameboder.

Åpningen av Lierdagene 2007

Det er alltid vel verdt å lytte oppmerksomt når ordfører Ulla Nævestad taler.

Program for Lierdagene

Program for Lierdagene 8. juni til 10. juni 2007

Lierdagene - 09

Rolf Andreassen har sendt oss bilder fra Lierdagene

Bilder fra Lierdagene - Søndag

Værgudene var snillere med Lierdagskomiteen i dag. Varmt vær og stort sett opphold gjorde dagen til en suksess.

Lierdagene

Jeg håper mange av dere kommer innom vår stand på lierdagene. Liernett har stand nr 56. (...)

422 forsøkte seg, men bare en var best

Lier Historielags gjettekonkurranse er alltid et populært innslag på Lierdagene. I år benyttet 422 anledningen til å velge blant tre alternativer bruksområder for hver av ti utstilte gjenstander.

Video fra Lierdagene

Vi har lagt ut et par filmer fra lørdag i Lierbyen

Liernett slutter seg til Fair- tradebedriftene

Vi i redaksjonen er storkonsumenter av kaffe og vil nå i framtida fylle våre respektiv kjøkkenskap med Fair-trade kaffe

Delefurua

Ukas kulturminnepost står på grensen mellom Asker, Lier og Røyken.

Liernett - fra 1.0 til 4.0

Nettavisen du nå leser er Liernett 4.0. Fra Liernett 1.0 til Liernett 3.0 skjedde det store endringer på flere områder, mens det ved overgangen til 4.0 i 2009 knapt var endringer som var synlige for den vanlige leser.

Liernett er på plass

Nå er vi på lierdagene, mange bilder kommer i løpet av dagen

Lierdagene 2007 er historie

Lierdagene 2007 er over. Det er ennå for tidlig å komme med en oppsummering av dagene

Riktige svar på påskequizen til Liernett

Vinneren av påskequizen ble Anne S Skustad og Dag Muggerud, begge vil få et gavekort fra DFDS. Ingvild S Bjurstrøm vant et strikkaskjerf. Liernett gratulerer. Se svarene under

Unødig uklarhet om anbud

Tildelingen av markedsføringsoppdrag for Lierdagene svekker folks tiltro til Lier kommunes anskaffelsesrutiner.

Flere glimt fra Lierdagene

Liernett presenterer enda flere bilder av aktører på årets Lierdager --

Tilbakeblikk på Lierdagene

Lierdagene 2011 er over, og de var bra. Noen mener til og med det var de beste Lierdagene hittil. Vi har flere nye bilder, inntrykk og synspunkter.

Mer video fra Lierdagene

Søndagen i levende bilder

Kultursjefen hilser

Hyggelig hilsen til Liernett fra kultursjef Ingeborg Rivelsrud

Liernett på papir

Nå er det endelig mulig å bruke Liernett til å tenne opp

Bilder fra Lierdagene

Været er herlig

Bilder fra Lierdagene

Vi har snikfotografert i hele dag.

Kulturnatten videreføres

Etter oppsummeringen av Kulturnatten 14. oktober i år var alle enige om at arrangementet var vellykket og bør videreføres. Kulturnatten 2007 blir lørdag 13. oktober.

Flott konsert av Fjeld

Jonas Fjeld spilte på Lierdagene

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Flere bilder fra Lierdagene

Kjersti Hennum har sendt oss bilder fra freestyleoppvisningen

Klar for en klem?

Noen ganger er det ålreit å være noe for andre

Beste og fineste bod

Lier Historielag og Lier Bygdetun

Sjåbagoskonsert i Sjåstad kirke

Over 350 kom for å høre Sjåbagos synge

Bossa i AFP'ns tidsalder

Flott konsert i amfiet på Bygdetunet.

Video fra åpningen av Lierdagene 2009

Tale ved ordfører og Lierdagskomiteen. Gammel jegermarsj og Liersangen ved korpsene.

Stille time på Lierdagene

Lørdag den 9. juni kl. 23.00 i Frogner kirke

Bilder fra Lierdagene - lørdag

Til tross for regn på åpningsdagen på Lierdagene, var det godt besøk. Været var det største minus for matbodene. Oppholdsvær på søndag kan rette opp mye for dem som har lagt mye arbeid i å gi liungene kulinariske opplevelser.

Lierdagene 2005 – 3. -5. juni

Komplett program for Lierdagene

Hodet bruser og pulserer

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

All slags vær - på en og samme dag

Da Hellbillies gikk på scenen klokken fire hadde årets siste Lierdag så langt gitt både sol, regn og mye vind.

Endelig program for Lierdagene

Det endelige programmet for Lierdagene 2011 er klart.

Med to bein på fire hjul

Skateparken ved Hegg skole ble innviet fredag kveld, i forbindelse med Lierdagene 2011.

14 timer med kultur

Mangfoldet av kultur i Lier presenteres på Lierbyen under årets Kulturslepp.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Grønne Lier bevares uansett

Det tradisjonelle landbruket må vike når det må skaffes plass til folk og bedrifter som vil til Lier, men et nytt prosjekt sørger for at Grønne Lier skal bestå.

Påskefrokost på Skimten 1. påskedag

Påskefrokosten ble arrangert for sjuende gang.

Lier kunstforening har utstilling

Lier kunstforening har utstilling av lierkunstnere 2. og 3. juni

Tranby bluesklubb får kulturprisen.

- Overraskende men svært hyggelig, sier en leder i bluesklubben Robert Blåhella. Tranby bluesklubb stakk av med årets kulturpris samt 10 000 kroner.

Rakk du å se alt?

Selv de som var på begge Lierdagene, rakk neppe å få med seg alt --

Eplefestivalen 2007- første dag

Liernetts eplesider falt i smak hos epleveteraner

Lyser innsatsvilje

Årsberetningen for 2009 til Røde Kors Hjelpekorps forteller om imponerende 9 000 timers aktivitet til et tjuetalls medlemmer --

Ikke kapasitet

Lensmann Arne Lauvålien forklarer hvorfor Lensmannskontoret ikke ryddet opp i parkeringskaoset i helga.

Tilbake som leder

Einar Hovde, med erfaring fra fylkestyre, kommunestyre og hovedutvalg, er valgt som ny leder i Lier venstre

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Fullt amfi med Karpe Diem

Aldri har det vel vært så mange Lierungdom samlet på ett sted som da Karpe Diem stod på scenen under Lierdagene.

Våpenamnestiet over.

Frem mot fristen første september var mange Liunger innom Lensmannskontoret for å levere inn ulovlige og uregistrerte våpen. Einar Lutnes ved Lier lensmannskontor sier de fikk inn mellom 50 og 60 våpen pluss en del ammunisjon.

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Arbeiderpartiet større enn Høyre i Lier?

De siste ukene har Liernett spurt sine lesere om hvem som får deres stemme i kommunestyrevalget 2011.

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

Friidrettensdag fredag 8. juni

Friidrettensdag blir arrangert ved Hegg skole fredag 8. juni kl 1730-1930

Riksvei 23, ventemottak og sykehus hovedsaker

- Lier Frp er opptatt av at riksvei 23 blir gjennomført så fort som mulig, understreker Bjørg Myran som er valgkampleder.